[13] zsombee (offline)

Higgadt - Idegest - Sznok

egy 24 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

3340 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 21540 kreditet gyjttt

2015 november
16:51 unalmas kedvenc filmjeim lista nr. 3/1, 100-51, part 1, ilyenek
Harmadik ve rogatom ezeket az sszegzseket, hogy aztn kt hnap mlva lssak egy rakat olyan filmet, amiknek helye lenne a listmon, gyhogy trlm az egszet egy letre, hogy aztn kvetkez sszel jrarhassam. Nyilvnvalan ennek is ez lesz a sorsa, rengeteg olyan kiemelked alkots van, amit nem lttam, st azrt minden vben be is esik egy-egy amit ha a kedvenc tzesbe nem is, de azrt egy legjobb 50-100-ba knyelmesen beilleszthetek. De ht gondolom mirt ne, akit idegest az max ignorlja, aki pedig vgigprgeti taln tall olyan darabot, ami felkelti az rdekldst, s gy kellemes lmnyeket szerezhet magnak. Az objektivits olyan sokat most nem vet a latba, csak azrt nem kerl a listra semmi, mert tudom, hogy illene, hogy itt legyen. gy dntttem, hogy most kettbontom a wall of textem, lesz elg olvasnivaltok gy is egyszerre. Szval ja, kellemes szemezgetst.
Filmek, amiket mg r akartam nyomorgatni a listra, de nem frtek bele a szzas keretbe:
Terry Gilliamtl brmi (de fleg a 12 majom, a Brazil s a Flelem s reszkets hrmasbl valamelyik)
A szakcs, a tolvaj, a felesg s a szeretje
A Wall Street farkasa
Acllvedk
A szarvasvadsz
Radrfej
Spler
Csillagkzi invzi
Psycho
Nyolcadik utas: a Hall
testvr, merre visz az utad
Szentjnosbogarak srja
Szegnylegnyek
A sf
Vissza a jvbe

100. Hobbit: Smaug pusztasga (The Hobbit: The Desolation of Smaug, 2013)
Nem vagyok valami hatalmas nagy rajongja a Hobbit trilginak, az elst nem tudtam hov tenni, a harmadik szimpln ultragagyi, de a Smaug pusztasga valahogy nagyon betallt, nem egy vilgmegvlt fantasy, de a vgletekig szrakoztat, aranyos kis mese.

99. Ryan kzlegny megmentse (Saving Private Ryan, 1998)
Ennl sokkal rtkesebb hbors filmeket selejteztem ki, de a Ryan kzlegny kis koromban akkora hatssal volt rm, hogy nem tudom kihagyni, a mai napig szvesen elveszem, egyike a kevs darabnak, ahol tudom rtkelni a kzi kamert, pokolian jl fest, az egyik kedvenc akcifilmem.

98. Ex machina (Ex Machina, 2015)
Szmomra az Ex machina az vtized egyik legjobb sci-fije, a turing-teszt egy olyan krdskr, amit meglepen kevs film dolgoz fel, remekl vannak megrva a prbeszdek, Alicia Vikander fantasztikusan j, a Bunsen Burner pedig az egyik legjobb bettdal, amit mostanban hallottam.

97. A jedi visszatr (Return of the Jedi, 1983)
A Star Wars zrepizdja (egyelre), egy szuperszrakoztat csatval az Endoron, az eredeti trilgia legjobb kardprbajaival, knos romantikus pillanatokkal, csaldst okoz halljelenetekkel, igazbl mindent tud, amit a Star Warsban szeretnk.

96. Apokalipszis most (Apocalypse Now, 1979)
Kedvelem a Full Metal Jacketet, A szarvasvadszt s A szakaszt is, de a kedvenc vietnmi hbors filmem Coppola hrom rs eposza, az Apokalipszis most. Ha a Heart of Darknesst viszed a vszonra, gy hogy kzben a The End szl a httrben a Doorstl, Marlon Brandot meg megteszed fgonosznak, akkor nemigen tudsz mell menni.

95. Eszeveszett mesk (Relatos Salvajes, 2014)
Amihez Pedro Almodvar hozznyl amellett ltalban nem rdemes elmenni, mg akkor sem, ha csak mint producer van kze a projekthez. A hat kis bossztrtnet minsge persze ingadoz, de amg a remek van tbbsgben addig ez engem nem zavar. egy van csak taln, amit nem nagyon nznk jra.

