[63] keviny (offline)

Tkfej

egy 36 ves fi s itt lakik: Veszprm / Balatonfred

4121 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 260387 kreditet gyjttt

2016 January
17:12 Mi a fene az az NX?
Elmlkeds a Nintendo kvetkez csapsirnyrl
Mr lassan egy ve, hogy szegny Iwata bejelentette a kvetkez Nintendo, NX kdnvre hallgat termkcsaldjt, mi pedig egy v elteltvel sem tudunk semmi konkrtat a jelensgrl. Amivel effektve semmi baj nincs, hiszen nincs is izgalmasabb a tallgatsoknl, a meglev informcik sszekapcsolgatsnl, kvetkeztetgetseknl. Tbben foglalkoztak mr a tmval, jmagam is elszeretettel trom a netet minden apr infmorzsrt, szval nzzk, mi az amit eddig tudunk.

- 2013 elejn a Nintendo sszevonta a handheld s asztali konzoljainak divziit egyetlen szoftver fejleszt rszlegg.

- 2014 janurjban Iwata a kvetkez Nintendo platformokat az iOS s Android rendszerekhez hasonltotta, utalva ezzel az egysges programozsra s ksbbi fellrl kompatibilitsra

- 2015 mrciusban Iwata bejelentette az NX-et s hogy ez lesz a bizniszk f platformja (eloszlatva ezzel a "Nintendo mobilra megy" s "lemennek third party-ba" tallgatsokat)

- oktber 16-n a Wall Street Journal megrta, hogy a gp(ek)be "industry-leading" chip-ek kerltek.

- december 3-n Kimishima (az j elnk) megerstette, hogy az NX dediklt jtkgp s a Nintendo elsdleges fkusza valamint szakt a Wii brand-el


Teht sszegezve az eddigieket, az NX egy teljesen j termkcsald lesz, nem 4DS, nem Wii Bono. A handheld s a home konzolokon nagy valsznsggel hasonl opercis rendszer fog futni, s osztoznak a teljes szoftverknlatban. Valamint tanulva a Wii U hardveres teljestmnybl fakad htrnyaibl, piacvezet chip-ek fognak ketyegni a gpekben.

Ez eddig nagyjbl kzismert ("mint az kzismert, Mr. Tejfel") - lssuk milyen szabadalmakat vdetett le szp csendben a nagy N:


2014. janur 05: "INFORMATION PROCESSING SYSTEM, GAME SYSTEM, INFORMATION PROCESSING APPARATUS, OPERATION INSTRUMENT, RECORDING MEDIUM AND INFORMATION PROCESSING METHOD" - az elcseszett semmitmond cm mgtt olyan szabadalom ll, hogy a felhasznlnak mdjban ll a kontroller-t sajt szja ze szerint tvarilni. Egyes panelek (gombok, analg karok, D-pad) kivehetek s ms slot-okba helyezhetek.2014. jnius 03: "Supplemental Computing Devices For Game Consoles" - azaz (ha jl veszem ki) a lnyeg, hogy egy bizonyos "kiegszt szmtgp" bizonyos mveletek szmtst "tvllalja" a jtkkonzoltl - gy nvelve a teljestmnyt. Ez lehet akr cloud is, vagy akr loklis "szolga-szmtgp" is.

2015. februr 10: "Stationary Game Apparatus, Game Apparatus, Game System, Recording Medium and Speed Control Method" - ez mr egy fokkal rdekesebb, hisz kiderl, hogy nem lesz optikai meghajtja, valamint elszeretettel hivatkoznak a nagysebessg internetkapcsolatok elterjedsre is, mint lehetsg. Adathordozsra hard disc drive, s memriakrtya van megadva.

