zsombee2015.11.22. 17:51

unalmas kedvenc filmjeim lista nr. 3/1, 100-51, part 1, ilyenek

Harmadik éve írogatom ezeket az összegzéseket, hogy aztán két hónap múlva lássak egy rakat olyan filmet, amiknek helye lenne a listámon, úgyhogy törlöm az egészet egy életre, hogy aztán következő ősszel újraírhassam. Nyilvánvalóan ennek is ez lesz a sorsa, rengeteg olyan kiemelkedő alkotás van, amit nem láttam, sőt azért minden évben be is esik egy-egy amit ha a kedvenc tízesbe nem is, de azért egy legjobb 50-100-ba kényelmesen beilleszthetek. De hát gondolom miért ne, akit idegesít az max ignorálja, aki pedig végigpörgeti talán talál olyan darabot, ami felkelti az érdeklődését, és így kellemes élményeket szerezhet magának. Az objektivitás olyan sokat most nem vet a latba, csak azért nem kerül a listára semmi, mert tudom, hogy illene, hogy itt legyen. Úgy döntöttem, hogy most kettébontom a wall of textem, lesz elég olvasnivalótok így is egyszerre. Szóval ja, kellemes szemezgetést.

Filmek, amiket még rá akartam nyomorgatni a listára, de nem fértek bele a százas keretbe:

Terry Gilliamtől bármi (de főleg a 12 majom, a Brazil és a Félelem és reszketés hármasából valamelyik)

A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője

A Wall Street farkasa

Acéllövedék

A szarvasvadász

Radírfej

Spíler

Csillagközi invázió

Psycho

Nyolcadik utas: a Halál

Ó testvér, merre visz az utad

Szentjánosbogarak sírja

Szegénylegények

A séf

Vissza a jövőbe

100. Hobbit: Smaug pusztasága (The Hobbit: The Desolation of Smaug, 2013)

Nem vagyok valami hatalmas nagy rajongója a Hobbit trilógiának, az elsőt nem tudtam hová tenni, a harmadik szimplán ultragagyi, de a Smaug pusztasága valahogy nagyon betalált, nem egy világmegváltó fantasy, de a végletekig szórakoztató, aranyos kis mese.

99. Ryan közlegény megmentése (Saving Private Ryan, 1998)

Ennél sokkal értékesebb háborús filmeket selejteztem ki, de a Ryan közlegény kis koromban akkora hatással volt rám, hogy nem tudom kihagyni, a mai napig szívesen előveszem, egyike a kevés darabnak, ahol tudom értékelni a kézi kamerát, pokolian jól fest, az egyik kedvenc akciófilmem.

98. Ex machina (Ex Machina, 2015)

Számomra az Ex machina az évtized egyik legjobb sci-fije, a turing-teszt egy olyan kérdéskör, amit meglepően kevés film dolgoz fel, remekül vannak megírva a párbeszédek, Alicia Vikander fantasztikusan jó, a Bunsen Burner pedig az egyik legjobb betétdal, amit mostanában hallottam.

97. A jedi visszatér (Return of the Jedi, 1983)

A Star Wars záróepizódja (egyelőre), egy szuperszórakoztató csatával az Endoron, az eredeti trilógia legjobb kardpárbajaival, kínos romantikus pillanatokkal, csalódást okozó haláljelenetekkel, igazából mindent tud, amit a Star Warsban szeretünk.

96. Apokalipszis most (Apocalypse Now, 1979)

Kedvelem a Full Metal Jacketet, A szarvasvadászt és A szakaszt is, de a kedvenc vietnámi háborús filmem Coppola három órás eposza, az Apokalipszis most. Ha a Heart of Darknesst viszed a vászonra, úgy hogy közben a The End szól a háttérben a Doorstól, Marlon Brandot meg megteszed főgonosznak, akkor nemigen tudsz mellé menni.

