[24] CeXzer (offline)

egy 43 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4936 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 53935 kreditet gyjttt

2015 August
08:11 Painter teszt 0.2+0.3
Na, akkor mg egy prba:


Edit:
Ezt az elbb csinltam, teljesen ms mdszer, prbltam kicsit festmnyszerbbre, ezrt csak olajjal. Kezdem megkedvelni ezt a progit:
10 komment

[55] FredPerry
Aug 11., Tuesday 16:59 #10
Vlasz CeXzer (#9) zenetre
Ksznm, utnanzek. 10"-os tabletem az van, szval annl mindenkpp nagyobb kne.
[24] CeXzer
Aug 11., Tuesday 15:33 #9
Vlasz FredPerry (#8) zenetre
Igazbl nem, mert nekem egy srgi intuos 3 van, az intuos pro meg asszem a 6 lenne, ha szmoznk, szal nincs vele tapasztalatom. De annyi a klnbsg, hogy 80-rt kicsit, 120-rt kzepeset, 160-rt meg nagyot kapsz Innentl meg preferencia krdse, n csuklbl szeretek rajzolni, egeret is csuklbl meg ujjal mozgatom, gy nekem a kicsi is elg lenne szerintem, de azrt egy mediumra szavaznk, ha viszont alkarbl rajzolsz, vagy nagyon nagy monitorra, akkor large.

De nzd meg a tbbi gyrtt is, ha cintiqben gondolkodsz. Br ez gyben vgkpp nincs tapasztalatom, csak tabletpc-t prbltam, az valami 11 colos volt, szal pici, wacom digitalizlval, ha j szgben nztem, akkor nagyon pontos, de mg a kicsi kpernynl is, ha picit mshogy fordtottam a fejem, akkor mr elcsszott a kurzor, s ahogy hallom ez a cintiqeknl is gy van. Sokat gondolkodtam mostanban ezen, de azon tl, hogy hobbira ennyi pnzt kiadni baromsg szerintem, nem vagyok biztos benne, hogy a kpernyre rajzolst jobban szeretnm, mint az intuost. Ott elvrnm, hogy pontosan oda rajzoljon, ahova rintem a tollat, s ha kompenzlni kell, az nagyon zavarna, intuosnl meg megszoktam, hogy azt nzem ahova rajzolok, nem a tollat.
Na, mind1, szal a yiynovrl elg jkat rnak mg. www.yiynova.eu. Sokkal olcsbb, mint a wacom, van aki szerint pontosabb is, olyat nem olvastam, hogy pontatlanabb lenne. Dlsrzkenysg nincs, s az egsznek olcsbb hatsa van, mint egy cintiqnek, meg tkrzd fellete, ami van akinek jobban tetszik, mert szebbek a sznek s nem karcoldik, van akinek meg nem, mert a cintiq picit rdes, mint a papr. Persze nem knny, mert ha mr rengeteg pnzt kiad az ember, akkor a legjobbat akarja, de alapveten nem rosszak a vlemnyek rla.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[55] FredPerry
Aug 11., Tuesday 14:31 #8
Vlasz CeXzer (#7) zenetre
Ht igen, dzkodom valamirt attl, hogy nem a kijelzre rajzolok, de valsznleg hamar meg tudnm szokni. Egy Wacom Cintiq 13HD-t nztem, de lehet, hogy az mretben kicsi lenne, viszont rban meg mr az is elg sok. A 80-160 ezres kategribl esetleg tudnl ajnlani egy konkrt tpust?
[24] CeXzer
Aug 11., Tuesday 13:12 #7
Vlasz FredPerry (#6) zenetre
A PC-vel, helyettesti az egeret, csak nem tologatod, hanem a tblra lekpzi a kijelzt. Nem tudom mayhoz mennyivel jobb, mint az egrrel, nekem a poligonmodellezs inkbb szerkeszts. Textrt festeni, meg szobrszkodni viszont mindenkpp jobb
.
Mivel ilyen rat adtl meg, 2 fajta digitalizl tbla van. Az egyik helyettesti a monitort, a msik nem.
Az els kategria Wacomnl iszonyat drga, de a tbbi mrka se igen frne bele ebbe az rba (19 colos van 600 USD krl, yiynova, taln az, arrl nem rnak rosszat, de ha mr ilyen cuccra kltenk, akkor inkbb rsznnk mg 300 dollrt a nagyobbra IPS panellel).
A msik kategria csak egy tbla, amin rajzolgatsz, de kzben monitoron nzed, mit csinlsz. Az elejn fura, hogy nem oda rajzolsz, ahol megjelenik a kp, de szerintem hamar meg lehet szokni, st, van kt elnye, egyrszt nem takarod ki a kezeddel amit csinlsz, msrszt mg a cintiqnl is van paralaxis hiba, gy ugyangy eltr a kurzor a ceruza hegytl. Ettl fggetlenl azrt a cintiq pontosabb, mivel az ecsetvonsokat itt csak rzsbl csinlod, ott meg pontosan ltod, hova hzod. rban viszont ezek sokkal olcsbbak, a Wacom intuos Pen sorozat ilyen 30-60K krl van, s igazbl az n szintemen bven elg. 1024 nyomsrzkenysget tudnak, az mg sok is, nekem csak a gombok hinyval lenne gondom, s nem tudom, hogy a 2540lpi felbontst lehet e rzkelni a profi tblk 5000 valamennyi lpijvel szemben, de nem hiszem, hogy nagyon zavar lenne. A profiknak sznt tblk pedig 80-160k kztt vannak mrettl fggetlenl. Nekem a kzepes pont j, a kicsi tuti kicsi lenne, a nagy meg csak akkor lenne hasznos, ha knykbl rajzolnk, de mivel nem, gy az tl nagy nekem.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[55] FredPerry
Aug 11., Tuesday 12:28 #6
Vlasz CeXzer (#5) zenetre
Valami Wacomot akarnk venni n is, de nem nagyon rtek hozz. Maga a tbla az a PC-vel kompatibilis, vagy bizonyos szoftverekkel? rtem ez alatt azt, hogy pl csak Photoshopolni fogok-e tudni vele, vagy mindenben tudok rajzolni, ami a gpen fent van. Leginkbb Autodesk Mayahoz s Mudboxhoz gondoltam venni egyet, knyelmesebb lenne, mint egrrel, de nem tudom, hogy melyik lenne alkalmas r. Ha lehetne, akkor frjen bele 200k-ba, de ha 150 alatt kijnne, az lenne a tkly.
[24] CeXzer
Aug 11., Tuesday 11:46 #5
Vlasz FredPerry (#4) zenetre
Egy tizenpr ves wacommal.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[55] FredPerry
Aug 11., Tuesday 10:25 #4
Ezt egrrel tolod? Vagy van valami digitalizl tbld ?
[25] Yip Man
Aug 10., Monday 22:32 #3
Vlasz CeXzer (#2) zenetre
rtem