2015. oktber 12: "Game Apparatus and Information Processing Apparatus" - a kontroller, aminek a teljes fellett kijelz bortja. Nagyesllyel a Sharp free form display els komolyabb megjelense.
Ebbl termszetesen mg ezernyi kimenetel lehetsges, n mgis megteszem most a tippemet:

Vlemnyem szerint a handheld NX egy kontrollerbe gyazott "game apparatus" lesz, ami kpes lesz a DS/3DS-hez hasonl krtykat fogadni. Ez a kontroller okostelefonokhoz (supplemental apparatus) csatlakoztathat s egy (a telefonon fut) szoftveren keresztl stream-eli a kpet s a hangot a telefonra. n ha Nintendo volnk, ezzel a megoldssal prblnk betrni abba a piaci rsbe, ami a telefonon prntyiz kazurok s a "kontrollerfgg" hc gamer-ek kztt ttong.
A home console NX hasonl elven a neten keresztl minden okoseszkzn kpes a tartalmakat megjelenteni - kb. mint a remote play.

A kommentekben kvncsian vrom a Ti vlemnyeteket/predikciitokat!
30 komment

Jan 24., Sunday 18:24 #30
Vlasz endlessplay (#29) zenetre
A Nintendo a blue ocean-t keresi, nem fog lellni kompetitven izmozni az MS-el meg a Sony-val. Ez bejtt a DS-nl, a Wii-nl s mg fligmeddig a 3DS-nl is. Szerintem most az NX-el megprblnak mindkt cenban elmerlni: lesz raw powa s lesz gimmick is.

Wii U-t pedig, ha szereted a Nintendo jtkokat meg tetszenek azok a (nmileg klnc) cmek, amiket fundolt a N, akkor mindenkpp rdemes venni.
let the sun never blind your eyes
Jan 24., Sunday 10:25 #29
Az a baj, az a baj szerintem h megint egy egyedi hardverrel s irnytssal fognak elrukkolni, ami nem lenne baj csak ebbl jn mindig a baj, azaz a multiplatform cmek megint tvol maradnak, megint csak N jtkok lesznek, amik megint csak kizrlag az N kznsget szolgljk ki, mint ahogy van ez a Jtkkocka lefutst kveten. rthet a kanyarods ebbe az irnyba, mert hiba volt hagyomnyos konzol, azzal is befrdtek s a Wii pont hardveresen lett siker. A szoftverek mr nem hoztak annyit mert minden eladott gpre jutott 2-3 jtk amg a tbbi konzolon 8-10.

n mindenesetre kvncsi vagyok. Vrom mi lesz belle miutn a tbbi platform csaldst okozott. De lehet eltte egy u-ra beruhzok mert nem tudni mikorra kerl forgalomba. Az ltalad vzolt verziba viszont nagy rizikt ltok.
n mg nem rtam magamnak idzetet!
[54] Doom
Jan 23., Saturday 10:42 #28
Vlasz Shark (#22) zenetre
Voltak akik anno ugyanezt mondtk a NDS-re (eladsokra mgis sokszorosan lehagyta a fejlettebb PSP-t) majd a Wii-re is (amit csak jval ksbb tudott behozni eladsoknl a jval fejlettebb X360 s Ps3). De persze lehet most nem gy lesz.
Jan 23., Saturday 7:51 #27
Vlasz Warhawk (#26) zenetre
Elg lenne r egy kamera, ami msntrekkeli a clszemlyt. A kivilgts s trsai szerintem nem igaz, a N3DS-nl is mkdtt az eye tracking nem-labor krlmnyek kztt.

Az Activision-tl mr az is egy kisebb csoda, hogy a Spark (vagy rosszabb) szint nyugati becsletsllyesztk helyett a Platinum Games-nek adja oda a nevesebb licenszeit. A trrzet kialakulshoz (szvsz, nem prbltam) nem kell nagy hajolgatsokat elkvetni s a Splatoon giro clzsa nlam nagyon jl mkdtt.
let the sun never blind your eyes
Jan 22., Friday 18:42 #26
Vlasz keviny (#25) zenetre
... mg ha csak egy szemlyre lenne, de ha tnyleg _head_ trackinget akarnak, akkor egyrszt a felhasznlval szemben is elvrsokat lltanak (megfelel helyre ljn, megfelel testhelyzetben), msrszt kell neki megfelel szoba is (kivilgts, tr), harmadrszt ez aztn vgkpp a totlis gimmick kategria, nyilvn lenne r 1-2 belss fejleszts jtk, de egy Activision nem fog energit feccelni abba, hogy majd a jzer elkezd hajlongani ssze-vissza, ha ki akar nzni a sarokbl - s szintn, n pl tuti nem is akarnk. (Mr a Splatoon giro irnytst is rossz irnynak tartottam.)
nope
Jan 22., Friday 17:14 #25
A Dice & Sorcery-s srcok behatan foglalkotak a tmval, nzztek meg az predikciikat is:

