[24] CeXzer (offline)

Ő egy 43 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

4932 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 53935 kreditet gyűjtött

2015 April
17:30 Steam fizetős modok
ÉLJEN, ÉLJEN, itt a DLC evolúció, vegyétek, vigyétek, DLC mini, DLC 1.2!!!
Skyrim needs mod csak most, csak önöknek, csak 3.7 euró!

Ehhhh

(Steamen megjelentek a fizetős modok, egyelőre csak Skyrim, de figyelembe véve ezeket az árakat, és amennyi modot én ehhez használok, nekem több 100 euróba kerülne megvenni mindet, ergo nem foglalkoznék se modokkal, se olyan játékokkal, amik erősen építenek modokra.... Én ezt valahogy nem látom egy pozitív lépésnek, még akkor sem, ha ennek hatására profi csapatok is elkezdenek modokat készíteni)
6 komment

Apr 25., Saturday 14:44 #6
Válasz CeXzer (#5) üzenetére
Igen. Az ENB mod mondjuk általános, nincs rákényszerülve a Steam Workshop-ra, tudtommal el is van az adományaival. A preset-ek persze már lehetnek ott, pénzért. Már csak azért is hálátlan dolog ez, mert a Skyrim PC-s eladásaiba minden bizonnyal komoly szerepet játszottak a modok.

Jó oldalát momentán én sem látom. Próbálom megérteni, de az is nehezen megy. A szokásos októl eltekintve persze, hogy a Valve is csak egy profitorientált cég. Ez persze még nem indokolja ezt a fajta kivitelezést.
Fraggen und fraggen lassen.
[24] CeXzer
Apr 25., Saturday 13:56 #5
Válasz Lothar (#4) üzenetére
Az a baj, hogy továbbra sem kell befejezni a modokat. 24 órás pénzvisszatérítés van, ami az alatt megy, az megy. Ráadásul ha jön egy frissítés, ami tönkre vágja a modot, akkor így jártál, vagy kijavítja a szerzője, vagy nem...

Én Skyrimhez kb 150 modot használok, gyakorlatilag túlélő játékot csináltam belőle, az első pártíz órában az egyetlen reális ellenfelem a szarvas volt, és nagyon figyelni kellett, hogy hol ért az alkony, nem volt biztos, hogy a hidegben eljutok valami meleg helyre időben. Emellett olyan grafikát pakol a képernyőre, hogy mikor nézem a Witcher 3 bemutatókon az ámuldozást, csak mosolyogni szoktam, és a GTA V-ről is azt gondolom, hogy tényleg nagyon szép, de még mindig nem olyan szép, mint a modolt skyrim.
Mindebből 2 gondolatom támad, egyrészt igen, ezek az emberek megérdemelnék a kompenzációt, másrészről, ha minden modot, amit használok (és ebben nincs ilyen 1 db kard mod egy szál se) akár 1 euróért is meg kellene venni, akkor azt választanám, hogy nem használom őket, végignyomtam volna az eredeti játékot modok nélkül, aztán elfelejtem.
Szal így egy picit ambivalens a dolog, de ezt nem tartom semmilyen szempontból jó megoldásnak, és valahogy az az érzésem van, ha eleve így működik a dolog, lehet meg se születnek ezek a modok.

És akkor a több száz épületet, amit leszedtem Cities Skylines-hoz nem is említettem, amik nélkül egyébként az a játék fele annyit nem érne, amennyit így ér.

A nexus és az adatforgalom dolgot meg simán meg lehetne oldani úgy is, hogy kitolják megára, vagy hugefiles-re, vagy akárhova, van egy csomó ilyen.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
Apr 25., Saturday 11:50 #4
Utóbbi idők egyik legrosszabb híre. Már most komoly károkat okozott a modoló közösségben. Sokan levették munkáikat a Nexus oldaláról, és ahogy említve lett, lopás is volt már. És legyen bármennyire idealista hozzáállás, ennek a szcénának pont a lényegi elemét támadták meg: azt, hogy emberek profit reménye nélkül alkottak. Most ebből is egy iparág lesz.

Ha nagyon meg akarom érteni a másik oldalt, akkor hozzá kell tenni, hogy a legnagyobb Skyrim mod portál, a Nexus is fizetős lett pár hónapja (akinek volt regisztrációja, annak nem). Ennek oka a brutális adatforgalom, amit a modok indukáltak. Ugyanakkor már most vannak rossz nyelvek, melyek szerint a Nexus részesedét kap a Steam Workshopban értékesített modok után. És ha már részesedés: állítólag 25 / 75 % az arány, természetesen a Valve / Bethesda páros javára. Ha nagyon akarok látni még egy pozitívumot, akkor az az, hogy TALÁN így nem lesz annyi befejezetlen mod. De igazából ez sem volt egy érvágás, az ígéretes modokat szinte mindig átvette valaki. Most már ennek is búcsút lehet mondani a jogi keretek miatt (ahogy a mod gyűjteményeknek is).

Nagyon remélem, hogy a Valve eblukik ezzel a modellel.
Fraggen und fraggen lassen.
[24] CeXzer
Apr 25., Saturday 9:55 #3
Na, megvolt az első balhé is, az egyik modder olyan modot kínált eladásra, ami egy másik modder szellemi termékét is tartalmazta...

Érdekes egyébként, hogy ez itt a gamereket nem annyira érdekli, pedig a PC-s játékok egyik igen fontos részét alapvetően fogja megváltoztatni valamilyen irányba, ha így marad.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[24] CeXzer
Apr 23., Thursday 23:26 #2
Válasz Jungle (#1) üzenetére
Igen, nálam is addig tartott a visszafogott optimizmus, míg meg nem láttam az árakat. Persze nem nagy csoda, ilyen bizniszbe csak úgy megy bele egy kiadó gondolom, ha ő is szép szeletet kap, és természetesen kell a valve falatkája is, szal ha a modder is szeretne legalább par eurocentet látni, ezek az árak jönnek ki.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[4] Jungle
Apr 23., Thursday 20:06 #1
Leállnék vitatkozni, hogy de ez mennyire jó és tényleg támogassuk a mod készítőket stb., de aztán itt KATT! egy kard meg egy páncél, ami fél euróval olcsóbb, mint jelenleg maga a játék. hmm...

Érthető amúgy a Valve nézőpontja, de szerintem a tf2/dota2 stílusú tartalom készítőket támogató modellt nem lehet minden játékra ráhúzni. Aztán lehet nincs igazam és rákapnak a népek aztán jöhetnek a fizetős GTA V szépítő modok és társaik.
Vi sitter här i venten och spelar lite DotA.
CeXzer
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
PC
Kedvenc játék-műfajaim
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Barátok, ismerősök
Rince
(offline)
Brandon
(offline)
Astro Mike
(offline)
5241451
(offline)