95. Eszeveszett mesék (Relatos Salvajes, 2014)

Amihez Pedro Almodóvar hozzányúl amellett általában nem érdemes elmenni, még akkor sem, ha csak mint producer van köze a projekthez. A hat kis bosszútörténet minősége persze ingadozó, de amíg a remek van többségben addig ez engem nem zavar. egy van csak talán, amit nem nagyon néznék újra.

94. Egy maréknyi dollárért (Per un pugno di dollari, 1964)

Élek-halok a spagetti westernért, természetes, hogy a listámon van ez a kis klasszikus, a trilógiából ez a legkevésbé kiforrott, de így is imádom minden percét. Clint Eastwood hatalmas császár.

93. A leleményes Hugo (Hugo, 2011)

Sokan hajlamosak temetni a Nagymenők utáni Scorsese-t, nekem minden egyes filmje bejött azóta is, a Hugo pedig azért van itt, mert a maga kategóriájában gyakorlatilag tökéletes, még ha ezt sokan nem is hajlandóak elfogadni. Egy látványfilm mesés környezetben, gyönyörű tisztelgés a klasszikus mozi előtt.

92. A nyughatatlan (Walk the Line, 2005)

Imádom Johnny Casht, persze, hogy imádom a róla készült drámát is. Jogosak persze azok a neheztelések a filmre, hogy nem mutatja be kellően a kezdeti éveket, és inkább csak a Witherspoonnal való románcot tolja az arcunkba, de nekem nem volt vele problémám, Joaquin Phoenix meg az egyik legjobb élő színész. A Walk the Line-t meghallani pedig több, mint kellemes.

91. Spring Breakers: Csajok szabadon (Spring Breakers, 2012)

Jéééézusom, de borzalmasan alul értékelt a Spring Breakers. Nem nagyon kaptam el a hangulatot elsőre, de másodszorra újranézve az agyamat eldobtam, Nem sokkal több egy style over substence gengszterfilmnél, de annak tökéletes, ezen a mocskos szűrőn át leképezett elbaszott generáció a sárga meg rózsaszín színekkel több, mint hatásos. Az everytime-os jelentre keressetek rá, az évtized egyik legtökösebb montázsa.

90. Skyfall (Skyfall, 2012)

Csak a craiges érával ismerkedtem meg Bonddal, úgyhogy talán emiatt van az, hogy az átlagnál jobban bejönnek a 007-es elmúlt tíz évben forgatott filmjei, dehát mit csináljak? A Skyfall nyitó és zárójelenete verhetetlen, kicsit lassabb, mint az elődök, Javier Bardem szuper főgonosz, nem nagyon tudok belekötni.

89. VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan (VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan, 2014)

Az agyonhypeolt magyar hipszter kultfilm, rengeteg embernek volt csalódás anno, én talán jól jártam, hogy akkor láttam csak, amikor már lenyugodtak körülötte a kedélyek, számomra a VAN egy kreatív, humoros és jól megírt filmecske, amit szívesen előveszek bármikor.

88. Amerikai szépség (American Beauty, 1999)

Először teljesen lenyűgözött, azóta rá kellett jönnöm, hogy tízszer giccsesebb a kelleténél, de ez nem árnyékolja be Kevin Spacey fantasztikus alakítását. Szerintem Sam Mendes erősen túl van tolva, mindegyik filmje korrekt, de hozzám igazán csak az imént tárgyalt Skyfall és az Amerikai szépség tudott közel kerülni.

87. Ocean's elven: Tripla vagy semmi (Ocean's Elven, 2001)

Igazából a trilógia mindhárom része korrekt, de igazán az első az, amit szeretek újranézni, komolyan úgy gondolom, hogy ez egy remekül megrendezett sztárparádé jó humorral, dinamikus jelenetekkel, csak ajánlani tudom a könnyed kikapcsolódásra vágyóknak.