ez alapjn elg szimpatikus program s a korbbi bejegyzsben is egyrtelmen a Painterrel ksztett kp tetszett jobban

kiprblnm ezt a digitlis rajzolst-festst n is, de mr gy is tl hossz a hobbijaim / szerelmeim listja ahhoz, hogy erre is idt akarjak szaktani

a kontraszt-dilemma meg ismers:
kicsit tbb kontraszt - , mennyivel profibban nz most ki a kp
kicsit kevesebb kontraszt - , gy mennyivel rszletgazdagabb az sszkp
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
[24] CeXzer
Aug 10., Monday 19:39 #2
Painterrel bartkoztam mg a 11-es verzinl (az taln 4-el ezeltti), azta nem frisstettem, most nzegetem a 2015-t, eddig mssal nem nagyon rajzoltam (de egybknt se rajzolok sokat). Photoshoppal most vgignyomtam 1 hnap trialt, abbl kb az els 1-2 ht eredmnye az elz bejegyzs, ahhoz se rtek jobban. Szal most pont ezen trm n is a fejem, hogy painter, vagy photoshop. Ez Painter 2015 trial.

A painter festmnyszerbb eredmnyeket ad, photoshoppal meg knnyebb azt odaraknom a virtulis vszonra, amit szeretnk. Szal szinte minden szitucira knnyen tallok olyan ecsetet, amivel gyakorlatilag azonnal megcsinlom azt az tmenetet, amit szeretnk. Painterben meg ez gy nz ki, hogy felmzolok valami kzpsznt olajjal, aztn egy msik olajecsettel rnykot, majd harmadikkal fnyt, majd kssel, vagy valamelyik ecsettel sszemzolom, aztn festkszrval kijavtom, ahol nem gy sikerlt, ahogy akartam, majd vkony ecsettel, vagy pontba fj festkszrval elkezdek rszleteket festegetni.
Ja, s az ismtld textrkat megcsinlja az ember PS-ben egy ecsetvonssal, itt meg rajzolgatom kzzel, vagy prblok olyan ecsetet keresni, amivel valamivel egyszerbb. Ugyanakkor a PS valahogy mindig digitlisabbnak nz ki, a painter viszont mindig festmnyszernek. s ez ahogy nzegettem mostanban a profikat, nluk is gy van. Igazbl nekem a digitlis valamivel jobban tetszik, de kicsit gy rzem most, hogy nem vltjk ki egymst, inkbb kiegsztik.

s hogy a krdsedre is vlaszoljak, a painter festshez j, kpmanipullshoz nem, de n nem fotzok, csak nha gitesteket, azon meg a stackelsen kvl nem manipullok sokat, gy n festshez keresek szoftvert.

A fnyekkel meg kzdk Tudom, hogy tl ersek az ellenfny hatsai , de mikor finomtok rajtuk, akkor meg azon tallom magam, hogy a kontraszt-fnyessg belltsokkal kezdek szemezgetni az effekt menben Szal ez ilyen work in progress.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[25] Yip Man
Aug 10., Monday 19:06 #1
s ez a painter nlad teljes egszben kivltja a fotosoppot, vagy elssorban rajzolshoz ltod jobbnak?

ideje lenne mr megtanulnom valami paint.net-nl komolyabb programot is hasznlni, aztn, ha ez is ilyen univerzlis grafikus vackerj, akkor lehet, hogy erre esne a vlaszts

amgy gyi; mondjuk az, ahogy a fnyeket hasznlod, nekem mr kicsit sok
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
CeXzer
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
PC
Kedvenc jtk-mfajaim
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Bartok, ismersk
Rince
(offline)
Brandon
(offline)
Astro Mike
(offline)
5241451
(offline)