[34] siklara (offline)

Elvetemült - Reménytelen - Határeset

Ő egy 32 éves lány és itt lakik: Budapest / Budapest

3281 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 91864 kreditet gyűjtött

2013 június
16:20 Miújság #4

Végre itt a nyári szünet! Nem igazán tudom, minek írom ezt a bejegyzést, talán csak nosztalgiából, vagy magamnak, hogy utólag majd visszaolvashassam, milyen hangulatban néztem 2013 nyara elé.
Mostanában kicsit mintha megváltozott volna pár dolog itt az oldalon, gondolok itt például arra, hogy a korábban rendszeresen blogoló emberkék közül többen is egyszerre némultak el huzamosabb ideje, vagy csak egyszer-egyszer adnak életjelet magukról.

Felszívódtam én is elég rendesen az utóbbi időben, de okkal, ugyanis az idei tavaszom a tavalyihoz hasonlóan ismét a szakdogázás jegyében telt, aztán jöhettek az államvizsgák, közben pedig a munkahelyen sem állt meg az élet. Olyannyira el voltam látva teendővel és annyi minden miatt izgulhattam, hogy most meg azt nem bírom felfogni, hogy VÉGE. Mármint nem csak a jelen félévnek, hanem az egyetemnek és így egy jó időre a tanulásnak, vizsgázásnak is. Biztos sokan ismeritek ezt az érzést. Talán majd a diplomaátadó után tudatosul...
Ja a lényeg lemaradt: most már full-fledged, kétdiplomás angol-történelem szakos (tanár) vagyok!


Na de most már írok olyasmiről, ami megállja a helyét errefelé, úgyhogy térjünk át a JÁTÉKOKRA.

1. E3 2013


Erről már nem szeretnék írni, elvégre túlvagyunk rajta, itt az oldalon podcastban és írásban is szuperül összefoglalták a lényeget az illetékesek, én meg veletek néztem és kommentáltam végig az összes konferenciát. Az E3 eseményeinek ezredik ismertetése helyett tehát inkább leszűkítettem a kört arra a három játékra, ami engem úgy igazán érdekel. Nem volt nehéz dolgom, mert amúgy is alig bírtam összevakarni egy 8-9 játékot, aminek egy részét már egyébként is rég bejelentették.

The Witcher 3: Wild Hunt


Dark Souls 2


Saints Row 4: War for Humanity


+1, avagy Az "ISTENEM MIÉÉÉÉÉÉÉÉRT" kategória idei győztese:

Ez az önelégült kleptomán nindzsa nem Garrett, és nem csak azért, mert nem Stephen Russell hangján beszél. Talán még nagyobb megcsúfolása lenne a sorozatnak, ha ő mondaná ezt a pár buta és hatásvadász mondatot, így tulajdonképpen kezdek örülni, hogy ő ebből teljesen kimaradt. Tudom, mire gondoltok, le kéne vennem a nosztalgia szemüveget és nem gondolhatom komolyan, hogy ugyanolyan Thief játékot kellene csinálni, mint 1998-ban. Persze hogy nem ezt várom, de hogy lehet egy klasszikust ennyire félreérteni, félreértelmezni? Ha szándékosan teszik, az még rosszabb. Mindegy, nem is puffogok tovább, a gameplay videó után már tényleg nem várok semmit ettől a játéktól, de természetesen játszani fogok vele, mert egy kiváncsi, mazochista barom vagyok. Hátha nem is lesz olyan rossz... csak ne Thiefnek hívnák... ááááááá


Ha az új konzolok terén kell állást foglalnom, akkor a többséghez hasonlóan nekem is a PS4 tűnik a legszimpatikusabb választásnak, de nem azért, mert egy szobámat beépített kamerával pásztázó Xbox Onet nem lennék hajlandó beengedni az otthonomba (trololo), hanem mert a Sony gépére érkező játékfelhozatal közelebb áll hozzám. A Microsofttal szembeni trollkodásuk a show alatt még irtó jópofának tűnt, de utólag belegondolva bevittek pár elég övön aluli ütést, még ha ügyesen meg is lovagolták a rivális alapjaiban elbaltázott, népharagot kiváltó üzletpolitikáját.
Azt az ellentmondást, hogy az E3 évek óta szinte kizárólag a konzolok körül forog és a PC mint platform mintha nem is létezne, miközben sok játékújdonság valójában valami izmos PC-n fut a bemutató ideje alatt, már kezdem megszokni.