86. A gyűrűk ura: A gyűrű szövetsége (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, 2001)

Gyermekkorom egyik kedvenc filmjei a gyűrűk urák, mindenki bele volt bolondulva a környéken, széjjel olvastuk a könyveket, néztük a filmeket, játszottuk a játékokat, kapartuk a fos chipses melengetős kártyákat (ez kicsit bizarrul hangzik, de nem tudom jobban körülírni), persze hogy nem hiányozhat a kezdő epizód a listáról.

85. A faun labirintusa (El laberinto del fauno, 2006)

Valószínűleg az átlagnál jobban kedvelem Guillermo del Torot, a Cronos, Ördöggerinc, A faun labirintusa, Bíborhegy "tetralógiából" mindet kedveltem, bejönnek ezek a gótikus/viktoriánus ilyen-olyan szörnyes horrorok, a legjobb viszont egyértelműen A faun, ultrakripi, a történet is nagyon rendben van, fantasztikusan szól, gyakorlatilag tökéletes film.

84. A kis herceg (The Little Prince, 2015)

A legfrissebb film a listán, lehet hogy egy év múlva a legjobb 200-ban sem lenne helye, fogalmam sincs, nem is érdekel, ami biztos, az az, hogy ez egy szuper adaptációja egy kiváló regénynek, imádom ezeket az indie cuccokat, én meg tudok azzal barátkozni, ha az animáció minősége nem hozza a pixar standardját, ha valami cserébe ennyire kreatív és hatásos. Gyönyörű a technika, amivel készült, bárminek is hívják. És kifejezetten megható is.

83. Ítélet Nürnbergben (Judgment at Nuremberg, 1961)

"Szakmai" ártalom, hogy rengeteg jogi problémát feldolgozó filmet láttam/nézek, a nürnbergi per adaptációja pedig egyértelműen az egyik legjobb, ami a témában készült. Ha valaki csak minimálisan is érdeklődik a tárgyalótermi drámák iránt, annak kötelező. Maximilian Schell játéka pedig egészen új dimenzióba helyezi az egészet. Erkölcsi problémák, erkölcsi problémák mindenhol.

82. The Fighter - A harcos (The Fighter, 2010)

Imádom a verekedős filmeket, még akkor is, ha nem sok jó készül a témában, ami pedig igen, az általában ökölvívás témakörben. Hál Istennek pedig a rocky-féle pátoszok után ráléptek a rendezők az utóbbi években egy realisztikusabb útvonalra, ami szuperül áll A harcosnak. David O'Russel szerintem legjobb filmje, és a legnagyobb Christian Bale alakítás, amit valaha kaptunk.

81. Szemtől szemben (Heat, 1995)

Valami heist movie kellett a listára, mert rengeteg időt elszerencsétlenkedek velük, és bár bejött a Point Break és A tolvajok városa is nagyon, a témában az etalon Michael Mann klasszikusa, a Heat. Ha semmi nem lenne benne, csak De Niro és Al Pacino első találkozása a filmvásznon már megérne egy próbát, de emelett még egy pokolian jó és látványos akciófilm is, ami után garantáltan kedvet kapsz újra játszani a GTA 4 Three Leaf Coverjét, vagy mi volt a bankrablós misszió címe.

80. Traffic (Traffic, 2000)

Számomra a legjobb dolog, amit Soderbergh valaha csinált, kifejezetten alulértékeltnek tartom, alig hallani róla, pedig a forgatókönyv, a látványvilág mind-mind hibátlan, és bele van tuszkolva még egy fantasztikus Del Toro és Douglas alakítás. Talán sokaknak kicsit lassú, vagy nem tudom mi lehet az oka a relatív ismeretlenségnek.

79. Saul fia (Saul fia, 2015)

Sokáig volt nem csak a magyar, de az egész világsajtó hangos Nemes Jeles László bemutatkozó darabjától, és nem véletlenül. Amikor egy film konkrétan füsttel és Zyklon B gáz szagával indít, akkor tudod, hogy itt valami rendkívülit látsz, Röhrig Géza fantasztikus, az operatőri munkát pedig nehéz lenne túlbecsülni. Ja és a téma ellenére nem egy x+1-edik holokauszt film, még mindig adják az art mozikban, adjatok neki egy esélyt.

