[63] keviny (offline)

Tkfej

egy 35 ves fi s itt lakik: Veszprm / Balatonfred

3891 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 259102 kreditet gyjttt

2014 mjus
10:25 Donkey Kong Country - Tropical Freeze (Wii U)
(mivel a cikk az eredetileg tervezett platformon nem tudott megjelenni, kirakom ide a szebb napokat is ltott blogomba)
Hazudnk egy jkort, ha azt lltanm, hogy az j Donkey Kong jtk a vrakozsaim netovbbja lett volna. Ennek az oka persze nem az, hogy nem rajongok kellen a csacsi-majom irnt (ellenkezleg!), inkbb a tavalyi platformjtk felhozatal akut tladagolsnak jegyeit viselem mg mindig. Pedig a hrom vvel ezeltt Returns utnvvel elltott visszatrs igen jeles m s nagyon j alap arra, hogy a rgi, ikonikus sorozat visszaszerezze mlt hrnevt. Az, hogy mennyire sikerlt most ezt az alapot tovbb pofozni a definitv Donkey Kong Country lmny fel az megint egy ms krds.

Szeretett gorillnk - ki hogy-hogynem a Nintendo egyik legrgebbi videojtkos karaktere - pp a szletsnapjt nnepelte kis csaldja s egy bann alak (s felteheten tartalm) torta trsasgban – illetve nnepelte volna, ha valami megmagyarzhatatlan vletlen miatt be nem ksznttt volna kicsiny szigetn a hirtelen tl. Persze a vletlennek annyi kze van az egszhez, mint a rztlnak a fatlhoz, (plne hogy a jelenlegi helyzetben ez a vletlen fatl-is, ha-ha) a szomor valsg az, hogy az pp vilghdt krtjukat jr, hideg szelekkel s sok-sok hpihvel operl bartsgtalan viking llatok tjt keresztezte ppen az nnepl majomfamlia szigete. Az gy kimenetele ismers: a parti hangulatbl mg fel sem ocsdott trsasg hirtelen egy msik, az otthonuktl vagy hat szigetre elterl szrazfldn tr maghoz, a cl innentl termszetesen a „mindenhol j de legjobb otthon” monds jegyben a hazatrs. A mesnek itt vge, kedves gyerekek, de ne aludjatok, inkbb ragadjatok Gamepad-et s kezdjetek el jtszani, mert a kvetkez cutscene a jtk vgn vr bennetek.Mivel a kis knyszerutazs csoportos, kzenfekv, hogy a hazatrs sem egyszemlyes mka lesz: ennek ksznheten Kong bartaink segtsgre brmikor szmthatunk. Diddy mr az elz rszben is rszt vett kalandjainkban, ezttal pedig Dixie s Cranky Kong is sznestik a jtszhat karakterek palettjt. A jtszhat karakter kifejezs mondjuk ers tlzs, mert az irnytst legfeljebb multiplayer alatt veheti t felettk egy msik jtkos, ellenben remek kpessgeiket egyszemlyes jtk sorn is szinte brmikor kamatoztathatjuk. Dixie hossz egybefgg loboncval tovbbra sem felejtett el „helikopterezni”, ami ltal eddig megkzelthetetlen magassgokba is eljuthatunk, az reg Cranky (bizonyra nem mindenki tudja, de az eredeti, horddobl Donkey Kong) pedig Dagobert bcsit megszgyentve ugrl a botjn a legveszlyesebb csapdk kztt is.

