[4] Victorpictor (offline)

Ő egy 117 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

4721 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 4745 kreditet gyűjtött

2014 January
14:33 Tévék több százezerért, de miért is...
Csak egy rövid, elgondolkodtató írást szerettem volna összehozni arról, hogy megéri-e manapság, nyakig a HD korszakban gázolva, 2-3-400 ezer forintot áldozni egy lapos képernyős megjelenítőre.
Született vala eme írás pedig mindazért, mert pár hete, hosszas fórum olvasgatás és próbálgatás után szert tettem egy Optoma GT7000-es (HD65) vetítőre.
Akik még nem próbáltak ki egy hasonló szörnyeteget és tv vásárlás vagy csere előtt állnak, mindenképp adjanak neki egy esélyt, nem fogják megbánni.
Amennyiben rendelkezésünkre áll egy kb. 100"-os, lehetőleg fehér és sima falfelület, csodát fogunk látni. Jómagam ezidáig egy LG 47LM671S-t bámultam és meg voltam győződve róla, hogy nagyszerű moziélményt kapok. Tévedtem.
Újradefiniáltam a "home cinema" kifejezést, illetve talán most nyert értelmet. Egy ekkora kép, még ha csak 720p is, egyszerűen lenyűgöző. Én ráadásul még a set top boxot is rákötöttem, bár sokak szerint ez már a szentségtörés kategória, de sebaj :)
Természetesen egy projektor sosem lesz egyenlő a tévével, oda kell rá figyelni, bemelegedés, visszahűtés, lámpa élettartam, zajszint, stb., mégis úgy gondolom, akinek megvan hozzá a helye (általában ebben a kategóriában 3,5 méter vetítési távolság is elég), mindenképpen gondolkodjon el rajta.
Nem egyszerű élmény 100"-on fűrészelni a sáskákat :D
Aki már rendelkezik "küklopsszal" és van kedve, ossza meg a tapasztalatait velünk!

Ui: manapság használtan egy ilyen belépő kategóriás vetítőt meg lehet kapni 100 ezer forint alatt.
24 komment

Jan 07., Tuesday 18:44 #24
Válasz xboxfreak (#23) üzenetére
Mit értesz tökölés alatt?
GamerTag: Bobolit
[15] xboxfreak
Jan 06., Monday 16:33 #23
A pioneer kuro-n az SD adás is szép ... a projektor meg néha jó néha nem ... világosban pl. nem ... + tökölni kell vele minden alkalommal ami egy idő után uncsi ...
Jan 04., Saturday 21:02 #22
Válasz armi (#20) üzenetére
Az az érdekes, hogy nem annyira vészes a dolog. Én simán nézek még akár dvd screenert is a projektoron és nem találom annyira szörnyűnek. Persze ha utána egy 720p-s filmet nézel, akkor rögtön szembetűnő a különbség.
Felbontást itt sem tudsz állítani, az adott.
GamerTag: Bobolit
[25] Shark
Jan 04., Saturday 19:11 #21
Válasz Victorpictor (#12) üzenetére
Nyilván elírtam,50"-tól felfelé.
Xb: Shark hun Ps: Zoli1219
[31] armi
Jan 04., Saturday 17:05 #20
Ami viszont érdekelne, az egy a felbontással kapcsolatos dolog. Ugye a full HD tévéknek elég kellemetlen velejárójuk és egyben nagy előnyük is a hatalmas felbontás. Ha van HD műsorod, filmed, akkor csodás látvány, de DVD vagy SD adás esetében nem a legjobb. Na most elvileg a projektor ha 720p-s vagy 1080p-s, a többféle felbontás támogatása következtében, a DVD vagy SD tévéadást szintén gány minőségben adja le, mint egy HD tévé?!

Egyszerűbben kifejezve: ugyanolyan sz**ul fest az SD adás projektoron, mint HD tévén?! Mert a tévé felbontását nem tudod állítani, de a projektorét lehet, nem?!
Ki minek gondol, az vagyok annak...
[48] zsozsa
Jan 03., Friday 21:12 #19
Egyszer Gears of Waroztam egy baxott nagy vásznon osztottképernyőn, tényleg nagy királyság volt. Tán egy picit homályosabb volt, mint szeretem, de a vászon méret miatt tényleg ütős volt.
Azért 55 colon is egész jól elvagyok itthon, nekem már ez is moziélményt ad, kb. 2 m-ről. És hát ugye tűéles 1080p (ha olyan az anyag).
Dzsézon Tetem a Transplanter
Jan 03., Friday 21:07 #18
Válasz armi (#17) üzenetére
Most már azért megkérdezem: láttál valakinél üzemelő HD projektort? Mert való igaz, hogy az 1600 ansi lumen kevésnek tűnik, pláne hogy ez csak papíron ennyi, de mégis - és ez engem is meglepett - bőségesen elegendő egy átlagosan besötètített szobába, akár egy kis lámpa fénye mellett is. Az LG LED projektora például 700 lumen papíron, nézd meg a YouTube-on mennyire elég, teljesen használható.
Abban persze igazad van, hogy a tv képe szebb lesz egy "olcsó" vetítő képénél, de én itt elsősorban a mozi élményt emeltem ki, ami hidd el megragadó tud lenni.
Ugorj fel egyszer és döntsd el magad
GamerTag: Bobolit
[31] armi
Jan 03., Friday 20:48 #17
Leírhatod még nagyon sokszor, h használt, de én erre megint csak azt tudom írni, h használtan nem veszek projektort. Nekem 100k is sok lenne, ha behalna.

