[9] CoolCat (offline)

Ő egy 27 éves fiú és itt lakik: /

2163 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 13010 kreditet gyűjtött

2016 március
16:12 Eljött az Xbox One halála?
Avagy, mi folyik itt gyöngyösön!?
Figyelem: Sértődésveszély. Ha te, vagy családtagod Xbox fanboy, ne olvasd el ezt a bejegyzést.

2002 májusa óta vagyok Xbox játékos. Emlékszem, az iskolában rendszeresen közröhej tárgya voltam, ugyanis mindenkinek ps-e volt. Kimaradtam olyan játékokból, mint a gow, dmc, és a többi finom kis ps2 cím, de nem érdekelt. Szerettem azt a gépet, nagyon. A mai napig a legjobb konzol startup animációnak az xbox classic-ét tartom. Imádtam a régi Splinter Cell játékokat, a Conker újra kiadását, a Ninja Gaiden iránti szeretetem ekkor kezdődött, és a legjobb Spiderman 2 verzió igen, xboxon volt. Ohh és a Shenmue 2 átirat.... Imádtam gyenge karommal felcipelni a galériámra, majd naphosszat játszani vele. Az eredeti, hatalmas controllerrel. Az Xbox360 pedig az egyik legjobb gép (elite szériától) evaaar. Kicsit szomorú is vagyok.

Ha mostanság olvasok egy hírt az Xbox-al kapcsolatban, olyan rossz érzésem és gyomorgörcsöm van. Mintha az MS-nek 2013 óta fogalma se lenne, hogy mit akar. A One bejelentése eléggé kétesre sikeredett. Maga az elnevezés, amit XBone-nak csúfolunk, kinect, folytonos online kapcsolat, és a lusta amcsiknak kitalált hangvezérlés. A TV erőszakolásáról ne is beszéljünk,ami Amerikán kívül nem igazán életképes. Amerikában az átlagos játékos korosztály az 31 év, továbbá a játékosok 29%-a 18 év alatti. Az utóbbi nem igen néz tévét, köszönhető a streaming elterjedésének, illetve a youtube-nak. Kit akart megfogni ezzel az MS? Persze néhány nyilatkozatot visszavont a cég, látván a piac reakcióját, illetve nemrég a visszafele kompatibilitást is használhatjuk, ami mutatja, hogy talán mégsem elveszett lelkek dolgoznak ott. De!

Az utóbbi időben az MS, mintha feladná a One projektet és olyan nyilatkozatokat tesz ki a nagyfőnök, amikre nem lehet nem rosszra gondolni.

A generáció váltásnál bővíthető hardver ötlete maga a PC. A cserélhető HDD jól jön, mert nem igazán tudják előre eltervezni, hogy mekkora is kell majd idővel, így jól jön ha magunk bővíthetjük azt. De a folyamatos hardware bővítés az már egy PC dolog. Valamiért a konzolosoknál is nyálverés témája lett a külcsín, amikor régebben örülhettünk, ha egy játék éppen futott 3d ben. De élveztük! (Amúgy szerintem ma a legtöbb játékot csak a külcsín viszi, tartalom nulla) A konzol egy kötött erőforrású "masina", amit a fejlesztők idővel megtanulnak jól programozni (Naughty Dog egy jó példa a rettegett ps3-mon), így a játékok idővel egyre szebbek és jobban játszhatóak lesznek. Egy generáció eleje és vége közti különbség szemmel látható. (ezért imádom a konzolokat) Amíg a PC nem kötött, így a fejlesztőnek rengeteg dolgot kell figyelembe vennie, ami még időbe is kerül. A mostani AAA cégeknek meg ideje nincs, gyorsan, egymás után kell gyártania a játékokat. Így is félkész terméket kap a felhasználó, teljes áron. Teahát a folyton cserélhető hardware nem egy konzolos dolog. Az átlagember viszi a piacot. És mit akar az átlag? gyorsaságot és egyszerűséget. Beteszed a lemezt, aminek a tartalma megjelenik a képernyőn, majd játszol. Ennyi a konzol. Nem akar és nem is fog ez a réteg a bővítéssel foglalkozni, annak örül ha tudja, melyik gépet miért érdemes választani (tapasztalat), és az menni fog-e neki a tévéjén.