Csapdk, akadlyok, a tr minden irnybl rkez ldatlan ldsok mrpedig lesznek dgivel. Az eld nem csak a remek plyival, hanem a nem kifejezzen kontrollerbart nehzsgvel is kitnt a meznybl – mindamellett, hogy a Tropical Freeze sem az a vasrnap dlutni stagalopp, azrt taln egy fokkal knnyebb lett. A plyadizjn ismt kvl, egyszerre knl teret a plykon gondosan elhelyezett trgyak begyjtgetsre, alternatv kijratok, jl eldugott puzzle darabkk keresglsre s rlt speedrun-okra, amik a plya teljestst kveten nylnak meg. A legjobb futsainkat radsul videoknt a Miiverse-en is bartaink orra al drglhetjk – ha mr online multit ezttal se kapunk (no komment) legalbb ilyen irnyban trtnt elrelps.Magukbl a plykbl kevesebb van, mde ezt ellenslyozand, az tlag, megszokott 2D platformjtk plyknl rezheten hosszabbak. Az, hogy ez mennyire j vagy sem, azt mindenki dntse el maga, jmagam jobban kedvelem, ha a startvonal s a cltbla zrt intervallumt jobban tltom. A plyk gynyrek, tartalomban gazdagok, majdhogynem azt is mondhatnm, hogy nincs kt egyforma tma, ami megelevenedik a httrben. Minden szigetnek megvannak a jellegzetessgei, de vltozatos formban tlalja a program ket. Ha el is fordul ismtlds, az gy meg van bolondtva, hogy nem igazn veszi szre az ember, hogy ltta mr valahol az adott patternt. Majmaink ismt rdbbennek arra a meghkkent tnyre, hogy tudnak szni is, s ha mr ez ekkora boldogsggal tlttte el ket, akkor a ksztk voltak szvesek s visszahoztk a vizes plykat is.A klcsn ltvnyos javulson esett t, egyrszt mindenki nagyfelbonts, msrszt sikerlt a karaktereket is jval rszletesebbre kidolgozni. Donkey ezttal vgre igazi szrs, bozontos dzsungelmajom, br jtk kzben valsznleg nem ebben fogunk gynyrkdni. Az animcik nem sokat vltoztak, de ht mirt is nyljanak ahhoz, ami jl mkdik, nem? Ellenben az operatr jval liberlisabb, merszebb mint valaha, a framerate pedig stabil 60 kpkocka msodpercenknt.

A plyk al az a David Wise komponlta a talpalvalt, akinek az eredeti DKC trilgia felejthetetlen dallamait is ksznhetjk. Wise gyakran nyl rgebbi tmkhoz, de valami thangszerels mindegyikkel trtnt, amitl jval frissebben hatnak az reg meldik. Az j szerzemnyek is kifogstalanok, a klasszikus tnusok mellett is meglljk a helyket. Nem csak az adott plyhoz szolgltatnak kivl alfestst, de magukban is ddolhat, emlkezetes zenk.Mindannak ellenre, hogy a program az eddigiek alapjn remekl teljest, van pr dolog, ami mellett nem mehetek el sz nlkl. Az j nemezisek, a klnfle szaki llatok br szpen kidolgozottak, nem sikerltek tl karakteresre. Furcsllom, hogy a ksztk ennyire nem figyelnek oda a rajongi visszajelzsekre, hisz mindenki a kremlingeket s K.Rool-t srja vissza, rthetetlen, hogy mirt nem kapnak legalbb egy minimlis kis szerepet.

