[37] carville (offline)

Segt?ksz - Vidm - Hisztis

egy 31 ves fi s itt lakik: Veszprm / Balatonalmdi

5152 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 103446 kreditet gyjttt

2014 March
22:51 Papers, Please
Warhawk els helyen krt elnzst tletek amirt nincs rla cikk a Gamer365-n, n viszont ezt a hinyt tarthatatlan llapotnak talltam. Hivatalnok szimulci, brokrcia s Indie rajongknak.
A favg, sebsz, kecske s egyb komolytalan „szimultorokkal” tarktott indie piacon taln mr senki sem lepdik meg a brokratikus hatrellenr szimultoron, s ha valami indokot kellene tallni a nylt fejleszts PC piac azonnali bezrsra, akkor az az internet okn elburjnz, knny pnzt jelent hlyesgek fken tartsa lenne. De ht demokrciban lnk, tombol a szabad piac, mindenki azt csinl amit akar, s azt vesz amit akar, majd az emberek a pnztrcjukkal szavaznak. Ha pedig okosan kutakodsz, megtallod azt, amivel valban rdemes idt tltened, pldul a brokratikus hatrellenr szimultort. Melyben radsul egy utpisztikus szocialista llamba meneklhetsz a favg sebsz kecskket szimull demokrata valsg ell.

A tematika fontos eleme a jtknak, s ha valaki megnzi a kpeket lthatja, hogy a grafikai stlus is elgg...

Szocialista-realista. Kicsit pixeles, kicsit elnagyolt, de a mink, Bstya elvtrs! Zenkrl s hangokrl sem lehet klnbet elmondani. Ez mind a mvszeti kivitelezs rsze, szval akinek 1080p kell, az vegye meg a Ground Zeroest PS4-re, vagy tltse le ezt.

Minden itt maradt btor munkavllalt dvzlk Arstotzkban! Nagy rmmre szolgl bejelenteni, hogy az oktberi munkalott nyertest tisztelhetem benned. Bartai mind irigykedhetnek eme szocialista huncutsggal szerzett jutalmra, hiszen a frissen megnylt hatrtkelnknl helyezzk el mint tlevlellenr. Csaldjnak is biztos helye lesz egy 8-as osztly munksotthonban, melyet biztostunk magnak a kzeli vrosban. Holnap mr kezdhet. Dicssget Arstotzka szmra!

Az elejn knny dolgod lesz. Megkapod a szablyknyvet, amiben minden segtsget aktualizlva megtallsz. Milyen iratokat kell krned az emberektl, a rgi trkpt, megjellve az orszgok fbb terleteinek s vrosainak elnevezsvel. Mikor elfoglaltad knyelmes helyedet a flkben, komtosan kinyjtod a kezedet a mikrofonhoz „Kvetkezt!” kiltasz, s a berkez szemly iratait ellenrzd. Fnykp stimmel, a papr a mai napon rvnyes, adatok rendben. Mindezt komtosan, fnkot falatozva, rrnk mi erre, hova siessnk? Itt a hivatalnok az r. Ha mindent rendben tallunk, rnyomjuk a zld pecstet, ha nem, mehet a piros. Nha-nha ellenrznk pr embert, kzben kibekkeljk a napot, majd irny haza, ahogy egy derk hivatalnok teszi.

Igen m, de aztn kiderl, te bizony teljestmny brt kapsz, gy ha a munks nem dolgozott eleget, nem kap elg pnzt estre. Otthon fizetni kell a lakbrt, azutn meg alig marad valami, dnteni kell, ftsnk, vagy esznk, vagy megtakartsunk. gy aztn msnap megcsap a Sztahanovista szellem, s azt mondod, ma 300%-kal tbb embert fogsz ellenrizni! s jnnek a hibk. Kapkodsz, nem vagy elg alapos, rossz fnykp, lejrt tlevl, rossz vros, hinyz dokumentumok. Elszr mg csak figyelmeztetnek, de a sokadik hibrt mr levonnak a fizetsedbl. Kzben a csald hezik, a gyerek is lebetegedett, s gygyszer kell neki....

