[59] drag (offline)

Alapos - Higgadt - Szernytelen

egy 31 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4954 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 231343 kreditet gyjttt

2016 February
13:16 2015 legjobb filmjei
ket kedveltem a tavalyi felhozatalbl.
Miutn alig nhny nap vlaszt mr csak el bennnket az idei Oscar-gltl, ezrt gy dntttem, itt hagyok nektek egy rvidke listt azokrl a filmekrl, amelyek a legnagyobb lmnyt nyjtottk szmomra a tavalyi esztend knlatbl.

A lista spoilermentes, s termszetesen totlisan szubjektv, s van nhny kimaradt alkots is, melyeket ha lttam volna, nem kizrt, hogy trtk volna a sorrendet (pl. Spotlight, Sicario, Bridge of Spies).

9. The Martian

Szmomra kiss rthetetlen, hogy mit keres ez a film a Best Picture kategriban. Flrerts ne essk: tisztessgesen sszerakott, szrakoztat mozi, ami pont annyira (nem) veszi komolyan magt, amennyire (nem) kell, de igazn kiemelked vagy egyedi tulajdonsga nincs vlemnyem szerint. Egy korrekt film, ennyi - igaz, "ilyenbl" taln a legjobb idn.

8. Ex Machina

Forgatknyvrknt Alex Garland bizonytott mr korbban, rendezi bemutatkozsa pedig taln mg meggyzbbre sikeredett. Rg kaptunk mr igazn maradand sci-fi tematikj thrillert (taln pont a Garlandhoz is kthet Sunshine volt az utols), az Ex Machina azonban ilyen: elkpeszten preczen ptkezik, rengeteg feszltsggel s remek alaktsokkal.

7. Saul fia

Megmondom szintn, n eddig mg egyszer sem tudtam gy igazn lelkesedni hazai film irnt, a Saul fia azonban meggyztt - pedig bven zakatolt mr a hype-vonat, amikor felltem r, de ekkora elvrsokkal sem okozott csaldst. A btor s egyedi koncepci nlam bejtt, leginkbb azrt, mert ez a - minden szempontbl - fszerepl-fkusz trtnetmesls tkletesen harmonizl a tmval. A Saul fihoz sok mindent te magad teszel hozz, pont attl hatkony, mint ami miatt az ismeretlentl val flelem - ez pedig zsenilis hzs.

6. The Big Short

Nem volt egyszer szrakoztat filmbe nteni ezt a "trtnetet", Adam McKay-nek azonban sikerlt. Ez leginkbb annak a hzsnak ksznhet, hogy a The Big Short szokatlan mdon s intenzitssal jtszadozik a negyedik fallal, amire nemcsak azrt volt szksg, hogy kzgazdsz vgzettsg nlkl is kvethet legyen a cselekmny, hanem hogy hangslyozzk: igen, ebben a filmben kicsit te is benne vagy. A karakterek nem klnsebben ersek, de az erklcsi disszonanciba legalbb nem trt bele a bicska, pedig simn megvolt r az esly.

5. Room

Szerencsre nem vagyok depresszis hajlam, ennek ellenre (vagy ppen ezrt?) imdom a nyomaszt hangulat filmeket, klnsen azokat, melyek arra ptenek, hogy a hosszasan csepegtetett feszltsget egyszer csak feloldjk a megfelel pillanatban. A Room is ilyen, csak kicsit mskpp, affle feelgood-thriller, ami attl vlik elkpeszten rdekess, hogy Jack korltolt vilgkpn keresztl ltjuk szinte minden egyes elemt.

4. Mad Max: Fury Road

Egy "natr" akcifilm ltalban borzasztan kevs ahhoz, hogy brmi maradandt hagyjon bennem, a Fury Road azonban amennyire egyszer (mitbb, mr-mr primitv), annyira jl bnik a rendelkezsre ll eszkztrral. Tekintve, hogy ez egy sivatag, nhny aut s egy maroknyi karakter, minimum zsenilis az, amit George Miller s "csapata" letett az asztalra. Lnyegben egy gigantikus pofon ez a CG-parasztvaktsnak - a Mad Maxben is van belle, bennem mgis a fnykpezs, a koreogrfia s a hs-vr kaszkadr-jelenetek maradtak meg, mindez borzasztan stlusos tlalsban.

3. The Revenant

Valami hinyzott nekem a The Revenantbl, de a mai napig nem tudom, hogy mi. Ettl fggen szveszejten gynyr s baromi hangulatos - Lubezki joggal fogja zsebre tenni a harmadik aranyszobrt. DiCaprio is, csak neki nem ezrt a szereprt kellett volna megkapnia, mert volt mr ennl sokkal jobb alaktsa is - Tom Hardy-nak ellenben nem, gyhogy neki is szortok.

