Hunk22016.05.02. 15:28

Gears of War 4 BETA tapasztalatok!

A Gears sorozat közel áll a szívemhez ez volt az a sorozat mivel rengeteg embert megismerhetem anno valamelyik barátság mai is tart, van amelyik személyesen is nem csak live-on keresztül. Az első játékom igaz Gears 2 bundle volt az első rész is hamar pótlásra került onnantól nem volt megállás. Képregények és könyvek is következtek az előbbiket csak angolul sikerült megszerezni. Sokat változót a sorozat és egy félig elrontott rész után, új csapat is alakult akik most Coalation néven futnak. Így térjünk rá az új részre és a Béta időszakra.

A Gears of War 4 mindenki azt gondolta visszatérnek a Locust hadsereg nem ez történt, a Coalition igaz kicsit fantáziátlan módon megoldotta a visszatérésüket. Megjelent a Swarm névre hallgató faj, mely egy bennszülött csapatnak néz ki valami régi filmet idéz ahol az ember megtalálja őseit és azok arcfestékkel meg kannibalizmussal válaszolnak.

Az agresszív fellépésről nem is beszélve, így akármilyen egyedi is tűnik az új Swarm főleg a multi meggyőzi az ember ezek nem más csak újraskinezet Locustok. Ez nem baj, sőt szerintem ezt várta mindenki, a sok változás csak bajt és elégedetlenséget okozott volna. Így a Coalition mégis jó munkát végzet úgy hozott vissza valamit az emberek ne csalódjanak. Swarm nagyok, félelmetesek, buták nem is kicsit azon sem lepődnek meg a büdösek lenének. XD

A három pálya amin játszhatunk a béta időszak Harbor, Dam és Foundation melyek mind remekül eltalált pályák kisebb nagyobb javítással közkedveltek is lehetnek.Vegyük sorba őket.:

Harbor tetszett de a kipróbált pályák közül ez a legrosszabb. A háttérben hullámzó tenger, a viharos felverődések és eső nagyon hangulatos volt a pálya.

A csövek és a középen lévő hajó remekül összeállt és remek őszképet nyújtott az ember számára. Kialakítása maga respawn pontok túl beláthatóak és túl beszorítható egy csapat. Mi csak ketten voltunk meg egy bot úgy 7-8 ölést végeztünk mire az ellenség kiszabadult, elég szépen el lehet képzelni amikor teljes fős csapat beszorítja az embert a kezdőre. Ezen még javítani kell sajnos a többi pályára is nagyon igaz, talán a Dam pálya teljesít ebben a legjobban.

Az igazi verekedések a hajón voltak ahol T.Bow és Longshot lehetett találni meg a gránátra is sokan rámásztak. Sajnos az új gránát vető a Drop Shot kevés embert vonzott így esetek nagy részében fel is tudta venni az ember minden gond nélkül. Amikor megnyílt a nagyközönség felé a béta akkor is csak az elején voltak tömegek, egyszerűen nem kellet senkinek sem az új fegyver. Ezen szerintem változtatni kell, mert embereket nem csalogatja semmi nagyon egy oldalra fókuszálódnak a csaták.

Dam személyes kedvencem, a háttérben egy óriási gát és annak a tövében van a harctér, ez a legjobb és legjobban kiegyensúlyozott pálya. A respawnról kijöve sok fedezék fogadja a játékosokat és nem annyira nyílt több lehetőség adódik a kitörésre egy beszorítás esetén. A fő harcok két pontra korlátozódnak az egyik a középső rész platformon a másik rakodó torony alatt van. Nagyon jó csaták alakulnak ki és nincs az embernek az az érzése egyik helyen kevesen vannak máshol meg sokan. Van olyan érzésem ez a pálya közkedvelt lesz a gears játékosok közt nagyon sok csata fog lefolyni rajta. Én legalábbis már most megszerettem.

Foundation egy város szívében játszódó, építkezésre hasonlít semmi különös ami az ember emlékezne az egész felejtős mégis a pálya kialakítása nem a legrosszabb. Kezdő rész maga itt is elég rossz mégis jobban szétágazik így a lehetőségek is jobbak három irányba el lehet indulni. Az alagút rész a hatalmas és zajos pumpákkal annyira nem célpont, ezen részen találkozik az ember legkevesebbszer ellenféllel. A csata elején ide téved egy két harcos kik meg akarják szerezni az új Drop Shot/Boomshot páros valamelyikét. Aztán csend honol a területre és egy-két alak téved be az intenzívebb középső vagy épen okosabb játékosok közül akik kihasználják az oldalba támadás lehetőségét. Lényegében a fő harcok középen zajlanak s túl oldalt egy fenséges COG által félhúzót szobor lába alatt.

Középen az értékes gránát a másik oldalon meg a közkedvelt és megszokott Torch Bow/Long shot páros vár az emberre az előbbire nagyon sokan pályáznak ahogy a középen a gránátra. Ez a legkisebb pálya így talán a legnagyobb darálás is itt zajlik viszont ez a legnagyobb hibája is. Hisz legtávolabbi fedezékhez respawn ponthoz egy füst bomba segítségével pont olyan köze lehet érni pont akkor fejeződik be amikor az ember oda ér lejár a védelem és valaki megkínál egy adag sörétessel a Gnaser-ből. Akik lényegében nem a raktár felől hanem a városi kert felől indulnak azok sajnos kénytelenek figyelni erre, míg a raktár oldalon maga a legutolsó fedezék lényegében közelebb van. Későbbikben a gyors fejlődésre ez a pálya tökéletes lesz, már biztos bustolok itt fognak dekkolni.