94. Egy marknyi dollrrt (Per un pugno di dollari, 1964)
lek-halok a spagetti westernrt, termszetes, hogy a listmon van ez a kis klasszikus, a trilgibl ez a legkevsb kiforrott, de gy is imdom minden perct. Clint Eastwood hatalmas csszr.

93. A lelemnyes Hugo (Hugo, 2011)
Sokan hajlamosak temetni a Nagymenk utni Scorsese-t, nekem minden egyes filmje bejtt azta is, a Hugo pedig azrt van itt, mert a maga kategrijban gyakorlatilag tkletes, mg ha ezt sokan nem is hajlandak elfogadni. Egy ltvnyfilm mess krnyezetben, gynyr tisztelgs a klasszikus mozi eltt.

92. A nyughatatlan (Walk the Line, 2005)
Imdom Johnny Casht, persze, hogy imdom a rla kszlt drmt is. Jogosak persze azok a neheztelsek a filmre, hogy nem mutatja be kellen a kezdeti veket, s inkbb csak a Witherspoonnal val romncot tolja az arcunkba, de nekem nem volt vele problmm, Joaquin Phoenix meg az egyik legjobb l sznsz. A Walk the Line-t meghallani pedig tbb, mint kellemes.

91. Spring Breakers: Csajok szabadon (Spring Breakers, 2012)
Jzusom, de borzalmasan alul rtkelt a Spring Breakers. Nem nagyon kaptam el a hangulatot elsre, de msodszorra jranzve az agyamat eldobtam, Nem sokkal tbb egy style over substence gengszterfilmnl, de annak tkletes, ezen a mocskos szrn t lekpezett elbaszott generci a srga meg rzsaszn sznekkel tbb, mint hatsos. Az everytime-os jelentre keressetek r, az vtized egyik legtksebb montzsa.

90. Skyfall (Skyfall, 2012)
Csak a craiges rval ismerkedtem meg Bonddal, gyhogy taln emiatt van az, hogy az tlagnl jobban bejnnek a 007-es elmlt tz vben forgatott filmjei, deht mit csinljak? A Skyfall nyit s zrjelenete verhetetlen, kicsit lassabb, mint az eldk, Javier Bardem szuper fgonosz, nem nagyon tudok belektni.

89. VAN valami furcsa s megmagyarzhatatlan (VAN valami furcsa s megmagyarzhatatlan, 2014)
Az agyonhypeolt magyar hipszter kultfilm, rengeteg embernek volt csalds anno, n taln jl jrtam, hogy akkor lttam csak, amikor mr lenyugodtak krltte a kedlyek, szmomra a VAN egy kreatv, humoros s jl megrt filmecske, amit szvesen elveszek brmikor.

88. Amerikai szpsg (American Beauty, 1999)
Elszr teljesen lenygztt, azta r kellett jnnm, hogy tzszer giccsesebb a kelletnl, de ez nem rnykolja be Kevin Spacey fantasztikus alaktst. Szerintem Sam Mendes ersen tl van tolva, mindegyik filmje korrekt, de hozzm igazn csak az imnt trgyalt Skyfall s az Amerikai szpsg tudott kzel kerlni.

87. Ocean's elven: Tripla vagy semmi (Ocean's Elven, 2001)
Igazbl a trilgia mindhrom rsze korrekt, de igazn az els az, amit szeretek jranzni, komolyan gy gondolom, hogy ez egy remekl megrendezett sztrpard j humorral, dinamikus jelenetekkel, csak ajnlani tudom a knnyed kikapcsoldsra vgyknak.

86. A gyrk ura: A gyr szvetsge (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, 2001)
Gyermekkorom egyik kedvenc filmjei a gyrk urk, mindenki bele volt bolondulva a krnyken, szjjel olvastuk a knyveket, nztk a filmeket, jtszottuk a jtkokat, kapartuk a fos chipses melengets krtykat (ez kicsit bizarrul hangzik, de nem tudom jobban krlrni), persze hogy nem hinyozhat a kezd epizd a listrl.

85. A faun labirintusa (El laberinto del fauno, 2006)
Valsznleg az tlagnl jobban kedvelem Guillermo del Torot, a Cronos, rdggerinc, A faun labirintusa, Bborhegy "tetralgibl" mindet kedveltem, bejnnek ezek a gtikus/viktorinus ilyen-olyan szrnyes horrorok, a legjobb viszont egyrtelmen A faun, ultrakripi, a trtnet is nagyon rendben van, fantasztikusan szl, gyakorlatilag tkletes film.

