[7] CoolCat (offline)

Humoros - Szenzcis - Hiperaktv

egy 26 ves fi s itt lakik: /

1837 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 9560 kreditet gyjttt

2016 janur
13:32 What's trending in gaming #1
Epizodikussg s a jtkok. sszefrnek egyms mellett?
A viszonylag gyors temben kialakul, tbb vtizeden t uralkod filmes mfajt egy ideje kezdi levltani valami ms. Valami olyasmi, ami a mai trsadalmi ignyeknek minden szempontbl megfelel. Gyors, knnyen emszthet, s legtbbszr tbb esemnyt tud magba foglalni, mint egy film. Ez a sorozat. Elmondhatjuk, hogy egy-egy sorozat sokkal nagyobb hatst vlt ki az emberekbl, mint egy film, sokkal rugalmasabb, emiatt tbb potencil van benne. Akkora hatsa van, hogy mr nemcsak a film mfaj, de a jtkok krben is kezd elterjedni ez a kzlsi forma. De vajon j ez neknk?

Tbbszr volt r plda, hogy egy jtk sztorija epizodikus, bizonyos idkznknt lehet csak az jabb trtnseket meglni, gy ez nem j dolog. Az j Metal Gear is ezt csinlja olyan formban, hogy minden misszi eltt egy a kldetsben szerepl emberek nevvel jelzett stblistt kapunk. (Kojima neve a retinmba gett, annyiszor lttam mr lerva.) A jtk viszonylag hossz s ez a szria arrl hres, hogy filmes megoldsokat hasznl, gy nem is rossz tlet. Nemrg megjelent egy hr, amiben az j Hitman jtkrl volt sz s egy modellrl, ami azonnal unszimpatikuss vlt. Ezt gy neveznm, hogy fizetett epizodikus jtk.

Mi ez, s j ez neknk?

sszessgben arrl van sz, hogy a jtkot nem azonnal adjk ki teljes formjban, hanem bizonyos idkznknt neknk kell (kln rszenknt, ksbb egybe is) fizetnnk a jtk folytatsrt. Olyan, mintha egy feliratkozson alapul rendszerbe fizetnnk djat, hogy lthassuk a folytatst. Kell ez neknk?

gy gondolom nem. Rengeteg buktatja van a dolognak, s mint jtkos, nem akarok X idt vrni arra, hogy folytathassam a sztorit akkor, amikor szeretnm. Itt a dolog lnyege. Akkor jtszom, amikor akarok s annyit, amennyit akarok. Ha egy nap rrek tbb rra, akkor annyit is haladok a teljes jtkkal, ha csak egy felet tudok a controllerrel kezemben tlteni, akkor annyit. Ha X idnknt megvratnak, akkor elveszik ennek a szabadsgnak az lmnye. Lehet hogy egy plyt tviszek fl ra alatt, de nekem van egy ra szabadidm. Ekkor jn az, hogy vltok egy msik jtkra s amg azzal jtszom, j dolgokat fedezek fel, az elzt totlisan elfelejtve. Lehet, hogy az j plyt mr meg sem veszem emiatt. A msik, hogy szeretjk a birtokunkban tudni a teljes jtkot, amit teljes ron vesznk meg. Lehet, hogy egy ht alatt sprintelve vgigtolunk, de az is, hogy pepecselnk s felfedezzk minden egyes sarkt. n akarom eldnteni, mit csinlok. Utoljra pedig azt emltenm meg (no offense), hogy a Hitman nem egy akkora eget renget jtk, hogy az emberek fanatikus mdjra kivrjk, nemhogy kln fizessenek r. Itt ismt jn az elz pont, hogy egybe akarom, egy ron, semmi macera. Lehetetlen lesz egybl relevns vlemnyt kijelenteni a jtkrl, mert a a teljes lmny ki tudja mikorra lesz elrhet. s ha addig megunjk az emberek, mert sok, kompetensebb jtk rkezik? Vagy a fejlesztk albb hagynak a lelkesedssel ltva a reakcit s a jtk bizonyos rsz utn rossz lesz? Vagy ha a teljes megjelensig jnnek a gykemberek s igba hajtjk az emberisget? Sosem lehet tudni.

Sorozatoknl teljesen j ez a modell, klnsen mert ott nem interaktv flknt szerepel az ember, hanem passzvknt. A sorozatban nem rzed azt, hogy te hajtod elre a sztorit, agyilag nem mozgat annyira, mint egy jtk.

Szerintem, mint rtkestsi modell j lenne, de nem a nagyszabs, hosszra sznt jtkoknl. Rvidebb, egyszerbbeknl taln. Amit eddig megtudtunk, szerintem buksra van tlve, nem beszlve arrl, hogy sok a rizikfaktor, s sok olyan TELJES jtk jn ki, ami knnyen feledheti mondjuk a 20%-ig vgigvitt (attl fgg hol tart a sztori) jtkot.

