bagszi2014.06.22. 23:02

Animal Crossing New Leaf: Gazdagodási útmutató

Bár az ACNF nem friss játék, de életszimulátor mivoltából adódóan bármikor előkaphatjuk, és bizony még a mai 3DS találkozón is nagyon jókat játszottunk vele. Nemrégiben két ismerősöm is beszerezte végre a játékot, ezért úgy döntöttem itt a nyár, én is leporolom a mentésemet, hogy segítsek nekik a városukat fejleszteni. Ekkor jutott eszembe, miért is ne írjak egy útmutatót ahhoz, hogyan szerezhetnek pénzt a játékban:

Az eredeti leírás a Magyar Animal Crossing Közösség facebook csoportban található: https://www.facebook.com/groups/655885221092874/

Mint tudjuk, az Animal Crossingban az egyik fő feladatunk pénzt szerezni, hisz rengeteg dologra költeni kell ebben a játékban. A valósággal ellentétben az AC-ban elég könnyen szerezhetünk pénzt. Íme pár tipp, hogy mivel gazdagodhatsz meg:

  1. Rázd a fákat!

A városod minden reggel 6 órakor új napot nyit, ezért lehetőséged van minden nap végigráznod minden fádat. És hogy ez miért jó? A gyümölcstelen fákról 100 bell eshet le. Továbbá garantáltan 2 fán valamilyen berendezési tárgy van elrejtve, minden nap más tárgyak és más fákon. 5 gyűmölcstelen fáról pedig méhkast rázhatsz le, ennek általában az a következménye, hogy jól összecsípnek a méhek. De minden jóban van valami rossz, a leesett méhkas 500 bellért adható el az alpakáknál, illetve ha ügyes vagy és időben kapcsolsz a téged kergető méheket is elkaphatod, és 2500 bellért szintén eladhatod.

Ha nem szeretnél méhcsípés áldozata lenni, akkor 3 dolgot tehetsz: A, Fuss be egy épületbe, mielőtt utolérnek a méhek

B, Nyisd ki az állomáson a kapudat(akár local akár online multihoz), multiplayer közben nincsenek méhek.

B, Mielőtt utolérnek a méhek nyomj Startot és Save&Continue-t. A játék elmenti magát és onnan folytatod, ahol épp voltál, de méhek nélkül.

  1. A csodálatos pénz kő

Minden nap az egyik városodban levő szikla pénzt rejt. Ahhoz, hogy megszerezd meg kell ütnöd ásóval az adott követ. A kő összesen 8-szor üthető meg, és maximum 16100 bellt tud kiköpdösni a játékosnak. Ehhez viszont nagyon gyorsnak kell lenni, mert az első ütéstől számítva 10 másodpercen belül visszaváltozik normális sziklává és emiatt előfordulhat, hogy nem dobja ki a teljes összeget.

  • Ha ezüst ásóval ütöd meg a pénzsziklát, akkor néha érceket kezd dobálni pénz helyett.
  1. Ércek

Minden nap megjelenik egy hamisszikla, ami teljesen véletlen helyen található a városodban. Ha ezt a sziklát megütöd egy ásóval, széttörik és helyette 1 érc jelenik meg. Az érceket különféle bútorok egyedivé tevéséhez tudod felhasználni, ha a bútorral együtt Cyrusnak, a kék alpakának adod. Ha viszont nem akarsz bútort módosítgatni, akkor rendkívül jó pénzt fizetnek érte a boltban, ha eladod:

Az Ametiszt, Zafír, Smaragd és Rubint 2000, az Ezüst 3000 és az Arany 4000 bellt ér.

(Ha 3 aranyércet összegyűjtessz és Cyrusnak adsz egy random aranybútort készít. Ezeknek az eladási ára 12000 bell, tehát nem leszel gazdagabb, de gyűjthető szett és akár más játékossal is elcserélheted őket.)

  1. Gyümölcsök

Minden városnak van egy eredeti gyümölcse, melyeket leszüretelve darabját 100 bellért el lehet adni a boltban. Azonban ha szert teszünk olyan gyümölcsre, ami alapból nem nő a városunban, azoknak darabját 500 bellért tudjuk értékesíteni az alpakáknál. Az alapgyümölcsünk napi szinten teremnek a városunkban, míg az importált gyümölcsből növesztett fák 3 naponta termelnek gyümölcsöt.