2. STEAM


Miközben kiengedem a gőzt, egyre jobban rákapok a Steam kliensre, amitől régen kifejezetten idegenkedtem. A kiváltó ok azt hiszem, az lehetett, hogy játékteszt miatt kaptam egy steam kódot, ami miatt ezer év után kénytelen voltam bejelentkezni, ezután pedig fokozatosan kerített hatalmába a "hé, ez nem is rossz..." érzés. Elkezdtem nézegetni, próbálgatni, végül pedig átestem a rituálén, ami után nincs visszaút és megvettem az első steamen keresztül vásárolt játékomat, a Saints Row the Thirdet. Csatlakoztam a Gamer365.hu közösséghez is, de túl nagy aktivitást egyelőre nem tapasztaltam. Ha valaki barátkozna, aminek én mindig nagyon örülök, siklara néven megtalál. : )
Költői kérdés: idén elmarad a summer sale, vagy majd szigorúan akkor tartják, amikor nem leszek gépközelben?

3. KONZOLOK

Figyelem, a kép illusztráció, a mi pincénk nem ilyen jól felszerelt.

Klasszikus szünidei jelenség visszatalálásom az év nagy részében hanyagolt konzolokhoz, ami elől sosem tudok menekülni, mert elkerülhetetlenül bekövetkezik minden nyáron és karácsony környékén. Ilyenkor elfog a késztetés, hogy a előrángassam az összes itthon fellelhető konzolt és végigvigyem az évek óta polcon álló, hörcsög módjára összegyűjtött játékokat, amikről úgy gondoltam, nem maradhatnak ki.
Az idei nyár ennél kicsit specifikusabb célkitűzése, hogy legalább néhány címet pótoljak a PS3-ra még tavaly, a gép vásárlásakor összeállított must play listámról. Azóta pár címet már ki is húztam róla, így jelenleg az alábbiak vannak betervezve:

Dark Souls - azóta végigvittem, de PC-n
Deadly Premonition - Director's Cut - még nincs meg
Demon's Souls - folyamatban van
Enslaved - még nincs meg
Heavy Rain - belenéztem, nem igazán tetszett
Majin and the Forgotten Kingdom - még nincs meg
Nier - most vettem fel a listára, még nincs meg
Shadows of the Damned - még nincs meg
Siren: Blood Curse - megvan, de még ki sem próbáltam
The Darkness - megvan, de még ki sem próbáltam
Uncharted 1-3 - az első nagyon tetszett, a két folytatás még nincs meg
The Last of Us - folyamatban

A kissé lehangoló végeredmény tehát az, hogy a kiszemelt játékok közül eddig mindössze kettőt (!) sikerült befejeznem, az Unchartedet, illetve a Dark Soulst, utóbbit ráadásul PC-n. Ez persze nem jelenti azt, hogy a PS3 itt porosodik kihasználatlanul, csak egész más, többnyire tesztelésre kapott játékok pörögtek benne. Felsorolom azokat is, mert már nagyon belejöttem a listázásba:

Silent Hill. Downpour
Spec Ops: The Line
Resident Evil 6
LittleBigPlanet Karting
DmC
Assassin's Creed 3
Ni no Kuni
Tomb Raider
Zone of the Enders HD Collection
Remember Me

Ezek némelyikét idő vagy komolyabb érdeklődés hiányában be sem fejeztem, a trophyk hajhászásáról meg már rég letettem. Néha azért elkap a teljesítési kényszer és a Tomb Raidert például megpróbáltam kimaxolni, de persze egy része a multihoz kapcsolódik, hát köszi...