Az "Xbox exkluzív" fogalom meghalt.

A mostani generáció mániája az időleges exkluzivitás, aminek nagy értelme, pláne system seller értelme nincs. Amit X megkap 1 hónappal előbb, azt Y ki tudja várni. Legalább elolvas majd pár tesztet közben és dönt. The Division. Xbox játékosok kapnak tartalmat, amit később a Sony tulajok is megkapnak. De, az utolsó DLC pakk minden platformon egyszerre lesz kapható. Akkor miért kell az időleges, ha később megkapja mind? Az új Tomb Raider-nél, mintha 1 hetet vártam volna arra, hogy máshol is megjelenjen. Mivel megkapom máshol, nem fogom eladni a gépem. Mire eladnám, addigra meg is jelenik. Nem veszek egy időleges dlc-ért egy új gépet.

Az xbox exkluzívok megjelennek pc-n is, persze jobb minőségben. Így értelmetlen ismét rohanni és megvenni a gépet. Ha pc-m van nem váltok, ha ps-em nem váltok. Ha egyik sincs, akkor megfontolom a rászánt keretet, de lehet ps-t veszek. Ezzel értem, hogy több pénzt akar, kiterjesztve a piacot, de technikailag önmagával versenyez és nem ad okot a konzol vásárlásra.

Az exkluzívok képesek fenntartani az eladást, lásd Nintendo. Only on Nintendo. Nem kapod meg máshol, nincs is rá elképzelés, hogy pc-n Mariózz, ezért a játékost (aki befektet a gépbe szó szerint) nem éri meglepetés és tudja, mit kap.Szép is lenne ha megjelenne az új Uncharted, majd 1 hónap után bejelentenék, hogy ja, amúgy xboxon is megjelenik. Vagy az összes eddigi exkluzív címmel így lenne a régiekkel és az újakkal.

Mintha az MS elvesztené a hitét a konzolokban, és kétségbe esetten próbálná menteni a dolgokat. Az ms elsődleges profilja a szoftver eladás (windows), így a konzol piac csak extra. Minden kiadott xbox konzollal pénzt veszít, de nem hiszem, hogy az ilyen kijelentések erősítenék az emberekben a vágyat arra, hogy új xboxot vegyenek. Nem tudom kiket akar elérni ezzel az MS, de nem lepődnék meg, ha kiszállna a konzolpiacról a következő generáció váltásnál.

Miért vegyek Xbox One-t?
26 komment

[9] CoolCat
márc 17., csütörtök 12:19 #26
Válasz Npeti (#25) üzenetére
Annó a ps1 hez is azért mentek a fejlesztők, mert az optikai meghajtó nagy lehetőségeket adott, valamint nagyon sok "kedvezményt" kaptak, csak fejlesszenek a gépre. Square, tudjuk hogy miért ment át Sony vonalra.

Én a mai napig nem tudom magamról elképzelni hogy pc-n szórakázom, akár a monitorba görnyedve, akár a tv előtt. Olyan nincs, inkább akkor keresek más hobbit. Az egyetlen ami a pc-ben engem mosolyra csal a modding, de az nálam nem mérvadó. Láttam már skyrim-et fullon, modokkal, de nekem ettől nem lesz nyálam.

