Tair2014.02.11. 02:09

Dallamok és Muzsikák

Eme kései irományom, bátyám ötlete alapján, a kedvenc játékaimról, bár azoknak is zenéiről szól. Előre szólok, sok-sok youtube linkel fogtok találkozni a bejegyzésben.

Szerintem sokunknak ismerős az a helyzet, amikor egy játékbeli tájon a hősünket mozgatva, a zenei aláfestés rabjaivá válunk, vagy éppen a főbb ellenebbik felünkkel harcolunk, egy epikus muzsika tüzel fel minket, hoz hangulatba, hogy legyőzhessük a gonoszt, esetleg nyugodt, vagy éppen háborús hangulatú zene hatása alatt irányítjuk egységeinket, egy küldetés véghezvitele felé.

Bátyám ötletére alapozva elkezdtem összeszedni kedvenc dallamaimat olyan játékokból amikkel volt szerencsém játszani, és zenéik megfogtak. Viszont az a kellemetlen tény, hogy annyi zene van, annyi játék, hogy Top listát nem tudnék teljes mértékben felállítani. Vannak olyan zenék amiket mai napig néha értetlenül dúdolok, és vannak olyanok melyeket mára teljesen elfeledtem, hogy egyáltalán léteznek. Némelyik játékból talán csak egy zenét tudnék kiemelni, míg némelyik játékból kapásból az összeset. Továbbá számomra a játék zenéi, maga a játék összhangjának részei, így nem tudnék csak zenei téren dönteni, hanem a végére már a játékokat rangsorolnám, és nem csak a zenéiket. Ezekből az okokból kifolyólag nem is fogok toplistát alkotni, hanem felemlítem ezen játékokat, és pár zenéjüket.

Remélem annyira nosztalgikus, vagy éppen annyira „játszani kéne megint vele” érzést kelt majd bennetek is, mint bennem is. Előre szólok, rengeteg youtube linket tartalmaz a bejegyzés. Jó étvágyat.

Mirrors edge

Oké. Értem én, hogy az egész játék konkrétan egy számra épített, és annak többféle verzióját hallhattuk többnyire az egész játék során, de szerintem akkor is megérdemli a helyét a szerény kis listámban. Magam is elég sokáig űztem a Parkourt mint sportot, így a játék közel is áll hozzám.

Final fantasy 7

Emlékszem, hogy még régen bátyám felrakta a demó verzióját a játéknak, ami lényegében egy harcrendszeri bemutató volt. Clouddal egyedül kellett harcolni folyamatosan egymás után rengeteg szörnyel, limitált mennyiségű cuccal a táskájában. Szörnyen nehéz volt. Régen, mikor elkezdtem a blog írást, és végig vittem a 8-adik részt, ennek is neki leselkedtem. Sajnos a régi számítógépem megmurdált a játék vége felé, és mai napig nem volt elég erőm újra neki kezdeni, hisz a játék hiába nagyon jó, eszméletlen hosszú. Talán majd egyszer.

Final Fantasy 8

A második Final fantasy amivel életemben játszottam a három közül(ff 1-7-8), mégis ezt sikerült csak végigvinnem, és ez volt mind közüla kedvencem is(igen a 7 el szemben ezt jobban szerettem… kövezzetek meg). A játék zenéi remekek voltak. A jelen helyzet hangulatát mindig tökéletesen átadták. Voltak köztük ismerős zenék is, melyek az előző részek picit átdolgozott verziói voltak, bár szerintem ezeket nem bántuk. Jah… és Ultimencia… kabbe!

Morrowind

Szerintem nem volt még olyan játék, amibe annyiszor kezdtem bele és sose fejeztem be, mint ez. Annyiszor, de annyiszor már, hogy őrületbe kerget. Általában elkezdtem egy karakterrel, majd rájöttem, hogy más képességeket akarok, és emiatt kezdtem újra. Majd újra. Majd újra. De most ugyebár a zenékről van szó és nem az én döntésképtelenségemről. A játék zenéi mesterművek, és mindenhol átadják a játék epikusságának hangulatát. Vajon valaha kapunk egy részt, ahol nem börtöntöltelékek vagyunk?