84. A kis herceg (The Little Prince, 2015)
A legfrissebb film a listn, lehet hogy egy v mlva a legjobb 200-ban sem lenne helye, fogalmam sincs, nem is rdekel, ami biztos, az az, hogy ez egy szuper adaptcija egy kivl regnynek, imdom ezeket az indie cuccokat, n meg tudok azzal bartkozni, ha az animci minsge nem hozza a pixar standardjt, ha valami cserbe ennyire kreatv s hatsos. Gynyr a technika, amivel kszlt, brminek is hvjk. s kifejezetten meghat is.

83. tlet Nrnbergben (Judgment at Nuremberg, 1961)
"Szakmai" rtalom, hogy rengeteg jogi problmt feldolgoz filmet lttam/nzek, a nrnbergi per adaptcija pedig egyrtelmen az egyik legjobb, ami a tmban kszlt. Ha valaki csak minimlisan is rdekldik a trgyaltermi drmk irnt, annak ktelez. Maximilian Schell jtka pedig egszen j dimenziba helyezi az egszet. Erklcsi problmk, erklcsi problmk mindenhol.

82. The Fighter - A harcos (The Fighter, 2010)
Imdom a verekeds filmeket, mg akkor is, ha nem sok j kszl a tmban, ami pedig igen, az ltalban klvvs tmakrben. Hl Istennek pedig a rocky-fle ptoszok utn rlptek a rendezk az utbbi vekben egy realisztikusabb tvonalra, ami szuperl ll A harcosnak. David O'Russel szerintem legjobb filmje, s a legnagyobb Christian Bale alakts, amit valaha kaptunk.

81. Szemtl szemben (Heat, 1995)
Valami heist movie kellett a listra, mert rengeteg idt elszerencstlenkedek velk, s br bejtt a Point Break s A tolvajok vrosa is nagyon, a tmban az etalon Michael Mann klasszikusa, a Heat. Ha semmi nem lenne benne, csak De Niro s Al Pacino els tallkozsa a filmvsznon mr megrne egy prbt, de emelett mg egy pokolian j s ltvnyos akcifilm is, ami utn garantltan kedvet kapsz jra jtszani a GTA 4 Three Leaf Coverjt, vagy mi volt a bankrabls misszi cme.

80. Traffic (Traffic, 2000)
Szmomra a legjobb dolog, amit Soderbergh valaha csinlt, kifejezetten alulrtkeltnek tartom, alig hallani rla, pedig a forgatknyv, a ltvnyvilg mind-mind hibtlan, s bele van tuszkolva mg egy fantasztikus Del Toro s Douglas alakts. Taln sokaknak kicsit lass, vagy nem tudom mi lehet az oka a relatv ismeretlensgnek.

79. Saul fia (Saul fia, 2015)
Sokig volt nem csak a magyar, de az egsz vilgsajt hangos Nemes Jeles Lszl bemutatkoz darabjtl, s nem vletlenl. Amikor egy film konkrtan fsttel s Zyklon B gz szagval indt, akkor tudod, hogy itt valami rendkvlit ltsz, Rhrig Gza fantasztikus, az operatri munkt pedig nehz lenne tlbecslni. Ja s a tma ellenre nem egy x+1-edik holokauszt film, mg mindig adjk az art mozikban, adjatok neki egy eslyt.

78. A majmok bolygja (Planet of the Apes, 1968)
1968 taln a legjobb v volt a sci-fiknek, biztos van ennek valami oka, nem tudom, nem nztem utna, de A majmok bolygja egszen katartikus lmny volt egy olyan befejezssel, amit garantltan nem fogsz elfelejteni. Technikailag kicsit aranyos, de ht ez van, kzel 50 v az kzel 50 v. Csak azt tudnm, hogy mirt kell a tmrl ennyi brt lehzni, van vagy nyolc szellemi utdja.

77. Leon, a profi (Lon: The Professional, 1994)
Egyike volt az els eurpai filmeken, amit valaha lttam, risi hatssal volt rm, Natalie Portman iszonyatosan j a filmben, Garry Oldmant meg Jean Renot sem kell szerencsre flteni, gynyr a soundtrack, pokolian emlkezetes a befejezs, nem tudom mi kell mg, brom ezeket a bosszfilmeket. Valamirt az rmlik, hogy ppen a Killzone japn plyjt hagytam flre anno a film kedvrt, ami valamirt arra ksztet, hogy most megint vegyek egy PS2-t.