A Sony nak a ps az szinte a mindene, ezért is fontos, hogy legyen konkurencia. A kapitalizmus, a piaci verseny két, vagy többszereplős. ha az ms kilép, akkor biztos lesz valaki, aki a helyét átveszi. Egyre népszerűbb ez az ága a szórakoztatóiparnak, nem hiszem, hogy csak úgy vége lenne.
[34] Npeti
márc 17., csütörtök 7:12 #25
Válasz Kuresz (#24) üzenetére
A pc fellendülése jócskán a mostani generáció előtt kezdődött, bár tény, hogy ez a generáció is sokat tett azért, hogy ez a fellendülés folytatodjon. A nintendo az ok, mert gyak9rlatilag ők gépet csinálnak a játékaikhoz, de a sony azért erősen támaszkodik a külsös fejlesztőkre. Ha jól tudom a sonynak a hardver eladása veszteséges, így őket jobban megviselné ha a külsös fejlesztők lelépnének. Szvsz ilyen szempontból a nintendo lesz az utolsó hagyományos konzol gyártó ha egyszer tényleg eltűnnek a ma ismert konzolok.
Értem én, csak leszarom...
[39] Kuresz
márc 17., csütörtök 3:57 #24
Válasz Npeti (#23) üzenetére
Hat en nem nezek ki ilyen szintu elorelatast az MSbol. A pc igen, felfele ivelo agban van, de szerintem ez annak koszonheto, hogy meg anno legalabb 3 konzol kozul lehetett valasztani, jelenleg mar csak az xbox es a ps van. Ha valaki nem akar ps-t, vagy alapbol a next gen kampanynal nem tetszett neki a nappali eroltetese az MStol (emlekszem itt is nagyon sok hozzaszolas volt, hogy akkor itt az ideje visszaterni a pchez) az belekezdett / belekezd pc epitesbe. Szerintem a psnek es ki tudja, az uj nintendonak lesz letjogosultsaga es mig a sony es a nintendo nem egy szoftverfejleszto cim es a konzoljaik eladasa nagyban befolyasolja a koltsegvetesuket, addig az MSnek aligha fajna a konzol aganak elvesztese, mivel csak office-bol fedezhetnek az egesz konzoliparaguk halalat. Nekik csak az a lenyeg, hogy a szoftver fogyjon, a tobbi konzolgyarzonak a konzol is fontos.
PSN id: Kuresz_HUN twitch: Kureszlhunl
[34] Npeti
márc 15., kedd 19:08 #23
Az ms azért az elöző genekben sok dologban vezető volt, vagy ők hozták be elsőnek a konzoloknál, lehet most is csak előbb látják, amit mások még nem, hogy ez a konzolos témakör szép lassan ebben a formában megszűnik. Van ugye 2 kategória. Aki komolyabban foglalkozik a játékokkal és a szomszédpisták. Az elmúlt években a pc megint elkezdett felszálló ágban lenni sokan akik komolyan foglalkoznak a játékokkal ma már szívesen fejlesztik a pcjüket a konzol mellett, ha egyáltalán van konzoljuk. De emellett rohamosan fejlődnek a tabletek, okostelefonok, és mindenkinél ott vannak már ezek.
Igen még a szomszédpistánál is. Neki pedig egy szempontja van csak minél egyszerűbben játszani. Ha egyszer elfogja bírni a codot a telója is aminek a képét kirakhatja a tvre, és tud majd hozzá egy joyt is csatlakoztatni, akkor már többé nem fogja érdekelni se az xbox, se a ps. A hardcore konzolos játékosok pedig nem lesznek elegen, hogy ebben a formában eltudják majd tartani a hagyományos konzolokat.
Mobdjuk a konzol az egyszerűsége miatt amúgy is eleve a casual réteget célozta meg így ha lesz más alternatíva egyszer ezek ebben a formában megfognak szűnni.
Na lehet az ms is így van vele. Az exkluzív címeit kiadja pcre is, hogy valamelyest enyhítse a veszteségeket, de tovább nem foglalkoznak majd hardverrel mert nem éri már meg.
Értem én, csak leszarom...
[9] CoolCat
márc 13., vasárnap 14:32 #22
Válasz Kuresz (#21) üzenetére
Igen, ezért nem hiszek én sem ebben hosszú távon. Ez a legújabb okosság, amire sokan rá van izgulva. Max egy ilyen rocket league-féle játéknál működne.
[39] Kuresz
márc 13., vasárnap 14:26 #21
Cross platform játékokat meg nem fognak csinálni, hogy jól fusson mind a 2 gépen (pc -xbox) mert az hogy nézne ki, hogy egy 10 éves kisgyerek 4k-ban, ultra highon, 120 fps-el szétbasz pl egy fps-ben, amikor te majd 20-30-40 fps-el loholsz utána 720p-ben?
PSN id: Kuresz_HUN twitch: Kureszlhunl
[39] Kuresz
márc 13., vasárnap 14:24 #20
Válasz CoolCat (#19) üzenetére
Engem sem a grafika érdekel, de a box innentől kezdve már csak egy port lesz, szóval az eddig sem fényes teljesítmény méginkább alább fog csúszni. Boxon elég gyakran előfordul az fps drop és még csak 2 éves a konzol. Eddig minden generáció a generációváltáskor érte el teljesítménye csúcsát. Innetől kezdve az ms-nek, mivel alapból egy szoftvergyártó cég semmi érdekeltsége nem lesz, hogy akár egy MS exkluzív címnél is ugyan annyi, vagy akár több időt és pénzt áldozzon az xbox verzióra. Tehát nem a grafika érdekel. De az igen, ha a forza 7, a gears 4 vagy a halo 6 vagy technikailag vagy szerverileg szar lesz, mert a pc-re fektették a hangsúlyt. Ez pedig jelen generációs probléma lesz.
PSN id: Kuresz_HUN twitch: Kureszlhunl
[9] CoolCat
márc 13., vasárnap 13:52 #19
Hoppácska, nem ilyen kommentekre számítottam. Bár ebben a generációban még semmit nem látok. Számomra a legnagyobb bumm az, hogy "házon belül" oldhatod meg a streamingelést, így minden kis 12 éves youtube celeb lehet a gameplay csatornájával.

