[62] casper007 (offline)

Alapos - Átlagos

Ő egy 29 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

4959 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 253420 kreditet gyűjtött

2013 July
22:58 Mosolyogva fogok autót lopni?
Egy játékot várni jó dolog. Nem arra gondolok, amikor megnézel róla pár videót, a hozzá kapcsolódó hírekhez hozzászólást fogalmazol meg, jobb esetben pedig megveszed és végigjátszod. Én az izgalommal teli várakozásról beszélek. Számolod a napokat, pár óránként látogatod a rajongói oldalakat, tudod, hogy maradandó élménynek nézel elébe. Több, mint öt éve így lelkesedtem a GTA IV előtt. De mi a helyzet a másfél hónap múlva érkező ötödik résszel?
Fél évtized alatt sokat változik az ember, főleg, ha a fiatalabb korosztályba tartozik. Igaz, az idősebbekről nem tudok nyilatkozni, tíz év múlva visszatérhetünk a kérdésre. Nem szeretem kevésbé a játékokat, mint annak idején, sőt, többet játszok most, mint akkor. Valahogy mégis minden más. Talán a magánéletem alakult úgy, hogy nem tudok gyermeki lelkesedéssel várni valamit, talán nincs elég energiám, nem tudom. Azt viszont tudom, hogy a GTA V számomra egy nagyon kedves élmény lesz. Sok fejlesztés alatt álló, még meg nem jelent cím van, amire már most rábólintottam: igen, én ezzel játszani akarok. A GTA ettől mindig többet jelentett számomra. Egyértelmű a dolog, a kedvencek kosarának kiváltságos tagjáról van szó, azt hiszem, a San Andreas máig a kedvenc játékom. Életem egy kellemes szakaszában a személyes ízlésemnek megfelelő, saját zsánerében kiemelkedő alkotás került a kezeim közé. Vicces, de ha felidézek akár egy jellemző hangot, megindul az endorfin termelés, mintha csokoládét ettem volna. Azt hiszem, olyan lélegzet visszafojtás, mint a GTA IV előtt, már nemigen adatik meg. Előzetesek, interjúk, képek, videók, elhintett információk, elemzések, találgatások. A Grand Theft Auto egyébként is olyan sorozat, ahol hírértékként szolgál egy új jármű vagy egy régi zenekar visszatérése. Érdekes, ha a részleteket és apróságokat nézzük, akkor a szerepjátékoknak illene vinniük a pálmát, erre a fél világ a bűnözőkre mereszti a szemét, hogy „Azta, megint lehet biciklizni! Olé!” Egy szó, mint száz, nem tanulom meg az összes jármű márkát, de a korábbi énemhez képest jelentősen visszafogott módon szeretettel várom a játékot. Széljegyzet: nagy változásoknak nézek elébe, szeptembertől dolgozok, hirtelen rengeteg kétség szakadt a nyakamba: elköltözés itthonról, függetlenedés, és minden más, ami a felnőtt élettel jár. Talán ez a zavaros és félelmetes időszak is rányomja a bélyegét korábbi fanatikusságomra.


Úgy érzem, ilyen arccal veszem majd kezembe először a játék dobozát.

De mit is várhatunk a Rockstar nagyágyújától? Ez az első generáció, ahol nem az aktuális gengsztersztori a fejlesztők legnépszerűbbje a palettáról. A GTA IV-et övező rózsaszín felhő már régen eloszlott, kapott is a játék hideget-meleget. Eladási rekordokat döntött, mondhatnánk, hogy húszmillió légy nem tévedhet, minimum minőségi fekáliára telepedtek. Vagy a név és a marketing adta el Nikot? Egy bő évtizede a GTA III forradalmi megoldást választott és emelte végleges trónjára a sorozatot. Mégis, a következő felvonások rendre felüllicitáltak. És ez így van rendjén. Aztán jött a generációváltás, ami változásokat kellett, hogy hozzon. Nem kérdés, olyan bravúrt, mint a három dimenzióba ültetés, már nem lehetett elkövetni és véleményem szerint a Rockstar felismerte a helyes lépést. Minden eddiginél hihetőbb és lélegzőbb várost álmodott meg. A modern Liberty City nem varázslatos, sőt, önmagában nem emlékezetes térkép, de funkcióját szépen betölti. Én azóta sem láttam ennyire hiteles és egyben ilyen méretekkel operáló metropoliszt. Az ördög a részletekben rejlik: ha eleredt az eső, az emberek előkapták az esernyőjüket vagy a fejük felé emelt újság oltalma alatt igyekeztek a legközelebbi fedett helyre. Ha két kocsi összekoccant, a sofőrök kiszálltak és kiabálva méregették a kárt. Hogy a kötelezőt is megemlítsem: a grafika, a fizika is fejlődött, nem is keveset. Technológiailag minőségi ugrás szemtanúja lehetett a nagyérdemű. Ez áldozattal járt, a szerencsétlen neve tartalom. Új alapokra kellett helyezni a sorozatot, ami sikeresen megtörtént, sajnos nem maradt idő olyan tengernyi tartalom implementálására, mint a San Andreas esetében. Most ez a probléma fog megoldódni. Kis finomítás és jöhetnek a finomságok. Nem várok forradalmat, az már régen megtörtént, a Rockstar pedig újra bizonyíthatja, miért ők a sanbox műfaj mesterei. Tennivaló, fekete humor, komolytalan, de szerethető szereplők, rengeteg kikacsintás, egy jól felépített játszótér. A GTA mindig erről szólt. Persze újításokra mindig szükség van, és lesz is mire rácsodálkozni, a legkomolyabb elem a sokat hangoztatott triumvirátus, a három főszereplő. És hamarosan az online szegmensről is megérkeznek az első részletek, ha hinni lehet a srácoknak, itt is komoly előrelépésre számíthatunk. És miért ne hinnék? Mert egy játékot várni jó, de még jobb elhinni, hogy újra gyermeki lelkesedéssel játszom majd.
13 komment