De van m fontosabb feladatod is mint a csaldoddal foglalkozni, hiszen a nemzetkzi helyzet fokozdik. Plds munkd alatt valaki tszkik a kertsen, a hatrrre bombt dob, az r s a mernyl is szrnyet hal. A terrorista fenyegetst nem szabad szankcik nlkl hagyni, meg kell szigortani a hatrellenrzst. Tbb iratot kell hozni, ki kell vizsglni minden gyans ellenmondst, ha kell ujjlenyomatot kell krni s egyeztetni a kzponti adatbzisban tallhatval. A munka bonyoldik, de a teljestmnybred marad. Nmi fejlesztst elvgezhetsz a flkden, idvel, szigoran a sajt jvedelmedbl, de a politikai helyzet csak bonyoldik, s a brokrcia vele egytt csavarodik. Persze van aki szvesen segtene neked egy kis csszpnzzel, feltve, ha te is megteszel valamit rte...

s ekkor rkezel el oda amirt megszereted ezt a jtkot. A Story mode nem csupn egy bugyuta rgy arra, hogy elkrj nhny paprt s flistent jtssz a kis flkdben. Mr a pnz menedzsment is segt, hogy a fldn jrj, de annak is meg van a maga bja, amikor a sokadik rutinszer ellenrzsbe belefsulva szembe tallkozol egy olyan gyfllel, aki fel akarja magt robbantani a Te flkdben az orrod eltt, neked meg az rkre kell hossz msodpercekig vrnod, mert az egyetlen vdekezsi mdod, hogy elhzod eltte a fmrolt. Az ilyen rutinbl kizkkent pillanatok olyan kiszolgltatottsg rzetet adnak az embernek, ami csontig hatol. Mr nem is egy olyan lekezel, istent jtsz brokrata vagy, csak egy egyszer hivatalnok, aki prblja a munkjt vgezni, hogy ellssa csaldjt...
s nem csak van. A hatron tkel embereknek mind sajt motivcijuk van, sajt clokkal s szemlyisggel. Vannak kztk igen fura alakok is. Van aki sose kpes egy tisztessges iratot bemutatni, de folyton prblkozik, egyre kifinomultabb iratokkal. Vgl mit csinlsz, amikor gy tnik minden rendben nla? tengeded mert minden rendben, vagy csak azrt is vissza kldd mert tl gyans? s mi van azzal az emberrel akinek az arct se lttad, csak tnyjtott egy paprt tele betkkel majd tvozott arra amerrl jtt? s ne felejtsed el az jsgot se olvasni, mert ha egy hressget gyilkossggal vdolnak, knnyen felbukkanhat egy hatrtkelnl is...
Ezekkel a dntseiddel pedig egyre mlyebbre sod magadat olyan trtnsekbe, amikbe legszvesebben egyltaln nem vennl rszt. Egyre gyansabb alakok egyre gyansabbakat mondanak neked, esetleg mr krnek is tled. Ezek a tevkenysgek idvel Arstotzka atyuska figyelmt is Rd terelik. Csak nem a csodlatos szocialista utpink ellensge vagy? Egy bels tgla a rendszerben? Jobb lenne ha most mindent elmondanl amg lehet, nehogy az llambiztonsgnak kelljen megkrdeznie tled... Majd amint elment, nyelsz egyet, behvod az els gyfelet, s elkred a paprjait.

s az a trtnet amit ezek az emberek alkotnak, pusztn abbl, hogy vgl tengeded-e ket vagy sem, megadod amit akarnak vagy sem. gy formljk az esemnyeket, amik vgl akr 20 befejezshez is elvezethetnek. Megannyi ember, megannyi sorssal, s te vagy kztk a kapcsol. Az egyik t ide vezet, a msik amoda. Ha kvncsi vagy mindegyikre, akkor pedig igazn fel kell ktnd a gatydat, nekem az elst is 1,5 ra volt elrnem, ha ezt tlagnak tekintjk (jval elbb is hen lehet halni, viszont ekkor mg kornt sem az utols napon jrtam), s mindet megtalltad els nekifutsra, akkor is decens 30 rrl beszltnk. Az legalbb 6 Ground Zeroes, pedig ebben kevesebb a P.
A 20-as befejezs elrsvel kapsz egy kdot, amivel meg fog nylni az Endless mode is, ebben 3 szably szerint lehet jtszani, s az egyetlen cl az tlevl ellenrzs. Timed esetn adott id alatt kell minl tbb szemlyt helyesen megtlni, Perfection esetn az els hibnl kiestl, mg az Endurance esetn minl tovbb kell jtszani gy, hogy a hibkrt egyre tbb levons jr, s ha a pontjaid 0-ra cskkennek, vesztettl. Ennek is meg van az elnye, hiszen a karakterek vletlen generltak, gy nem lehet „bemagolni”, kinek j az tlevele, s kinek nem. Viszont pont a jtk legrdekesebb rsze, a story hinyzik, ezrt nekem nem is igazn jn be. Itt mindenki kedvre ki hivatalnokoskodhatja magt, de hol marad az izgalom? Sajnos a jtk szerves rszt alkotja az egsz szocialista lgkr, s ha ezt elvesszk nem marad ms csak... Egy fura pixeles jtk.