2. Hateful Eight

Itt most lerhatnm jbl azt, amit a Roomnl mr kifejtettem, gyhogy legyen elg csak annyi, hogy a Hateful Eight pont ezt a jelensget testesti meg, s Tarantino filmjeiben is pont ezt az "elemet" szeretem a legjobban - amikor pontosan tudod, hogy mi fog trtnni, de az t s a prbeszdek, amin keresztl eljutsz oda elkpeszten j. Kicsit olyan volt az egsz, mint egy hossz sznhzi darab, de egy msodpercre sem unatkoztam rajta.

1. The Danish Girl

Egy ve mg n is jt vicceldtem azon, hogy Eddie Redmayne sajt magnak fogja tadni a legjobb ni fszereplnek jr djat 2016-ban (ugye az elz vi, ellenttes nem gyztesek osztjk a djakat az Oscaron), most azonban mr teljesen komolyan gondolom azt, hogy ahogy nem Leonak kne nyernie idn, gy Eddie-nek ppen most kne megkapnia a szobrocskt. Szmomra ez minden idk egyik legjobb sznszi alaktsa, ami nagyon knnyen lehetett volna knosan nevetsges, Redmayne azonban annyira hitelesen, annyira aprlkos elemek segtsgvel lnyegl t (st: oda-vissza), ami szmomra elvitte a htn az egsz filmet. Hihetetlen, hogy mennyire nem gondoltam volna elzleg, de nekem a The Danish Girl volt 2015 legmaradandbb filmlmnye.

s nektek?
12 komment

[59] Alwares
Feb 29., Monday 13:07 #12
Nekem is jpr film kimaradt innen, de ezek kzl csak a Hateful Eight s a The Big Short rdekel igazn.
A Saul Fit szeretnm mr megnzeni j ideje, de engem az ilyen filmek elgg meg tudnak viselni, gy eddig mg nem vettem r magam hogy megnzzem.

Vicces, hogy gy ltem le a Mad Max el, hogy utlni akartam mert egy baromsg... s az is, de ennek ellenre baromira tetszett.
.titanic {float: none;}
[62] casper007
Feb 29., Monday 8:19 #11
Br engem az Oscar sosem indtott meg annyira, minden vben megnztem a jellteket. Most ez a "szertarts" elmaradt, csak azt lttam, amire v kzben elmentem moziba: Mad Max, The Martian, Hateful Eight.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[67] Lavitz
Feb 29., Monday 8:03 #10
Vlasz getro2 (#9) zenetre
Mad Max 6 oscar dj.
Lav itz in the air ==> https://twitch.tv/lavitzintheair | l jtk streamek!
[39] getro2
Feb 29., Monday 1:33 #9
nekem ez most egy elg gyenge oscar-mezny volt, mondjuk nem lttam mg mindent, de nem hiszem hogy a maradk radiklisan vltoztatna a vlemnyemen. jobb esetben is inkbb csak kellemesen unatkoztam, de a mlypontok akkort tttek (martian), hogy azokat nem is oscarral jutalmaznm, hanem legalbb ktszz v kzmunkval. a mad max volt rdekes mdon az egyetlen, ami fellmlta a hypeot s tbbszr el is mentem r moziba, de persze nem is fog nyerni semmit most. azrt rlk, hogy legalbb a jellsek gy sszejttek. mg volt egy rvidfilm, don hertzfeldt a world of tomorrow-ja, ennek azt hiszem van is eslye megnyerni a sajt kategrijt, ami tk j lenne, mert jobban lveztem, mint akrmi mst a nagyok kzl.

ami tetszett mg (nem oscar-related filmek kzl): cemetery of splendour, the lobster, the assassin, taxi
[8] Untchbl
Feb 29., Monday 0:54 #8
Igazbl nem lttam mindegyik legjobb djra jellt filmet, kicsit tbbet mint a felt s mind jobban tetszett, mint a revenant, gyhogy elgg csaldnk ha az gyzne, mert gy rzem a zord forgatsi krlmnyek adtk el nagy teljestmnynek, holott a film maga nem ntt fel a hypehoz.

Persze nem azt mondom, hogy rossz film, s taln mg azt is tudom mi hinyzott nekem. Egyszeren nem ptett fel ktdst a karakterhez, ezrt a szenvedse csak zsigeri szinten mkdtt, rzelmi hatsa nem nagyon volt. Nem tudtam klnsebben izgulni rte.

Na szval hogy pozitv dolgok is legyenek. A hateful eight, martain, ex machina s a madmax is tetszett nagyon, de a Spotlightnak adnm egyelre. A roomot, danish girlt s big shortot mg nem lttam, szval vltozhat.