[62] casper007
Aug 02., Friday 23:59 #13
Válasz nijtap (#12) üzenetére
Szerintem maximum annyiban függ a kortól ez az érzés, hogy mikor kezdett el játszani az ember. Persze ma is meg lehet találni a változatosabb, merészebb játékokat. Én még bőven eljátszom egy AC-t is, a Black Flag is a kosaramban fog kikötni, bármennyire is az előző részekre épít. Ugyanakkor felismerem és szóvá is teszem a hiányosságait, hibáit.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[3] nijtap
Aug 02., Friday 2:28 #12
Érdekes témakör lenne boncolgatni az évek múlását a gémerkedés szempontjából. Hidd el a Te korod még bőven jó, hogy örülni tudj az újdonságoknak. Majd 27 éves fejjel már soxor ráncolom a szemöldököm a számomra elnagyolt megoldások láttán. Most nem is a GTA V-ről beszélek, mert biztos a jelenlegi generáció méltó mementója lesz, s egy dekádot meghatározó mérföldkő. A Rockstar tudja mi kell a népnek így 8 évvel az első kurrensgen indulása után. Idővel mindenki kritikussá válik, sajnos én most olyan korszakom élem, hogy a "korszakalkotó" játékokkal sem játszom, kiégettnek érzem az egészet, pedig nem vagyok függő. A Forza Horizon-ban is csak autókázom fel-alá céltalanul, a sebesség mámorában. Üresnek érzem valahol a jelenlegi felhozatalt, mert állandóan a következő játékot váratják az emberrel. A WatchDogs-ról is ez a véleményem, megjelenik, majd sírnak a The Division-ért a játékosok. Nincs idő kiélvezni a játékok mélységét, s így egyre felületesebbé válik az egész játékos-szcéna. 12 éve nem vártam úgy játékot, mint akkor 2001-ben (lehet tippelni melyik , remélem ez most megváltozik az új generációval. Bizakodó vagyok, s örülök, hogy van(nak) olyan gamer-társa(i)m aki(k) még empirikusabbak, mint én. Lehet túl korán öregszem
BELIEVE
[61] Invi
Aug 01., Thursday 18:15 #11
Válasz Coooler (#9) üzenetére
Kb en is igy erzek.
[30] gabi1818
Aug 01., Thursday 16:32 #10
Válasz Coooler (#9) üzenetére
Jaja. Ráadásul az 5 ott játszódik ahol a SA ugyhogy még helytálló is lehet a feltételezésed.
That's How I Roll!
[23] Coooler
Aug 01., Thursday 7:33 #9
GTA III hatalmas mérföldkő a játéktörténelemben, mai szemmel kezdetleges, és csöppet soványka, de megvan a maga bája.
VC a világ legjobb játéka számomra. Fantasztikus küldetések, hangulat, zenék, színvilág.
SA tartalmas, de nálam nem ér fel VC magasságokba. Ettől függetlenül ötletes küldetések vannak benne, és kiváló játék, de anno a VC után kicsit mást vártam volna.
IV ütött a generációváltás miatt, de kb a III-mal egy szint. Valamit elindított, valami újat. Lecsengett, úgy mint a harmadik rész.

