[33] sQr (offline)

Alapos - Higgadt - Színes

Ő egy 30 éves fiú és itt lakik: Szabolcs-Szatmár-Bereg / Mátészalka

4930 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 98185 kreditet gyűjtött

2014 December
01:34 Cyber Souls | Beszélgessünk...
Lomhán húzom magam után acéllemezekből és fémrudakból tákolt ócska kardomat. Pengéje csöndes sikollyal szánt a földet beterítő töltényhüvelyek között. A sötétség beitta magát a rideg fémfalak közé. Mutánsok vére. Rozsda. Lézer ütötte nyomok. Az elhagyatott űrromboló folyosója szótlanul mesél...

Demon's Souls. Dark Souls. Bloodborne. Cyber Souls?!

Ha a From Software sorozatának alapköveire gondolunk, bizonyára olyan jellegzetességek fognak felszínre kerülni, mint a fantasztikusan felépített, elhagyatott, felfedezésre váró környezet, a kreatívan megalkotott, egyedi ellenfelek és a tökéletesre csiszolt, taktikus harcrendszer. Na és persze egy olyan világ, aminek minden apró eleme veszélyt jelent ránk. Ehhez kiváló táptalajt nyújtott a középkori fantasy körítés és minden jel szerint a gótikus irányba elmozduló Bloodborne is csak néhány méterre távolodik majd el a kitaposott ösvénytől. De mi lenne, ha képzeletben egy kicsit nagyobbat lépnénk?

Kiberpunk. Sci-fi. Posztapokaliptika.

Bár elsőre furcsának tűnhet egy ennyire éles váltás, ha eljátszunk a gondolattal, talán egy minden elemében működő felállást kapunk. Egy pusztulásnak indult földi helyszín, egy felfedezésre váró bolygó vagy egy elhagyatott űrállomás falai között nem bújhatna meg a sötétség, a veszély és az ismeretlen? A genetikailag módosított szörnyszülöttek, az eltorzult mutánsok, a biomechanikus implantátumok zsákutcájában rekedt emberiség vagy egy idegen lény nem ad elég szabadságot új, felkavaró, megdöbbentő és félelmetes ellenfelek megalkotására? A szűkös készletek miatt eltűnő lőfegyverek, a nomád életmódba visszazuhant túlélők, esetleg néhány lézerkard és plazmapenge nem tudna kellően kiszolgálni egy taktikus, picit akár a Bloodborne gyorsabb játékmenetét követő harcrendszert?

A From Software fejlesztőitől pedig amúgy sem áll távol ez a téma, hiszen többek között az Armored Core sorozat is az ő nevükhöz köthető. Elképzelhető, hogy a jövőben összeolvasztják a sikerszériájuk jól bevált játékmechanikáját, a számukra bizonyára kedves sci-fi körítéssel?

Működhetne? Lehetséges lenne? Esetleg már szükséges lenne?

10 komment

[17] Insect
Dec 20., Saturday 21:21 #10
Ha a From csinálna egy WH 40k játékot, az lenne a számomra a (kül)világvége.
"Quotes on the internet are most times attributed wrong." Albert Einstein
moderator sQr
Dec 20., Saturday 13:13 #9
Örülök, hogy néhány embert megmozgatott azért a felvetés - és láthattunk ellentétes véleményeket is. Külön köszönöm, hogy feltűnt itt néhány ember azok közül, akik miatt én itt képzeltem el ezt a blogot. ^^,
Twitter: sequeeer
Dec 19., Friday 14:22 #8
Én befizetnék rá, az biztos. Egy ilyen metodikus akció-szerepjáték egy jó sci-fi környezetbe ültetve engem biztos levenne a lábamról, miközben a fantasy nekem már egy kicsit kezd sok lenni.
[39] getro2
Dec 18., Thursday 12:15 #7
Válasz sQr (#4) üzenetére
mondjuk ahogy eddig látom a bloodborne videók alapján, pont, hogy bőven tudod használni a lőfegyvert, és emiatt annyira súlytalan, hogy az ellenfelek megtorpanásán kívül semmire nem lehet használni.
tetszik a fenti koncepció, de én másféle kontextusba helyeznék a lőfegyvereket. azt hiszem az ubisoftnak volt egy olyan túlélőjátéka, ahol egy golyóval a túlvilágra küldhetted minden ellenfeledet, na ilyesminek örülnék itt is, csak még reálisabb köntösben. mondjuk egy bekapott lövés - attól függően hogy hova érkezik! - időlegesen befolyásolhatja a karaktered irányítását, sebességét, hatékonyságát, stb, (amíg valamilyen formában meg nem gyógyítod), és ugyanígy egy jól irányzott golyóval te is anélkül béníthatod meg az ellenfeled, hogy a túlvilágra küldenéd, hogy aztán mittudomén, a saját céljaidra használd fel vagy csak szimplán megkíméld az életét felesleges gyilkolászás nélkül. csak az a baj, hogy egy ilyen koncepciót nehéz végigvezetni 6-8-10-sok órán keresztül úgy, hogy folyamatosan izgalmas legyen a játékmenet, hacsak nem csinálnak még egy lopakodós szisztémát, amivel baj nélkül el lehet kerülni az ellenséget. egy ilyesmi téma, poszt-apokaliptikus környezetben, többé-kevésbé nyitott világban hatalmasat szólhatna, csak hát ehhez azért elég magas játéktervezői skill és elhivatottság kéne, amikkel sajnos manapság nem sokan állnak toppon
Dec 17., Wednesday 10:16 #6
Nagyon jó felvetés. Egy Souls játék, ami mondjuk a Chrono Trigger poszt-apokaliptikus világában játszódik... már meg is vagyok véve.
let the sun never blind your eyes
[33] Oli G.
Dec 16., Tuesday 16:01 #5
Nagyon érdekes téma. Én imádom a cyberpunk és a sci-fi témát is és a DS játékok nagy rajongója is vagyok. Hogy frappánsan fogalmazzak, a lelkemet eladnám egy cyberpunkba oltott DS játékért.