"Csak sokan vannak, aki ebbe a megszokott mederbe kényelmesedtek bele és félnek a változástól."

Szó nincs erről. De te "tapasztalt" gamer vagy. Márpedig az átlag, casual, szomszédpista, cod ot isnetíntő. Mert ez a többség, a célcsoport. A legtöbb embernek lehet a 360, ps3 volt az első konzola úgy, hogy még a mai napig fingja nincs a bonyolultabb dolgokról. Csak beteszi a játékot, amit a tömeg megvesz, és játszik. Tegyük fel pár évente kitalálja valaki az ms nél, hogy hopáácska, kiadunk egy XY modult, tedd a gépedbe, ha új játékokkal akarsz játszani, mert akkor a fény nem így, hanem úgy fog esni a tárgyakra, vagy a karakter haja nem így, hanem úgy fog lebegni ha fújja a szél. Megveszel (vagy átlagfogyasztó szomszédpisa) egy alapgépet, e modul nélkül és majd filózhatsz azon, hogy miért nem futnak az új játékok, vagy a gyakori modulváltás miatt miért bugos. Majd az alapgépen túl, plusz XY csokitallért ráfizetve megveheted ezt a modult. Amíg normál esetben 6-8 évente veszel egy komplett "modult" fix áron.

Van egy mondásom. Ha egy mai játék, élvezhetetlen lenne 1, max 2 generációval ezelőtti grafikával, akkor az nulla. Képzeld el az MGS 5 öt, ps2 grafikával. Azzal a csodás irányítással még mindig r**dt jó lenne.