Brmennyire is jl megalkotottak, vltozatosak a plyk, az elrejtett puzzle darabokat rejt minijtk barlangok feladvnyai szzszor elstttek s egy kaptafra gyrtottak. Valahogy itt kifogyott a Retrobl a kreativits. Csakgy mint a Gamepad lehetsgeinek kihasznlsbl. A jtk, rd s mondd, nulla, azaz semmi Gamepad-et kihasznl extrt tartalmaz, ami egy Rayman Legends utn minimum furcsa. Plne annak fnyben, hogy a Rayman-t egy kis francia third party csapat rakta ssze, a Retro Studios meg lltlag a Nintendo nyugati koronakszere. Pedig a Wii U mr majdhogynem vist azrt, hogy demzzk mr vgre valamivel az innovatv lehetsgeket, amik tovbbra is benne szunnyadnak. Erre az egyetlen lehetsg, hogy tudod offplay-ben is jtszani a jtkot, vagy ha nem akkor inkbb kikapcsolja a kijelzt, hogy tovbb tartson a szufla az akksiban? Na ne mr…Emellett pedig a legnagyobb szvfjdalmam, hogy a nagyszer plyk ellenre a jtk kptelen tartalmilag felnni a SNES-es eldkhz. Ok, most mr vannak alternatv tvonalak, rejtett plyk, de a rgi trilgia a megszmllhatatlan kis titkrl volt hres. Ok, ismt Rambi htra pattanhatunk, de hol vannak a tbbi animal buddy-k? Lehet, hogy csak az n ftisem az, hogy egy platformjtkban attl, hogy klnfle llatbartok nyjtjk a htukat s az ez ltal megnvekedett mozgsrepertor jkora plussz zt ad a jtknak, de ha hsz ve meg lehetett csinlni, akkor most mirt nem? Hol vannak a Kong csald tagjai, a remek bnuszplyk, mirt csak egy pici szelett kapjuk meg ismt ennek a kedves kis vilgnak?

Egyszeren rthetetlen, hogy ezen dolgozott a Retro kzel ngy vig? Flrerts ne essk, a jtk rendkvl szrakoztat, s a kategrijn bell tnyleg cscsragadoz, de… teljes mrtkben a Returns alapjaira ptkezik, amit kptelen egyedlll Donkey Kong Country lmnny expandlni.

Nem tbb mint egy jfle mission pack, ami mondjuk DLC-nek tlsgosan is hossz lenne. Na j, ez azrt kisebb tlzs, de jval tallbb lett volna, ha a keresztapk Donkey Kong Country Returns 2 nevet aggattak volna a gyermekre. Minden rinym ellenre azonban btran ajnlom a programot minden Wii U tulajnak s platformer rajongnak, mert amellett, hogy nekem pisztergljk a csrmet a fent emltett hinyossgok, egy remek jtkot kaptuk.

8/10
16 komment

jn 02., htf 13:49 #16
Vlasz nintendo fan (#15) zenetre
rtem n, de xetron sporttrs sajnos rossz ajtn kopogtat...
let the sun never blind your eyes
jn 01., vasrnap 14:44 #15
Vlasz keviny (#14) zenetre
Szerintem xetron sporttrs gy rtette hogy mirt nem te tesztelsz itt a g365-n.Simn befrnl a gamer365-s tesztel/cikk r grdba.
Forza INTER,csak az INTER!!! 3DS Friend Code 2191-7745-9568(NfanSanyi)
mj 27., kedd 8:47 #14
Vlasz xetron (#12) zenetre
Deht ezt n teszteltem, itt van a teszt a kommentek felett, ni!
let the sun never blind your eyes
[16] JeonAran
mj 26., htf 15:49 #13
Akarom!
Gamer PC + Switch
[24] xetron
mj 23., pntek 22:55 #12
Mirt nem te tesztelsz ?
Fighting For Fun ,,Power is Everything"
[26] shearer
mj 23., pntek 22:13 #11
Klassz cikk, sajnlom, hogy egyelre (vagy vgleg?) kimarad nekem ez a jtk, pedig a DKC rk favorit. Viszont a zenjt gyorsan megszerzem, legalbb annyi jusson belle.
Kimentek a tankok, bejttek a bankok.
[28] aya
mj 23., pntek 17:52 #10
Mostanban a kedvenc jtkom, vgre igazi Donkey, dlc-krt kilt a jtk.
Telefonomon elg srn hallgatom, imdom a zenjt.
KATT!
KATT!
KATT!
KATT!
KATT!
PS4, XONE Switch , mega pc :)
mj 23., pntek 16:07 #9
Vlasz csavar (#8) zenetre
Kszi! Remlem, majd ha lesz jra gped, teszel egy prbt vele.
let the sun never blind your eyes
[46] csavar
mj 23., pntek 15:36 #8
Remek rs s mg gyis elolvastam, hogy nem vagyok rintve a szoftverben
Ne hazudj, mert sszezavarod a csillagokat s kiszmthatatlan lesz a jvd! PSN ID: vjcsavar
[15] Chi
mj 23., pntek 12:56 #7
"mivel a cikk az eredetileg tervezett platformon nem tudott megjelenni" >> prv, hogy mirl is van sz
Wii U/PSN: GGKenChi | http://kenchi.hu
mj 23., pntek 6:00 #6
Vlasz friedmannt (#5) zenetre
Akkor... izztsd a homebrew channel-t!
let the sun never blind your eyes
[22] friedmannt
mj 22., cstrtk 22:55 #5
Vlasz keviny (#4) zenetre
Levettek oket... Valami jogi gebasz lehet.
Nintendo network id: friedmannt 3ds friend code: 1907-8705-8705
mj 22., cstrtk 20:27 #4
Vlasz nesman (#3) zenetre
Sajnos nem tudok nyilatkozni az gyben...