76. Harry Potter s a blcsek kve (Harry Potter and the Philosopher's Stone, 2001)
Ha megkrdeztl tz 8 vest 2001-2 krnykn, hogy mi a legkirlyabb dolog a vilgon, akkor tz a HarryPottert mondta. Olyasmi az n korosztlyomnak, amihez taln semmi sem foghat sem eltte, sem azta, egytt nttnk fel Rowling ht regnyvel s az abbl kszlt filmekkel, jtkokkal, a mai napig imdom. s szerintem az els rsz mg egy kifejezetten j film is. Persze aki nem ltta anno, vagy nem abban a korban mint n, az nem fogja tudni rtkelni, de ez gy van rendjn.

75. Final Cut: Hlgyeim s uraim (Final Cut: Hlgyeim s uraim, 2012)
Pllfy montzsfilmje 2012-bl, valamikor mr rtam rla valamit, csak nem emlkszem, hogy hol, de mindegy, egy egszen egyedi romantikus trtnet 449 filmbl sszevgva, ht el sem tudom kpzelni, hogy micsoda munka llhat mgtte. Kb 10 perc alatt gy meg lehet szokni, hogy szre sem vesszk, hogy nem egy normlis filmet nznk. Max amikor ppen felismertnk valamit, s ez boldogsggal tlt el.

73. Sicario: A brgyilkos (Sicario, 2015)
Imdom Dennis Villeneuve-t, a Sicario pedig egy fantasztikus film, lass, folyamatosan feszltsgteli, olyan akcijelenetekkel hogy lehidaltam, a Call of Duty-k legjobb pillanatait idzte. Elborzaszt, de gynyren nz ki mgis, frenetikus jtkokkal. Van valami bizarr lgkre, ami miatt be kellett ugranom mozi utn a dohnyboltba egy doboz piros Marlborort.

72. Lecs' (Ratatouille, 2007)
Nagyon kedvelem az animcis filmeket, a Pixar pedig klnsen gyes, ha a tmrl van sz, igazbl a Verdkon kvl nem nagyon nyltak mell semmivel. A Lecs pedig szmomra tkletes, pedig aztn nem vagyok egy nagy bisztrba jr.

71. A gpsz (The Machinist, 2004)
Megint egy borzalmasan alulrtkelt film, szuper a trtnet, belegondolni s rossz, hogy mennyit hezett Bale a szerephez, kicsit a Mementora emlkeztetett, de nekem annl valamivel jobban bejtt, nem rtem, hogy hogyan nem kerlt kult sttuszba, minden eleme megvan hozz.

70. Kramer kontra Kramer (Kramer vs. Kramer, 1979)
Megint egy jogszos film, most ppen egy csaldelhelyezsi per, ami kln rdekes, alig van film, ami ezt a tmt dolgozza fel. Gyakorlatilag minden djat bezsebelt, amit oda lehetett neki adni, na nem minta ez olyan sokat jelentene. De azrt valamit mgis.

69. Django elszabadul (Django Unchained, 2012)
Sok, magt Tarantino kedvelnek vall filmrajong is lehzza ezt a mozit, pedig aztn n vgkpp nem rtem, hogy mirt. Kicsit mainstreamebb taln a kelletnl filmes eszkzket tekintve, de iszonyatosan szrakoztat minden perce, fantasztikus a forgatknyv, Christoph Waltz s DiCaprio pedig mindig arany. Meg amgy is imdom a westerneket.

68. Dhng bika (Raging Bull, 1980)
Mg mindig szeretem a sportfilmeket, a Dhng bika pedig valsznleg a legjobb, ami valaha a tmban kszlt. Mondjuk azon lehetne vitatkozni, hogy klasszikus rtelemben lehet-e bokszols filmnek venni valamit, amiben tltelkknt szarr verik Jake LaMottt, de mindegy is, msba nem tudom, hogy hogyan lehetne belektni. Taln unalmas lehet kicsit egyeseknek. A nyitjelenet pedig valami egszen elkpeszt.