A normál gyümölcsök a Narancs, Körte, Alma, Barack és Cseresznye(Vagy meggy)

Második kategória a pálmafán termű gyümölcs, ami szintén városonként eltér. Ez lehet Banán vagy kókuszdió.

A városunkban alapból termő banánt vagy kókusz 100 bellért, a máshonnan beszerzett másik pálmagyümölcsöt szintén 500 bellért lehet eladni.

Ezen kívül vannak a trópusi gyümölcsök, melyek a Tortimer szigetekről szerezhető be. Ezeknek darabja minden esetben 250 bellt ér.

A könnyebb tárolásért a megegyező gyümölcsöket egymásra húzhatjuk a táskánkban, és így 9 darab összepakolható egyhelyre.

  1. Perfekt Gyümölcs

Minden normál gyümölcsnek létezik egy perfect verziója is, ami általában kicsit eltérő színű(fényesebb), mint az átlagos gyümölcsünk. Az első pár napon garantáltan megjelenik az egyik fánkon egy perfekt gyümölcs, a későbbiek során pedig nagyon nagyon ritkán találhatunk ilyesmit, vagy esetenként a városlakóktól kaphatunk.

A saját perfekt gyümölcsöt 600 bellért adhatjuk el a boltban, ha viszont olyan perfect gyümölcsöt szerzünk, ami nem terem alapból a városunkban, azt 3000 bellért értékesíthetjük. Ez akkor is igaz, ha saját perfekt gyümölcsünket átvisszük eladni egy barátunk városába. Ha nála nem az az alapból termű gyümölcs, akkor 3000-et kapunk érte.

A perfekt gyümölcs el is ültethető, és a belőle kinőtt fa csak perfekt gyümölcsöt terem. Ezek a fák 5-7 alkalommal szüretelhetőek le, utána elhullajtják a leveleiket és nem teremnek többé. Az utolsó napon az egyik perfekt gyümölcs helyett egy rohadt gyümölcs terem, ami pontosan úgy néz ki, mint a perfekt, viszont ezt a bolt nem veszi meg, hanem 500 bell szemétkidobási költséget von le érte, ha eladnánk.

Saját városunkban csak az eredeti gyümölcsünk perfekt verziójából lesz perfekt gyümölcsöt termő fa. Ha más perfekt gyümölcsöt ültetünk, abból normál gyümölcsöt termő fa lesz.

  1. Bogarak és Halak

Azon kívül, hogy a múzeumba gyűjtöd őket, a bogarak és halak rendkívül jó pénztforrást jelentenek, hisz mindegyiket, még a bolhát és szúnyogot is el lehet adni a boltban. Természetesen minél ritkább egy bogár/hal annál több pénzt fognak fizetni érte.

  1. Tortimer sziget nyár éjszakai bogárfarm!

A legeslegjobb gazdagodási módszer a játékban nyár éjszaka 8-10 órától bogarak vadászata a Tortimer szigeten.

Ilyenkor ugyanis ritka és sokat érő bogarak jelennek meg a szigeten levő pálmafákon, melyeket kellő ügyességgel és türelemmel összevadászva akár többszázezer bellre tehetünk szert.A legértékesebb bogarak:

Atlas Beetle - 8000 bell - este 5 és reggel 8 között fogható(csak pálmafán)

Cyclommatus - 8000 bell - este 5 és reggel 8 között fogható(csak pálmafán)

Elephant Beetle - 8000 bell - este 5 és reggel 8 között fogható(csak pálmafán)

Giant Beetle - 10000 bell - este 11 és reggel 8 között fogható(csak gyümölcsfán)

Golden Stag - 12000 bell - este 5 és reggel 8 között fogható(csak pálmafán)

Goliath Beetle - 6000 bell - este 7 és reggel 8 között fogható(csak pálmafán)

Hercules Beetle - 12000 bell - este 5 és reggel 8 között fogható(csak pálmafán)

Rainbow Stag - 10000 bell - este 5 és reggel 8 között fogható(csak gyümölcsfán)

Mivel az értékesek többsége pálmafán található, ezért érdemes kiírtani a sziget közepén levő bokrokat, virágokat és fákat és körbeültetni a parton pálmafákkal. Így nem fognak megjelenni értéktelen bogarak és nagyobb eséllyel jelennek meg a pálmafákon az értékesek.

