[6] parandroid (offline)

Trsasgi - Harsny - Ktlt

egy 25 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

1635 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 8362 kreditet gyjttt

2016 February
15:15 Oscar 2016 tippek
rleldtt bennem pr gondolat a helyi id szerint 29-n, htfn esedkes Oscar glval kapcsolatban, amik gy, hogy a jelltek dnt tbbsgt lttam felsznre is kerlnek most. Eredetileg a filmes frumba akartam ezeket bekrmlni, de ahhoz tl nagy a terjedelem, remlem, hogy megfr itt a blogszekciban. Lerom, hogy az adott kategriban kit tartok a legeslyesebbnek, illetve, hogy teljesen szubjektv alapon n kit szeretnk djazottknt ltni az aktulis kategriban. Azokat a kategrikat, ahol magam is gy tltem meg, hogy nem rdemes beleokoskodnom, mert vagy nem lttam elg jelltet, vagy teljesen inkompetens vagyok a tmhoz bkn hagytam, gyhogy bzom benne, hogy nem egy nagy marhasg, hanem egy rdekes dolog slt ki ebbl a maszlagbl.
Legjobb film
Kezdsnek itt az egyik szerintem legkevsb megjsolhat kategria, Spielberg Bridge of Spies-n kvl mindent volt szerencsm megtekinteni, A nagy dobs s a Mentexpedci kivtelvel pedig az sszes jellt nagyon-nagyon bejtt. A Spotlight kezdeti toronymagasnak tn elnye a hnapok mlsval s az elzetes djak kiszrsval szpen lassan elhalvnyult A visszatr s A nagy dobs javra, taln nem tett neki tl jt a korai amerikai bemutat (br a Birdman ha jl emlkszem ugyanilyen krlmnyek kztt tudott nyerni). A Mentexpedcira a Golden Globe-dj ellenre nem fogadnk komolyabb sszegben. A szoba kicsit a tavalyi v Whiplash-e nlam, az egyik nagy kedvencem az vbl, s rlk, hogy jelltk, de szerintem vajmi kevs eslye van a vgs gyzelemre. A Brooklyn aranyos, s nekem sokkal jobban bejtt, mint az tlagnak valsznleg, de azrt megmosolyogtat lenne, mint Best Picture. A Mad Max-et nem rnm viszont mg le, ha megoszlanak a szavazatok a hrom nagy eslyesnek tn film kztt, akkor odafrhet az els helyre, meglepets lenne, de nem tartom elkpzelhetetlennek. sszessgben viszont a Spotlight volt a kedvenc filmem a tavalyi vbl gy sszessgben is, a jelltekbl meg plne, gyhogy szintn drukkolok neki, s egyltaln nem rzem azt, hogy nincs miben remnykedni, viszont a Birdman tavalyi sikere ide vagy oda, meglepdnk, ha nem a The Revenant lenne 29-n A legjobb film nevt tartalmaz bortkban. Esetleg a Producerek Che ltal djazott The Big Short mg megviccelhet.

Kit szeretnk, hogy nyerjen: Spotlight: Egy nyomozs rszletei
Ki fog nyerni: A visszatr (esetleg A nagy dobs)


Legjobb frfi fszerepl
A dn lny mg kimaradt az t Best Actor in a Leading Role kategriban jellt alaktsokbl, azonban elzetesen ez tnik az egyik leginkbb lezsrozott kategrinak, DiCaprio valsznleg mr a The Revenant maximlisan pozitv fogadtatsa ta magolja az tvteli szvegt. Nem ez a kedvenc alaktsom a j reg Leotl, de abban azt hiszem, hogy mindannyian megegyezhetnk, hogy egy fantasztikus sznsz, s mg ha nem is az Akadmia szobrocskja a legfbb minsgindiktor, ha valaki vgre megrdemli, az bizony . Ez Leonardo DiCaprio ve, ne legyen nagyon senkiben ktsg, hogy ki kapja a legjobb frfi fszereprt jr djat. A legjobban a jelltek kzl egybknt nekem Fassbender alakts tetszett, s ha valami csoda folytn nem a Hugh Glass brbe bj sznszkedvenc lenne a befut, akkor valsznleg Michael Fassbender, viszont olyan messzirl kveti csak DiCapriot a msodik helyen, hogy nem rdemes vele komolyan szmolni szerintem.