Nfan, kszi.

Friedmannt, vedd meg SNESre, gy az igazi! Viccen kvl, Wii VC-n szerintem fent vannak.
let the sun never blind your eyes
[34] nesman
mj 22., cstrtk 19:49 #3
Hallottam hrt a dolognak. Most mr vgleges?
Szeretem a sajtot.
[22] friedmannt
mj 22., cstrtk 17:25 #2
J cikk, de ha mr szbajtt az eredeti trilgia.
Van eslyem velk jtszani? Vrom ket a wiiu virtual console-ra, de gyantom, marad az emulator.
Amgy DKC zenk top 15:
KATT!
Nintendo network id: friedmannt 3ds friend code: 1907-8705-8705
mj 22., cstrtk 16:02 #1
Gratula, jfle rs. Szerintem sokkal jobban rsz,mint az a Zsti gyerek.
Forza INTER,csak az INTER!!! 3DS Friend Code 2191-7745-9568(NfanSanyi)
keviny
let the sun never blind your eyes
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
Playstation2
GameCube
Wii
Playstation Portable
Nintendo DS
PC
Playstation4
Nintendo Wii U
Nintendo 3DS
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Verekeds, Puzzle, Verseny, Retro, Szerepjtk, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Kisllatok bosszantsa, Jtk zsebkonzolon, Zene (jtszom), DVD, Magazinok, jsgok, Fotzs, Zene (hallgatom), Knyvek, rs, Mozi , Grafika, rajzols, Nyilvnos megszgyenls, Email, Letlts, Frum, Internetes magazinok, szs, Vitorlzs, Esben stls, S, Hember pts, Bicikli, Ping-pong
Bartok, ismersk
Roxas
(offline)
zaz
(offline)
kakuto
(offline)
aya
(offline)
supermario4ever
(offline)
Kensei
(offline)
Blase
(offline)
megatron
(offline)
bm
(offline)
rob
(offline)
sQr
(offline)
leslie21
(offline)
Yip Man
(offline)
BjtsG
(offline)
atka
(offline)
csavar
(offline)
LokkoLori
(offline)
Lien
(offline)
stick
(offline)
CHASE
(offline)
sum-blink
(offline)
stk
(offline)
getro2
(offline)
river
(offline)
Invi
(offline)
Petreszku
(offline)
Chi
(offline)
rehynn4
(offline)
mastercief
(offline)
Burzum
(offline)
Driver
(offline)
deku82
(offline)
Adeusz
(offline)
djsiegfried
(offline)
xetron
(offline)
Ikaruga
(offline)
fr4231
(offline)
siklara
(offline)
nintendo fan
(offline)
Fox McCloud
(offline)
dpb
(offline)
reptile
(offline)
REJTJ
(offline)
Kumite
(offline)
Shifty Fox
(offline)
madball
(offline)
x Tidus Famous x
(offline)
Johnny1987
(offline)
insert-coin
(offline)
ancient
(offline)
Frumoz
(offline)
reptai
(offline)
XBOX Live