[24] CeXzer (offline)

egy 43 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4932 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 53935 kreditet gyjttt

2015 September
21:30 Mad Max vs Jupiter
Ez tele lesz Spoilerekkel, csak akkor katt, ha lttad mindkt filmet!
Spoiler!!!!


Segtsen nekem valaki megrteni ezt a dolgot. Most nztem meg mindkt filmet (Jupiter felemelkedse, Mad Max: A harag tja), s nzem a kritikkat. A Mad Max szinte egybehangzan pozitv, nagyon, mg a Jupiter pont fordtva.

Idznk egy-kt mondatot IMDB Jupiter kritikkbl:

"There is no room to get immersed in this world because there is no story to relate to. It's all just stuff happening; fluff."

Mert a Mad Maxben ms van? Mg ha a 4 filmet nzem, akkor is, mindegyik egy-egy klnll trtnet (ok, a 4-bl egytt kirajzoldik valamennyire a vilg trtnete, br nagyon esetlegesnek tnik, de kevs a kapcsoldsi pont). Ha csak a negyediket nzem, mirl szl? Lenylnak egy kamiont, elmennek A-bl B-be, majd B-bl A-ba, s kzben ldzik ket. Ennyi. Mg a vgn is annyi van, hogy simn odaadjk nekik a vrat mindenfle ellenkezs nlkl, s ksz. Ehhez kpest a Jupiter mlysgek trhza, tele trsadalomkritikval, kb minden benne van, ami ma a vilgnak problmt jelent, az embertelen kapitalizmus, a korrupci, a brokrcia hatalma, az elit s a szegny rteg szembenllsa, a nem szerzett, hanem rkltt hatalom megront ereje, stb, stb. s emellett minimum olyan rdekes a vilg, amiben jtszdik, mint a Mad Max. Mai szemmel sokkal eredetibb, de mint a poszt-apokaliptikus trtnetek egyik satyjnak termszetesen a Mad Maxnek is jr a taps.

"The characters end up the same way they began - there was no journey to redemption or revelation for anyone."
A Mad Maxben van? Mel Gibson 3 filmet csinlt vgig ugyanazzal a fapofval attl fggetlenl, hogy ppen mi trtnt krltte, s ezt Tom Hardy is egsz jl lemsolta. Egy karaktert tudok csak mondani, aki brmit vltozott, az pedig Nux, de az jellemfejldse fejldsnek csak igen ers tlzsokkal hvhat, mivel egyik pillanatban mg fanatikus ellensg volt, 2 msodperccel ksbb mr szerelmes haver. De egy karaktert tudok a Jupiterben is, Caine is beleszeretett a kkvr csajba annak ellenre, hogy elvileg sztnsen utlja ket, de legalbb neki egy egsz film kellett, hogy meggyzzk, mgis van rajta mit szeretni.

"The villains in this movie are spoiled brats. "
Igen, errl szl a film, j reggelt. A Mad Maxben meg hatalomhes pszichopatk, de az meg arrl szl. Az elbbiben picit tbb a mlysg, elg jl bemutattk, fleg a fgonosz a dgld arisztokrcia dgldsnek jellemzit.

"...Unless your idea of what makes a film good is huge explosions, pretty characters prancing around in elaborate costumes and beautiful visuals."
"Jupiter Ascending is really very much a visual feast but nothing more than that. "
A Mad Max mi? Szvsz a 4 filmben egytt nincs annyi trtnet, mint a Jupiterben. De a negyedik tnyleg annyi, amit fentebb lertam, megynk A-B-A tvonalon s kzben kergetnek meg robban minden. :) A motivcik is laposak, mint az alfld, meg akarok szkni, mert elraboltak otthonrl, s nem akarok szexrabszolga lenni.

Ht kb ennyi, ezek ismtldnek. s egybknt szvsz van bennk igazsg, csak nekem totl rthetetlen, hogy mg a Jupiternl ezek miatt rossz a film, a Mad Maxnl nem nagyon merlnek fel ugyanezek a krdsek, pedig mindegyik simn passzol arra is, nha hatvnyozottan.

s akkor azt is elmondom, n imdtam mindkettt. Szerintem a Wachowski tesk kicsit tl nagyot mertettek, s gy is hossz a film, nem volt lehetsg a karakterek mlyre sni, pedig lett volna lehetsg. Nagyon remlem lesz folytats, br a fogadtats utn ktve hiszem, pedig rdekelne az Abrasax (Ami ugye egy si minden felett ll Istent jelent, s az v 365 napjt) csald trtnelme, ahogy Caine mltja is, Sean Bean is rdekes karakter lehetne, de ennyi akci meg trtns (direkt nem sztorit rtam) kz ez mr nem frt be, az pedig ltszik, hogy itt akcifilm kszts trtnt, nem nprajzi drma.
A Mad Max meg gy j, ahogy van. Iszonyat ltvny, zsenilis rendezs, a trtnet szinte nemltez, de ez a sorozat fnyben nem baj, pillanatok egy poszt-apokaliptikus vilg vltozsbl. Az els perctl az utolsig szrakoztat, de minden igaz r, amivel a Jupitert kritizljk szerintem, szal nem nagyon ltom mitl sokkal rosszabb film az.
7 komment