Kit szeretnk, hogy nyerjen: Michael Fassbender (Steve Jobs) ha csak az itteni alaktsokat nzzk, de amgy termszetesen DiCario (A visszatr)
Ki fog nyerni: Leonardo DiCaprio (A visszatr)


Legjobb ni fszerepl
Ha lehet valmi mg a frfi fszerepeknl is simbb gy elzetesben, az a Best Actress kategria, a 45 vet nem lttam, gy arrl Charlotte Ramplingrl nem tudok nyilatkozni, viszont nem ltezik, hogy ne Brie Larson vigye el a szobrot a Room-rt. Minden csillag gy ll, hogy nem kerlhet mshoz a dj, a valsznleg legkomolyabb ellenfl, Alicia Vikander promtereinek gyeskedsvel mellkszerepre lett jellve, gyhogy miatta sem kell izgulni. JLaw szerintem teljesen eslytelen, kezd 25 vesen az j Meryl Streepp vlni, s ha pp nem jjal rohangl valami ifjsgi regny adaptcijban, akkor bortkolt a jellse. Cate Blanchett sosem rhat le teljesen, de most kapott djat a Blue Jasmine-rt, nem gondolom, hogy komolyan szmolni kne vele. Maradt Saoirse Ronan, akibe minden bizonnyal szerelmes lettem a Brooklyn utn, s ilyen borzalmasan szemlyes okokbl nyilvnvalan az jtka tetszett a legjobban, s az djazsnak rlnk a legjobban, st minden bizonnyal ha nem Larson kapja a szobrot, akkor Ronan. De a legjobb idei alakts Brie Larson, neki kell nyerni, s is fog nyerni, ebben gyakorlatilag biztos vagyok.

Kit szeretnk, hogy nyerjen: Brie Larson (A szoba) (s egy halvnyka szorts Saoirse Ronanrt (Brooklyn))
Ki fog nyerni: Brie Larson (A szoba)


Legjobb frfi mellkszerepl
Borzasztan kemny kategria, remek sznszek, remek alaktsok, sszessgben ezzel az tssel vagyok az egyik legjobban megelgedve. Mindenki Stallonrl beszl, megnyerte a Globe-ot, tnik a toronymagas eslyesnek a kategriban, megmondom szintn, hogy nekem annyira nem tetszett sem maga a Creed, sem a kt nagy frfi szerep benne, de az mindenkppen komoly fegyvertny, hogy egy masszv visszatrs trtnet, amit szeret az Akadmia, s azrt n abban sem vagyok biztos, hogy itt Michael B. Jordan Creed-je volt a fszerepl, cm ide vagy oda. A kmek hdjt mg mindig nem lttam, Christian Bale keveset szerepelt a The Big Shortban, s voltak ennl sokkal jobb szerepei is, nem tnik egy lehetsges befutnak. Viszont szerintem Mark Ruffalo lete alaktst nyjtja (legalbb is, amikben n lttam), s szintn inkbb fszerel, rengeteg screentime-ja van. Tom Hardy pedig a Bronson ta nem volt ennyire j, egyltaln nem volt alrendelt szerepe DiCaprio mellett, s valsznleg eddigi karrierjnek legjobb ve volt a tavalyi. Emiatt a kt sznsz miatt flek elre, hogy fjni fog a szvem jv htfn.

Kit szeretnk, hogy nyerjen: Mark Ruffalo (Spotlight: Egy nyomozs rszletei)
Ki fog nyerni: Sylvester Stallone (Creed)