67. Szigoran bizalmas (L.A. Confidential, 1997)
James Ellroy tk j kis krimijbl kszlt szintn tk j kis film, Guy Pearce nagyon-nagyon alulrtkelt, Kim Basinger kapott valami nulla szerepre egy Oscart, Kevin Spacey Kevin Spacey, Russel Crowe meg gy csinl, mintha sznszkedne, ez kifejezetten dvzlend. A forgatknyv pedig az egyik legjobb, amit poszt noir film feldolgozhatott.

66. Brian lete (Life of Brian, 1979)
Az egyik legkzrthetbb s legjobb vgjtk, ami valaha kszlt, nlam magasan a kedvenc a Monty Python mhelybl, telis teli hallig idzhet jelenetekkel. Bljen?? Fldle le. Nem vicces? Na mindegy.

65. Erszakik (In Bruges, 2008)
Az elz vtized egyik legnagyobb kultfilmje, nem nagyon rtem, hogy Martin McDonaugh mit csinl, rendezett kt marhaj filmet, aztn azta csndben van. Az Erszakik amellett, hogy a vilg leggzabb cmfordtsa pokolian hangulatos, pokolian vicces, remekl van megrendezve, a gore faktor elgg magas, kicsit Guy Ritchie-s, de engem nem nagyon rdekel.

64. Hair (Hair, 1979)
A kedvenc musicalem az egyik kedvenc rendezmtl, mindig olyan aranyos belegondolni, hogy John Savage 78-ban elment a hborba, 79-ben meg otthon maradt, br ez lehet csak nekem vicces. A lnyeg hogy remek a soundtrack, iszonyatos tehetsggel van megrendezve, remek a tempja, a pszichedelikus jelenetek egszen elmebetegek, kihagyhatatlan.

63. Donnie Darko (Donnie Darko, 2001)
Nem csak a film, ami gyllenhaalt hress tette, de a mainstreamebb darabok kzl az egyik legtbb agyalsra okot ad (n mg mindig nem teljesen rtem, hogy mi trtnik), Frank karaktere egszen ikonikus, a Patrick Swayze-s jelenet meg valamirt irdatlanul bejn.

62. Batman: Kezddik! (Batman Begins, 2005)
Sokak szerint 2005 az v, amikortl minden, amihez Nolan hozznylt irdatlanul tlrtkel a szaksajt s a kznsg, nekem egyltaln nincs vele problmm, Batmant pedig mindig is kedveltem kpregnyben meg rajzfilmekben, gyhogy miutn a 90-es vekben szmomra mellment adaptcik utn rebootoltk a szrit, ht n voltam a vilg legboldogabb embere.

61. Sin City: A bn vrosa (Sin City, 2005)
Frank Millert hls feladat lehet adaptlni, kibaszott jl nznek ki a kpregnyei, a Sin City pedig klnsen kellemes tma. Jessica Alba te j g. Amgy meg lehengerl a ltvnyvilg, kellen beteg az atmoszfra, egyszeren imdom. Annyira, hogy mg az A Dame to Kill For is bejtt. Nagyon. Pedig aztn az nem a kultra magasfoka.

60. Az elveszett frigylda fosztogati (Raiders of the Lost Ark, 1981)
Szmomra a legkedvesebb film, amit Spielberg valaha rendezett (br nem lttam az E.T.-t meg a Jurassic Parkot, r Isten), Indy pedig az egyik meghatroz karakter akivel felnttem. Szmomra annyira sszekapcsoldott Harrison Forddal, hogy Han Solo soha az letben nem fog elbb eszembe jutni rla. A kalandfilmeket pedig teljesen megkedveltette velem a szria, mg az ilyen Smaragd romnca meg Nemzet aranya szint knokat is hajland vagyok vgignzni.

59. Birdman (avagy a mellzs meglep ereje) (Birdman (or the Unexpected Virtue of Ignorance), 2014)
Sokak ltal a tavalyi v legjobbjnak kikiltott darab, nekem azrt nem, de gy is nagyon-nagyon kedvelem, elkpeszt az operatri munka, a sznszi jtkok (klnsen Norton) hibtlanok s megkapak, az egyik legjobb prbeszd vezrelt film, ami az utbbi vekben kszlt. nem igazn tudnk belektni. Meg nem is akarok.

