[42] Totti5 (offline)

Segtksz - Vadllat - Kertitrpe

egy 34 ves fi s itt lakik: Komrom-Esztergom / Esztergom

4218 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 132098 kreditet gyjttt

2014 January
19:34 Xbox ONE tapasztalatok
Kell ez neknk? megri?

Xbox ONE a gp :- Nagyobb mint a PS4, de nem nagy. Teljesen letisztult lek. Egyetlen gomb szer kpzdmny lthat az ellapon ami a Bluray olvas rintgombja. A gp tetejn egybl szembetn a masszv, a konzol felt kitev lgnyls, ami mr j jel arra, hogy a htssel nem lehet gond, illetve a h nem a gp htuljn tvozik, hanem flfel, ami mr papron is hatkonyabbnak tnik. A fnyes fellet nagyon szp nagyon j, addig, amg flia van rajta, mert utn karc, karc htn ha az ember akrcsak rnz vagy le szeretn trlni a port rla…

- A tp kln van, kisebb s az is megkapta a X1 dizjnt s fnyes fellet...

Xbox ONE Kinect?! :

- Itt valami nem stimmel. Jobb, szebb, gyorsabb, pontosabb, kisebb helyigny, HD felbonts minden ami kell, csak ppen nincs ami kihasznlja. Nincs egy jtk, nincs egy olyan program ami demonstrln a ltjogosultsgt. Termszetesen van pr funkci amit tud pl az arcfelismers, gy a gp indtst kveten ha a lttrbe l az ember s trolja a gp a jtkos accountjt, akkor automatikusan bejelentkezik, miutn lecsekkolta azt. A hangfelismers mr nem ennyire patent. Annyira pontos angolt kvn hogy csak anyanyelvi szinten lehet rdemben hasznlni, ezen mg van mit dolgozni, mert amgy a rendszer j lenne, csak gy nem lehet hogy az ember elkezd a kinectel beszlni ami hamar tmegy vitba s ordiblsba, s az a helyzet hogy mindig a kinect nyer...

Xbox ONE start :

- Megcsinltk azt, amit a 360al nem igen sikerlt, lnyegben nincs hangja s terhels alatt sem vettem szre ( pl Ryse ) hogy az alapjratnl nagyobb zajt csapna, teht a hatalmas ventiltor s a nagy htfellet jl vgzi a dolgt, kivlan vezeti el a ht, nagyon kulturlt az, ahogy a gp viselkedik. Ennl tbbet nem is kvnhatna az ember.

Xbox ONE go to dashboard :

- Nem kell megijedni, nem harap! elsre nem ismeri ki magt az ember, mert teljesen ms, mint amit megszoktunk 360on. Idt kell neki adni, mire az j funkcikat kiismerjk. Sok benne a kvetkezetlen dolog, sokat fog ez mg vltozni, mint ahogy 360 esetben is teljes arculatvlsok voltak az vek sorn, mire kiforrott a jelenlegi sokak ltal kedvelt rendszer.

- Maga az OS piszok gyors, a programok kzti vlts gondolkods nlkl megy, nem tudtam zavarba hozni, akrhogy is prbltam. Vannak bven hinyossgok pl nem ltni a HDDn tallhat adatokat egy helyen, de kln-kln meg lehet nzni mennyit foglal egy program ha nagyon akarja valaki.

- Csempe desing, ami nem meglep, ahol a kezdkpernyn a JTK van a kzppontban, ha csak jtszunk rajta a gpen. A multitasking, a jelenleg fut program egy igen nagy csempn lthat, gy knnyedn ki be tudunk lpkedni, amit eltveszteni sem lehet. A kontroller ’xbox’ gomb lenyomsval azon nyomban a dashon vagyunk s netezhetnk, bngszhetnk a menpontok kzt, a piactren sb… majd egy gombnyomssal visszatrhetnk a jtkba.

- A multitasking agya a SNAP AN APP mini csempe oszlop, ami a kperny jobb szln jelenik meg s onnan indthatunk klnbz dolgokat gyorsan, s betehetnk klnfle funkcikat magyarn testreszabhatjuk… amiket szeretnnk azonnal elrni. Ennek igazbl kinectel van rtelme, hisz ’ Xbox Snap’ kimondsval megjelenik s indthatak a programok, de kontrollerrel is el lehet hozni, 2-3 gombnyomssal, viszont akkor mr oda a knyelmi jelz.