Legjobb ni mellkszerepl
Taln az egyik legkevsb megjsolhat, hogy az tsfogatbl kit fog kiemelni az Akadmia, mint legjobb ni mellkszerepl.Br A dn lnyt mg nem lttam, egyrszt a ni fszerepnl emltett indokbl, msrszt pedig az Ex Machinban nyjtott teljestmnye miatt (ami a kedvenc tavalyi ni alaktsom) a legeslyesebbnek s az ltalam leginkbb vgyott djazott is egyben Alicia Vikander. Jennifer Jason Leigh s Rachel McAdams remekl hoztk a karakterket, de a nem tl terjedelmes szerepk miatt n nem gondolom, hogy komoly eslyk lenne. A maradk kt sznsznnl az a vicces helyzet alakult ki, hogy br taln Ronney Mara tnik a komolyabb veszlnyek, ha nekillnak az Akadmia tagok jl megoszlani Vikander s Mara kztt, akkor nevet harmadikknt Kate Winsletnek nagyon komoly eslye van arra, hogy v legyen 2016-ban legjobb ni mellkszereprt jr szobrocska. De a pnzemet biztos, hogy Alicia Vikanderre tennm.

Kit szeretnk, hogy nyerjen: Alicia Vikander (A dn lny)
Ki fog nyerni: Alicia Vikander (A dn lny)


Legjobb animcis film
Itt is az egyik kedvenc kategrim, szuper jelltek, minden gratulcim az Akadmi, nem csak hogy lttam mind az t filmet, de nagyon-nagyon szeretem is ket. A legeslyesebb termszetesen az Agymank, aminl az egyetlen furcsasg, hogy legjobb filmre nem lett jellve, szerintem a tavalyi v egyik legjobb darabja, egy kifejezetten szles kzssget szlt meg (st, valsznleg a szlk jobban lveztk, mint a gyermekeik), a Pixar stdijbl kerlt ki, gyakorlatilag 100%, hogy gyztesknt tvozik az nnepsgrl. A msik idei nagy kedvencem A fi s a vilg, egy gynyr, melankolikus, meditcis nma rajzfilm, nem tudom, hogy honnan hztk most gy hirtelen el, tekintve, hogy az eredeti megjelense 2013-as, de mindegy is, frenetikus film. A Shaun, a brny szintn szuper, s valsznleg ha nem lenne itt az Inside Out, akkor ez lenne a befut. Charlie Kaufman Anomalisja remek, de nem klnsebben veszlyes, ahogy a Studio Ghibli-fle When Marnie Was There sem, utols filmjk ide vagy oda. Ez az Agymank, biztos vagyok benne.

Kit szeretnk, hogy nyerjen: A fi s a vilg
Ki fog nyerni: Agymank


Legjobb operatr
Szintn egy marha ers katergria, s emelett egy rdekes dilemma is, kvncsi leszek, hogy odaadjk-e Lubezkinek sorozatban harmadszor a legjobb operatri munkrt jr djat, minden bizonnyal egybknt igen, alapjraton is egy zseni, a The Revenantban meg klnsen gynyr munkt vgzett, neki kell nyernie. Ha esetleg nem, akkor valsznleg Roger Deakins lesz a befut, akinek az idei a 13. jellse, eddig egyetlen rva gyzelem nlkl. Emellett pedig volt az egyik, aki miatt a Sicario fantasztikusra sikerlt. De a maradk hrom film fnykpezse is lenygz, nem leszek csaldott, brhova is kerl a szobor. De a legkomolyabb eslye valsznleg idn is Chivonak van.

Kit szeretnk, hogy nyerjen: Roger Deakins (Sicario)
Ki fog nyerni: Emmanuel Lubezki (A visszatr)


Legjobb rendez
Ismt egy viszonylag rdekesebb kategria, Lenny Abrahamsonon kvl taln mindenkinek van relis eslye a vgs gyzelemre, de az elzetes djak alapjn elgg egyrtelmsdni ltszik, hogy Inarritu lesz 1950 utn az els rendez, aki duplzik. A maradk hrombl Tom McCarthy taln az, akinek kevesebb eslye van a tbbieknl, Miller s Adam McKay viszont simn odarhet, mindketten fantasztikus munkt vgeztek (mg ha a The Big Short nem is volt a tavalyi kedvenceim kztt, a rendezs frenetikus). Taln szemlyes preferencia alapjn nekem George Miller Mad Max-sze van egy paraszthajszllal mindenki eltt, elkpszet, hogy egy ilyen, maximlisan akcikzpont film ekkora kritikai elismerst kaphatott 2015-ben. Ezt a sikert pedig George Miller elssorban magnak ksznheti. gyhogy hajr Mad Max, hajr Miller, de a legkomolyabb
eslye Innaritunak van, ezen nem nagyon lehet vitatkozni.

