[11] Brandon (offline)

Humoros - Egoista - Jlnevelt

egy 30 ves fi s itt lakik: Baranya / Pcs

4111 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 16563 kreditet gyjttt

2013 November
19:27 Nightmare before Sir Daniel Fortesque
November has come, ahogy az ltalam kedvelt Gorillaz nta is hirdeti, tl vagyunk a Halloweenen, amirl semminem eszmefuttatst nem ll szndkomban megosztani. (Legyen elg annyi, hogy szemly szerint nagyon hangulatosnak tartom.) Ellenben ilyenkor ellepik a YouTubeot a ,,Top 10 legflelmetesebb jtk" videk. Anno sokat tprengtem, hogy melyik az a cm, amit szvesen prgetek ilyenkor a gpemben s vlasztsom tavaly ta a Medievil ,,sorozatra" esik, pedig mg csak nem is flelmetes, de legalbb van benne tk.


Fiatalon rintlegesen el-el kerlt a lemez, jtszogattam mindkt rszvel, hol egy klcsnpldnyon, hol a sajt ,,Medievil 2" korongomon, de az elmlt 15 vben nem sok emlkem maradt rluk, ezrt PSN-en bespjzoltam az els rszt, a testvre azta is itt porosodott, de csak most fejeztem be a backlogom kiiktatst. Ez mirt j? Mert gy tudom megalkotni szerny vlemnyem, hogy nem szptik meg emlkek.

Konklzi: Rgen tnyleg sokkal jobbak voltak a jtkok.

A megjelenst kvet cirka msfl vtizedben legfeljebb button layoutban s technikai korltokban (grafika/kamera) hasal a Medievil, ha ezeken tlteszed magad, egy rendkvl j hangulatot raszt, varzslatos kis platformer/kaland hibridben lesz rszed. Rszletes review rsba nem vgnk bele, van abbl elg netszerte. Nincs j a nap alatt ezt illeten. Egyszeren rzdik rajta az a bj, amirt rgen jobb volt jtkosnak lenni. (Persze lehet, hogy csak n vagyok ,,reg".) Kirnduls plyk vrjk, hogy felfedezd ket, apr feladvnyok sznestik a kalandot, amelyek nem tl nehezek, de nha 5-10 percre (esetleg 1-1 rra :) ) kellemesen elakasztanak. Bejrhatsz kriptkat, szellemhajt, horror cirkuszt, mzeumot, ahol egy Tyrannosaurus WRECKS nev triceratopsz csontvzzal is megmrkzl (errl jut eszembe az enyhn morbid humor, amivel br a jtk. Zsenilis).Jrhatsz mg elvarzsolt erdben, London utcin, a Greenwich-i csillagvizsglban, svnylabirintusban etc., de ami a legjobb, hogy egy-egy helysznt tbbszr is meg kell ltogatnod, mert id kzben egy megszerzett trgy/kpessg jabb tvonalat nyit meg. Amolyan ,,metroidvanisan”. Kzben minijtkok sznestik az egybknt sem egyhang jtkmenetet.Utad rmsgek akadlyozzk, akik eliminlsban kzel kt tucat fegyver/trgy lesz segtsgedre. Ezek tbbsgt gy szerezheted meg, hogy az adott plyn elg ellent lsz meg ahhoz, hogy ,,llek-kelyhed" megteljen, amirt cserbe az els rsz vgn a Hsk Csarnokban egy neves hrosz/heroin megajndkoz a fegyvervel, illetve a msodik rszben a kiss hiperaktv Hamilton professzor dob meg valami jdonsggal: prly, fejsze, puska, szmszerj, szmszerj tzes nyilakkal, staplca, varzskard, gatling gun (!), csirkecomb (!!!) stb. stb.
A legyztt plyavgi bossok pedig letfiolkat hagynak htra, amivel nveled a maximum leted, a 'la Zelda.Sztorit illeten senki ne vrjon sokat, nem egy FF VII-rl van sz, tulajdonkppen alibibl kapunk mindkt rszben egy motivciul szolgl ,,A nagy gonosz varzsl feltmasztotta a halottakat, gy tged is, menj s ld meg, mieltt vilguralomra tr" feltst, de Mariot sem azrt szeretjk, mert katarzisra szmtunk, miutn harmadszor ugrunk Bowser fejre.
Ellenben zeneileg s szinkron viszonylatban top a jtk (kort tekintve fleg), pontosan olyan misztikus dallamok ksrnek vgig minket, amilyenre egy ilyen ,,rmsges tndrmesnl" szmtunk. Kellemesen flbemsz, ddolhat.Clkznsgt tekintve szmomra Lego kategria a progi, egyltaln nem tartom gyerekesnek, semmivel sem debilebb, mint egy Nightmare before Christmas, nehzsge pedig pont kellemes, mai mrcvel sem tl nagy kihvs, de ez nem is baj taln.

Zrsknt mindenkinek btran ajnlom a brand mindkt (/hrom) rszt, ha nem tallkozott eddig vele. Zrjeles kiegsztsem oka az, hogy az els epizd kapott egy PSP nyitcm remakeet, amellyel mg nem ismerkedtem meg kzelebbrl, de legksbb jv Halloweenig mindenkppen beszerzem :) Akik pedig anno szerettk az oszladoz lovagunkat, kommentben meslhetnnek kicsit, ha van kedvk.:)

Kszi, hogy elolvastad!

2 komment

Nov 06., Wednesday 19:41 #2
Remlem, hogy a SONY hamarosan feltmasztja a MediEvil sorozatot!
[3] kszbmajom
Nov 02., Saturday 17:17 #1
Igen, ez tnyleg risi jtk a mai napig!! Meg is vettem PS Store-on, hogy tudjak jtszani vele PS Vitn is
n is csak ajnlani tudom, remek emlkeket idz el nlam!!
"How do you prove that we exist? Maybe we don't exist..." - Vivi Orunitia
Brandon
XBOXLive: CollialterHUN PSN (UK): Collialter PSN (HUN): CollialterHUN Wii friend code: 0648-3968-1158 Steam: jaguar19
Ezeken a platformokon jtszom
Playstation2
Playstation3
GameCube
Wii
Playstation Portable
Nintendo DS
PC
Xbox One
Nintendo 3DS
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Krtya, Szrakoztat, FPS, Online FPS, Online RPG, Zene, Puzzle, Verseny, Retro, Szerepjtk
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Jtk interneten, Jtk zsebkonzolon, Zene (jtszom), Magazinok, jsgok, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, Mozi , Anime, tterem, Bowling, teke, Bulizs, Bartok, Billird, Frum, Internetes magazinok, Bicikli, Tenisz, Kzdsportok, Fitness
Bartok, ismersk
kopa
(offline)
TomekKowal
(offline)
Alwares
(offline)
CeXzer
(offline)
ARTURUS
(offline)
Chelsea
(offline)
Nightmare
(offline)
reddevil86
(offline)
tomee0405
(offline)
CoolCat
(offline)
FredPerry
(offline)
KT-ai
(offline)
HungryNerds
(offline)
Rebarbara
(offline)
XBOX Live