  • Ezenkívül egész nap nagyobb eséllyel találhatóak cápafélék is a sziget körüli tengerben, ezért érdemes azokra is odafigyelni, mert sokat érnek.
  1. Fehérrépa (Turnip)

Minden vasárnap délelőtt feltűnik a városban a fehérrépát áruló vaddisznó, Joan. A Fehérrépa ára nagyon változó lehet, de átlagosan 90-110 bellért vásárolhatsz egy darabot. Minden játékosnál más-más áron kínálja Joan a fehérrépát, érdemes minél alacsonyabb áron megvenni. És hogy mire jó?

A hét többi napján a fehérrépa eladási ára is változik a boltban és minden játékosnál is eltérő. Előfordulhat, hogy 200/db vagy akár 800/db áron is vásárolják egy adott napon, és ilyenkor érdemes eladni.

A fehérrépa tehát egy befektetés, amolyan Animal Crossing tőzsde. Ha nincs szerencsénk nagyot bukhatunk vele, és 1 hét után ránk is rohadhat az egész, ha viszont mázlink van, akkor milliókat kaszálhatunk. Érdemes megérdeklődni a fehérrépa árát minden nap a boltban és megkérdezni a többi játékost is, kinél mennyiért veszik meg.

Figyelem! A fehérrépa érzékeny az időutazásra, így ha átviszed egy másik városba eladni, győződjetek meg róla, hogy nagyjából egyezik-e a játékban az óra állása, mert ha korábbi időpontra viszitek át másik városba, akkor azonnal megromlanak. Továbbá, ha a játék érzékeli, hogy vasárnapra állítottad a dátumot előre/vissza, akkor néha Joan nem hajlandó fehérrépát eladni, azt mondja elfogyott mind.

  1. Re-Tail

Az Alpakák rózsaszín boltja a Re-Tail a városban találató. Itt tudod eladni a neked már nem kellő cuccokat vagy Reese-nek, vagy kiállítva a boltba sétáló városlakóknak. (A Nook testvérek boltjában szintén van lehetőség eladásra, de ott 20%-kal kevesebbet fizetnek érte)

Ha valamit kiállítassz a boltban eladásra Reese ajánl egy árat, hogy szerinte mennyiért kéne adnod. Ez az ár általában elég alacsony, de átírhatod. A legmagasabb ár, amiért még a városlakók hajlandóak megvenni a kiállított bútordarabot az a Reese által ajánlott ár négyszeresénél 1 bellel kevesebb összeg. Tehát

(Reese által ajánlott ár)x4 - 1

Továbbá a városlakók nem fizetnek 10000 bellnél többet használt tárgyért, tehát a legdrágábban 9999 bellt írhatsz be árnak, ha azt akarod, hogy megvegyék.

Amíg a boltban tartózkodsz besétálhatnak a városlakók. Ilyenkor várd meg míg kiszemelnek egy tárgyat, majd beszélj velük és meg tudod őket győzni az általad kiállított tárgy megvásárlásáról.

(-1 pont gamer365, mert nincs bent a 3DS szoftverlistában a játék, hogy csatoljam a cikkhez. :S )

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Necroman Mk2
The Crew

2024.04.12.
13

Malleus
Faith of Danschant (神舞幻想)

2024.04.07.
2

CHASE
Nolan filmjei

2024.04.02.
5

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2024

2024.03.20.
16

Necroman Mk2
Majd nálatok

2024.03.15.
6

p34c3
PlayStation VR2: Valós halál?

2024.03.15.
6

drag
2023 legjobb filmjei - szerintem

2024.03.09.
8

Necroman Mk2
Flashpoint Archive bemutató

2024.02.25.

Malleus
Mists Beyond the Mountains

2024.02.17.

p34c3
Red Dead Redemption dedikálás

2024.02.15.
2

Necroman Mk2
Barbie Fashion Designer

2024.01.11.
3

liquid
Wonka

2024.01.07.
10

p34c3
Marvel's Spider-Man 2 ajánló

2024.01.04.
11

mcmacko
Pecker - egyem a pöckölőjét

2024.01.02.
3

CHASE
Kedvenc soundtrackek

2023.12.31.
1

Necroman Mk2
2023. év dala

2023.12.31.
3

p34c3
Globular Cluster CMP2 PS VR2-höz

2023.12.24.

liquid
Az univerzum urai

2023.12.17.
3

liquid
Minden idők legjobb trailere?

2023.12.05.
10

p34c3
Én kicsi gamer sarkom

2023.11.22.
34

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==