Azt hiszem, ahogy öregszem, úgy válik a játékokhoz való viszonyom egyre inkább se veled, se nélküled jellegűvé, de a kiégés azért még odébb van. Idén a punnyadáson, olvasáson és szokásos családi nyaralásokon túl komolyabb nyári terveim sincsenek, hanem lesz ami lesz alapon reménykedem pár spontán strandolásban és kirándulásban, de amíg nincs jobb dolgom...Nektek vannak játékokkal kapcsolatos vagy egyéb terveitek a nyárra?
Bónusz kérdés a magukról mostanában alig hallató emberkékhez:
Hová tűntetek??
39 komment

júl 02., kedd 23:40 #39
Válasz antaru: (#34) üzenetére
A Shadows of the Damnedben én sem vagyok biztos, félek, ugyanúgy be fogom nézni, mint a NeverDeadet. Az Enslavedet láttam egy barátnőmnél boxon, így pontosan tudom, hogy egy ultralineáris, nagyon buta, de látványos játék, így igazából csak a világa miatt érdekel.
A Demon's Souls és a folytatása nálam is hasonló reakciót váltottak ki, a Dark Soulssal rengeteg felejthetetlen (és anyázós) órát töltöttem, az előd azonban most félbehagyva pihen... De ami késik, nem múlik!
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
júl 02., kedd 23:37 #38
Válasz EzRRedes (#33) üzenetére
Csak nem? CSAK NEM??

Gratulációját köszönettel fogadom, kedves uram.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
júl 02., kedd 23:36 #37
Válasz Npeti (#32) üzenetére
Na végre valakitől azt hallom, hogy jó buli a munka! Egyébként az enyém is nagyon jó buli sokszor, például szünetben, vagy amikor ebédelni megyünk...
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
júl 02., kedd 23:34 #36
Válasz Matyiman (#31) üzenetére
Neeeem, csak nekem kéne többet csattogtatni az ostort.
Viccet félretéve, ha annyira kiborultam volna, már elmenekültem volna, de a gyerek sokszor csak azért csinálja a hülyeséget, mert hagyják, magyarán van még mit tanulnom fegyelmezés terén (pedig próbálkoztam, esküszöm).
Nyáron gyakorolni fogom az ijesztően nézést.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
júl 02., kedd 23:30 #35
Válasz JohnSmith (#30) üzenetére
Köszi és köszi.

(Nincs okostelefonom, de a szándék a fontos, nekem meg haladni kéne a korral. )
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[22] antaru:
júl 01., hétfő 22:53 #34
Fúú...
Enslavedtől kiborultam, annyira nem jön be, de a Shadows of the Damned is bukott nálam.
A Demon's Soulst viszont most kezdtem húsz órája és idén már csak ezt, meg a Dark Soulst fogom játszani, attól félek...
Kylo Ren is my favorite Disney princess
[2] EzRRedes
júl 01., hétfő 21:13 #33
és kik tűntek el ?
Hódolatos gratulációm a kis sikereihez kiskezétcsókolomtanítónénikérem
[35] Npeti
júl 01., hétfő 16:24 #32
Én elvoltam május végén casper kis társait kiszolgálni, hogy lediplomázhassanak, aztán a duna nem fért a bőrébe (medrébe), most meg jönnek a tartalékosok szóval szabira még egy ideig nem kell mennem. De nem érdekel itt jó buli a munka is.

casper: Pápa? PÁPA? Egész nap a globemasterekre verném, mit nem lehet azon szeretni?

backstab: Mint földim kötelességemnek érzem, hogy virtuálisan seggbe rúgjalak. De csak úgy finoman. Csak menekülsz a kurva felelősség elől, hogy valamit fel kell vállalnod az életben. Ki nem szarja le, hogy mi értelme tovább adni a génjeidet? Dugni jó? Jó hát. Jó ha van egy társad? Persze. Jó ha sikeres tudsz lenni valamiben és elismernek? Jó hogy jó. Persze ehhez küzdeni kell és az néha fáj. Szóval ne emos buziskodj itt hanem menj szerez egy csajt azt legyél gazdag. Értelme tényleg nincs mert úgy is meghalsz te is de hát mégis csak jobb buli így élni.
[17] Matyiman
júl 01., hétfő 12:52 #31
Válasz siklara (#27) üzenetére
Ne is add fel. Amúgy nem te vagy az első tanár akitől ezt hallom. Ennyire kegyetlenek lennénk, mi tanulók ?
"Aki nem tud meginni egy üveg bort, az minek bontja meg?"
[8] JohnSmith
júl 01., hétfő 11:36 #30
"Ja a lényeg lemaradt: most már full-fledged, kétdiplomás angol-történelem szakos (tanár) vagyok!"

