[24] CeXzer (offline)

egy 43 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4932 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 53935 kreditet gyjttt

2015 December
17:19 Roguelike - Flamebreak
Csak egy gyors ajnl mg steam sale idejre. Ma talltam, s ez egy roguelike jtk, fellnzetes, WASD irnytssal, full controller supporttal. Fantasy krnyezetben jtszdik, vlasztunk 3 karakterbl, mind a hrmat random adja, vletlen a faj, a fegyver s kt kpessg. ezen kvl van mg egy kpessgnk, ami a fajtl fgg.
Ezutn az els trkpen talljuk magunkat, ahol kivlaszthatjuk melyik helysznt szeretnnk megnzni. Ezek a legtbbszr valamilyen csatt jelentenek, de lehetnek klnfle boltok (van jeweller, blacksmith s hasonlk is a sima bolt mellett), ahol elklthetjk az sszegyjttt aranyunk, vagy templomok.
A csatk real time, fellnzetben zajlanak, tjk az ellent, amg mozog s hasznljuk a kpessgeinket, igen szrakoztat tud lenni.

A trkp vgn egy-egy vletlenszer boss figyel, mgttnk pedig kzeledik az rnyk, ami ha utolr, akkor mr nem kapunk semmit a csatkrt, csak a tllsrt harcolunk. Pont ugyanaz, mint az FTL, fejlds miatt minl tbb csatt rdemes lejtszani, de tovbbmozdulva, mieltt elkap az rny.

A trgyak kztt, amelyeket szerezhetnk vannak a trkpen egyszer hasznlatos dolgok, vannak passzvan a karakter tulajdonsgait erst dolgok, s vannak kpessgeket ad trgyak is. A karakterfejldsrt ezek felelnek.
A templomok klnleges helysznek, van a jtkban, ha jl emlkszem 6 isten. Ezeken a plykon is ugyanaz a csata, annyi klnbsggel, hogy ott a templom is, ami ad valami pluszt az elleneknek, valamint ha gy csinljuk meg, hogy nem romboljuk le a templomot, akkor az ahhoz tartoz isten nagyon fog bennnket szeretni, ha leromboljuk, akkor pedig az sszes tbbi fog szeretni kicsit, mg ez gyllni. Ha valamelyik isten elgg szeret, ellthat minket a r jellemz jval (pl ad mellnk csontvz harcosokat, vagy minden csata utn gygyt egy kicsit).

Ha lenyomtuk a bosst a trkp vgn, kapunk nmi aranyat s nmi spiritet (XP), utbbi tvel a jtkok kztt, ahogy egyre magasabb spirit levelt rnk el, gy kapjuk meg az elejn nem elrhet fajokat s skilleket. Aztn jhet a kvetkez trkp, a'la FTL. Nem tudom mennyi van, mg nem sikerlt vgigmenni rajta, de remlem viszonylag sok. :)

Ha meghalunk, akkor pedig van lehetsg ugyanezzel a faj+fegyver+skillek kombval jrakezdeni, vagy j karaktert dobni. Termszetesen els esetben is nullrl kell nekifutni, csak lehetsg van megtartani a kombincit, ha annyira tetszett (br akkor mirt haltunk meg?).

Nekem nagyon tetszik, most -50% az ra, a steam refund policyvel mindenkpp megr egy prbt, ha az FTL/Rogue legacy/Risk of Rain bejtt, fleg mert a steam store oldala alapjn (br a kritikk ott is jk) nem tnt nekem annyira bizalomgerjesztnek.
0 komment

CeXzer
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
PC
Kedvenc jtk-mfajaim
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Bartok, ismersk
Rince
(offline)
Brandon
(offline)
Astro Mike
(offline)
5241451
(offline)