[4] FreeKatana (offline)

Jóképű - Idegesítő - Mimóza

Ő egy 28 éves fiú és itt lakik: /

3707 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 3816 kreditet gyűjtött

2014 August
11:38 A digitális rajzolás rejtelmei
Nem, senkit nem fogok bevezetni a digitális rajzolás rejtelmeibe, mert én magam már a felszínen elvesztem. Az eddigi képszerkesztő tudásom kimerült annyiban, hogy Paint: kivágás, másolás, beillesztés, bekarikázás és nyíllal megjelölés különböző színekkel, majd mentés. Viszont egy régi vágyamnak eleget téve, vettem egy rajztáblát és lelkesen próbálgattam azt a néhány lehetőséget, amire ebben a pár napban rájöttem.
Megosztanám veletek az egyetlen képet, amit ez idő alatt készítettem.

Katt!

Bemelegítésként Dragon Ball szögletes, leegyszerűsített formáival és árnyékolásával kezdtem. Ez tökéletes volt egy kis tanuláshoz, az alapok egy részének megismeréséhez.
Így is sokszor Minecraft hatás volt ( pixelenként haladtam), és figyelmetlenebb pillanatokban belekeveredtem a rétegelt munkába is. Talán a módszer hibás, amivel próbálkoztam, és van egyszerűbb, gyorsabb módja. Ezt majd kitapasztalom, remélhetőleg.


A rajzhoz Gimpet (a rajz vázához Sketchbookot, mert a ceruzahasználata szimpatikusabb volt) és Wacom Intuous toll & tapi táblát használtam. Idővel, ha úgy érzem, hogy eljött az ideje, lecserélném egy másik Wacom típusra. Valamelyik Cintic-re, ami nagyjából annyiban különbözik, hogy jóval nagyobb, és már eleve a táblában foglal helyet a kijelző. Az ára könnyfakasztó, de gyűjtöttek már kickstarteren krumplisalátára is, nem?
Viccet félretéve, értelemszerűen csakis akkor ruháznék be egy ilyen típusra, ha kellőképpen sikerül felfejlődnöm, és menne a komplexebb dolgok megalkotása. Szeretném elsajátítani többek közt a különböző fényhatások használatát, mondjuk a fémek, például egy kard csillanását.
Szívesen várok észrevételeket, javaslatokat egy kezdő számára, ha van az oldalon más is, aki használja a rajzolás/festés eme formáját.
10 komment

[39] Hunk2
Aug 29., Friday 15:37 #10
Digitális festést próbáltam, leragadtam GIMP-nél mint program! XD
Jó lett szép az árnyékolás!
"Élni és élni hagyni"
[55] FredPerry
Aug 29., Friday 12:46 #9
Válasz Wolverine (#8) üzenetére
Ha használod rendszeresen, akkor hamar hozzá lehet szokni. Én is szeretnék venni egy másikat, mert az előző sajnos megadta magát. Mondjuk így is 4 évig működött, szóval nem panaszkodom rá.
[34] Wolverine
Aug 28., Thursday 23:54 #8
Le a kalappal előtted, elsőre nagyon komoly lett. Nekem is rá kellene vetemednem, hogy meg vegyem a sajátom, bár picit tartok tőle hogy sose fogom ki ismerni. :/
Die in peace
[55] FredPerry
Aug 28., Thursday 15:00 #7
Válasz FreeKatana (#5) üzenetére
Adobe Illustrator, mert az vektorgrafikus. Rajzolni mindenképp abban érdemes.
[18] travis18
Aug 28., Thursday 13:50 #6
Ez k*rva jó lett Gratula!
It's better to die on your feet than to live on your knees. PSN ID: Travis182HUN_MVP GamerTag: Travis182HUN
Aug 27., Wednesday 22:41 #5
@quietsniper: PS-al akartam indítani, de attól csókolomot mond a netezős gépem, a játszikásat meg nem akarom semmi ilyesmivel terhelni. Egyszerűen nem tudom kezelni, így a PS-t, mert miután meghúzok egy vonalat, és egyből húznám a következőt, eltelik 2-3 másodperc is mire megjelenik ez az új vonal. De ez csak két tollvonás között van. Egy folyamatos tollvonásnál nincs ilyen, akár tele is firkáhatom a lapot. Meg nagyobb műveleteknél érzékelni pl. nagy méretű radírnál és sok radírozni valónál meg hasonlók. Kitudja mit produkálna egy félkész rajznál. Babráltam a teljesítmény beállításokban is, de semmi eredmény. Bőven meghaladja pc tudása a gépigényt, csak már haldoklik valamelyik alkatrész, és fokozatosan lassul. És persze nem maradok örökké a Gimpnél. Ha majd megnézetem az ámítógépet, akkor váltok valami PS kaliberűre. Addig is legalább ismerkedek több alternatívával, feltéve ha futnak rendesen.

@renz: Utánanézek a dolognak.

@mightwork: Nem tom'. Mármint Adobe Illustrator, vagy van simán Illustrator is? Előbbit épp tegnap terveztem kipróbálásra, mert devianton láttam, hogy valaki azt használt szintén egy DB rajzhoz.
Idővel mindenkinek nullára csökken a túlélési esélye.
[21] mightwork
Aug 27., Wednesday 21:03 #4
Illustrator nem lenne jobb neked?
Analog ears, digital minds
[57] renz
Aug 27., Wednesday 20:30 #3
Ha pixelekkel találkozol, akkor tényleg az irány a rossz. Ismerkedj meg a vektorgrafikával.
liquid 2017. ápr 11., kedd 11:13 #23 -> Rehynn (#20) Jó, akkor még egyszer: kerülj el minket kérlek, és ne kommentelj a továbbiakban itt. (...) biztos vagyok benne, hogy találsz alternatívát.
Aug 27., Wednesday 18:41 #2
Jó lett! Én szoktam digitálisan (is) rajzolni. Általában manga studio ex-ben skiccelek, vagy teljesen ott rajzolom meg a lineartot és PS-ben festem ki. Nem tudom milyen tanáccsal szolgálhatnék, mivel én se vagyok pro. Deviantart-on pl. kismillió tutorialt találni. A Gimp kezdetnek jó, de idővel sztem válts PS-re. Ha konkrét kérdésed lenne nyugodtan keress meg pü-ben, hátha tudok segíteni.
"http://youtu.be/GXs9V4x0W2E"
[59] Alwares
Aug 27., Wednesday 15:34 #1
Nice! Én valószínűleg leragadnék a pálcikaembereknél!
.titanic {float: none;}
FreeKatana
Idővel mindenkinek nullára csökken a túlélési esélye.
Ezeken a platformokon játszom
Playstation3
PC
Playstation4
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, Szórakoztató, Verekedős, FPS, Online FPS, Szerepjáték, Szimulator, Stratégia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék interneten, DVD, Zene (hallgatom), Könyvek, Írás, Anime, Grafika, rajzolás, Letöltés, Chat, Fórum, Hacking, Internetes magazinok, Internetes szex, NASA weboldal feltörése, Esőben sétálás, Hóember építés, Északi sarki expedíció, Napozás, Görnyedt ülés, Fat body building
Barátok, ismerősök
Alexander
(offline)
abbatoo
(offline)
konzolcowboy
(offline)
CsocseX
(offline)
Mollaka
(offline)
HUN Coyote
(offline)
Jill Kalina
(offline)
Fido4life
(offline)
okornyalbaro
(offline)
laci25
(offline)
Hunk2
(offline)
siklara
(offline)
Vark
(offline)
Zoy76
(offline)