Nagy tévé. Mit értünk nagy tévé alatt? Méret ügyileg ne hasonlítsuk össze a tévét a projektorral, egyértelmű melyik a győztes. De szerintem egy, az általad használt 47"-os tévé az átlag usernek már nagy, komoly méret. Ekkorát pedig simán veszel 240-ből, nem is a legegyszerűbb modellt. De ha neked csak a méret számít és semmi más, akkor lelked rajta. Biztos vagyok benne, h a tévéd minden szempontból szebb képet ad, mint a projektorod a kemény 1600 lumen fényerejével. Ahhoz tényleg rendesen be kell sötétíteni. Jah ... várj ... akkor nem is tudod bármikor használni, csak ha légmentesen lezárod a szobát?
Ki minek gondol, az vagyok annak...
Jan 03., Friday 20:31 #16
Válasz armi (#15) üzenetére
Érdekesek az "érveid". Nyilván az ár, amit írtam azért kedvező, mert használt termékről van szó. Egy belépő full hd vetítő ára nagyjából 240e Ft körül mozog, ebből nem veszel pazar tévét nagy méretben.
Írtam én, hogy mennyi tévét/filmet nézek rajta naponta? Szerintem nem, akkor sem ha még egy felkiáltó jelet is raksz a kérdőjel után
De nem érdemes ezen vitatkozni, neked nem jön be, ennyi.
Másoknak azért hátha megtetszik
GamerTag: Bobolit
[31] armi
Jan 03., Friday 20:21 #15
Nem vennék használtan projektort és más elektronikai cikket sem, ha megoldható az új.

Nézd meg, h mennyi egy full HD projektor! Azon a pénzen már pazar tévét veszel.

Szerinted mennyit bír majd az izzó, ha tévét is azon nézel?!

Fejleszteni meg lehet, de egy tévét bekapcsolsz és megvan minden, ami kell a filmezéshez, játékhoz, a tökéletes élményhez.

A bejegyzésedben pedig semmi újat nem tudtál felhozni, amivel eloszlattad volna a "tévhitemet".
Ki minek gondol, az vagyok annak...
[35] Npeti
Jan 03., Friday 20:09 #14
Ez igaz is, amég az számít, hogy nagy legyen a kép. A többi nekem is csak macera lenne, ennyit meg nem ér az, hogy egész falnyi a kép (nekem). Inkább legyen kisebb de sokkal szebb a kép.
Jan 03., Friday 19:54 #13
Válasz Victorpictor (#10) üzenetére
nem kapsz jóféle kis tévét.
4. kábelcsatornában pillanatok alatt igényesen el lehet vezetni a kábeleket
5. ezt inkább nem kommentálnám
GamerTag: Bobolit
Jan 03., Friday 19:53 #12
Válasz Shark (#11) üzenetére
150"-os tv?
GamerTag: Bobolit
[25] Shark
Jan 03., Friday 19:47 #11
Hevernak annó volt,de soha nem vennék.Egy szép tv sokkal dekoratívabb,szebb képet ad,nem kell vacakolni a bemelegedés és az áltatald is írt dolgokkal,és csak egyszeri kiadás.Használtan tuti nem vennék,ahogy semmilyen műszaki cuccot.Ha már nagy képre vágyom akkor veszek egy 150"-os tv-t,nekem az is bőven elég.De neked jó szórakozást hozzá!
Xb: Shark hun Ps: Zoli1219
Jan 03., Friday 19:32 #10
Válasz armi (#8) üzenetére
Ezek nagy része tévhit, ezért is örülök, hogy megírtam ezt a bejegyzést.
1. egész nyugodtan lehet venni használtan, megtekintett állapotban, az új vetítő árának töredékért
2. kezdésnek tökéletes egy sima fehér fal, nem kell rögtön milliós vetítőben és vászonban gondolkodni, szépen fokozatosan lehet fejleszteni, ha van rá igény
3. ennyi pénzért (
GamerTag: Bobolit
[30] Lien
Jan 03., Friday 19:09 #9
Egyik ismerősömnek is az van, de nem hiszem, hogy 100"-os, de azon xbox-ozik Ő is. 2 éve volt, hogy az egyik LED vagy valamilye kiégett és cserélni kellett, emiatt nem tudott játszani. És valami 20k volt a csere.
[31] armi
Jan 03., Friday 18:42 #8
Szerintem sokkal macerásabb egy ilyen elhelyezése, mint az, h fogod a tévét és leteszed valahová. Jó hely kell a vászonnak, ehhez megfelelő helyre kell tenni a projektort, lehetőleg a plafonra (nehogy már azt kerülgessem) elméletileg köt hozzá az ember BD-játszót, konzolt, ezekhez hangrendszert. Nálunk van egy teljesen kihasználatlan nappali és gondolkodtam is projektorban, de
1. használtan biztosan nem vennék, normális új, aminek akkora fényereje van, h nappal is lehessen használni drága
2. a vászon megint húzós lehet, akármilyen fal pedig megint nem jó neki, ahogy utánaolvastam. Keretet is érdemes neki csinálni stb., szóval nem úgy megy, h hopp, akkor itt a házimozi
3. Ennyi pénzért pedig már kapsz egy jóféle kis tévét, aminek nem lesznek további költségei.
4. a szobában is irtó macera lenne a kábeleket úgy elhelyezni, h azok ne legyenek útban, viszonylag ízlésesen el legyenek rejtve
5. projektoron tévét nézni pedig nem szentségtörés, hanem butaság