[5] Adamska
Jan 24., Sunday 22:13 #7
A mad max gyonyoruen mesel es mutatja be az univerzumat, tobb tortenettel, mint az atlag manaosag, latni kell, nemcsak nezni.
[24] CeXzer
Oct 02., Friday 6:31 #6
Vlasz dreampage (#4) zenetre
Ebben is lehet valami, n a sok negatv vlemny miatt a Jupitertl a ltvnyon kvl sokat nem vrtam, s azt bven hozta, de szerintem tbbet is, fleg, ha alapozsknt nzem egy triolgihoz.
(A felhatlasz is tetszett )
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
Oct 02., Friday 1:40 #5
A Mad Max-et a napokban megnzem. Nem igazn rdekelnek a kritikk. Persze elolvasok sokat, de mindig a sajt vlemnyem a meghatroz. A rgi rszek gyerekkorom kedvencei kz tartoznak, ezrt kvncsian vrom, hogy lssam ezt a 21. szzadi megoldst.
A Jupiter nekem tetszett! Kollgimmal nztk moziban. Nkik abszolt nem tetszett, de nekem nagyon.
A gpemmel a Termintort is apr darabokra szedem. :) CNC
[111] dreampage
Sep 28., Monday 9:55 #4
Szerintem msok voltak az elvrsok a kt filmmel kapcsolatban. A Mad Max az, ami, egy szinte kpregnyszer, bot egyszer kt rs erszakhullm, amitl nem is vrtak mst a kritikusok. Wachowskiktl viszont mindenki tbbet vr, nagyjbl a Mtrix ta minden filmjket lehzzk (pedig nekem a Felhatlasz is nagyon tetszett).
A jtknak soha nincs vge. | http://xbox.com/hu-HU | http://xbox.gamer365.hu | Telefonos gyflszolglat: 06 80 018 590
Sep 28., Monday 1:20 #3
Azt hiszem nem n leszek az embered. Kt nagy akna film nlam. A Jupiterre gy emlkszek vissza, mint egy banlis, felejthet cselekmnnyel rendelkez, kzhelyes karaktereket felsorakoztat filmre. A Mad Max esetben a belelt munkt s energit nagyra rtkelem, de mint az mr kiderlt az elz rszeknl is, nekem too much, nem az n vilgom. Alig vrtam, hogy vge legyen s mehessek aludni, ennl objektvebben nem tudok rla nyilatkozni.
"http://youtu.be/GXs9V4x0W2E"
[24] CeXzer
Sep 26., Saturday 20:24 #2
Abban igazat tudok adni, hogy a Mad Max hangulata egyedibb, mint a Jupiter, s mivel kisebb rszn jtszdik a vilgnak, gy sokkal kevsb sztszrt, de abban nem vagyok biztos, hogy az utbbit elnyknt rnm e fel. Mondjuk nekem a Jupiterben a levegben korcsolyzs cucc is nagyon bejtt, ahogy ez a bolygkon embereket tenyszts tma is. n nem lttam jellegtelennek, s fleg nem aludtam el rajta, a ltvny aztn vgkpp ott volt. Tetszett az is, ahogy a kis szrke idegen kpet beleszttk. Az is igaz, hogy sztszrt volt, de ezt n annak a szmljra rtam, amit fentebb is emltettem, hogy tl sokat markoltak, tl nagy a vilg, amit megjelentettek egyetlen filmben, gy sokszor mg az egyes frakcik kztti kapcsolatok se lettek tisztzva. De n valahogy gy kpzelem, hogy ez t van gondolva, s a politikai rendszer kidolgozott, ha nem is lttuk mg a szlakat.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[51] Dude
Sep 26., Saturday 20:10 #1
A Jupiter egy jellegtelen tucat sci-fi, sablonos trtnettel s unalmas trtnetvezetssel. Eleve trilgiban gondolkoztak s ez sajnos ezen a filmen is megltszik. Persze lehet benned megfogott valamit. Ellenben n majdnem elaludtam rajta. Tatum karaktere meg nagyon bna volt szerintem. Az alap mg j is lenne, csak nagyon bnn jtt ssze szerintem a megvalstsa.
A Mad Max ellenben hinyptl stlusban. Annak ellenre, hogy szerintem is tlrtkelt s tl hypeolt produkci azrt van dinamikja, jk a karakterek annak ellenre hogy nem tolnak mgjk egy enciklopdit. Remek a kp s a hang. Egyben van a film. Pont annyirl szl amennyirl kell.
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
CeXzer
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
PC
Kedvenc jtk-mfajaim
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Bartok, ismersk
Rince
(offline)
Brandon
(offline)
Astro Mike
(offline)
5241451
(offline)