Amúgy akit érdekel ez a téma, az tegyen egy próbát az E.Y.E. nevű játékkal. A Deus-Ex féle cyberpunk világot próbálja keverni a fekete mágiával és démonokkal, fps-rpg játékelemekkel, nyakon öntve egy csipet távol-keleti kultúrával. Sajnos elég sok idegesítő hibája van, főleg az áramvonalas játékmenet hiányzik belőle, de egynek nem rossz, steamen pár euróért vesztegetik. KATT!
Én egy ilyesmi játékot szeretnék látni profi, DS-szerű kivitelezésben.
"Bearer-seek-seek-least." - PSN: raam989hu
moderator sQr
Dec 16., Tuesday 14:53 #4
Válasz casper007 (#3) üzenetére
Pontosan. Valahogy így tudnám én is elképzelni. Hogy a kevés fellelhető lőszer miatt csak akkor használnál fegyvert, ha ki szeretnél bújni egy támadás elől - végszükség esetén.
Twitter: sequeeer
[62] casper007
Dec 16., Tuesday 6:47 #3
Válasz zsombee (#2) üzenetére
A Bloodborne-ban is lesz lőfegyver. Igaz, inkább csak arra lehet majd használni, hogy megtörd az ellenfelek lendületét.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[13] zsombee
Dec 15., Monday 20:43 #2
Én nagyon nehezen tudnék elképzelni egy sci-fi akciójátékot lőfegyverek nélkül. Esetleg valami mechás dolog, de azt meg beleerőltetni a Souls koncepcióba... A fene tudja, készítsenek a témában valami megkapót, én vevő lennék rá.
[62] casper007
Dec 15., Monday 8:30 #1
Simán működhetne, ráadásul, ha sokáig terveznek a sorozattal, akkor szükséges is. Nemcsak a témaválasztás, de az ezzel változtatható játékmenet is felfrissíthetné a Souls szériát. És lehetőleg legyen multiplatform.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
sQr
Twitter: sequeeer
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
Playstation2
Playstation3
Wii
Playstation Portable
PC
Playstation4
Nintendo Wii U
Mobil
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, Verekedős, FPS, Online FPS, Online RPG, Puzzle, Verseny, Retro, Szerepjáték, Szimulator, Sport, Stratégia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék mindenhol, Magazinok, újságok, Fotózás, Zene (hallgatom), Könyvek, Írás, Mozi , Anime, Színház, Grafika, rajzolás
Barátok, ismerősök
Oldern
(offline)
Szasa
(offline)
sidocious
(offline)
bilicsi
(offline)
sting
(offline)
Necroman Mk2
(offline)
Sagem
(offline)
Rudymester
(offline)
zumics
(offline)
BöjtösG
(offline)
werdy
(offline)
clave
(offline)
iverson33
(offline)
sum-blink
(offline)
Spongya
(offline)
macewindu74
(offline)
clizer-niisan
(offline)
getro2
(offline)
Rince
(offline)
wodbear
(offline)
Doom
(offline)
Sam360
(offline)
Invi
(offline)
SPucu
(offline)
keviny
(offline)
RetekMester
(offline)
rehynn4
(offline)
wesker
(offline)
Karandrill
(offline)
balu1159
(offline)
Joda
(offline)
spieluhr
(offline)
Ikaruga
(offline)
fr4231
(offline)
dpb
(offline)
DennisBeru
(offline)
Pufi
(offline)
Svitzh
(offline)
Project'1083
(offline)
Rotten
(offline)
Electricman
(offline)
akoska1991
(offline)