Lehet én vagyok maradi, de engem nem érdekel, hogy most hogy fut, meg mennyivel erősebb XY gép. Engem a játék érdekel. Az, hogyha megveszem, akkor ne csak az előre gombot kelljen lenyomnom, majd magától végigmegy a játék (tomb raider), hanem egy interaktív kalandot, amit ha előveszek tudom, hogy érdemes többször végigvinni. Azért akarok XY konzol mellett dönteni, mert tudom, hogy olyan játékot kapok, amit sehol máshol. Ha nem lenne exkluzív, értelmetlen a többkonzolos megoldás, ezzel értelmetlen a piaci verseny, ami a fejlődést teszi a nullával egyenlővé.
[39] Kuresz
márc 13., vasárnap 10:30 #18
A fent leírtakkal teljesen egyetértek, én már megbántam, hogy a ps-t lecseréltem one-ra. Maga a rendszer egy vicc, játék alig van rá értelmes, azok zöme sem éri el az 1080p-t (amikor angliában már pl jön a 4k-s tévéadás. nevetséges), ezentúl pedig minden játék meg fog jelenni PC-re is. Én úgy érzem magam kicsit, mint akit átvertek. Bár én alapból a Halo miatt váltottam, de az MCC játszhatatlan volt, ha pedig ezt hamarabb tudtam volna, simán kihagyom az ötödik részt, mivel a 6 már jön pc-re is. Idővel összeraktam volna egy PC-t a ps mellé. Így viszont 2 szék közzé ültem. Egyetlen jó tulajdonságot nem tudok mondani egyébként a ONE-ról. A minősége (anyaghasználat), a rendszer, a programkínálat és a játékok minősége is egy baromi nagy vicc számomra.
PSN id: Kuresz_HUN twitch: Kureszlhunl
[11] Joel1970
márc 12., szombat 22:19 #17
Ugyanezeket érzem én is,mint amiket leírtál.
Xbox Gamertag:aron8008.I have a XBOX ONE X with LG OLED E6V 55".I am hardcore gamer and achievement hunter!
[38] Fórumozó
márc 12., szombat 20:00 #16
A Sunset Overdrive érdekelne, de PS4 mellé én pénzkidobásnak érzem az Xbox One-t, nem azért, mert rossz lenne, hanem ilyen esettel vehetnék még egy PS4-et is. Felesleges.
Az, hogy a PC tökéletesen helyettesíti a One-t...nos igen, a PC alternatívája a Boxnak ebben a relációban, konzolosban pedig a PS4 majdhogynem teljes alternatívája a One-nak. Szóval nem tudom, igaziból mi mellett kompetitív a gép.
I've come up with a new recipeeeeeaaaaayyeeaaaah
[29] sting
márc 12., szombat 17:02 #15
Mindkettő gépem van.
Bevallom, a PS4 lazán pihen úgy 2 hónapja.
Most az XO pörög inkább.
Jövő hónapban fordul a kocka nálam a Sony javára - erre fogok címeket vásárolni.
Ettől függetlenül eszemben sem jutott még azon gondolkodni, hogy kidobott pénz, vesztes platform, felesleges, minek kettő, és így tovább.
Pedig, maximum 4 - 5 órát játszom hetente.
[55] FredPerry
márc 12., szombat 15:17 #14
Válasz FooLman (#13) üzenetére
Igen, az alapvető gond onnan indul, hogy azt hiszi, minden PS tulajnak is van egy játékra elég PC-je, ami közel sem igaz. A két konzol tekintetében meg ugyanúgy exkluzívak a MS címek is. Nyilván jó döntés egy PC+PS4 páros, de ugyanúgy jó, egy Xbox+PS is. Nem hiszem, hogy egy Xbox tulajnak kevesebbnek kéne éreznie magát amiatt, mert PC-re is elérhetőek lesznek a játékok. Játék árak között meg itthon sem lesz nagy különbség, mivel a Windows Store-ból lehet csak elérni ezeket a játékokat, ahol ugyanúgy el fognak kérni 18 ezret egy játékért, mint konzolon.
[11] FooLman
márc 12., szombat 14:51 #13
Ott csuszik el az egesz, hogy feltetelezed, hogy van egy PC-d. Marpedig lehet, hogy nincs. Es nincs is ra szukseged. Akkor bizony jo valasztas az X1 is.
Nincsenek exkluzivok? Tok mindegy. Az X1 egy gep amivel lehet jatszani. Van azert jopar cucc, ami nem jon PS4-re. Ha Forza erdekel, vagy GoW, vagy Quantum Break, akkor a PS4 nem alternativa.
Ha van egy tableted, akkor amelle altalaban tok folosleges a PC az alapfeladatokra. Innentol eldontheted, hogy veszel a gepet, amit frissitgetni/apolgatni kell, vagy egy konzolt, ami megcsinalja magatol. Arkulonbseg nincsen. (a konzol olcsobb talan, de ez mar guberalas kerdese) Ha nem Magyarorszagon nezed, akkor a jatekok kozt sem akkora.
Ugyhogy siman csak a helyere tette az MS az X1-et. Nem a PC versenytarsava, hanem tarsava. Nekik mindegy, ok a szoftveren keresnek. Azt meg mindkettore megveszed. (Ha meg ellopod, akkor meg inkabb PC-n tedd, ott nem buknak a hardveren.)
...ami gáma bugzik, az láma efix marad...
[24] maccc
márc 12., szombat 13:49 #12
Válasz casper007 (#11) üzenetére
Természetesen nem.