78. A majmok bolygója (Planet of the Apes, 1968)

1968 talán a legjobb év volt a sci-fiknek, biztos van ennek valami oka, nem tudom, nem néztem utána, de A majmok bolygója egészen katartikus élmény volt egy olyan befejezéssel, amit garantáltan nem fogsz elfelejteni. Technikailag kicsit aranyos, de hát ez van, közel 50 év az közel 50 év. Csak azt tudnám, hogy miért kell a témáról ennyi bőrt lehúzni, van vagy nyolc szellemi utódja.

77. Leon, a profi (Léon: The Professional, 1994)

Egyike volt az első európai filmeken, amit valaha láttam, óriási hatással volt rám, Natalie Portman iszonyatosan jó a filmben, Garry Oldmant meg Jean Renot sem kell szerencsére félteni, gyönyörű a soundtrack, pokolian emlékezetes a befejezés, nem tudom mi kell még, bírom ezeket a bosszúfilmeket. Valamiért az rémlik, hogy éppen a Killzone japán pályáját hagytam félre anno a film kedvéért, ami valamiért arra késztet, hogy most megint vegyek egy PS2-t.

76. Harry Potter és a bölcsek köve (Harry Potter and the Philosopher's Stone, 2001)

Ha megkérdeztél tíz 8 évest 2001-2 környékén, hogy mi a legkirályabb dolog a világon, akkor tíz a HarryPottert mondta. Olyasmi az én korosztályomnak, amihez talán semmi sem fogható sem előtte, sem azóta, együtt nőttünk fel Rowling hét regényével és az abból készült filmekkel, játékokkal, a mai napig imádom. És szerintem az első rész még egy kifejezetten jó film is. Persze aki nem látta anno, vagy nem abban a korban mint én, az nem fogja tudni értékelni, de ez így van rendjén.

75. Final Cut: Hölgyeim és uraim (Final Cut: Hölgyeim és uraim, 2012)

Pállfy montázsfilmje 2012-ből, valamikor már írtam róla valamit, csak nem emlékszem, hogy hol, de mindegy, egy egészen egyedi romantikus történet 449 filmből összevágva, hát el sem tudom képzelni, hogy micsoda munka állhat mögötte. Kb 10 perc alatt úgy meg lehet szokni, hogy észre sem vesszük, hogy nem egy normális filmet nézünk. Max amikor éppen felismertünk valamit, és ez boldogsággal tölt el.

73. Sicario: A bérgyilkos (Sicario, 2015)

Imádom Dennis Villeneuve-öt, a Sicario pedig egy fantasztikus film, lassú, folyamatosan feszültségteli, olyan akciójelenetekkel hogy lehidaltam, a Call of Duty-k legjobb pillanatait idézte. Elborzasztó, de gyönyörűen néz ki mégis, frenetikus játékokkal. Van valami bizarr légköre, ami miatt be kellett ugranom mozi után a dohányboltba egy doboz piros Marlboroért.

72. Lecsó' (Ratatouille, 2007)

Nagyon kedvelem az animációs filmeket, a Pixar pedig különösen ügyes, ha a témáról van szó, igazából a Verdákon kívül nem nagyon nyúltak mellé semmivel. A Lecsó pedig számomra tökéletes, pedig aztán nem vagyok egy nagy bisztróba járó.

71. A gépész (The Machinist, 2004)

Megint egy borzalmasan alulértékelt film, szuper a történet, belegondolni és rossz, hogy mennyit éhezett Bale a szerephez, kicsit a Mementora emlékeztetett, de nekem annál valamivel jobban bejött, nem értem, hogy hogyan nem került kult státuszba, minden eleme megvan hozzá.