Skyrim

Nos kérem szépen amikor bejelentették a játékot, és orrunk alá tolták az első Teaser zenét, engem kilóra megvettek olcsón(relatív). Második zenének pedig nem sokkal rá, megkaptuk a kiegészített verziót és egyben a Morrowind zenéjének feldolgozott, „Szkájrimosított” verzióját, ami ismét nyerő volt nálam. Ezek után nagy elvárásaim voltak a játékkal, melyekhez… sajnos néhol nem ért fel a játék(bugossága révén. Lásd repülő ló, vagy a Spider Horse). De a játék zenéi már megközelítették a az elvárásaimat, bár a sárkányok közeledtét nem kellett volna mindig ugyan azzal a zenével jelezni, mert hamar egyhangúvá tette a játék dallamvilágát(értsd 10-15 percenként sárkányba futottam). Viszont mint mondtam, nem a játékot veszem a listámba, hanem a zenéit. Azok pedig kiválóak voltak, mint a harmadik részben(Az oblivion zenéit miért nem tudták így eltalálni?)

Tiberian sun

Mindig is szerettem a stratégiai játékokat, még akkor is, ha soha nem voltam igazán jó bennük. De ennek a játéknak a hangulata, története, élőszereplős átvezető videói, és ha már a témánál vagyunk, akkor a zenéi teljesen megbéklyóztak. Ha Cyberpunk könyvet olvasok, vagy olyan hangulatú blogokat, történeteket, akkor a lejátszási lista mindig előkerül. Mondanám, hogy éljen soká a Westwood, de az electronic arts ezt is elintézte nekünk…

Crysis 2

Bár az első részt tartom az igazi Crysis élményt hordozó játéknak, nem tagadom, hogy ez a rész még jó volt. Mind történeti(pár story glitchet félretéve), mind muzsikai szempontból megállta a helyét. A játék zenéi tökéletesen átadták azt a hangulatot amit kellett minden ponton. Kellően pörgős, és ez az ami szerintem egy FPS-hez kell. Mert ugyebár Mozart-ra nem lőhetünk agyon valakit… az olyan beteg volna. A játék menü zenéjétől a mai napig kiráz a hideg. Jó értelemben.

Starcraft

Írtam már régen a starcraftról és a hozzá kötődő érzéseimről. A játék zenéit akkoriban még nem értékeltem, mint ma. Tudta akkoriban a Blizzard, hogy mit kell tenniük a fan tábor lekenyerezéséhez. Erős, sokat mondó zenék, jó történet, és kiváló multiplayer. Noh de most a zenéről van szó. Minden epizódnak/fajnak megvan a saját, picit szegényes, de annál jobb zenei válogatása. Nem véletlen nyert meg engem.

Silent hill

Nem vagyok egy horror játékos. Sőt, utálok horror játékokkal játszani(igen… könnyen ijedős vagyok. ez van.). Viszont élvezettel néztem a monitort, amikor bátyám játszotta végig őket. Itt nem emelnék ki külön részeket, viszont ez az a kategória, ahol tudnék egy top5-ös listát alkotni az összes általam ismert rész zenéiből. Talán majd egyszer írok egy bejegyzést részenként lebontva Top5-re, de az a jövő kérdése. Az ötödikkel kezdem, és az elsővel végzek. Csak, hogy megbontsam a világ rendjét és káoszt hozzak a világra… vagy mi a szösz.

Silent hill 4 Melancholy Requiem

Silent hill 1 Silent Hill

Silent hill 2 Promise (Reprise)

Silent hill 4 Room of Angel

Silent hill 2 Theme of laura

Diablo2

Az előző bejegyzésem témája, és egyben Blizzard termék. Márpedig a Blizzard tudja a dolgát, és ezt meg is mutatta nekünk már többször is. Kár, hogy manapság már nem gyártanak olyan zenéket, melyekre pár év múlva is szivesen tekintünk vissza(Az eredeti World of Warcraft menü zene, vagy cinematic trailer zene óta). Noh de az ő dolguk, ők tudják. Viszont ebben a játékban visszaköszön egy régről ismert muzsika feldolgozása, és rengeteg kellemes hangulatkeltő muzsika.