58. A tan (A tan, 1969)
Taln nem megyek azzal nagyon mell, ha azt lltom, hogy a legviccesebb magyar film, ami valaha kszlt, s az egyik legjobb hideghbors szatra a vilgon. Valsznleg akinek meg volt a lehetsge, hogy lssa a filmet a megjelens krl, annak mg nagyobb lmny volt, de gy is kihagyhatatlan. Virg elvtrs. :dd

57. jjeli freg (nightcrawler, 2014)
dan gillroy kultfilmje, gondolom gyis mindenki ltta, a tavalyi v egyik kihagyhatatlan alkotsa. gyllenhaal pards, az alapkoncepci s az abbl kszlt forgatknyv pards, egy olyan film, amihez hasonlt nem nagyon lthattl korbban, minden dicsretre rszolglt.

56. Jackie Brown (Jackie Brown, 1997)
Ha egy Tarantino film lehet alulrtkelt, akkor az a Jackie Brown, pedig egy egszen kivl krimi-vgjtk. Jobb mint a Ponyvarny vagy mittudomn? Persze, hogy nem, de a sajt zsnerben egy fantasztikus alkots, az egyik kedvenc Samuel L. Jackson alaktsommal, s taln a legjobb soundtrackkel, ami Tarantino filmben valaha helyet kapott.

55. Holtodiglan (Gone Girl, 2014)
A kedvenc filmem a tavalyi vbl magasan a Holtodiglan. Soha nem nztem meg ms filmet tbbszr a moziban, ahogy kijtt DVD-n rohantam a boltba, vannak olyan jelenetei, amiktl mg harmadjra is kirzott a hideg. A forgatknyv s Rosamund Pike jtka mellett hajlamosak az emberek elmenni amellett, hogy mennyire jl is lett ez a film megrendezve, pedig szmomra a mfaj cscsa, amit a Gone Girl kpvisel. Akinek bejtt a film, annak rdemes lehet tenni egy prbt az rn msik regnynek, a Stt helyeknek az adaptcijval is. Nem egy kategria a kt film, de mindegy, a sztori j azrt ott is.

54. Egy makultlan elme rk ragyogsa (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004)
s ha mr j sztori, megkaptuk szerintem minden idk egyik legjobb romantikus filmjt, s az egyetlen alkotst, amiben Jim Carrey-t el tudom viselni. A forgatknyv valami olyan szinten eredeti, hogy csak rgondolni is szuper, imdom az elz vtizednek ezt a pszichoanalitikus forradalmt, az Eternal Sunshine pedig az egyik legkiemelkedbb darabja a hullmnak. Az ezredfordul krli Kate Winsletbe meg szerelmes vagyok szerintem.

53. Eredet (Inception, 2010)
Megint egy Nolan film, megint sokak szerint egy borzalmasan tlrtkelt darab, szmomra az vtized egyik legjobb filmje az Eredet. Kellett neki hrom megtekints, hogy igazn rtkelni tudjam, egyszeren nem tudom megunni. Hans Zimmer zenje gynyr, klnsen a Dream is Collapsing, DiCaprio a kedvenc fiatal sznszem, a Joseph Gordon-Levit-tes akciszekvencia a mai napig lenygz, volt rla itt a frumon egy vita, hogy mennyire eredeti a forgatknyv, nem tudom, n sem eltte sem azta nem nagyon lttam hasonlt, imdom minden perct az Inceptionnek.

52. A gyrk ura: A kirly visszatr (The Lord of the Rings: The Return of the King, 2003)
2003-ig kellett vrni a monumentlis befejezsre, sose felejtem el kilenc ves kissrcknt az lmnyt tk egyedl lve a moziban (azta sem sokat fejldtt a szocilis letem), iszonyatosan grandizus volt. s h, a mai napig kurvajl nz ki, egszen realisztikus, mr amennyire egy fantasy az lehet. Amikor megkaptam a DVD lejtszm csak ezt a trilgit nztem. Heti egyszer tuti. Nem tudom hnyszor lttam sszesen, harminckettig szmoltam, mg megvan a fecni a tokban.

51. A tgla (The Departed, 2006)
n is azok mellett vagyok, akik sajnljk, hogy ezrt kapta Scorsese az Oscart, n szerintem azta is (eltte meg aztn plne) ksztett jobb filmeket, de ez nem jelenti azt, hogy A tgla nem lenne iszonyatosan j, szuper-szuper forgatknyvvel (nem lttam a Szigoran piszkos gyeket, az biztos j, ez meg szar, vgom, ne is mondjtok), az egyik legnvsabb sznszgrdval az elz vtizedben, egyedl a zene idegestett.
15 komment

nov 28., szombat 20:22 #15
Vlasz zsombee (#14) zenetre
"Az Ocean's nekem inkbb egy bankrabls tmj vgjtk, mint heist movie, de persze vgl is az."