KATT!
KATT!

k a tovbbfejlesztett head tracking-ben ltjk a megoldst, ami nem egy rossz t, de kizrlag egy szemlyre van hitelestve...
let the sun never blind your eyes
Jan 22., Friday 15:13 #24
Vlasz Shark (#22) zenetre
Remlem lekvros, mert akkor n is veszek!
Hmmm... bukta...
nope
Jan 22., Friday 14:50 #23
Vlasz Shark (#22) zenetre

let the sun never blind your eyes
[25] Shark
Jan 22., Friday 9:21 #22
Hatalmas bukta lesz.
Xb: Shark hun Ps: Zoli1219
[10] zoli1026
Jan 21., Thursday 11:55 #21
Vlasz Warhawk (#4) zenetre
1f biztos. n.
Playstation ID:Zoltan_Horvath Apple Game Center:horvathzoltan
[37] fr4231
Jan 21., Thursday 9:09 #20
Vlasz Warhawk (#19) zenetre
Alapvetoen jatekgep aminek van telefon funkcioja is. Nem kell, hogy szabvany Android fusson rajta, Google Play Store se kell, csak az alapok legyenek hasonloak, hogy a fontos appokat konnyu legyen atirni. Egy valamire valo hordozhato eszkoz a mai vilagban 0-24 online ahhoz pedig valami halozat kell. Ahhoz pedig SIM. Akkor pedig mar egy telefon funkciot belerakni nem igazan nagy dolog, par felhasznalot talan megis el tud csabitani a telefonjatol. Igy pedig be lehet kerulni a szolgaltatok kinalataba, ami a konnyu reszletfizetessel magasabb alaparat hozhat. Az egesz iparnak ugyis a havidijas rendszer iranyaba kell elmozdulnia. Ennyi ertelme , haszna lenne.

Ilyen szerintem meg nem volt vagy nagyon bena. A Vita nem tudott telefont az Ngage meg a tobbiek meg ertekelhetetlenul bena keszulekek voltak. Nem is feltetlenul a telefon a lenyeges, hanem a SIM es a szolgaltatoi tamogatas 0 Yen es tied felallas.
PSN: fr4231_jp
Jan 21., Thursday 9:00 #19
Vlasz fr4231 (#18) zenetre
Meg annak aztn mi haszna lenne? N+1 android telefon-hibrid bigy, prblkozott vele a Sony, prblkozott vele az Amazon, prblkozott vele biztosan egy raks kisebb s nagyobb cg, sose sikerlt talajt tallnia.
nope
[37] fr4231
Jan 21., Thursday 8:41 #18
Az mar csak durva extra lenne, ha valami megvalosulna az Android alapu felepitesbol es lenne SIM kartyas valtozat, telefon es hasonlo funkciokkal, amit akar a szolgaltatok is arulhatnansk, de ez a Nintendo-t ismerve ugyse fog megvalosulni.
PSN: fr4231_jp
[37] fr4231
Jan 21., Thursday 8:32 #17
Mindent osszevetve en tovabbra is a kezi-otthoni konzol egyben, okositott dokkoloval kiegeszitve tartanam eletkepes megoldasnak. A dokkolo aztan mar streamelhet jobbra meg balra.

Egy hasrautes, 400 (gep) + 200 (dokkolo) dollar felallassal pedig a profit se serulne dramaian.
PSN: fr4231_jp
[37] fr4231
Jan 21., Thursday 8:16 #16
Vlasz keviny (#15) zenetre
Bumerang otthoni hasznalatra meg jo is lehet, ha egy kicsit kreativabban hasznaljak a kijelzot, mint a Wii U eseteben, mert jelenlegi formajaban nem sok haszna van.