Számomra a digitális terjesztés azért is áll még gyengébb lábakon konzol játékosként mert nincs szerintem ésszerű érv mellette, se nem jön ki gyorsabban, pluszban jóval drágább, (mellékesen cserélni vagy egyebe se tudsz vele kezdeni)
Tehát vagy megveszem premierkor egy tisztességes fizikai példányt dobozában felinstállom és játszok, amivel később aztán azt kezdek amit akarok, vagy leszedem jóval drágább áron a digitálisat. Nem látom miért érné meg, lenne jobb. Biztonságosabb mert nem karcolódhat mint a lemez? Szerintem ez már már rég nem érv. Nem ps2-s éra ahol félni kellett, hogy elindul e tutira a dvd.

Eladások is ez mutatják egyelőre. Konzolos közösségben messze a lemezes verziók fogynak jobban, és a különböző CE, limitált kiadások is reneszánszukat élik.
LiveID: svenike92 PSN ID: Svenike92
[62] casper007
márc 12., szombat 13:40 #11
Válasz maccc (#10) üzenetére
És csak AAA játékok léteznek?
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[24] maccc
márc 12., szombat 13:09 #10
Válasz casper007 (#9) üzenetére
Nem hiszem, hogy a PS4 brutál menetelése, sikere pont ezt példázná. Érdekes megfigyelni, hogy bár a Steam óriási összeget jelent, és lefedi az egész PC-s játékpiacot, de egy-egy AAA multiplatform játék bevételének lkegnagyobb része továbbra is a konzolos, dobozos verziókból származnak.

Mekkora visszhangot váltott ki a Rise of the Tomb háromszoros PC-s eladása az One-al szemben, azt persze kevesen emelték ki, hogy csak digitális adatokról van szó, amik messze alulmúlják mint darabszámban, mind bevételben a dobozos One több mint egymilliós teljesítményét.
LiveID: svenike92 PSN ID: Svenike92
[62] casper007
márc 12., szombat 11:45 #9
Szigorúan a saját véleményem. A technológia már rég nem ott tart, hogy a konzol egy doboz legyen, amibe berakjuk a lemezt. Szerintem az MS jól ismerte fel ezt a folyamatot - azt is meg merem kockáztatni, hogy már az első Xbox idején volt egy hasonló jövőképük -, és el is mozdul ebbe az irányba. A digitális terjeszkedés is mutatja, hogy a videojáték egyre inkább szolgáltatás, ezt látni. Előbb-utóbb mindenki elszakad a betokosodott, klasszikus "konzol képlettől".