Kit szeretnk, hogy nyerjen: George Miller (Mad Max: A harag tja)
Ki fog nyerni: Alejandro Gonzales Inarritu (A visszatr)


Legjobb idegen nyelv film
Megint egy nagy kedvenc kategrim, az Embrace the Serpent gyakorlatilag beszerezhetetlen itthon, a tbbit lttam, s szerettem is. Egyrszt a szvem is haza hz, msrszt pedig amennyire valaki objektv lehet, annyira objektv szempontbl is azt gondolom, hogy a Saul fia az t jellt kzl a legjobb film, s minimum furcsa lenne, ha nem lenne meg b egy ht mlva a msodik Oscar-djas filmnk. Ami esetleg relisan megszorongathatja Nemes Lszl alkotsst, az a Mustang, ami szintn egy fantasztikus darab, a Theeb s az Egy hbor nem hiszem, hogy rdemben beleszlhatna a dologba.

Kit szeretnk, hogy nyerjen: Saul fia
Ki fog nyerni: Saul fia


Plusz mg nhny kategriban tipp kommentr nlkl:

Legjobb vgs
Kit szeretnk, hogy nyerjen: Spotlight: Egy nyomozs rszletei
Ki fog nyerni: Mad Max: A harag tja

Legjobb eredeti filmzene
Kit szeretnk, hogy nyerjen: Ennio Morricone (Aljas nyolcas)
Ki fog nyerni: Ennio Morricone (Aljas nyolcas)

Legjobb eredeti dal
Kit szeretnk, hogy nyerjen: Spectre (Radiohead), gy semmit
Ki fog nyerni: Writing's on the Wall (Sam Smith)

Legjobb vizulis effektusok
Kit szeretnk, hogy nyerjen: Star Wars: Az Er bredse
Ki fog nyerni: Star Wars: Az Er bredse

Legjobb adaptlt forgatknyv
Kit szeretnk, hogy nyerjen: Aaron Sorkin (Steve Jobs), gy hogy nem jelltk, Emma Donoghue (A szoba)
Ki fog nyerni: Adam McKay s Charles Randolf (A nagy dobs)

Legjobb eredeti forgatknyv
Kit szeretnk, hogy nyerjen: Spotlight: Egy nyomozs rszletei
Ki fog nyerni: Sotlight: Egy nyomozs rszletei

Ennyi lett volna ez a hosszra nylt frumkomment, helymegtakarts cljbl a jellteket kln nem soroltam fel az egyes kategriknl, az Oscar honlapjn megtalljtok mindet. Nektek mik a tippjeitek, vgyaitok a fbb kategrikban?
10 komment

[15] xboxfreak
Feb 23., Tuesday 19:47 #10
ez a room egy unalmas sz@r ... a knyv sem volt j de szerintem ez egy b kategris semmi ... abszolt nem jn t a feszltsg
[34] CHASE
Feb 22., Monday 8:12 #9
Vlasz Frumoz (#8) zenetre
Akkor a te gpedben van a hiba. Ezek az utbbi vek legmagasabb rtkels jelltjei.
http://mbti-lelektanitipusok.hu/eletmuveszek/estp/estp-vallalkozok-altalanos-jellemzese/
[48] Frumoz
Feb 22., Monday 0:56 #8
gy, hogy vgigrtem a jellteken, az utbbi vek leggyengbb meznynek rzem a jellteket. Eddig 3-4 filmnek mindig tudtam szurkolni, most gyakorlatilag a Room s Tom Hardy az egyetlen rdekes pontja nekem az esemnynek.
MEDIOCRE
[34] CHASE
Feb 21., Sunday 9:15 #7
"viszont a Birdman tavalyi sikere ide vagy oda, meglepdnk, ha nem a The Revenant lenne 29-n A legjobb film nevt tartalmaz bortkban."