Ne aggódj, a látszat ellenére még nincs veszve minden

"Költői kérdés: idén elmarad a summer sale, vagy majd szigorúan akkor tartják, amikor nem leszek gépközelben?"

KATT!
KATT!

És így már akár egy erdei kirándulás közben megveheted az új Thief-et
júl 01., hétfő 11:31 #29
Válasz zsombee (#24) üzenetére
Köszi, neked is jó Voltozást!

(sorry, itt generálom magamnak ezerrel a hozzászólásokat azzal, hogy külön válaszolgatok mindenkinek )
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
júl 01., hétfő 11:29 #28
Válasz Alwares (#23) üzenetére
Köszi!
Az MsC-n még ráérsz gondolkozni, később is megcsinálhatod (több barátom van hasonló dilemmában, mert már a BsC-s diplomával tök jó állásuk van), de szerintem mindenépp van értelme.
Jó fesztiválozást! Volton kétszer jártam én is még régebben és bár mindkétszer nagyon élveztem, most már nem mennék ki sátrazni.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
júl 01., hétfő 11:27 #27
Válasz Matyiman (#22) üzenetére
A jövő évi óraelosztás alapján 14-től 18 éves korig lesz minden, illetve ha minden jól megy, folytatom az esti tagozatos ténykedésemet is, ami meg többnyire harmincasokat jelent.

Két éve vagyok itt, de nappalin az idei tanévem volt az első. Túl sok sikerélményem eddig nem volt (az egyik osztályban szerintem a táblaszivacsnak több tekintélye van, mint nekem), de még nem adtam fel, adok magamnak még egy évet.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
júl 01., hétfő 11:21 #26
Válasz DarkVenom (#21) üzenetére
Köszi! Neked legalább van egy használható, nekem viszont két olyan, amivel még éhen halhatok.
Neked is sok sikert a játékok pótlásához! Az US Storet én már nem is merem nézegetni, a GOG-ról nem is beszélve, a Steam már önmagában épp elég veszélyes a pénztárcámra...
Lehet, hogy tényleg csak én képzelem be és szinte mindenki ugyanúgy és ugyanannyit van itt, mint máskor, de pl. Ikaruga elborult agymenései hiányoznak.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
júl 01., hétfő 11:18 #25
Válasz backstab (#20) üzenetére
A statisztikákkal nem kell foglalkozni, de ha tényleg "csak" még egyszer ugyanennyit élsz, az is elég sok idő, nem? És miért mondod, hogy nem értél el semmit? Van munkád, fenntartod magad, vannak hobbijaid, szerintem ezek már mind eredmények. A legtöbb ember nem váltja meg a világot, mégis teljes életet él, ennek pedig nincsenek kőbe vésett feltételei, hanem egyénenként változnak. Az egyik egyetemi tanárommal beszélgettünk nemrég arról, hogy mi kell a boldogsághoz és ő azt mondta, hogy egy hivatás, amiben kiteljesedhetsz, illetve egy megfelelő társ. Nekem hosszútávon ez a kettő a cél, a többi részletkérdés.
A MINEK kérdésen szerintem időről időre mindenki elgondolkodik, de az ilyen szintű kiábrándulás mindenből azért aggasztó. Ha nem depressziós vagy, akkor csak van valami oka a fásultságodnak, talán a hétköznapok monotonitása. Rád férne egy éles váltás, egy kis elszakadás a mostani környezetedtől.
Az az érdekes, hogy a felsorolt dolgok közül saját bevallásod szerint semelyikre nem érzel késztetést, mégis zavar, hogy hiányoznak az életedből. Mi ennek az oka? Az zavar, hgy a magaddal szemben támasztott elvárásoknak nem felelsz meg, vagy a környezeted piszkál?
Az utolsó bekezdésedhez nem is tudok mit hozzáfűzni, valamit változtass mihamarabb. :/
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[13] zsombee
júl 01., hétfő 10:06 #24
Jó kis írás lett, és gratula a diplomához!