Warcraft 2

Szép emlékeim vannak erről a játékról. Órákon keresztül képes volt magába szippantani a történetvezetésével, lehetőségeivel, zenéivel. Ebben a részben még nagy hangsúlyt fektettek a zenékre, bár a harmadik rész se szégyenkezhet, hisz az is képes volt megállni a helyét. De most még a második rész dallamairól beszélek inkább. Az emberek zenéit inkább a háború fontosságának kiemelése, és csekély kilátástalanság övezi, míg az orkokét a tömény harci vágy és misztikum hangulata hatja át. Egyszerűen imádom(For the horde!)

Warcraft 3

Ha már említettem a warcraft2-t akkor illene a folytatását is említenem. Mint mondtam, a warcraft 2-be rengeteg időm veszett anno, de ebbe mégtöbb. Rengeteget játszottam a kampánnyal, vagy botok ellen az eredeti pályákon, később pedig már csak moddolt mapokkal. De azokkal még a mai napig néha. A játék zenéit soha nem kapcsoltam ki, mert mindig hangulatba hozott a kellő feladatok ellátásához. Bár a fajonkénti 3 zene picit kevésnek bizonyult hosszabb játszásokhoz. Bár a kieggel bekerült még pár, de nem valami sok az se. Mindezek ellenére, igazán kellemes dallamokat kapott a játék.

Heroes 2

Talán az egyik legjobb rész volt, bár szerettem a harmadik részt is. Ez a rész a még rajzos grafikájával, nyugodt zenéivel képes hosszú-hosszú ideig lekötni az embert. Emlékszek még anno, hogy a heroes 2 milyen hosszú ideig képes volt engem, és bátyámat lefoglalni. (Itt kérdezném meg. Nincs kedved majd valamikor játszani? :D )

Warlords Battlecry és Puzzle quest

Említettem anno, hogy ez a kedvenc Fantasy világom. Komplex minden téren, és a története is kiváló. Zenéi az összes részben megállták a helyüket, bár a Battlecry 3 zenéi voltak azok, amik órákon keresztül hipnotizált állapotba küldtek. Számomra mind megunhatatlan, gyönyörű zene.

Assassins creed 2

Anno elkezdtem játszani az első résszel, de unalmasnak találtam, és hamar szakítottam is a játékkal. Amikor haveromék elkezdték ajnározni a második részt, úgy gondoltam, „miért is ne?”. A játék magába szippantott teljesen. A zenéi, a hangulata mind a toppon voltak nálam.

Rengeteg játékkal volt szerencsém már játszani, és ezek nagy részének muzsikái számomra feledésbe merültek. Nem nagyon tudok kiemelni ezeken kívül most olyanokat, amiket nagyon szerettem, és ezt sajnálom nagyon. Noh nekem ezek a favorit zenéim(már amelyek az írásközben eszembe jutottak). Nektek mik a kedvenceitek?

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Necroman Mk2
The Crew

2024.04.12.
13

Malleus
Faith of Danschant (神舞幻想)

2024.04.07.
2

CHASE
Nolan filmjei

2024.04.02.
5

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2024

2024.03.20.
16

Necroman Mk2
Majd nálatok

2024.03.15.
6

p34c3
PlayStation VR2: Valós halál?

2024.03.15.
6

drag
2023 legjobb filmjei - szerintem

2024.03.09.
8

Necroman Mk2
Flashpoint Archive bemutató

2024.02.25.

Malleus
Mists Beyond the Mountains

2024.02.17.

p34c3
Red Dead Redemption dedikálás

2024.02.15.
2

Necroman Mk2
Barbie Fashion Designer

2024.01.11.
3

liquid
Wonka

2024.01.07.
10

p34c3
Marvel's Spider-Man 2 ajánló

2024.01.04.
11

mcmacko
Pecker - egyem a pöckölőjét

2024.01.02.
3

CHASE
Kedvenc soundtrackek

2023.12.31.
1

Necroman Mk2
2023. év dala

2023.12.31.
3

p34c3
Globular Cluster CMP2 PS VR2-höz

2023.12.24.

liquid
Az univerzum urai

2023.12.17.
3

liquid
Minden idők legjobb trailere?

2023.12.05.
10

p34c3
Én kicsi gamer sarkom

2023.11.22.
34

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==