Amgy nem a Revenant lesz a legjobb film sztem. Meglepdnk, ha az lenne.
http://mbti-lelektanitipusok.hu/eletmuveszek/estp/estp-vallalkozok-altalanos-jellemzese/
[34] CHASE
Feb 21., Sunday 9:11 #6
Vlasz parandroid (#5) zenetre
Van a Steve Jobsban egy mondat, ami nagyjbl az egsz filmrl rulkodik. Jobs odamegy Joannhoz s megkrdezi, hogy mirt nem fekdtek le soha egymssal. Egy millim van r, hogy Jobs soha nem krdezett ilyet csak gy. Egyrszt Hoffmann nem volt egy szp n, nem lett volna tlsgosan nagy lmny benne, de mg inkbb, Jobs nem gy volt arrogns.
s ezt nem rti a forgatknyv, s nem rti (?) Aaron Sorkin sem. Jobs arrogancija az volt, hogy mindent a sajt kezben akart tartani s mindent azonnal akart. Nem szlogatott be csak gy nyakra-fre mindenkinek, egyszeren nem rdekelte az amiben nem ltott hasznot.
Ettl fggetlenl zsenilis jelenetek egsz sora lthat abban a filmben, mint pl amikor Jobs elmagyarzza Hoffmannak, hogy mirt ptette a Next-et, s a httrben a falra vettve megjelennek a trtnet rszletei. Ezrt mondom, hogy Danny Boyle zsenilis, de ez a film az alapoknl elvrzett sajnos, amit a rsztvevk ki tudtak hozni belle, annyi lett.
http://mbti-lelektanitipusok.hu/eletmuveszek/estp/estp-vallalkozok-altalanos-jellemzese/
Feb 20., Saturday 22:18 #5
Vlasz CHASE (#3) zenetre
A Steve Jobs is egy olyan film, amit pr hete lttam, de alig emlkszem belle valamire, nekem annyi maradt meg, hogy minden megvolt a forgatknyvben, ami miatt Sorkint szeretem, de simn igazad lehet. Most klnsen gy gondolom, hogy 10 perce bizonyosodtam meg rla, hogy JJL tnyleg kibaszott j volt az Aljas nyolcasban, s simn lehet, hogy tbb aktv screentime-ja van, mint McDormandnek volt a Fargoban... Inkbb most azon csodlkozom, hogy hogyhogy nem Lead Actressnek jelltk, ha volt a filmnek klasszikus fszereplje, akkor az Daisy. Mennyit felejtek kt hnap alatt.
Rise and shine, Mister Freeman - rise... and shine.
[34] CHASE
Feb 20., Saturday 19:54 #4
Vlasz parandroid (#2) zenetre
Sztem JJL-t csak az torpedzhatja meg, hogy gyakorlatilag egy elg hlye szerep, nincs tl sok rtelme, ilyenrt csak a legritkbb esetben osztanak djat, de sznszi teljestmnyben viszi a prmet sztem.
http://mbti-lelektanitipusok.hu/eletmuveszek/estp/estp-vallalkozok-altalanos-jellemzese/
[34] CHASE
Feb 20., Saturday 19:50 #3
Vlasz parandroid (#2) zenetre
Mert szuperprgsek s szrakoztatk a prbeszdek, de teljesen hiteltelenek. Azok az emberek beszlgetnek gy, akik vek ta nem tallkoztak, s mindent egy napon akarnak megbeszlni, de Hoffmann mindvgig ott van Jobs mellett, s emiatt aztn id sem jut vgigbeszlni a problmkat.
Olyan, mint egy srtett Jobs katalgus, amibl ppen ezrt hinyzik mindaz, ami egy igazi embert teljess tesz, a llek.
http://mbti-lelektanitipusok.hu/eletmuveszek/estp/estp-vallalkozok-altalanos-jellemzese/
Feb 20., Saturday 18:48 #2
Vlasz CHASE (#1) zenetre
Hha ksznm a terjedelmes kommentet, ahogy nzem azrt sok mindenben egyet rtnk.

Nekem nagyon gy maradt meg, hogy nincs olyan szinten eltrben JJL, mint akr Kate Winslet, de pont ma nzem jra, lehet megvltozik a vlemnyem.