A játék 1080P és 60FPS(egyéb oldalak szerint ez lesik 50-ig is) nincs sem eszközöm sem gépem hozzá, nekem folyamatos volta játék menet akadozás és egyéb dolgok nélkül. Valaki fagyásokat is bejelentet én magam nem találkoztam vele.

Grafika ép hogy csak hozta az alapokat, legtöbb esetben nem volt szebb még az előtte megjelent Gears of War Ultimat-nál sem. A fény és árnyék effektek egész szépek voltak, az árnyékokkal megértem kis furcsaságot újra éledés után rakta be az árnyék effekteket a játék. Tovább mondjuk a készítők szerint ez egy alpha játékmenet volt bétának kiadva mert az utóbbit az emberek jobban értik. Ezt sem tudom nagy a tippem senki sem, így csak hinni tudok a készítők mit említenek. Megjelenéskor úgyis kiderül minden. Ennél nem is merülök bele a dologba. Kár is lenne.

A játék menet nem sokat változtak talán épphogy csak annyit kicsit több taktikázásra agyon esélyt legtöbbet igazán ki sem fogja használni az átlagos játékos. Az új dolgok közül a fedezéken való áthúzást említeném és mely után hosszan nyomva Y-t késel kivégzi karakterünk az illetékes személyt vagy szörnyet. Ami újdonság volt lehet, hogy csak hiba amikor megnyomtuk mcom-ot akkor láthatunk az ellenség lerakott valahova elhelyezett gránátjait. Én részemről remélem az utóbbi, így ront a meglepetés faktoron. Azért szerencsére a csata hévebben nem igen nyomkodja senki azt.

Nem véletlen hárman is besétáltak abba mit leraktam. A vér a játékban fröcsög néha akár a fél képernyőt is betölti egy kivégzés után, a kivégzések egy részénél a kamera nem hajlandó egy méternél távolabb menni vagyis lényegében nem látod ép mit csinálsz. Így lemaradtam letaposásokról, fejszétverésekről és egyéb dolgokról és így nem érzem értelme lenne azokat kivételezni, azokat amik derék magasság alatt végződnek be. Nem látod. Ez az első klipben remekül látható.

A második klip meg a BOT mutatja be, igaz lényegében okosabbak lettek, hibáznak, nem csak nagyobb sebzést adtak nekik jó untak veszem. Gondolom sok embernek megmaradt a régi szép emléke mondjuk a második rész Botjai miket tudtak, amikor csak törzs fordult fejük és lábuk nem és durr. Úgy 16 másodpercnél lesz látható a furcsa esemény ahol egy BOT lényegében megütött és gnaserozot egyszerre.

Lényegében a béta meggyőzött, tetszett Hamerburst a klasszikus tüzelési módot használja lényegében így már csak a pisztoly maradt ami rapid módban lehet rendesen nyomni, azon is bőven gyengítettek hisz még aktival sem vittem földre senkit egy tárból fejlövés kivételével. Az új gránát vető Drop Shot teljesen beleillik a világba és használata kicsit nehézkes(számomra az volt) nem állt kézre igen szépen teljesíttet. Amit én javítanék a Hamerburst kicsit erősítenek a sebzésén míg az Mcom korlátoznám azt a látótávolságot távolról ne lehessen a lerakott gránátot észre venni. Mert az 5-6 méter szerintem sok. Arra hibákat kijavítsák még bőven van idő, a játék szebb lehet, stabilabb. Jobb is. A fent elátkozott újraéledés rendszer vagy működött rendesen vagy nem. Elsőre sok dolog van amibe bele lehetne kötni, inkább elmondtam a hivatalos fórumon. Remélhetőleg javítani is fogják legalább egy részét így élvezhető és szép játékot kapunk.

Régen Gears Microsoft ütő kártyája volt, szép volt a sok sötét szín ellenére hihetetlen jó a hangulata. Meg tudja ismételni Coalation meglátjuk. Találkozunk a csata mezőn SWARM kollégák, emberek meg pusztuljanak ahol vannak.

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Necroman Mk2
The Crew

6 napja
8

Malleus
Faith of Danschant (神舞幻想)

2024.04.07.
2

CHASE
Nolan filmjei

2024.04.02.
5

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2024

2024.03.20.
16

Necroman Mk2
Majd nálatok

2024.03.15.
6

p34c3
PlayStation VR2: Valós halál?

2024.03.15.
6

drag
2023 legjobb filmjei - szerintem

2024.03.09.
8

Necroman Mk2
Flashpoint Archive bemutató

2024.02.25.

Malleus
Mists Beyond the Mountains

2024.02.17.

p34c3
Red Dead Redemption dedikálás

2024.02.15.
2

Necroman Mk2
Barbie Fashion Designer

2024.01.11.
3

liquid
Wonka

2024.01.07.
10

p34c3
Marvel's Spider-Man 2 ajánló

2024.01.04.
11

mcmacko
Pecker - egyem a pöckölőjét

2024.01.02.
3

CHASE
Kedvenc soundtrackek

2023.12.31.
1

Necroman Mk2
2023. év dala

2023.12.31.
3

p34c3
Globular Cluster CMP2 PS VR2-höz

2023.12.24.

liquid
Az univerzum urai

2023.12.17.
3

liquid
Minden idők legjobb trailere?

2023.12.05.
10

p34c3
Én kicsi gamer sarkom

2023.11.22.
34

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==