[11] Rulez (offline)

Jópofa - Vadállat

Ő egy 40 éves fiú és itt lakik: Fejér / Bakonycsernye

4655 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 15649 kreditet gyűjtött

2013 december
13:36 A karszalag, ami Jedivé változtat
A Thalmic Labs által fejlesztett MYO karszalaggal szabadjára engedhetjük a bennünk rejtőző Jedi lovagot. A fejlesztők szerint a termék még idén piacra kerülhet


Néhány évvel ezelőtt hatalmas előrelépésnek számított a mozgásos érzékelésen alapuló eszközök megjelenése (elég csak az Xbox Kinectjére gondolni), azonban ezeknek az eszközöknek a többsége gyakorlatilag működésképtelenné válik valamilyen külső szenzor vagy más hardver csatlakoztatása nélkül.

A Thalmic Labs vélhetően ezt az irányt forradalmasítja a nemrégiben bemutatott új innovációjával. A MYO névre keresztelt karszalag egy teljesen új szintre emeli a gesztusvezérlést és a vele együtt irányított eszközeinket, mivel használatához nincs szükségünk semmilyen külső érzékelőre, kábelre vagy más fixen telepített készülékre. A karszalag az izmaink elektromos aktivitását méri, így függetlenül attól, hogy alkarunkra vagy csuklónkra kerül, még a kisujjunkkal való mozgást is képes érzékelni, így akár csettintéssel elindíthatjuk a kedvenc zeneszámunkat.

A készülék Bluetooth-kapcsolaton keresztül működik és szinte bármilyen elektronikai eszközzel összeköthető. A MYO karpánt Mac és Windows rendszerű gépekkel, iOS és Android okostelefonokkal, valamint táblagéppel is egyaránt működik. Az egyelőre még fejlesztési fázisban járó MYO karpánt az előzetes tervek szerint valamikor az idei év végétől lesz kapható, 149 dollárért, azaz nagyjából 36 ezer forintnak megfelelő összegért.

Forrás: Mashable
2 komment

[57] renz
dec 21., szombat 21:59 #2
A kickstarteren több 10 ilyen jellegű projekt fut, de amíg nincs mivel használni, nincs dedikált játék, addig csak porfogó. Ráadásul drága porfogó. Ráadásul ezek az eszközök borzasztó pontatlanok is.
Az egyik barátom anno beszállt egy leap motion-be. Az egy sokkal univerzálisabb eszköz, de mégis töredék annyi használja, mint amire számított.
liquid 2017. ápr 11., kedd 11:13 #23 -> Rehynn (#20) Jó, akkor még egyszer: kerülj el minket kérlek, és ne kommentelj a továbbiakban itt. (...) biztos vagyok benne, hogy találsz alternatívát.
[38] Hunk2
dec 20., péntek 22:28 #1
Nem rossz, innovatív és ötletes is!
"Élni és élni hagyni"
Rulez
Rock and Roll-t mindenkinek! (PSN ID:Rulez78HUN)
Ezeken a platformokon játszom
Playstation3
Playstation4
Playstation Vita
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Szórakoztató, Verekedős, FPS, Online FPS, Retro, Stratégia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék mindenhol, DVD, Zene (hallgatom), Könyvek, Mozi , Bulizás, Paintball, Barátok, Nyilvános megszégyenülés, Letöltés, Internetes magazinok, NASA weboldal feltörése, Esőben sétálás, Cserepadon ülés, Snowboard, Korcsolya, Északi sarki expedíció, Extrém sportok, Napozás, Görkori, gördeszka, Görnyedt ülés
Barátok, ismerősök
Tommy_Angelo
(offline)
BlackLord
(offline)
rob
(offline)
Jégcsákány
(offline)
kincses36
(offline)
maccc
(offline)
Jackie Estacado
(offline)
atka
(offline)
Nightmare
(offline)
kiscsiga
(offline)
stk
(offline)
reddevil86
(offline)
Sünbalázs
(offline)
bence93
(offline)