Szeritem sem Innaritu volt a legjobb, de nyerte a DGA-t, nagyjbl csak akkor lenne nagyobb eslye, ha t jelltk volna egyedl. Szerintem is Miller kne hogy kapja, ha tnyleg a legjobb teljestmnyt akarnk djazni. Nlam ugyanez a kategria volt tavaly Linklater, de mindegy, ilyen az let.

Nem olvastam a knyvet, amit Sorkin adaptlt, szval ezt abszolt el tudom kpzelni, nekem annyi jtt le, hogy szuperprgsek s szrakoztatak a prbeszdek, s a The Big Shorttal ellenttben nem reztem magam skhlynek sem kzben.
Rise and shine, Mister Freeman - rise... and shine.
[34] CHASE
Feb 20., Saturday 18:10 #1
Legjobb film: Ha flreteszem a szemlyes rzseket, akkor Spotlight. Tuti befut kategria. Ha az szmt, hogy nekem mi tetszik, akkor - a Brooklynt leszmtva - gyakorlatilag brmelyik, de mivel a Spotlight is tetszett, ezrt ez.

Legjobb frfi fszerepl Leo, de n is Fassbendert ltnm szvesebben, de nem lesz. Amgy, Leo, Fassbender, Redmayne, Cranston, Damon a sorrend kb sztem. (az utbbi kett felcserlhet)

Legjobb ni fszerepl valszeg Larson, de nem lttam kt nevezettet, itt amgy sztem kihagytak egy csom j jelltet. (a frfiaknl is)

Legjobb frfi mellkszerepl (elrtad): a Creedet mg nem lttam, eddig Ruffalo. Ez taln a legkiegyenltettebb kategria.

Legjobb ni mellkszerepl: Ez meg taln a legkompetitvebb. Mg ki is maradt pr. Kate Winsletnek szurkolnk, de Vikander is j volt, ahogy McAdams is, de aki sztem nyerni fogja, az Jennifer Jason Leigh, s teljes joggal. Mi az hogy nem tl terjedelmes szerep? Szinte vgig sznen van. J, nem sokat beszl de annl tbbet mond el a szemlyisge. (de mint ahogy mondtam, Winslet jobb volt sztem)

A Legjobb rendez nlam egyrtelmen Geroge Miller, nem ltezik, hogy egy fizikailag s szellemileg is ilyen teljestmny utn ne kapja
Ha nem , akkor Inarritu, de sztem nem volt a legjobb. Nlam egybknt Ridley Scott is jellve lett volna. A Mentexpedcinak a f erssge pont a rendezs. Nem a ltvny, nem a zene, nem a sznszek, mg a trtnet is kaphatott volna gellert, knnyen tfordulhatott volna ptoszba, s br a vgn ez majdnem megtrtnik, mg pp megll a hatron. Nlam az v egyik legbiztosabb rendezse. (radsul maximlisan h a knyvhz, gy, hogy mg azutn is izgalmas marad)

"Legjobb adaptlt forgatknyv
Kit szeretnk, hogy nyerjen: Aaron Sorkin (Steve Jobs)" - taln azrt nem jelltk, mert egy elg vaskos nletrajzi knyvbl kpes volt hrom szekciba belesrteni mindent, s ezzel pp hogy csak a lnyegt vesztette el a m. Egybknt ha mr itt tartunk, Danny Boyle rendezse is pards volt, abban a fillmben mindenki, kivve a forgatknyvet.

Legjobb operatr: "Emellett pedig volt az egyik, aki miatt a Sicario fantasztikusra sikerlt." - Nem, volt az egyik, aki miatt a Sicario nzhetre sikerlt.

Na ennyi. Az enym is hossz lett.
http://mbti-lelektanitipusok.hu/eletmuveszek/estp/estp-vallalkozok-altalanos-jellemzese/
parandroid
Rise and shine, Mister Freeman - rise... and shine.
Ezeken a platformokon jtszom
PC
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
DVD, Zene (hallgatom), Knyvek, rs, Mozi , Anime, Frum, Internetes magazinok
Bartok, ismersk
Tommy_Angelo
(offline)
Krisz576
(offline)
CHASE
(offline)
beberep
(offline)