Csak sokan vannak, aki ebbe a megszokott mederbe kényelmesedtek bele és félnek a változástól.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[45] csavar
márc 12., szombat 10:28 #8
Én sem vagyok maximálisan elégedett az xone-al, főleg úgy hogy mellet játszom ps4-el is és azonnal látom a különbségeket (share, capture, stream, stb.).
De pchez eleve nem hasonlítom...minek? PS4hez képest a miért kéne Xbox one válasz pölö az EA Access. Remek konzolos adalék! Ha anno a Sony nem utasítja el, ma már semmi nem szólna a One mellett. Illetve de, azért még van/lesz pár exkluzív címe
Azzal viszont egyetértek, ez lehet az utolsó hagyományos konzolja az MSnek. Sajnos
Ne hazudj, mert összezavarod a csillagokat és kiszámíthatatlan lesz a jövőd! PSN ID: vjcsavar / XBox Gamertag: an8Bit
[37] playmore
márc 12., szombat 9:24 #7
Válasz maccc (#6) üzenetére
Már az előző genben is volt szó róla, hogy a klasszikus konzolos szerepekkel nem lehet majd megmaradni hosszú távon ebben az új generációs netes - felhős témában. A Win10 ingyenesítése, korábbi exkluzív irodai szoftverek multiplatformosítása is arra megy ki, hogy a gyártó szolgáltatáscsomagokat tudjon eladni. Egyelőre jól hangzik a zárt fix hardwares környezet, ahol a fejlesztők úgy táncolnak ahogy a gyártó fütyül, de ez csak is akkor és azért megy mert sikerült egy nagy szintű penetrációt elérni mondjuk a PS4el. Amikor ez nem sikerül, akkor az van mint az Xbox Oneval vagy rosszabb esetben a WiiUval. Gyenge eladások, megfoghatatlan konkurencia (vagy legalábbis elfogadhatatlanul nagy erőforrásokba kerülne megpróbálni), kapkodások a kispadon.

A konzolok mellett a legnagyobb érv mindig is az egyszerűség volt. Fogod a lemezt, letöltöd a szoftvert és játszol egy adott minőségben. Ha ez nem lenne akkor, ugrálhatna itt bárki, nem venne senki konzolokat. Azért annyira nem vészes PCt venni és fejleszteni, főleg mivel a játékárak különbözőségével simán meg lehet spórolni azt amit adott időnként új videokártyára kell mondjuk költeni.

Igen, lehet mondani, hogy a box jelenlegi állapotában egy steam box szerűség, ahol viszonylag egyszerű kezelhetőségért többet fizetsz, de ha nem nézzük az exkluzívokat (amiből jelenleg azért annyira nagyon kihagyhatatlanok nincsenek) maga a konzolozás nagyon sok embernek mindig is ilyen volt. Rengetegen használják a konzolukat FIFA vagy COD gépeknek. Meg is érthető miért nem szeretik már maguk a kiadók sem erőltetni, hogy minden évben legyen valami ütős cucc: tiszta ráfizetés és egyáltalán nem biztos, hogy bejön.
Cheers, love! The cavalry's here!
[24] maccc
márc 12., szombat 9:02 #6
Válasz playmore (#4) üzenetére
Sony is teljesen elbénázta az előző generáció elejét, de visszahozták magukat, és a PS3 mai napig az egyik legjobb exkluzív kínálattal bíró konzol.

De az, hogy csináltak a Box-ból kvázi üzletileg egy kisebb teljesítményű, butított PC-t, drágább játékokkal azért bőven más szerintem. Ez egy hosszú távú terv, változás a win10 menetelésére építve. Szoftveresen némi pluszért feláldozták a hardveres-konzol eladásokat.
LiveID: svenike92 PSN ID: Svenike92
[24] maccc
márc 12., szombat 8:57 #5
Teljesen egyetértek. Engem aztán nem zavar, hogy más PC-s tulaj is megkapja az adott játékot, elárulva se érzem maga, de könyörgöm, tényleg, mi a francnak kéne manapság One.t venni? Kinyírta egy az egyben azt a a saját platformját az MS, amivel előző gen-ben szép sikereket ért ért el.

Ha a PS személyében van egy rivális konzol, aminek van olyan exkluzív kínálata, ami csak rá jelenik meg, aztán papíron alacsonyabb-ugyanolyan árszabású cédula mellett erősebb is a hardver , na meg
van egy olyan játékplatform, amit ma már ugyanúgy minden nehézség nélkül lehet tv-re csatlakoztatni mint a Boxot, nyugodtan gond nélkül használni a Box kontrollerrel mint a Boxot, és a teljes kínálat párhuzamosan megjelenik rá, amin Boxon,- és ami meg hab a tortán: jobb minőségben futnak rajta el a JÓVAL OLCSÓBB -egyazon játékok. Nem nevetséges, hogy 19ezer a visszamaradottabb verzió szemben a 12 ezres fejlettebbel,?

