[10] CoolCat (offline)

Ő egy 27 éves fiú és itt lakik: /

2320 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 13510 kreditet gyűjtött

2016 december
12:14 22 év konzolozás
Eddigi életem 84.61%-át konzolozással töltöttem.
Hamarosan itt a Karácsony. Rohanás a plázákban, bolondokháza a tömegközlekedésen, és Kevin a tévében. Karácsony napján süti sütés, fadíszítés, és az elengedhetetlen klisék illata már most belengi a szobát ahogy írok. 24-én eszembe jut, hogy akkor lettem konzolos. Ennek most lesz 22 éve.

Azon a napom kaptam egy Atari 2600-ast, amit szüleim egyik öreg munkatársa adott oda nekik. Nem értettem a legtöbb játék lényegét, a tipikusan ős-Atari grafikából pedig még sokszor azt sem tudtam leszűrni, éppen melyik kis pont vagyok a képernyőn. Nem mellesleg a legtöbb játék hangjától annyira féltem, hogy egyedül nem mertem játszani. Akkor valami elkezdődött.

Az évek során sok gép fordult meg nálam és mindegyik a szívemhez nőtt. NES kalandok és titkok, amik kis baráti körben legendaként terjedtek, A Dreamcast hangja, amikor a lemezt olvassa, vagy a PSX-korszak. A Super Mario-tól kezdve, a barátokkal Crash-ezés-en át, az online FPS játékokig minden élmény eszembe jut. Sokat megéltem már. Volt, amikor az egész strand körbeállt, mert sorra vertem le a felnőtteket Tekken 3-ban, volt már kettétört Ninja Gaiden lemez, és volt, hogy az egész iskolában csak nekem volt Xbox-om, és ezért bezártak a csaj mosdóba.

Gyerekként játékokat akartam készíteni, ezért elmentem egy infós suliba. Hátha megtanulok programozni. Cserébe rájöttem, hogy nulla a képességem hozzá, utálom, és a tanárok sem járultak hozzá, hogy a diák megszeresse a tantárgyat, amit tanít. De arra is rájöttem idővel, hogy a rossz játékokat is tisztelni kell, amiatt, ahogy készült. A programozás résszel felhagytam, azóta jobban érdekel a design része. Level design, lead design, rendezés stb.

Ahogy idősödöm, egyre jobban érdekel a játékok technikai része, a komponensek, amik megalkotják az élményt. A mód, ahogy egy sztorit megírnak, a megvalósítás, amivel megcsinálják az atmoszférát, az élményt. Érdekel milyen hatással van az emberekre a gamer kultúra, a pszichológiája, a fogyasztói háttér változása, az új trendek. Láttam hogyan alakulnak ki ezek, mi a menő ma és mi az oka ennek.

Nem tudom mi lesz a jövőben. Kezd a lelkesedésem lejjebb hagyni. Egy ideje valami hiányzik...

Boldog Karácsonyt!
4 komment

[10] CoolCat
dec 23., péntek 14:52 #4
Válasz KT-ai (#3) üzenetére
DE!!!!! Gyerekként sokat jártunk oda, és ha nem a vízbe nyomtam le idegen gyerekeket, akkor Tekkenbe.
[7] KT-ai
dec 23., péntek 6:33 #3
Csak nem Csepeli strandon, a Tekken 3 demóról van szó?
SW-77042455-6602
[1] liuqid365
dec 21., szerda 20:38 #2
Nem vagy kiskutya!
szejetem a kakit
[2] Nami
dec 20., kedd 19:47 #1
"az egész iskolában csak nekem volt Xbox-om, és ezért bezártak a csaj mosdóba" az kemény

Ha még nem ismernéd, ezt a csatornát ajánlom game design kapcsán: KATT!
I shall be quiet as a calm sea! Which is... not... very... quiet.
CoolCat
CoolCat még nem írt idézetet!
Ezeken a platformokon játszom
Kedvenc játék-műfajaim
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Barátok, ismerősök
Brandon
(offline)