n azt kell mondjam, pp a story mode-nak ksznheten olyan mlysgeket talltam ebben a jtkban, amit els hallsra egyltaln nem gondoltam volna. Ha csak egy brokrata szimulcit keresel, akkor biztos jl fogsz szrakozni, olyan 5 percig, aztn megunod. Ha viszont unod az tlethinyban szenved hollywoodi filmeket, s kpes vagy belemerlni egy kiszolgltatott kisember htkznapjaiba, mindenkpp tenned kell vele egy prbt.

9/10
9 komment

[37] carville
Apr 18., Friday 17:47 #9
Vlasz Fieldtom (#8) zenetre
Nem, akkor addig jtszol amg megkapod az hhall befejezst.
Nincs rvid jtk, csak knny Achievement! A Pepsi ljkol, a Coca-Cola a kvetm, s a Burger King a bartom. Emlkeztek azokra a rgi szp idkre, amikor csupn vsrlk voltunk?
[38] Fieldtom
Apr 18., Friday 10:48 #8
Belevgok, kszi a kedvcsinlt!
Mi van, ha senkit nem engedek t, akkor is kapok fizut?
Tegnap is ma fekdtem le, ma is holnap fogok. Nintendo switch friend code: SW-3226-4561-1915, PSN: Fieldtom
[37] carville
Mar 24., Monday 18:23 #7
Vlasz baron04 (#6) zenetre
Ksznm, rlk, ez volt a clom.
Nincs rvid jtk, csak knny Achievement! A Pepsi ljkol, a Coca-Cola a kvetm, s a Burger King a bartom. Emlkeztek azokra a rgi szp idkre, amikor csupn vsrlk voltunk?
[4] baron04
Mar 24., Monday 17:22 #6
nagyon j teszt lett, meghoztad a kedvem, szval megvettem.
[59] Alwares
Mar 23., Sunday 8:39 #5
Olyan szinten depresszv hangulata van, hogy nekem nehz volt huzamosabb idt vele eltlteni... : /
.titanic {float: none;}
Mar 23., Sunday 8:22 #4
Kitn jtk, nagyon tetszett benne, hogy mennyire komoly (akr morlis) dntss vlik, hogy mire kltd azt a kevs pnzt.
nope
[25] nasty
Mar 23., Sunday 3:10 #3
1080p vicc j volt
vrjl !!!!!!!!!!!!!!! jl olvasok ? a nintyisek mgjn fognak elgedni
[21] B3N1
Mar 23., Sunday 0:47 #2
Pont most kezdtem jtszani vele. Atomos tableten is faszn fut.

Hangulatilag nagyon rendben van a jtk, s az is tetszik, hogy baromi sokmindenre oda kell figyelni a fõ feladatok mellett. Valahogy emiatt fl rnl tbbet egyben nem is tudok vele jtszani.
( ͡ ͜ʖ ͡)
[37] carville
Mar 23., Sunday 0:03 #1
Az idzts meg azrt is tkletes, mert pp most van flras akciban a Steamen, 25.-e 18 rig. KATT!
Nincs rvid jtk, csak knny Achievement! A Pepsi ljkol, a Coca-Cola a kvetm, s a Burger King a bartom. Emlkeztek azokra a rgi szp idkre, amikor csupn vsrlk voltunk?
carville
Nincs rvid jtk, csak knny Achievement! A Pepsi ljkol, a Coca-Cola a kvetm, s a Burger King a bartom. Emlkeztek azokra a rgi szp idkre, amikor csupn vsrlk voltunk?
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
GameCube
Wii
Playstation Portable
PC
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, FPS, Online RPG, Szerepjtk, Stratgia
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk interneten, DVD, Magazinok, jsgok, Zene (hallgatom), Knyvek, rs, Anime, Billird, Letlts, Ping-pong, Grnyedt ls
Bartok, ismersk
elvis
(offline)
Ghz
(offline)
playmore
(offline)
GXbox
(offline)
Tommy_Angelo
(offline)
Rolne
(offline)
stimpy.
(offline)
Adam777
(offline)
Sagem
(offline)
Fatman
(offline)
Matos
(offline)
Griev
(offline)
bosznai5
(offline)
sepsta75
(offline)
annie007
(offline)
Invi
(offline)
deku82
(offline)
XBOX Live