Alwares: Mi is holnap megyünk fel, életem első Voltja, majd elválik.
[59] Alwares
júl 01., hétfő 8:34 #23
Gratula a diplomádhoz! Én elvileg télen végzek, még gondolkodok MSC-n, de szerintem annyira nem mozgat a dolog, hogy lesz is belőle valami
Én holnap megyek Volt Fesztiválra, utána szerintem nagyrészt munkával fog tellni a nyár. Bár most ahogy nézem az augsz 20-ai hosszú hétvégén szerintem megnéztem ezt a Part fesztivált is. Zenéből sose elég : D Most rohanok is, leadom a melót és pakolok a holnapi utazásra, teljesen be vagyok zsongva.
.titanic {float: none;}
[17] Matyiman
júl 01., hétfő 1:27 #22
Milyen korosztályban fogsz tanítani, ha szabad kérdeznem?
"Aki nem tud meginni egy üveg bort, az minek bontja meg?"
[64] DarkVenom
jún 30., vasárnap 23:26 #21
Gratula a második diplomádhoz! Nekem egy is bőven elég volt.
A backlog irtásához sok sikert, én is azon vagyok, bár nemrég benéztem az US Store classic részlegébe, ami azért veszélyes tud lenni.
Amúgy szerintem nem tűnt el senki, ugyanazok és ugyanannyit blogolnak, mint eddig...vagy csak nekem van túl kevés "kedvencem".
Thrills, Chills, Kills!
[32] backstab
jún 30., vasárnap 22:41 #20
Válasz siklara (#19) üzenetére
Köszönöm, tanító néni, máris jobban vagyok!
A dolog nem most kezdődött, csak a szülinapomon történtek hozták a felszínre. Nem vagyok depressziós, vagy ilyesmi. Csak sokkoló, hogy statisztikailag az életem felét már leéltem (és most jön a rosszabbik fele), de nem értem el semmit. Felteszem magamnak a kérdéseket, és mindegyikre ugyanaz a válasz (azaz a kérdés): MINEK? Keressek egy társat, szaporodjak, örökítsem át a génjeimet, építsek karriert, gyűjtsek pénzt, tanuljak, sportoljak, éljek egészségesen, segítsek másokon, mentsem meg a világot? MINEK? Semminek nem látom értelmét. Nyilván ez is olyan dolog, mint a munka- vagy társkeresés: nem fog a számba repülni a megoldás, nekem kell megtalálnom. De nem érzem rá a késztetést, akárcsak a fent említett kettőre sem.
Ha visszagondolok, hogy huszonévesen olyan dolgok miatt akartam öngyilkos lenni, mint a szeretethiány, szegénység vagy betegség, csak mosolyogni tudok magamon (ezekhez már hozzászoktam). De nem vagyok benne biztos, hogy az apátia jobb, mint a depresszió. Ha tíz év múlva még mindig itt tartok, újragondolom a dolgot-addig is marad a több évre elegendő játék backlogom kiirtása.
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
jún 30., vasárnap 22:16 #19
Válasz backstab (#16) üzenetére
Köszönöm!

Nem látom az összefüggést aközött, hogy nemrég betöltötted a 36-ot és hogy semmi értelme az életednek. Egyébként olyan szerintem nincs, hogy valaki élete értelmetlen, a tiédnek minimum annyi értelme kapásból van az itteni aktivitásod alapján, hogy megörvendeztetsz minket az intelligens és humoros hozzászólásaiddal.