KATT!


"Ok, lett pr jellse meg dja, de sosem hallok rla sehol. Kicsit olyan, mint A bombk fldjn. Csak ez j."

A Traffic cm film premierje idejn 6 ves lehettl.
A bombk fldjnek is kijutott a reflektorfnybl. A 82. Oscar-gln 9 jellsbl, 6-ot tudott djra vltani.


"Pont az ellentte az elbbinek, szerintem elg npszer, legalbb is az n ismerseim kztt mindenkpp."

A Donnie Darko cm film csfosan megbukott a mozipnztraknl. Kevs pnzbl ($4,500,000) kszlt, de mg azt sem tudta visszatermelni. Az anyagi buks szinte bortkolhat volt lvn, hogy a sztorit egy els filmes rendez szlltotta, aki a film fszerept egy addig jformn ismeretlen sznszre bzta. A trtnet bizarr s kusza volt, radsul a 2001. szeptember 11.-ei esemnyek is kihatssal voltak a film bevteleire. Nemcsak azrt, mert az oktberi premier idejn az amerikai nzk nagy rsze mg egyltaln nem trt maghoz a nemzetket rt terrortmads okozta sokkbl, de a film cselekmnye s a 2001. szeptember 11.-ei tragdia kztti ksrteties prhuzam rossz fnyt vetett a Donnie Darko-ra. Termszetesen a film premierje ta eltelt hossz vek alatt megtallta a Donnie Darko is a sajt nzkznsgt.
Az a tny, hogy az ismerseid krben npszer filmnek szmt a Donnie Darko semmilyen szempontbl nem relevns. Egyetlen konzekvencia vonhat le belle, j krkben mozogsz.
[13] zsombee
nov 28., szombat 17:44 #14
1. rted, na.
2. Az Ocean's nekem inkbb egy bankrabls tmj vgjtk, mint heist movie, de persze vgl is az.
3. Ok, lett pr jellse meg dja, de sosem hallok rla sehol. Kicsit olyan, mint A bombk fldjn. Csak ez j.
4. Pont az ellentte az elbbinek, szerintem elg npszer, legalbb is az n ismerseim kztt mindenkpp.
5. Nem, st az Ember a holdont sem, ezek valsznleg megvltoztatnk ezt a kijelentsemet, de egyelre tartom magam hozz.
nov 28., szombat 17:07 #13
"Imdom Johnny Casht, persze, hogy imdom a rla kszlt drmt is. Jogosak persze azok a neheztelsek a filmre, hogy nem mutatja be kellen a kezdeti veket, s inkbb csak a Witherspoonnal val romncot tolja az arcunkba"

Nem is tudtam, hogy Johnny Cash-nek viszonya volt Reese Witherspoon-al.


"81. Szemtl szemben (Heat, 1995)
Valami heist movie kellett a listra"

Ocean's Eleven?


"80. Traffic (Traffic, 2000)
Szmomra a legjobb dolog, amit Soderbergh valaha csinlt, kifejezetten alulrtkeltnek tartom"

KATT!


"63. Donnie Darko (Donnie Darko, 2001)
Nem csak a film, ami gyllenhaalt hress tette, de a mainstreamebb darabok kzl az egyik legtbb agyalsra okot ad"

KATT!


"54. Egy makultlan elme rk ragyogsa (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004)
s ha mr j sztori, megkaptuk szerintem minden idk egyik legjobb romantikus filmjt, s az egyetlen alkotst, amiben Jim Carrey-t el tudom viselni."

Lttad mr a Truman Show cm filmet?
[57] renz
nov 23., htf 12:52 #12
Vlasz zsombee (#9) zenetre
Helyes!
Mert amgy - ahogy Sunny0402 is rta, jt s jl rsz!
Mg az emltett krmondatokbl prblj meg kevesebbet gyrtani, vagy sztszedni (ami egybknt nekem is gyakori hibm) s maga lesz a tkly!
liquid 2017. pr 11., kedd 11:13 #23 -> Rehynn (#20) J, akkor mg egyszer: kerlj el minket krlek, s ne kommentelj a tovbbiakban itt. (...) biztos vagyok benne, hogy tallsz alternatvt.
[13] zsombee
nov 23., htf 10:25 #11
Vlasz endlessplay (#10) zenetre
Az unalmassal csak arra akartam utalni, hogy mr n is rtam egy prat, plne ha mindenki ms filmes listjt is idevesszk, akkor el tudom kpzelni, hogy sokaknak mr elege a van a dologbl. Ezek a kedvenceim jelenleg.
nov 23., htf 10:22 #10
Brutlis lista! Lesz mit szemezgetni belle, biztos nem lttam prat.

