[24] CeXzer (offline)

egy 43 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4936 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 53935 kreditet gyjttt

2016 August
07:45 No Man's Sky = Out There 3D
Na, vgre jtszottam mr vele. Ez a jtk egy rtelmetlen Out There 3D.

Mindkt jtkban valahonnan valahova kell eljutni a csillagok kztt utazgatva, mikzben az utazs fenntartshoz szksges anyagokat gyjtgetjk, s van valami ismeretlen, amit az idegen fajokon keresztl ismerhetnk meg, akiknek nem rtjk a nyelvt, de az utazs alatt szavanknt megtanulhatjuk. A hangulat s a kls is tiszta Out There!

Csak egy a nagyon nagy bibi. Az Out There egy rougelike, s attl rdekes, hogy nagyon gyorsan olyan helyzetben tallhatja magt az ember, hogy mr nincs elg zemanyag eljutni a kvetkez csillagig, vagy nincs elg oxign, vagy bedgltt a hajtm, s nincs elg akrmi megjavtani. Ha pedig ez megtrtnik, akkor kezdjk elrl, nincs ments, meghaltl, eddig jutottl, ksz. A No Man's Sky (s ezt valamennyire krdezem is, hogy ksbb is gy van e) viszont nem tnik ilyennek, egyelre olyan, mintha ahhoz, hogy gy jrjak szndkosan le kellene tojnom a nyersanyagokat, de mg akkor is ott a jtklls visszatltsnek lehetsge.

Emiatt pedig ennek a jtknak sok rtelme nincs azontl, hogy felfedezed az univerzumot. Ahhoz viszont tl repetitv. Az Out there sem rdekelt volna egy percig sem, ha az els alkalommal vgigcsinlom.

gy olyan rzsem van, hogy ez az egsz gy trtnt, hogy a Hello Gamesnl kitalltk, hogy meg kellene csinlni minden rfelfedez jtkos lmt, egy procedurlisan generlt bolygs jtkot. Be is jelentettk, lttk, nem csak k szeretnnek ilyet. Aztn rjttek, hogy ez gy azrt mgis kevs lesz, kellene valami gameplay. Na, itt elszabadult a fantzia, MMO, player driven economy, factions, rhbor, volt minden. Fejlesztgettek, fejlesztgettek, belttk az rat ehhez, majd rjttek, hogy hiba 60 dollr, akkor sincs elegend erforrs, hogy minden elkpzelst megvalstsanak, viszont valakinek nagyon tetszett az Out There (ami nem csoda), s egy olyasmi jtk bele is frne a keretekbe, gy szpen talaktottk olyanra. Ugyanakkor viszont az egsz alapja a vgtelen univerzum felfedezse volt, ahhoz kpest egy rougelike -ahol j esllyel a 3-10. naprendszer kztt valahol elpatkol a jtkos, s ha vgigcsinlja, akkor is csak alig valamivel tbb ugrs s gy viszonylag csekly szm felfedezett bolyg van egy jtkban-, az kicsi. gy dobtk a rougelike jtkmenetet, ezzel effektve ki is herltk az egszet, s maradt ami maradt.

Nekem ez is szrakoztat, s megtartom, de sajnlom, hogy a nagy lmokbl ez lett, s ez is egy olyan jtk, aminek a tnyleg izgalmas verzijval, ha 2 dimenzis bolygkkal is, de mr jtszottunk.
2 komment

[24] CeXzer
Aug 13., Saturday 20:04 #2
Az a bajom, hogy ez gy tnyleg csak a felfedezsrl szl, mert kihvs nincs benne semmi, veszteni nem lehet. Mrpedig ha mr felfedezs, azt kell mondjam, az Elite rdekesebb. Hiba van itt ez a rengeteg procedurlisan generlt bolyg, ha mindegyik majdnem ugyanolyan. OK, az egyiken tbb a vz, a msikon tbb az llat, de a legtbbszr azokhoz is kzel kell menni, hogy lssam mi a klnbsg a szomszd bolygn lkhz kpest.

Ezzel szemben az Eliteben az r nagyrszt res, mint a valsgban. Nagyrszt nagy jggolykat, kdarabokat, vagy gzbogykat tall az ember. Viszont ez azontl, hogy mivel hasonlt a valsgra, s az egyik bolygrl a msikat nzve nem lt ms az ember csak egy csillagot, ez azt is jelenti, hogy mikor felfedezknt tallok egy olyan bolygt, amelyiken let van, cenok, kontinensek, az egy esemny, mivel rengeteg naprendszert megnzek, mire belebotlok egybe. (s mg sokat is r). Itt ez az rzs nincs meg, minden ugyanolyan, nincs hha pillanat, hogy most milyen rdekeset talltam. gy mg az az egy aspektus, amiben ersnek kellene lennie, amire pl, az sem az igazi.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[37] fr4231
Aug 13., Saturday 10:06 #1
Valamennyire egyet ertek, bar azert en latok a dologban meg jelenlegi formajaban is vitathatatlan ertekeket.
Eddig 30 ora van benne kb. meg sosem talalkoztam olyan helyzettel, hogy komolyabban fennallt volna a megrekedes lehetosege. Az urben ugye az aszteroidakat lovoldoze usemanyaghoz jutsz, plutonium pedig hosszabb/rovidebb keresgeles utan szinte minden bolygon van, ha pedig nincs akkor tudsz vasarolni, max sokat kell gyalogolni. Szoval szerintem minimalis az eselye az elhullasnak, de ha megis akkor save visszatoltes es no problem.
PSN: fr4231_jp
CeXzer
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
PC
Kedvenc jtk-mfajaim
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Bartok, ismersk
Rince
(offline)
Brandon
(offline)
Astro Mike
(offline)
5241451
(offline)