A hordozhato stream szerintem tovabbra sem jarhato ut. Egyreszrol az emlitett felbontasok, eltero meretek (akar egy iphone5-iPad Pro kozott is oriasi a kulonbseg), specifikaciok, stabil internet kapcsolat, adatforgalom es hasonlok okan. De tegyuk fel megoldjak valahogy internet nelkul (azt mondjuk nem tudom hogyan) akkor se akarnak szerintem az emberek ket eszkozt hordozni, csak a jatek kedveert, ugy hogy a telefon ugyis a kezeben van kepernyovel es egyre komplexebb jatekokkal felszerelvkezve.
Erdemes kiprobalni egy alkalmas Sony tablet-en mennyit fogyaszt az akku-bol a remote play egyebkent...
PSN: fr4231_jp
Jan 21., Thursday 7:59 #15
Vlasz fr4231 (#12) zenetre
Flrerts, nr.2. A fels kpet nzd, ahol lehet cserlni a kontroller elementeket. A bumerng szerintem a home NX kontroller lesz. Teht a kontrollerben nincs LCD.

Warhawk, na ltod, erre mondjuk nem gondoltam. Esetleg azzal lehet kikszblni a dolgot, hogy nagyfelbontsra optimalizljk a jtkokat s a gyengbb ktyknl meg lesklzzk... Vagy nemtom.
let the sun never blind your eyes
[37] fr4231
Jan 21., Thursday 7:54 #14
Vlasz Warhawk (#13) zenetre
Azota sokat valtozott a vilag, elsosorban az Apple-nek koszonhetoen. Minden hordozhato eszkoz egyben divat termek is, foleg a dragabb kategoriaban marpedig ez a cucc (ha egyaltalan tenyleg ilyen lesz) dragabb lesz mint a Nintendo handheldek. Mondjuk nekem mindenkepp furcsa hatast kelt tovabbra is, egy kontroller alaku hordozhato konzol mondjuk a metron, rendben, hogy a DS is egy teglalap, de legalabb egy teglalap.
A DS is azert a nepszerusege es az eladasok nagyreszet is az ujra designolas utan erte el, ami azert mar fogyaszthatobb alakot oltott. Szoval szerintem fontos a divat, sexy faktor, de egyenlore ebben a telefonra streamelos formaban nekem az egesz koncepcio nagyon homalyos. Legalabbis ebben a pillanatban.
PSN: fr4231_jp
Jan 21., Thursday 6:48 #13
Vlasz keviny (#11) zenetre
rtettem n, nem is felttlen a "bels" hardverre gondoltam, hanem arra, hogy mg tvknl 3-4 felbontst szoktak hasznlni (mrmint a standard 720-1080p plusz az ilyen 900p-szer kztes megoldsok), addig mobilon van vagy egy tucat belle, klnbz aspect ratio-val egytt. Egyikre belni nem tl jrhat t (a 480*800 butn nz ki a highend gpek ~4K kpernyin, fordtva meg azrt nagyon furn kellene vgni a kpet), dinamikusan vltoztatni a felbontst s kparnyt pedig az a finom kis mel, amit emlegettem. s akkor mg nem is beszltem arrl, hogy azokrl az eszkzkrl van sz, melyek jelenleg is harcolnak azzal, hogy emberi akkuidt biztostsanak, egy ilyen streaming elg masszvan odaverheti ezt.

Ezzel szemben a fr4231 ltal emlegetett "szexisg" szvsz annyira nem nagy problma. Mrmint a DS se az az eszkz, ami dizjn djakat halmozna a maga tglatest alakjval.
nope
[37] fr4231
Jan 21., Thursday 3:39 #12
Hogyha a kontroller egyben a kepernyo is akkor minek telefonra tovabbitani a kepet?
De lehet cssk felreertettem a vegso konkluziot.

Egyebkent igy ebben a formaban en bevallom nem sok ertelmet latnam. A kontroller jo pofa, de alapvetoen otthoni kornyezetben, senki nem fog egy bumerang alaku kontrollerrel setalni a varosbsn azon egyszeru oknal fogva, hogy nem meno, meg nem sexy. Ami egy hordozhato eszkoznel fontos.