A cmet viszont nem tudom rtelmezni vagy nem vagyok biztos benne h jl rtelemezem. Akkor ezek most az ltalad unalmasnak tartott filmek kzl a kedvencek?
n mg nem rtam magamnak idzetet!
[13] zsombee
nov 23., htf 9:18 #9
Vlasz renz (#8) zenetre
Ennyire azrt nem vagyok ignorns, hogy ennyi figyelmeztets utn ne javtsam t, mgsem (csak) magamnak rom, vagy mi a fene. A "soserokpontot" jelensg meg kb azta megvan, amita rni tudok, de prblok r odafigyelni.
[57] renz
nov 23., htf 8:46 #8
Vlasz Sunny0402 (#2) zenetre
Pontosan ezrt voltam n is kptelen vgigolvasni, pedig a cmek igen jk. Az emltett hibk mell n mg odatennm a 6 soros krmondatokat (Lsd pldul az 51. helyezett lerst).
liquid 2017. pr 11., kedd 11:13 #23 -> Rehynn (#20) J, akkor mg egyszer: kerlj el minket krlek, s ne kommentelj a tovbbiakban itt. (...) biztos vagyok benne, hogy tallsz alternatvt.
[13] zsombee
nov 22., vasrnap 23:58 #7
Vlasz FredPerry (#6) zenetre
rip magyar nyelv ( )
[55] FredPerry
nov 22., vasrnap 23:45 #6
Vlasz zsombee (#4) zenetre
Valahol divat kisbetvel rni? Szomor.
[30] sting
nov 22., vasrnap 23:27 #5
Vlasz zsombee (#4) zenetre
Semennyit.
Radsul a szinkron is telitallat.
Az zsiai pacekok ignyelnek nmi belerzdst csak.
[13] zsombee
nov 22., vasrnap 23:15 #4
Vlasz Sunny0402 (#2) zenetre
az aeon flux s a tumblr megfertztt, htha majd leszokom ha nagy leszek.

sting: ezer ve meg akar nzni ket, de mindig tallok valami vonzbbat. a tgla ismerete mennyit ront az lmnyen?
[30] sting
nov 22., vasrnap 23:10 #3
A szigoran trilgia egyszeren annyira fordulatos, hogy mr az els film is letaglz.
Szerintem akkor a ksztk sem tudtk mennyire nagyot csinltak.
A hrom rsz olyan szinergiba van egymssal, hogy pont ezrt nzs jra htha tallsz benne hibt, de nem, nincs.
[15] Sunny0402
nov 22., vasrnap 23:03 #2
Baromi fraszt olvasni az rsod az ignytelen stlus miatt. Egybefolyik az egsz, mert egyszer sem hasznlsz nagybett, a neveket s filmcmeket is kicsivel rod. Knozza a lelket s a szemet, fleg ilyen terjedelmes rsnl. Pedig jl rsz, j filmekrl, de ez gy borzalom reg.
I do it because I can, I can because I want to, I want to because you said I couldn’t!
[45] multishoot
nov 22., vasrnap 22:23 #1
EZ.IGEN. Holnap lesz mit olvasnom.
Egyre jobban. [Rhiblokker user]
zsombee
zsombee mg nem rt idzetet!
Ezeken a platformokon jtszom
PC
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Szrakoztat, FPS, Online FPS, Szerepjtk, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Jtk zsebkonzolon, Zene (jtszom), DVD, Magazinok, jsgok, Zene (hallgatom), rs, Mozi , Bulizs, Bartok, Email, Frum, Internetes magazinok, szs, Kosr, Bicikli
Bartok, ismersk
multishoot
(offline)
getro2
(offline)
G.A.R.
(offline)
KrAtos007
(offline)
djcsoves
(offline)
atothhu
(offline)
Deadpool
(offline)
snakess
(offline)
Krisi92
(offline)
Svitzh
(offline)
XBOX Live