70. Kramer kontra Kramer (Kramer vs. Kramer, 1979)

Megint egy jogászos film, most éppen egy családelhelyezési per, ami külön érdekes, alig van film, ami ezt a témát dolgozza fel. Gyakorlatilag minden díjat bezsebelt, amit oda lehetett neki adni, na nem minta ez olyan sokat jelentene. De azért valamit mégis.

69. Django elszabadul (Django Unchained, 2012)

Sok, magát Tarantino kedvelőnek valló filmrajongó is lehúzza ezt a mozit, pedig aztán én végképp nem értem, hogy miért. Kicsit mainstreamebb talán a kelleténél filmes eszközöket tekintve, de iszonyatosan szórakoztató minden perce, fantasztikus a forgatókönyv, Christoph Waltz és DiCaprio pedig mindig arany. Meg amúgy is imádom a westerneket.

68. Dühöngő bika (Raging Bull, 1980)

Még mindig szeretem a sportfilmeket, a Dühöngő bika pedig valószínűleg a legjobb, ami valaha a témában készült. Mondjuk azon lehetne vitatkozni, hogy klasszikus értelemben lehet-e bokszolós filmnek venni valamit, amiben töltelékként szarrá verik Jake LaMottát, de mindegy is, másba nem tudom, hogy hogyan lehetne belekötni. Talán unalmas lehet kicsit egyeseknek. A nyitójelenet pedig valami egészen elképesztő.

67. Szigorúan bizalmas (L.A. Confidential, 1997)

James Ellroy tök jó kis krimijéből készült szintén tök jó kis film, Guy Pearce nagyon-nagyon alulértékelt, Kim Basinger kapott valami nulla szerepre egy Oscart, Kevin Spacey Kevin Spacey, Russel Crowe meg úgy csinál, mintha színészkedne, ez kifejezetten üdvözölendő. A forgatókönyv pedig az egyik legjobb, amit poszt noir film feldolgozhatott.

66. Brian élete (Life of Brian, 1979)

Az egyik legközérthetőbb és legjobb vígjáték, ami valaha készült, nálam magasan a kedvenc a Monty Python műhelyből, telis teli halálig idézhető jelenetekkel. Blájen?? Földle le. Nem vicces? Na mindegy.

65. Erőszakik (In Bruges, 2008)

Az előző évtized egyik legnagyobb kultfilmje, nem nagyon értem, hogy Martin McDonaugh mit csinál, rendezett két marhajó filmet, aztán azóta csöndben van. Az Erőszakik amellett, hogy a világ leggázabb címfordítása pokolian hangulatos, pokolian vicces, remekül van megrendezve, a gore faktor eléggé magas, kicsit Guy Ritchie-s, de engem nem nagyon érdekel.

64. Hair (Hair, 1979)

A kedvenc musicalem az egyik kedvenc rendezőmtől, mindig olyan aranyos belegondolni, hogy John Savage 78-ban elment a háborúba, 79-ben meg otthon maradt, bár ez lehet csak nekem vicces. A lényeg hogy remek a soundtrack, iszonyatos tehetséggel van megrendezve, remek a tempója, a pszichedelikus jelenetek egészen elmebetegek, kihagyhatatlan.

63. Donnie Darko (Donnie Darko, 2001)

Nem csak a film, ami gyllenhaalt híressé tette, de a mainstreamebb darabok közül az egyik legtöbb agyalásra okot adó (én még mindig nem teljesen értem, hogy mi történik), Frank karaktere egészen ikonikus, a Patrick Swayze-s jelenet meg valamiért irdatlanul bejön.

62. Batman: Kezdődik! (Batman Begins, 2005)

Sokak szerint 2005 az év, amikortól minden, amihez Nolan hozzányúlt irdatlanul túlértékel a szaksajtó és a közönség, nekem egyáltalán nincs vele problémám, Batmant pedig mindig is kedveltem képregényben meg rajzfilmekben, úgyhogy miután a 90-es években számomra mellément adaptációk után rebootolták a szériát, hát én voltam a világ legboldogabb embere.