Mivel még keressük a helyünket a világban, a baráti körömben is egyre gyakrabban merül fel a kérdés: mi egy élet értelmének a mérője?
Itt vagyok én is lassan 27 évesen, most fejeztem be az egyetemet és videójátékokkal játszom, miközben több ismerősöm az én koromban már doktorizik, főállású anyaként gyereket nevel, vagy van egy jól fizető állása. Néha rám jön a frász, hogy mit csinálok az életemmel, de a fene egye meg, itt tartok, így érzem jól magam és momentán a fentiek egyikére sem vágyom (na jó, a jól fizető állás jöhetne ).
36 évesen még nem maradtál le semmiről, de ha 39 lennél, ugyanígy gondolnám.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[62] casper007
jún 30., vasárnap 21:52 #18
Válasz siklara (#17) üzenetére
Meglátjuk, én szóltam, hogy máshol szeretnék kezdeni, augusztusig kiderül. Addig pedig élvezem a nyarat.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
jún 30., vasárnap 21:40 #17
Keviny: Igen, most végre elég sok érdekes kalandjáték van készülőben, engem pl. a The Book of Unwritten Tales készítőinek új játéka, a The Raven - The Legacy of a Master Thief is érdekel, de még kicsit drága. Az Amikrogra is nagyon kiváncsi vagyok, mert a Neverhoodot imádtam, de láttam, hogy a Nintendós topicban elég nagy vihart kavart a mögötte álló fejlesztő úr miatt.

Casper007: dehogy vagy bunkó, én kezdem már magam annak érezni a sok gratuláció közepette, mert mintha egy magamat ünnepeltető bejegyzést írtam volna.
Uhh, így már nem csodálom, ha borzasztóan csalódott vagy, én is értetlenül állnék a döntés előtt. Lehet, hogy a budapesti pozíciókat kapó emberkék kicsit megmozgatták ennek érdekében a kapcsolati tőkéjüket, vagy ki tudja, ésszerűséget mindenesetre nem látok benne... Sajnálom.
Szerencsére kis ország vagyunk és Pápa sem a világvége, talán nem is lesz olyan szörnyű, vagy még változik valami őszig.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[32] backstab
jún 30., vasárnap 21:35 #16
Gratula a diplomához!
Nekem időm lenne a blogolgatáshoz, csakhogy nemrég betöltöttem a 36-ot, és ennek kapcsán rá kellett döbbennem, hogy az életemnek az égvilágon semmi értelme.
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
jún 30., vasárnap 21:26 #15
Válasz szentpeter360 (#14) üzenetére
Duplán is köszi!
Megértem, hogy nem jöttél lázba az E3-tól, annyira már én sem, mint pl. kamaszkoromban, de ez valahol érthető is, azóta kicsit átrendeződtek a prioritások. Mázli, hogy a GT6 még PS3-ra jön.

A próféta szóljon belőled, én is nagyon remélem, hogy csak azért járnak ide kevesebbet, mert akadt jobb dolguk.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
jún 30., vasárnap 21:04 #14
Gratulàlok a vizsgàhoz! Ezek utàn jó pihenést! Engem az E3 nem nagyon hozott làzba! Mivel 90% az esélye annak hogy premierkor nem veszek új gépet, így egyenlőre marad a Ps3, arra meg jön a GT6, azzal el leszek jó darabig megint, kb 2014 tavaszig, nyàrig.

A "blogolós arcok" nem tudom hova lettek, de én is hiànyolom az új bejegyzéseket! Szerintem betudható a nyàrnak, mindenki magàn kívűl van, nyaral, fesztivàlozik, stb. Majd ha vége a szezonnak, vissza térnek!
Chill Out! Psn id: littlebraun Amaz konzolon: szent peter 360
jún 30., vasárnap 21:04 #13
Válasz stk (#11) üzenetére
Köszi!

Szomorú, hogy így el vagy látva munkával, de azért bízom benne, hogy időnként lesz egy-egy nyugalmaasbb estéd, amikor picit foglalkozhatsz majd a Mirror's Edge feldolgozással is. (nem is tudtam, hogy van belőle feldolgozás...)
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
jún 30., vasárnap 21:00 #12
Válasz Karez (#5) üzenetére
Részvétem... de jó azt olvasni, hogy nemsokára elmész szabira.