GTA V inkább a SA jelengenerációs megfelelője lesz, de nagyon várom természetesen. Mondjuk következő generáció első GTA-ja tuti VC-ben játszódik. Arra leszek nagyon kíváncsi még
"One day I'm gonna save your ass, and you're probably gonna wanna kiss me!"
[22] Keyoo
Jul 31., Wednesday 22:42 #8
Válasz Invi (#7) üzenetére
Voltak bennem pillanatok amikor én is ezt éreztem, hogy ez a leggyengébb láncszem a technológia forradalmak amiket magában hord Nico kalandja egy kicsit kárpótolt
Xbox Live: Keyoo7
[61] Invi
Jul 31., Wednesday 18:23 #7
Válasz DarkVenom (#4) üzenetére
En is igy ereztem. A gta iv a sorozat leggyengebb tagja.
[30] gabi1818
Jul 31., Wednesday 17:02 #6
Nagyon várós. talán már csak 1 dolog lenne amit bevezethetnének mondjuk egy következő GTAban: 1 külön coop kampány
That's How I Roll!
[10] Cpt.Tenkes
Jul 31., Wednesday 10:53 #5
Én is várom mint a messiást.
HELLO NEO
[64] DarkVenom
Jul 31., Wednesday 0:14 #4
Válasz qper (#1) üzenetére
Nálam a Gay Tony dlc mentette meg az egész cuccot. Az jobb volt, mint az egész játék.
Thrills, Chills, Kills!
[18] Red13
Jul 30., Tuesday 23:58 #3
Válasz qper (#1) üzenetére
Egyetértek! Sőt, nekem a 4. rész a kedvencem. A Vice City-t csak a hangulata miatt szerettem annyira. Pont ezért a 3. rész nálam elhasalt, a San Andreas meg a stílusa miatt.
PSN: HUNred13 blog: fyahfilms.blogspot.com
[22] Keyoo
Jul 30., Tuesday 21:49 #2
Tetszik ez az iras! Engem akkor is megtudtak volna venni ha nem adtak volna ki semmilyen infot, mert tudtom hogy a Rockstar sandbox stilusban nem tud hibazni
Xbox Live: Keyoo7
[10] qper
Jul 30., Tuesday 17:34 #1
Abszolut nem érzem olyan minőségi romlásnak a Vice City és a San Andreashoz képest a 4-et. Más. Sötétebb tónusú, komolyabb tartalommal. Én spec. ugyanolyan boldogan, fülig érő szájjal játszottam vele mint az előző részekkel (na jó, számomra az SA volt az etalon, ott még szélesebb vigyorral toltam végig a progit).

Az első motoros DLC botrány szar volt, viszont buzi tóni balladája, az elmebeteg karakterekkel visszatornászta a megtépázott renomét.

Egyébként most gondoltam csak bele, hogy minden GTA-ba nem kevés órát töltök, talán ennyit nem játszom más játékokkal sem. A többit megunom egy idő után, a GTA-knál egyszerűen elröppen 50, 100 játékóra úgy, hogy tényleg sajnálom hogy vége. A többinél max. fellélegzek a vége főcímnél.
gamertag: csodaleny, 3DS Friend Code: 2680-9869-5492
casper007
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
Ezeken a platformokon játszom
Playstation3
PC
Nintendo Wii U
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Kaland, FPS, Szerepjáték
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Könyvek, Mozi
Barátok, ismerősök
elvis
(offline)
liquid
(offline)
antaru
(offline)
Ghz
(offline)
drag
(offline)
bastard
(offline)
zaz
(offline)
playmore
(offline)
logen
(offline)
dreampage
(offline)
theSickness
(offline)
Lavitz
(offline)
Tommy_Angelo
(offline)
zs0lt1
(offline)
Edina
(offline)
Rolne
(offline)
Attila6
(offline)
Hellfrost
(offline)
rob
(offline)
Necroman Mk2
(offline)
Đoma
(offline)
gyuri12
(offline)
Fatman
(offline)
Vuxy
(offline)
Jackal
(offline)
axl
(offline)
Matos
(offline)
BW
(offline)
Alwares
(offline)
skiz0
(offline)
rolmanus
(offline)
jimessor666
(offline)
roli576
(offline)
Yip Man
(offline)
Sicknesshuga
(offline)
maccc
(offline)
kochanp
(offline)
Sübe
(offline)
atka
(offline)
x-doboz360
(offline)
Morwen
(offline)
sepsta75
(offline)
HuN Makaveli
(offline)
Iceakos
(offline)
kryss777
(offline)
mnorbee
(offline)
Final Doom
(offline)
Ray
(offline)
pergemark
(offline)
annie007
(offline)
erik10
(offline)
Nesh
(offline)
lorantHUN
(offline)
Joo T
(offline)
RedBoyforCE
(offline)
olin
(offline)
NikoBoy
(offline)
kicsihocza
(offline)
hocza
(offline)
regeth
(offline)
ryujani
(offline)
Gangster
(offline)
wortoo
(offline)
warass
(offline)
engé
(offline)
wodbear
(offline)
RoOte
(offline)
5T3V3N
(offline)
Quimby
(offline)
G.A.R.
(offline)
Sam360
(offline)
Xbox360Gamer
(offline)
Zombi Killer
(offline)
Enzo Di
(offline)
lamann
(offline)
Graphitman
(offline)
KiCsi MexXiS
(offline)
Wolverine
(offline)
Futrinka
(offline)
Adam360
(offline)
Yegor
(offline)
Alpár
(offline)
ne5h
(offline)
TheGameSCore
(offline)
M4ST3RCH13F19
(offline)
Amy
(offline)
John Smith
(offline)
okornyalbaro
(offline)
Bence360
(offline)
Keyoo
(offline)
MilanZila
(offline)
Zoy76
(offline)
dpb
(offline)
SRyan
(offline)
Fabri
(offline)
AnnexHUN
(offline)
Shifty Fox
(offline)
Szekitáj Chili
(offline)
FredPerry
(offline)
Svitzh
(offline)
Rolcsoo
(offline)
Kisszarka
(offline)