- Jobbra lapozva lthatak a jtk, film, zene, app szekcik, amik kln nagy bannert kaptak, gy azonnal kznl vannak, nem kell kln menbe keresglni.

- Balra lapozva pedig a bart, activity, acsik s a sajt profil menpontok rhetek el.

- Ami a lnyeg a MY GAMES / APPS ahol a megvett s letlttt, teleptett jtkok s appok tallhatak, egyenlre mg kezdetleges szinten mlesztve, de legalbb egy helyen...

- Hogyan lpjnk ki a jtkbl? nem gy, mint 360on… xbox gomb, majd a nagy kzps csempn a nyugdjazott start gomb ( most Menu gomb a hivatalos neve ) lenyomsval ahol lthatak a klnbz lehetsgek az adott programhoz pl: indts, lellts ( install, update kezds avagy lellts, szneteltets ) kedvencek kz tevs, store, settings, help stb…

- Az acsik s a bartok menpontok messze nem olyan knyelmesek s gyorsak, mint X360on ( ez most kb olyan mint a PS3on ) ezen mg dolgozni kell, hiba van milli statisztika arrl hogy ppen ki mit csinlni, hol s mikor, mivel, mennyit, ha ez annyira kln van hogy nincs rtelme odavnszorogni, ellenben ha gyorsan be lehetne hozni akr jtk kzben is, mr lenne… mint ahogy x360 esetben

- Mindenkp beszlni kell a telepts s letlts funckikrl, melyek igen nagy lpst tettek elre. Az eddigi 8GB-os mret lassan a mult lesz, s 30-40GB-nyi adatot kell letlteni s telepteni, ami rengeteg. Lemezerl val telepts esetn annyival tbb idt vesz ignybe, a 360nl, ahnyszor nagyobb a mret. Ez egyszer matek, ezen kr rgdni, amgy is csak egyszer kell feltennni, az meg nem lehet olyan nagy tragdia, de itt mris van egy csavar, hisz nem kell megvrni a teleptst! A jtk kb 20%nl mr indthat s jtszhat, a teleptss pedig folytatdik a httrben.

- Xbox LIVE letlts esetn, szintn ugyan ez a helyzet. Pl Forza Motorsport 5-t digitlisan szereztem be, s az a 30 akrhny GB rengeteg adat a kvzi lass internet elrsemmel ( 10Mbit ). Sebaj, a jtk igen hamar indthat volt, de nyilvn mg nem lltak rendelkezsre a tartalmak. Szabad jtk, majd plyavlaszts s SPA. Ez mg pont nem volt letltve, de semmi gond, amint rmentem s mris ezt kezdte el szedni s amint ksz volt mr mehettem is szguldozni ( autknl ugyan ez a szisztma ). Nincs nagy jelentsge, hisz az a legjobb ha megvrja az ember hogy az egsz letlts befejezdjn, de ez is egy rdekes, knyelmes s elremutat technikai megolds.

Xbox ONE record video :

- Az egyik olyan funcki amire btran r lehet mondani hogy nextgen. Az utols 5 perc jtkot mindig automatikusan trolja, s brmikor le lehet menteni klnbz szeletekben, gy ha ppen volt egy EPIC, sokkol, FUN, vagy skilled jelenet akkor azonnal vissza lehet nzni s elmenteni. Ez nekem szemly szerint nagyon tetszik, persze vide felvtelt mi is indthatunk brmikor. Egyszerre 5 percet lehet felvenni, amit az UPLOAD STUDIO APP-al tudunk kezelni: vgni, mdostani, almondani, kp a kpben, vide kommentr, klnfle effektekkel megspkelni vagy egyszeren csak tbb videt egymsba fzni s sszevgni. 5 klippet lehet teht 25 perc fzhet egy videfjl. A vgs pofon egyszer, jobb oldali analg a vide vge, bal oldali a vide eleje, amit jobbra-balra hzva mdosthatunk. A ksz videt SKYDRIVE trhelynkre tlthetjk fel, ami a PCn Win 8 alatt azonnal megjelenik, amit letltve onnan feltehetnk a Yutubra. Kpments funkci sajnos nincs, de ltva hogy milyen frankn mkdik PS4en, remlhetleg az MSnl is tervben van.