Utólag is bőven jó bepótolni az E3 eseményeket, már én is csak a hangulat miatt nézem élőben, meg mert egy nappal utána volt a szakos államvizsgám és szeretek veszélyesen élni. Valószínűleg énis a következő PS-t fogom megvenni, de kétlem, hogy megjelenéskor, hiszen még van bőven mit pótolni az előző kettőn is.

Úgy látom, sok az egyező cím a backlog listánkon. Néha eljátszok a gondolattal, hogy bepótlom az AC-sorozatot, de... nope.

Azt mondod, nemsokára jön a summer sale? Oké, megnyugodtam, akkor addig megpróbálok semmit nem venni, a GOG-nak meg a közelébe sem megyek, mert egy pénznyelő épp elég. (pedig náluk az összes régi játék kapható, amit a Steamről hiányolok!)

Köszi szépen! Szeptemberben majd igyekszem felkötni a gatyát és kicsit jobban startolni, mint idén, meg persze megfogadtam, hogy egy rakás dolgot másképp csinálok majd.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[42] stk
jún 30., vasárnap 20:30 #11
Grat a diplomához! Nekem nem jut most nyaralás, sőtt szabi se nagyon nyárra, létszámhiány miatt. Játékok terén meg mirrors edge feldolgozás az első a várólistán
"játszani jó" ősi kínai közmondás. A horst fuchs féle V gyalut balkezesek is használhatják! Mobile suit ガンダム 3DS: 1934-0821-8173 Psn: stk_stikk "Mark IV Style Motherfucker" "Truly outrageous"
[62] casper007
jún 30., vasárnap 20:15 #10
Válasz siklara (#3) üzenetére
Bunkó vagyok, a gratuláció elmaradt: szóval gratulálok én is! A gond az, hogy még márciusban ajánlottak beosztásokat nekünk. Mindig azt mondták, hogy tanulmányi eredmény alapján, abban pedig a második voltam.így reménykedtem. Tanulmányi és magánéleti okok miatt is Budapesten akartam maradni, vagy valahol a környéken (Szentendre, Pusztavacs). Viszont marhára idegesítő, hogy a csoportból három embernek is ajánlottak állást a fővárosban, én meg álltam ott, hogy mi a f..., mert az eredményeim alapján nem ezt érdemeltem.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
jún 30., vasárnap 20:07 #9
Válasz siklara (#6) üzenetére
No, a DF Chapters szintén érdekel, nameg az Armikrog. is, bár már gondolom a fórum könyökén jövök ki vele. (hogy megszaporodtak a Point&Click kalandjátékok hirtelen! Öröm!!)

A W101 Hideki Kamiya új játéka, bár tudom a Bayonetta nem a szíved csücske, azért egy pillantást megér: KATT!
let the sun never blind your eyes
jún 30., vasárnap 20:06 #8
Válasz getro2 (#4) üzenetére
Köszi! A gif nem tudom, melyik filmből van, de Greg Kinnear az egyik kedvenc színészem, úgyhogy ez valamelyest szűkíti a kört, az ő filmográfiájából valami.

Azt hittem, csak én öregszem, de ha hasonló helyzetben vagy, akkor talán tényleg nem csak a mi készülékünkben van a hiba.

A létező legextrémebb sorozat a világ legvadabb rajongóival?? Úgy látszik, én a kevésbé extrém körökben mozgok. Bár való igaz, én is nagyon ki tudok kelni magamból, ha úgy érzem, két lábbal tiporják az első két rész örökségét.
Nem tudom, mai szemmel le tudna-e még kötni a Thief 1-2, mert nagyon kis csúnyácskák már. Engem persze még mindig teljesen rabul tudnak ejteni, úgyhogy nyilván úgy gondolom, kár lenne kihagynod őket, de én a nosztalgia hullámain lovagló fanatikus vagyok
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[25] Karez
jún 30., vasárnap 19:56 #7
Jah és Gratula a diplomához! Szeptemberre meg kellemes év kezdést, és kitartást a rosszcsontok túléléséhez. )
The bird hermes is my name, eating my wings to make me tame.
jún 30., vasárnap 19:55 #6
Válasz keviny (#2) üzenetére
Thank you kind Sir! Egy ideig eszemben sincs felsőoktatási intézmény közelébe menni, de szakdogából végülis összesen négyet írtam (2 szakos + 2 tanári), szóval ha így nézzük, a triforceon is túlmutató hatalmam van.