61. Sin City: A bűn városa (Sin City, 2005)

Frank Millert hálás feladat lehet adaptálni, kibaszott jól néznek ki a képregényei, a Sin City pedig különösen kellemes téma. Jessica Alba te jó ég. Amúgy meg lehengerlő a látványvilág, kellően beteg az atmoszféra, egyszerűen imádom. Annyira, hogy még az A Dame to Kill For is bejött. Nagyon. Pedig aztán az nem a kultúra magasfoka.

60. Az elveszett frigyláda fosztogatói (Raiders of the Lost Ark, 1981)

Számomra a legkedvesebb film, amit Spielberg valaha rendezett (bár nem láttam az E.T.-t meg a Jurassic Parkot, úr Isten), Indy pedig az egyik meghatározó karakter akivel felnőttem. Számomra annyira összekapcsolódott Harrison Forddal, hogy Han Solo soha az életben nem fog előbb eszembe jutni róla. A kalandfilmeket pedig teljesen megkedveltette velem a széria, még az ilyen Smaragd románca meg Nemzet aranya szintű kínokat is hajlandó vagyok végignézni.

59. Birdman (avagy a mellőzés meglepő ereje) (Birdman (or the Unexpected Virtue of Ignorance), 2014)

Sokak által a tavalyi év legjobbjának kikiáltott darab, nekem azért nem, de így is nagyon-nagyon kedvelem, elképesztő az operatőri munka, a színészi játékok (különösen Nortoné) hibátlanok és megkapóak, az egyik legjobb párbeszéd vezérelt film, ami az utóbbi években készült. nem igazán tudnék belekötni. Meg nem is akarok.

58. A tanú (A tanú, 1969)

Talán nem megyek azzal nagyon mellé, ha azt állítom, hogy a legviccesebb magyar film, ami valaha készült, és az egyik legjobb hidegháborús szatíra a világon. Valószínűleg akinek meg volt a lehetősége, hogy lássa a filmet a megjelenés körül, annak még nagyobb élmény volt, de így is kihagyhatatlan. Virág elvtárs. :dd

57. éjjeli féreg (nightcrawler, 2014)

dan gillroy kultfilmje, gondolom úgyis mindenki látta, a tavalyi év egyik kihagyhatatlan alkotása. gyllenhaal parádés, az alapkoncepció és az abból készült forgatókönyv parádés, egy olyan film, amihez hasonlót nem nagyon láthattál korábban, minden dicséretre rászolgált.

56. Jackie Brown (Jackie Brown, 1997)

Ha egy Tarantino film lehet alulértékelt, akkor az a Jackie Brown, pedig egy egészen kiváló krimi-vígjáték. Jobb mint a Ponyvarény vagy mittudomén? Persze, hogy nem, de a saját zsánerében egy fantasztikus alkotás, az egyik kedvenc Samuel L. Jackson alakításommal, és talán a legjobb soundtrackkel, ami Tarantino filmben valaha helyet kapott.

55. Holtodiglan (Gone Girl, 2014)

A kedvenc filmem a tavalyi évből magasan a Holtodiglan. Soha nem néztem meg más filmet többször a moziban, ahogy kijött DVD-n rohantam a boltba, vannak olyan jelenetei, amiktől még harmadjára is kirázott a hideg. A forgatókönyv és Rosamund Pike játéka mellett hajlamosak az emberek elmenni amellett, hogy mennyire jól is lett ez a film megrendezve, pedig számomra a műfaj csúcsa, amit a Gone Girl képvisel. Akinek bejött a film, annak érdemes lehet tenni egy próbát az írónő másik regényének, a Sötét helyeknek az adaptációjával is. Nem egy kategória a két film, de mindegy, a sztori jó azért ott is.