Xbox ONE go to sleep :

- No igen itt a msik nextgen funcki, a hibernci. Egyenlre BETA llapotnak rja a rendszer, de mkdik. Ha olyan jtkkal jtszunk, ahol nem tudunk menteni s abba kellene hagyni, a hibernci mdban kell kikapcsolni a gpet. Ilyenkor tbbet fogyaszt, mint ha teljesen lelnnk, de hasznos dolog, ha nincs ms lehetsg. Sokszor prbltam, 12 ra utn is csettintsre azonnal felll a gp, az adott jtk pedig ugyan gy ment tovbb mintha semmi nem trtnt volna, teht mkdik a dolog!

A kontroller :- Fogsa kzre cuppansabb, mint a 360as, kisebb igen, de formsabb ezrt knyelmesebb.

- Ravaszok ssze sem hasonlthatak mg a 360asval sem, nemhogy msval, annyira minsgiek Nem csak pihe puhn mennek s tkznek, teljesen nesztelenek, de mg ergonmiailag is nagyon ki vannak tallva.

- Ravaszokban beptett rezgmotorok nagyon jl funkcionlnak, egyenlre Forza 5 alatt mkdnek a legjobban.

- Gombknak nincs holtjtka, a pereme pedig segt s biztos fogspontot ad. Kisebbek, az ellenllsukat cskkentettk ami egyrtelmen elny. Minsgibb knyelmesebb.

- D-Pad a 360asval szemben pontosan s gy hasznlhat, ahogy az elvrhat.

- Ami nem j az az RB-LB gombok, nagyon a szln van a mikrokapcsol gy csak ott lehet nyomni. Ezt remlhetleg ksbb orvosoljk egy kvetkez szrival.

- A gphez, kontrollerhez jr a mikrofon, ami kb ugyan olyan mint amit 360 esetben megszoktunk, termszetesen X1 dizjnal. Azt hogy a hangminsg mennyit javult sajnos nem tudom, mert nem volt mg kivel tesztelni. Amiben jobb, hogy immron nyomgombokkal lehet lltani a hangern illetve a nmtson.

Szumma szummrum :

Aki ezt a gpet vlasztja az biztos hogy egy ignyes, jl sszerakott masint egyrtelmen egy JTKKONZOLT kap , s kezdsnek egy igen j kezdcsomagot, amiben van autverseny, akci, sandbox, platformer, verekeds, ptkezs, teht minden gy mindenki megtallhatja a szmtst, hisz ezek mind igen j jtkok. Izgalmas s rdekes jv eltt llunk, az idei E3 biztos sok meglepetst tartogat, vagyis sok sok jtkot mind a PS4-re, mind Xbox One-ra.

Lssunk egy jtkot mg rviden :

Ryse Son of RomeKlssgek :

+ alapvets minden nextgen gp tulajnak, ami a gp erejt s az j generci grafikai ugrst demonstrlja

+ Cryengine 4 gynyren dolgozik, semmi rece nem lthat a kpernyn, minden krvonal kristly tiszta, les s kidolgozott. Nincs popup, nincs sprols rnyk, nincs zizi, nincs lpoly stb... Lehetne fokozni s lerni mindenre, hogy mennyire brutlisan ott van, de ezt ltni kell, nincs mese!

+ Karakterek kidolgozsa, a SZNSZI jtkok, a SZINKRON, mimika kimagaslak ( ez biztos Crytek jtk?! )

+ Story korrekt, a szoksos "bossz" tma, de tnyleg jl van tlalva

+ Zene hangulatos, mindig az adott szitucinak megfelelen szlt amit kimondottan ignyesnek s ersnek reztem ( OST hallgats lesz ebbl )

- A frm ( ez biztos Crytek jtk... ), csak a szoksos, most sem jtt ssze nekik rendesen

Gameplay :

+ Sok fle helyszn, messze nem csak a vrosban kell nyomulni s minden bjtifulosan nz ki + mivel roppant vltozatos nem lesz unalmas egy percre sem

+ Harc oks, klnbz enemy tpusokhoz ms mdszer kell, de alapjaiban egy kaptafa, s fleg a j reakcira pl

+ Nem csak egy enemy tmad egyszerre, hanem folyamatosak a tmadsok ( br csak ilyen lenne az AC harcrendszere minimum )