En annak latnam ertelmet (de annak nagyon), hogy arusitananak egy hotdozhato eszkozt amin minden jatek futna cssk kisebb felbontason, amihez lehetne vasarolni akar ilyen kontrollert es dokkolot amivel TV-re kotheted es megadja azt az extra eroforrast amire szukseged van, hogy otthon is elvezheto legyen a dolog. Ugy egyesulne a ket reszleg, megis uzletileg megmaradna a ket eszkoz. Kerdes, hogy ez technikailag megvalosithato -e, van megfelelo teljesitmenyu akku es mindez mennyibe kerulne.
PSN: fr4231_jp
Jan 20., Wednesday 21:57 #11
Vlasz Warhawk (#10) zenetre
O_, flrerts, flrerts! Alarm, alarm!

A kontrollerben nem csak a cart slot, hanem a feldolgozegysg is benne van, a telefonra csak a kpet kldi ki, szval egysges a hardver.

Nyilvn hossz tvon nem csak magukkal szmolnak, hanem a komolyabb third party fejlesztkkel is, szval az "AAA jtkok mindig nlad" mr szerintem egy kicsit komolyabb rv, mint a "csak mert Nintendo"...
let the sun never blind your eyes
Jan 20., Wednesday 21:07 #10
Egybknt a fenti tippel az a bajom, hogy a telefonokhoz mr most is lehet kontrollert venni / csatlakoztatni, mgis egy egszen marginlis rteg teszi csak ezt meg. Egyszeren nem tudom elkpzelni, hogy hirtelen tmegek szeretnnek mg egy eszkzt magukkal vinni, csak mert Nintendo. Arrl nem is beszlve, hogy:
- az egy gpre fkuszl cgnek innentl milyen brutlis optimalizlsi feladatai lennnek ahhoz, hogy a trilli klnbz mobilon ugyanaz tudjon ugyangy futni
- ez megint egy nem tl 3rd party kompatibilis tlet lenne, szvsz elg komoly priorits, hogy ket valahogy visszahzzk
nope
[62] casper007
Jan 20., Wednesday 21:02 #9
Az NX a Nintendo Xbox, s ezentl a Nintendo egytt keveri a bajt a Microsoft-tal.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[17] bm
Jan 20., Wednesday 20:57 #8
Lehessen hozz pro kontrollert hasznlni, a tvben menjenek a jtkok s lemezen legyenek. Ennyi a kvnsgom (ehhez n mst nem tudok hozzszlni).
Jan 20., Wednesday 20:55 #7
Vlasz Warhawk (#6) zenetre
Azt hittem a GfK pletyire gondolsz, az is mai: KATT!

A natv 900p-s konzol, igen. Nem rtem, mirt jratja le magt ilyen infkkal a Forbes, pl. Tudom, contributor, de akkor is...
let the sun never blind your eyes
Jan 20., Wednesday 20:33 #6
Vlasz keviny (#5) zenetre
Nem biztos, hogy egyedl vagy, de szvsz az nem akkora rs, amibe rdemes lenne egy gpet bepozicionlni, plne egy olyan cgtl, aki kb ezen az egy lbon akar llni. (Br ez most mr annyira nem igaz, hiszen ott van pl az amiibo is.)

Mondjuk a mai pletyka megint megkeverte a lapokat.
KATT!

Innentl rszemrl az NX brmi lehet, mindent gyalz berkonzoltl kezdve egszen az nuszba helyezhet vitality sensorig.
nope
Jan 20., Wednesday 20:26 #5
Vlasz Warhawk (#4) zenetre
Magambl tudok csak kiindulni, amit szeretnk: gming mindentt. Nem alkalmazsokkal, hanem valdi jtkokkal. Lehetleg minl kevesebb gadget-el a zsebemben.

Aztn lehet egyedl vagyok ezzel.
let the sun never blind your eyes
Jan 20., Wednesday 20:05 #4
"n ha Nintendo volnk, ezzel a megoldssal prblnk betrni abba a piaci rsbe, ami a telefonon prntyiz kazurok s a "kontrollerfgg" hc gamer-ek kztt ttong."