Fizetett DLC, mikrotranzakci s most ez. Vajon ez lesz az j modell, amit a legtbben kvetnek, vagy ez csak egy ksrlet, ami kudarcot vall?
10 komment

[7] CoolCat
jan 24., vasrnap 14:46 #10
Vlasz Warhawk (#8) zenetre
Szerintem a tallgats, csak a sorozatoknl jn be. Mivel ott kevesebb dologra kell koncentrlni, mint egy jtknl (mivel a jtk interaktv pl:jtkmenet, irnyts stb), gy jobban fkuszlhatnak a sztorira. Ha a jtknak nem lesz minden egyes epizd vgn egy megvlaszolatlan krds, vagy sok kis hibt csinlnak a jtkmenetben, akkor kevesebben fogjk vrni a kvetkezt, a fejlesztk meg tolhatjk ki az elz rszekre a bug fixeket.
Colonel, this is Snake. Do you read me?
ma 12:37 #9
Mindenki gy rombolja a sajt lmnyt, ahogy szeretn.
Majd utna gy magyarzza ezt nyilvnosan, ahogy jnak ltja.
Na s ti kik vagytok? F*** s Sz***, ugye? Melyiktk melyik, mi? Vezettek mg ma este? Igen? Akkor ajnlom a szerpentint, fleg a kanyarokat!
tegnapeltt 5:46 #8
Vlasz Vega (#6) zenetre
Tehat semmit. Ha a talalgatas olyan fontos resze lenne a dolognak, akkor nem lenne annyira meno a netflixes daralas.
This space is for rent!
[8] Boomer
jan 19., kedd 18:49 #7
Vlasz Vega (#6) zenetre
n ltalban darlom a sorozatokat, s nem gondolom, hogy vesztenk ezzel brmilyen lmnyt is. Amennyire frumokrl kiveszem, elg npszer a darls, ezrt nem hiszem, hogy rettent egyedi lenne a vlemnyem.
jan 19., kedd 17:58 #6
Vlasz Warhawk (#3) zenetre
"n pldul az els Walking Dead szrit egy adagban jtszottam vgig, mit vesztettem vele?"

Ugyanazt, amit egy tvsorozatnl vesztesz, ha egyben darlod s nem hetente nzed izgulva, tallgatva s vrakozva.
Na s ti kik vagytok? F*** s Sz***, ugye? Melyiktk melyik, mi? Vezettek mg ma este? Igen? Akkor ajnlom a szerpentint, fleg a kanyarokat!
[7] CoolCat
jan 19., kedd 16:14 #5
rtem mi akar a cl lenni: Folyamatos, m alacsonyabb bevtel. Amg egy jtk, ami jonnan jelent meg X dolcsi mondjuk, majd ahogy az id mlik, kevesebb ember veszi meg, kzben az ra is esik. Itt az epizdok ra szerintem mindig fix marad, egszen a jtk komplett megjelensig. + a season pass...
Colonel, this is Snake. Do you read me?
jan 19., kedd 2:06 #4
Szerintem ez gy rossz, ahogy van. Egy Hitman pl legyen olyan, amilyen volt. Egy nagy game, aminek az ember nekimegy s tolja, amg vge nem lesz vagy tovbb vagy tbbszr vagy amg lekti.

A Telltale-nek sem j ez az epizd mizria. A TWD els rszt vgignyomtam, tetszett is kegyetlenl, de nem rzek ksztetst a tbbi megvtelre. Vannak jobb, nagyobb, msabb, rdekesebb cmek, amikre hajland vagyok pnzt ldozni vagy gyjteni r. Egy ilyen sztszaggatott game nem rdekel. A Hitman gy (mr bocsnat) el van b@szva kajakra. Rengeteg rajong (mint n) le sem fogja tojni.
A gpemmel a Termintort is apr darabokra szedem. :) CNC
jan 18., htf 13:46 #3
Vlasz casper007 (#2) zenetre
"Vannak mfajok, amiknek kifejezetten jl ll az epizodikussg, itt is a legjellemzbb ez a megolds, pl. a Telltale jtkok esetben."

Mirt? Mit tesz hozz a jtkhoz? n pldul az els Walking Dead szrit egy adagban jtszottam vgig, mit vesztettem vele?

Szerintem nincs olyan jtk, nincs olyan stlus aminek jl ll az epizodikussg, maximum van olyan, ahol (egyelre) hajlamosabbak vagyunk tolerlni. Pontosan rtem, hogy fejleszti oldalrl mi (volt) az oka, de az szvsz nem jelenti azt, hogy a jtknak "jl ll".
This space is for rent!
[61] casper007
jan 18., htf 10:41 #2
Vannak mfajok, amiknek kifejezetten jl ll az epizodikussg, itt is a legjellemzbb ez a megolds, pl. a Telltale jtkok esetben. Mondjuk n csak a The Wolf Among Us esetben kvettem a megjelenssel prhuzamosan a trtnetet, a tbbi sorozatot az utols rsz utn vettem meg. Nem vagyok biztos benne, hogy egy Hitman tpus jtknak jt tenne ez a megolds.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[8] Boomer
jan 17., vasrnap 17:34 #1
Szvsz az epizodikus tartalomszolgaltatas josszabb ideig lesz meghatarozo, mint a VR.
CoolCat
Colonel, this is Snake. Do you read me?
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Szrakoztat, FPS, Online FPS, Retro
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Kisllatok bosszantsa, Kosr
Bartok, ismersk
Brandon
(offline)