54. Egy makulátlan elme örök ragyogása (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004)

És ha már jó sztori, megkaptuk szerintem minden idők egyik legjobb romantikus filmjét, és az egyetlen alkotást, amiben Jim Carrey-t el tudom viselni. A forgatókönyv valami olyan szinten eredeti, hogy csak rágondolni is szuper, imádom az előző évtizednek ezt a pszichoanalitikus forradalmát, az Eternal Sunshine pedig az egyik legkiemelkedőbb darabja a hullámnak. Az ezredforduló körüli Kate Winsletbe meg szerelmes vagyok szerintem.

53. Eredet (Inception, 2010)

Megint egy Nolan film, megint sokak szerint egy borzalmasan túlértékelt darab, számomra az évtized egyik legjobb filmje az Eredet. Kellett neki három megtekintés, hogy igazán értékelni tudjam, egyszerűen nem tudom megunni. Hans Zimmer zenéje gyönyörű, különösen a Dream is Collapsing, DiCaprio a kedvenc fiatal színészem, a Joseph Gordon-Levit-tes akciószekvencia a mai napig lenyűgöz, volt róla itt a fórumon egy vita, hogy mennyire eredeti a forgatókönyv, nem tudom, én sem előtte sem azóta nem nagyon láttam hasonlót, imádom minden percét az Inceptionnek.

52. A gyűrűk ura: A király visszatér (The Lord of the Rings: The Return of the King, 2003)

2003-ig kellett várni a monumentális befejezésre, sose felejtem el kilenc éves kissrácként az élményt tök egyedül ülve a moziban (azóta sem sokat fejlődött a szociális életem), iszonyatosan grandiózus volt. és hé, a mai napig kurvajól néz ki, egészen realisztikus, már amennyire egy fantasy az lehet. Amikor megkaptam a DVD lejátszóm csak ezt a trilógiát néztem. Heti egyszer tuti. Nem tudom hányszor láttam összesen, harminckettőig számoltam, még megvan a fecni a tokban.

51. A tégla (The Departed, 2006)

Én is azok mellett vagyok, akik sajnálják, hogy ezért kapta Scorsese az Oscart, én szerintem azóta is (előtte meg aztán pláne) készített jobb filmeket, de ez nem jelenti azt, hogy A tégla nem lenne iszonyatosan jó, szuper-szuper forgatókönyvvel (nem láttam a Szigorúan piszkos ügyeket, az biztos jó, ez meg szar, vágom, ne is mondjátok), az egyik legnívósabb színészgárdával az előző évtizedben, egyedül a zene idegesített.

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2024

7 napja
16

CHASE
Top 15 FIFA

2024.03.17.
2

Necroman Mk2
Majd nálatok

2024.03.15.
6

p34c3
PlayStation VR2: Valós halál?

2024.03.15.
6

drag
2023 legjobb filmjei - szerintem

2024.03.09.
8

Necroman Mk2
Flashpoint Archive bemutató

2024.02.25.

Malleus
Mists Beyond the Mountains

2024.02.17.

p34c3
Red Dead Redemption dedikálás

2024.02.15.
2

Necroman Mk2
Barbie Fashion Designer

2024.01.11.
3

liquid
Wonka

2024.01.07.
10

p34c3
Marvel's Spider-Man 2 ajánló

2024.01.04.
11

mcmacko
Pecker - egyem a pöckölőjét

2024.01.02.
3

CHASE
Kedvenc soundtrackek

2023.12.31.
1

Necroman Mk2
2023. év dala

2023.12.31.
3

p34c3
Globular Cluster CMP2 PS VR2-höz

2023.12.24.

liquid
Az univerzum urai

2023.12.17.
3

liquid
Minden idők legjobb trailere?

2023.12.05.
10

p34c3
Én kicsi gamer sarkom

2023.11.22.
34

p34c3
Negyven2

2023.11.14.
26

Dude
Harc a 41. évezredben

2023.10.23.
5

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==