Persze meg lehetne úgy is csinálni, h ott egy nagy üres falfelület, leb***om egy asztalra elé a projektort meg a laptopot és adjad neki. Csak nekem ez nem tetszene. Persze ez az én nézetem. Valóban belegondoltam, de túl macerás lenne.
Ki minek gondol, az vagyok annak...
[20] ink
Jan 03., Friday 17:45 #7
KATT!
Nekünk egy ilyen van, egy éve vettem egy 127 collos (átlójú) vászon feszül hozzá a háló szobában, filmezni ez a nyerő, igazi mozi élményt nyújt. Fakóbbak a színek, mint a plazma TV-n, teljes sötétséget igényel, kicsit ugye zajos is a venti, de mikor a vászon felgördül a mennyezetre a mögötte megbújó 50 collos plazma bélyeg méretűnek tűnik. A lámpa élettartama állítólag takarékos módban 3000 óra, ára 150 euro. Ez 15 Ft/óra. Ha nem hiszünk a gyári specifikációnak, akkor legyen 20/óra. Én ezt nem tartom nagy összegnek összevetve egy mozijegy árával ami a Debrecen Plázában 1200 Ft. No és az élmény az tényleg szinte ugyanaz, sőt jobb, mert az ágyban fekve azért mégis kényelmesebb hideg sörrel a kezünk ügyében...
Gamertag: dirtyfredHUN PSN ID: FREDhun
Jan 03., Friday 17:39 #6
Válasz P.A. (#2) üzenetére
Mindenki ezt gondolja, de én lakótelepen lakom és a nappali tökéletesen elég neki a hely. A Short Throw vetítők pedig közelről tudnak nagy képet szolgáltatni.
GamerTag: Bobolit
Jan 03., Friday 17:37 #5
Válasz CeXzer (#3) üzenetére
2000 ill. 3000 óra a lámpa élettartama fényerő függvényében. Igen, a lámpacsere nem olcsó, de még 2 lámpa cserével sem közelíted meg egy 60"-os LCD TV árát.
GamerTag: Bobolit
Jan 03., Friday 17:35 #4
Válasz P.A. (#2) üzenetére
Mindenki ezt gondolja, de én lakótelepen lakom és a nappali tökéletesen elég neki a hely. A Short Throw vetítők pedig közelrők tudnak nagy képet szolgáltatni.
GamerTag: Bobolit
[24] CeXzer
Jan 03., Friday 16:34 #3
Majd írd meg meddig bírta a lámpa, ha sáskákat is azon fűrészelsz, és mennyi lesz a cseréje?
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[8] P.A.
Jan 03., Friday 16:06 #2
Ehhez azért kecó is kell...akármennyire jó lenne, az én nappalimban valami tuti bebelógna a képbe!
Röfögünk a sárban, örülünk a mosléknak és nem figyelünk a gazda kezében a késre.
[55] axl
Jan 03., Friday 16:03 #1
*ránéz a 17"-os monitorjára és csendben sírdogál egy sarokban*
Minden játék szerepjáték
Victorpictor
GamerTag: Bobolit
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
Kedvenc játék-műfajaim
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Barátok, ismerősök
Ghz
(offline)
sinus1
(offline)
ink
(offline)
hunpepex
(offline)
nas333
(offline)
sepsta75
(offline)
Fefithewild
(offline)
Ray01
(offline)
Sam360
(offline)
KrAtos007
(offline)
R-Win
(offline)
XBOX Live