+ A mezei harcot olykor feldobta pr minijtk (llvnyos nylpuska pl), parancsok kiadsa ( ezt lehetett kinecten keresztl is )

+ - Hardon jtszottam, s nem voltam isten, volt restart bven, de sajnos a Legendary nehzsg csak egy vgigjtszs utn olddik fel, sajnos mert pont az a szint amin mi jtszani szeretnnk, az a szint amint a jtk kell kihvst nyjt a sajt keretein bell persze

- Teljesen cs, br ez most nem negatvum, csak tny

- Kevs komb a harcokhoz

- A szoksos jrahasznostott enemy tpusok, amik ksbb felvltva jnnek egyms utn, mintha nehezts lenne, de mg mindig nem az

- Nincs benne QTE, mert nem rja a kpernyre ( nesztek fikagpek, a Crytek megoldotta :) ), viszont minden kivgzs QTE, ahol valamennyire szmt a sorrend, h mikpp nyomjuk le a gombokat, de annyira mg sem

Crytek eddig krtssel volt bajban, itt most megvan olyan szinten, ahogy azt brmi megirigyelhetn, viszont jtkmechanikban ennl tbbet is ki lehetett volna hozni a harcokbl, mert az alapja nagyon-nagyon j, csak felsznes.

Vgig lveztem minden pillanatt, kellen hossz, vltozatos, hvazzeg nextgen tekn s lmny.

Semmi gond nincs a 6/10el, a gond az hogy ez a kzvlemny szerint egy rossz jtk, mert a j jtk 8-10ig tart csak. Nyilvn ez baromsg. 6 pont egy j jtkok takar.

Szmomra ez 7/10 volt, mert a kor, a karakterek, a krts magukkal ragadtak. Nyitcm, szval ha lesz mg hasonl jtk a Crytekl, akkor az biztos kikszbli a gyengesgeket, mint ahogy szokott lenni, s nagyon remlem lesz!
13 komment