Ja s hajr Saul fia, az is j volt. Fltem, hogy nagyon nyomaszt lesz, de vgl nem az maradt meg bennem rla, hanem mg msnap is gondolkoztam rajta.
"That's so not cool!"
[6] Simonka
Feb 28., Sunday 23:44 #7
1. Aljas nyolcas
2. Sicario
3. Saul fia
4. Creed
5.Fury
Feb 28., Sunday 23:32 #6
Flelmetesen kevs filmet lttam idn, de ezek alapjn a Top3 valahogy gy nzne ki:

1. Sicario
A gyomrod vgig sszeszorul, nkntelenl markolod a karft, s legszvesebben lezuhanyoznl utna.

2. Inside Out
Szlnek Lenni Nehz s Persze Mulatsgos: A Film.

3. Mad Max: Fury Road
Mad Max a harag tjn gyl kt rig, s semmi ms, s nem is kell bele ms.
And since you asked: no. It's massive.
[34] CHASE
Feb 28., Sunday 23:08 #5
"Valami hinyzott nekem a The Revenantbl, de a mai napig nem tudom, hogy mi"
Tkletesen ugyangy vagyok vele.
http://mbti-lelektanitipusok.hu/eletmuveszek/estp/estp-vallalkozok-altalanos-jellemzese/
[21] SolidMetal
Feb 28., Sunday 22:24 #4
Nekem:

1, Ex Machina
2, The Revenant
3, The Martian
4, Inside Out
5, SW VII

Mg nem lttam: Room, Bridge of spies, Carol, Spotlight, The Big Short, Steve Jobs, Hateful Eight (Gyakorlatilag tbbet nem lttam, mint igen.)
Klndj sznszi munkrt: The Danish Girl (Br inkbb Alicia Vikander miatt)
Film, ami mindenkinek tetszett, de szerintem maximum kzepes: Mad Max
Random Kierkegaard idzet #667
[21] Edina
Feb 28., Sunday 22:22 #3
J kis lista. n a What we do in the shadows-t ajnlanm mg, ha kimaradt volna
Gamertag: MEdina 91 Steam: aaaaa390 PSN: MalfiED
[30] gabi1818
Feb 28., Sunday 22:08 #2
nlam top5:
1. The Revenant
csak mert ideje lenne mr odaadni Leonak azt a nyamvadt oscart
2. Room
maradjunk annyiban h frfi ltemre megknnyeztem a filmet
3. The Danish Girl
A szinszi jtk elkpeszt, de nhny helyen rettenten elhatroldtam a karakter tetteitl s megnyilvnulsaitl. (tkrs jelenet WTF?! )
4. Ex Machina
5. Mad Max

sajnos mg nekem is van mit ptolnom gy ez a lista is kplkeny :/
That's How I Roll!
Feb 28., Sunday 21:43 #1
H, a Danish Girl-t ezek utn szvesen megnznm.
"This is our time to medicate..."
drag
Found.
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
Playstation2
Playstation3
GameCube
Wii
Nintendo DS
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Zene, Verseny
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Krtyajtk, Jtk interneten, Jtk zsebkonzolon, DVD, Zene (hallgatom), rs, Mozi , Bartok, Foci
Bartok, ismersk
elvis
(offline)
liquid
(offline)
antaru
(offline)
Stinger
(offline)
Ghz
(offline)
lovas
(offline)
bastard
(offline)
Warhawk
(offline)
Oldern
(offline)
hzx
(offline)
Roxas
(offline)
Necc
(offline)
GYUFo
(offline)
logen
(offline)
dreampage
(offline)
norbysx
(offline)
dracoo
(offline)
Depi
(offline)
GeneraL_XTX
(offline)
Ryu
(offline)
Kenny
(offline)
oxigen
(offline)
DarkVenom
(offline)
benj
(offline)
Attila6
(offline)
Lothar
(offline)
casper007
(offline)
Animejetix
(offline)
mcmacko
(offline)
arsenal
(offline)
***Drago***
(offline)
Reiker
(offline)
Gyurk
(offline)
Evilluki
(offline)
lorantHUN
(offline)
abluxirum
(offline)
Blackcolt
(offline)
alexmagnum
(offline)
CJ
(offline)
kalmarlaszlo
(offline)
Mollaka
(offline)
Ryudo
(offline)
CaptainPrice
(offline)
Szemy666
(offline)
Xbox360Gamer
(offline)
rehynn4
(offline)
Psycho
(offline)
wesker
(offline)
ragi
(offline)
ne5h
(offline)
markidlive HUN
(offline)
PlayNorbi
(offline)
dani0113
(offline)
Sunfi3lds
(offline)
Ocelot365
(offline)
Stiletto
(offline)
ujitso
(offline)
Keyoo
(offline)
MilanZila
(offline)
Mcking360
(offline)
Tomeggyilkos
(offline)
Spy_Clown
(offline)
migren
(offline)
csirkecske
(offline)
tyesz66
(offline)
Johnny1987
(offline)
XBOX Live