Az érthető, hogy egyes játékokra tekintve valamivel több pénzt kap a konyhára az MS, de könyörgöm, mi indok szól ezután a Box-mellett? És mi lesz ezután,?

Az előző generációs rendszer még teljesen működött szerintem. Ott jelentek meg a húzónevek sorra, de a két legfőbb exkluzív sorozat kivételével szintén megjelentek PC-n az exk.-ek, de egy korrekt lefutási idő után. Alan Wake, Fable, stb stb, senkit nem zavart a dolog. Mikor lecsengett konzolon csináltak neki egy korrekt PC-s portot.
LiveID: svenike92 PSN ID: Svenike92
[37] playmore
márc 12., szombat 8:51 #4
Na még valami, hogy azért ne legyen ilyen borús a helyzet. Az előző genben a PS3 hasonlóan ásta el magát és mégis sikerült összeszedniük magukat. Itt most erre valószínűleg nem lesz idő (és egyelőre a szándék sem annyira látszódik), de amellett, hogy teljesen lecsupaszítva a választási lehetőséget (ár - érték - várható támogatottság) van jobb alternatíva, egy XO továbbra sem rossz üzlet.

Különben is egy jól összerakott PC jobb üzlet mindegyik jelenlegi konzolnál
Cheers, love! The cavalry's here!
[37] playmore
márc 12., szombat 8:31 #3
Csak annyit tennék hozzá, hogy exkluzív játékok mint system sellerek már egy jó ideje nincsenek. Talán a H3 volt az utolsó ami nagy tömegeket megmozgatott. Nem újdonság, hogy a gépek nagy részét a casual veszi meg, akit általában az érdekel, hogy olcsó legyen és legyen rá játék. PS4re sincsenek eget rengető exkluzívok mégis veszik, mert az lett a populáris konzol. Elérte a kritikus tömeget és most már magát adja el. Ráadásul az a nevetséges helyzet állt elő talán most először a történelemben, hogy az erősebb konzol volt az olcsóbb. Az MSnek jóval olcsóbbra kellett volna beárazni a gépét ha már mindenhol az terjedt, hogy a játékok nagy része gyengébben fut rajta. Bár valószínűleg a katasztrofális bemutatkozást ez sem mentette volna meg. Ha tőlem megkérdezi valaki milyen gépet vegyen, logikusan én se tudnék a PS4en kívül mást mondani és nem az exkluzívok miatt.
Cheers, love! The cavalry's here!
[34] Wolverine
márc 12., szombat 8:31 #2
Sajnos én is hasonló képen érzek, néhány napja pont erről beszéltem egy barátommal, sajnos minden ami jó az jön pc-re is, innentől pedig minden hiába való, saját maguk ellen dolgoznak. Mostanság én is egyre jobban bánom hogy megint az X doboz mellé tettem le a voksomat, sajnos eddig nem ér a 360 közelébe sem, ami oly sok jó emléket okozott nekem. Minden esetre még várok vele egy kicsit, hátha megtörik a jég.
Die in peace
[10] Cpt.Tenkes
márc 11., péntek 21:54 #1
Számomra egyértelműnek tűnik, hogy feladták az Xbox One-t. A tavalyi "minden idők legjobb holiday lineupja" nem hozta a várt eredményt se hardver se szoftver eladásokban, ezért életbe lépett a B terv. Feltételezem, hogy tisztában vannak vele hogy a One eladások tovább csökkennek azzal hogy pc-re is kiadják a játékokat. Kérdés, hogy lesz-e új hardver vagy miután kifutott a One (még 2 év biztos van benne, lesznek rá multiplatform játékok) hagyják a francba az egész konzolosdit.
HELLO NEO
CoolCat
CoolCat még nem írt idézetet!
Ezeken a platformokon játszom
Kedvenc játék-műfajaim
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Barátok, ismerősök
Brandon
(offline)