[3] Coca82.
May 12., Tuesday 10:46 #13
Ja azt elfelejtettem ,hogy mind kt konzol htrnya ,hogy a fnyes felletk nagyon knnyen karcoldik mint egy lemez alja nagyon kell rjuk vigyzni ,hogy ne karcoldjon szval n mind kt konzolt teljes egszben matt feketben adtam volna ki...
[3] Coca82.
May 12., Tuesday 10:37 #12
Nekem mr volt Xbox One-om megjelenskor akkor mg kevs jtk volt r most PS4-em van ,de bekne szerezni egyett PS4-el ellenttben tnyleg nagyon nagyon halk mg jtk kzben is a Ryse alatt is nma csend... Megri venni fleg mert jn r a Gears Of War Kollection is vagy mi j konzol...Szoftveresen jobb mint a PS4.
Nekem a menrendszere is jobban tetszik a ps4 el ellenttben ,habr a PS4 is knnyen tlthat. Egyedl az nem testzik az xbox one -ban ,hogy a Avatar nem olyan mint ann xbox 360-on ,de ezen kvl semmi gond vele. Az a j ,ha van mind a 2 konzolbl mert mind2 nagyon j kis masina.
[42] Totti5
Jan 30., Thursday 21:42 #11
Vlasz rob (#10) zenetre
Ezzel nem lehet vitatkozni
"Jl nz ki, rdekes, de ha nem ez lenne a cme, akkor jobb jtk lenne..." Xbox ONE - WiiU - WIN10
[25] rob
Jan 29., Wednesday 15:34 #10
Kell neknk megri. Nekem megvan mind a kt NextGen gp s egyenrangnak rzem ket...
PS4 Pro / Nintendo Switch Lite
[42] Totti5
Jan 21., Tuesday 18:18 #9
Vlasz zsozsa (#5) zenetre
Prbltam, csinltam is videt tbb jelenetbl, de csak 2 perces lett ( Fifa ). Akkor rosszl gondoltam Ez akkor szomor dolog. Remlem mind a vide renderels minsge mind a hossza fejldni fog a jvben. Az j dolog hogy 5 perces vide nem nagy mret, de a minsge sem valami hde. Ha mr van ilyen funkci akkor lehessen tbb fle minsgben lementeni a videkat, kinek hogy tetszik.
"Jl nz ki, rdekes, de ha nem ez lenne a cme, akkor jobb jtk lenne..." Xbox ONE - WiiU - WIN10
[13] Cash Bacsi
Jan 21., Tuesday 16:41 #8
Remek sszefoglal, gratula! Amit n mg hozz tudnk tenni, hogy az ember az els pillanattl fogva szereti a gpet, rzelmileg ktdik hozz, akrcsak egy Apple termknl, amit elrni valljuk be igencsak nehz dolog ...
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
[5] Invisible
Jan 21., Tuesday 9:25 #7
Vlasz zsozsa (#6) zenetre
Nem ht! Munkatrsam (angol) is sokszor hiba beszl neki, nem reagl, vagy tk mst csinl a gp mint amilyen hangutastst kapott! Pedig Hayley anyanyelvi szinten beszl
"Tu t'demandes qui j'suis ouais Un mec amer, non Juste la partie sombre du nique ta mère Sans"
[48] zsozsa
Jan 21., Tuesday 8:28 #6
A kinctnek meg nem kell anyanyelvi kiejts. rdekes, hogy van amikor tk jl elbeszlgetek vele, van amikor meg semmire nem reagl. Pedig a kiejtsem nyilvn nem vltozik. Amgy jl beszlek angolul, de az anyanyelvi kiejsi szint azrt odbb van. Szval nem ettl fgg, inkbb taln az fw-jt kne kicsit csiszolni.
Dzszon Tetem a Transplanter
[48] zsozsa
Jan 21., Tuesday 8:22 #5
Ezek szerint a vide sszefzst nem prbltad... n igen. s brmit csinlsz, a vide vgleges hossza nem haladhatja meg az 5 percet. Egy faxsg... Soxori "hibernci" utn teljesen belassul a dash. Kell neki egy fullos restart. Ryse-al igen, annyi a baj, hogy nem tettek bele egy fasza harcrendszert, gy olyan egyszer j, aztn elg kategria.
Dzszon Tetem a Transplanter
[39] Hunk2
Jan 20., Monday 23:26 #4
Vlasz Totti5 (#3) zenetre
rtem!
Kszi a vlaszt!
"lni s lni hagyni"
[42] Totti5
Jan 20., Monday 23:01 #3
Vlasz Hunk2 (#2) zenetre
Nem hiszem hogy brmit is megtartottak volna abbl, hisz nincs benne kinectre utal rsz. Amit tud az akci az nagyon j, prgs, pontos lvezetes, de tbb kombval vltozatosabb lett volna.

2 fs co op horda md, enemykkel, csapdkkal. Sajnos publik hama elvette a kedvem, mert akrhnyszor jtszottam olyannal tett ssze aki 1 perc alatt kifekdt s egyedl az enemyk ellen plusz a flnts trsamat gygytani llandan nem igen lehet egyszerre... maga a kivitelezs hangulatos s kellen nehz.
"Jl nz ki, rdekes, de ha nem ez lenne a cme, akkor jobb jtk lenne..." Xbox ONE - WiiU - WIN10
[39] Hunk2
Jan 20., Monday 21:37 #2
Ksz a rszletes inft!
RYSE azrt hozzteszem Kinect cmknt indult tn azrt van az egyszersg.
Arna mka amgy milyen?
"lni s lni hagyni"
[25] Shark
Jan 20., Monday 21:10 #1
n is a one mellett dntttem s idn meg is lepem magam vele
Xb: Shark hun Ps: Zoli1219
Totti5
"Jl nz ki, rdekes, de ha nem ez lenne a cme, akkor jobb jtk lenne..." Xbox ONE - WiiU - WIN10
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
Playstation3
Playstation Portable
PC
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Szrakoztat, Verekeds, FPS, Online FPS, Verseny, Szimulator, Sport
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk interneten, Zene (hallgatom), TV, Mozi , Frum, NASA weboldal feltrse, szs, Bicikli, Tenisz, Fat body building, Body buiding
Bartok, ismersk
Roxas
(offline)
Deep
(offline)
xXwilliamsXx
(offline)
balka
(offline)
Jackass
(offline)
LordHappy
(offline)
tyrant1971
(offline)
clave
(offline)
Nesh
(offline)
Maximus_Hun
(offline)
kamikaze76
(offline)
galbalazs87
(offline)
migren
(offline)
harlekin
(offline)
XBOX Live