Vajon tnyleg van itt piaci rs?
nope
Jan 20., Wednesday 19:09 #3
Vlasz Frumoz (#1) zenetre
Mindenhol kt eszkzt, egy home console-t s egy handheld-et emlegetnek, valamint zletileg sem lenne sehogy nyer a dolog: egyrszt amibl eddig eladtak kettt, most csak egyet tudnnak, msrszt az ellltsi kltsgeket nagyon megdobn, ha stationary konzolt s handheld-et is adnnak egy csomagban. Megfelel chipsetekkel akr mg a legends $599-t is megismtelhetnk.
let the sun never blind your eyes
[38] Fieldtom
Jan 20., Wednesday 18:31 #2
Hasonlkban remnykedem. A konkurencit technolgiailag utolr, third party cmekkel bven tmogatott, free form display-es kontrollerrel rendelkez asztali gpet hegesztenek, aminek a kontrollere memriakrtyn keresztl fogad jtkokat, amiket akr a nagy tvn is jtszhatunk gy, hogy az asztali gp teljestmnyvel egy jval impoznsabb ltvny trul elnk a tv kpernyjn. Az okostelefonokkal/tblgpekkel esetleg a konkurencia platformjainak vezrlivel is kompatibilis megolds is benne van a pakliban, ez mr lassan alap. Krdses, hogy az asztali gpre vsrolt jtkok mindegyike menni fog e a kvzi kzi konzolknt funkcionl kontrolleren s vica versa.
Tegnap is ma fekdtem le, ma is holnap fogok. Nintendo switch friend code: SW-3226-4561-1915, PSN: Fieldtom
[48] Frumoz
Jan 20., Wednesday 18:24 #1
Valami olyasmit tudok elkpzelni, mint a WiiU, csak fordtva: a handheld eszkz a konzol, ami valami ktyn / lokl adatkapcsolaton keresztl kilhet a TV-re is. Mondjuk wifin, stb. Szval "mobilabb" lmny, mint a WiiU. Szval nem lesz handheld meg home console, hanem egy unit lesz, ami mindenfle second screenekre tovbblhet.
Ezzel az ellentmond taln, hogy kzi ktybe nehz olyan vasat tenni, ami van annyira ers, hogy ne ignyeljen batr nagy mretet. De ilyesmire gondolok.
MEDIOCRE
keviny
let the sun never blind your eyes
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
Playstation2
GameCube
Wii
Playstation Portable
Nintendo DS
PC
Playstation4
Nintendo Wii U
Nintendo 3DS
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Verekeds, Puzzle, Verseny, Retro, Szerepjtk, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Kisllatok bosszantsa, Jtk zsebkonzolon, Zene (jtszom), DVD, Magazinok, jsgok, Fotzs, Zene (hallgatom), Knyvek, rs, Mozi , Grafika, rajzols, Nyilvnos megszgyenls, Email, Letlts, Frum, Internetes magazinok, szs, Vitorlzs, Esben stls, S, Hember pts, Bicikli, Ping-pong
Bartok, ismersk
Roxas
(offline)
zaz
(offline)
kakuto
(offline)
aya
(offline)
supermario4ever
(offline)
Kensei
(offline)
Blase
(offline)
megatron
(offline)
bm
(offline)
rob
(offline)
sQr
(offline)
leslie21
(offline)
Yip Man
(offline)
BjtsG
(offline)
atka
(offline)
csavar
(offline)
LokkoLori
(offline)
Lien
(offline)
stick
(offline)
CHASE
(offline)
sum-blink
(offline)
stk
(offline)
getro2
(offline)
river
(offline)
Invi
(offline)
Petreszku
(offline)
Chi
(offline)
rehynn4
(offline)
mastercief
(offline)
Burzum
(offline)
Driver
(offline)
deku82
(offline)
Adeusz
(offline)
djsiegfried
(offline)
xetron
(offline)
Ikaruga
(offline)
fr4231
(offline)
siklara
(offline)
nintendo fan
(offline)
Fox McCloud
(offline)
dpb
(offline)
reptile
(offline)
REJTJ
(offline)
Kumite
(offline)
Shifty Fox
(offline)
madball
(offline)
x Tidus Famous x
(offline)
Johnny1987
(offline)
insert-coin
(offline)
ancient
(offline)
Frumoz
(offline)
reptai
(offline)
XBOX Live