Bevallom töredelmesen, hogy az általad felsorolt címek közül csak a Pikmin 3-ról vannak fogalmaim, de remélem, egyikben sem fogsz csalódni!
Ez a Broken Age egész jópofának tűnik, csak ne nézne ki olyan furán... Ha már kalandjáték, én a Dreamfall Chaptersre vagyok már borzasztóan kiváncsi. KATT!
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[25] Karez
jún 30., vasárnap 19:54 #5
Túlórák, túlórák mindenütt. ; _ ; (de szerencsére vége, sőt, takaréklángon megy honalptól a munka, hónap végén meg mindenki szabadságra megy, mitn én is)
De szerencsére utólag tudtam az E3-at követni, hosszabb véleményt már aligha akartam, de G365 podcast tagok által mondottak hagyták el az én szavaimat is. Hogy mit hoz a jövő az jó kérdés, úgyis játék kínálat terén döntök. (de mivel 3x is ps mellett döntöttem, nem hiszem hogy 4x-re is váltanék )

Játékok terén meg sok a bepótolnivaló: AC 3, god of war előzmények, Heavy Rain, és Spec Ops tt is. De szeretnék majd még Tomb Raider-t, és Bioshock és Mioshock Infinte-t is bepótolni. X-COM-al is szemezek, de valahogy az augusztusi The Burneau féle X-COM jobban érdekel.

Steam Summer Sale meg nem marad el, hanem általában Július elején/közepén szokott kezdődni. De már vannak árulkodó jelek, csak pontos időpont nincs. Addig meg a Good Old Games.com nyári akciózik.
The bird hermes is my name, eating my wings to make me tame.
[39] getro2
jún 30., vasárnap 19:53 #4
Gratula a diplomákhoz! (a gif honnan van? )
Az E3 felhozatallal én is így vagyok, körülbelül 3-4 cím fogott meg annyira, hogy premierkörnyékén akarjam majd megszerezni. Ami elég gáz, tekintve hogy elvileg ez volt az utóbbi 5-6 év legjobb E3 konferenciája.
A Thief szériát annyira nem kedvelem, de elég elbaltázott lépésnek tűnik ennyire kitekerni. Tender írta GSF-en hogy ez a létező legextrémebb játéksorozat, a világ legvadabb rajongóival, úgyhogy érdemes lett volna kisebb büdzséből folytatást készíteni, ezzel megőrizve az eredeti sorozat hagyományait (a la új Carmageddon). Meglátjuk, nekem mindenesetre még az első részeket is pótolnom kell, mert nagyon franyó kis játékoknak tűnnek...
jún 30., vasárnap 19:47 #3
Válasz casper007 (#1) üzenetére
Én is csütörtökön államvizsgáztam, gratulálok mindkettőnknek!
Az esik jobban nekem is, hogy vége a hajtásnak, de múlt héten már annyira elegem volt mindenből, hogy a szorongás is elmúlt, így most már csak abban reménykedem, hogy az utolsó két munkanap is békében fog eltelni.
A pápai munka alól nincs valami módja a kibújásnak, esetleg valami alternatíva, ami kevésbé taszít?
A RE5 co-op jól hangzik, sajna nekem eléggé kimaradt, a Mass Effect első részének újrajátszásához pedig nekem is lenne kedvem, de most igyekszem inkább az újdonságok felé fordulni.
Sok sikert a spóroláshoz! Hasonló okokból nincsenek nekem se nagy terveim, bár én nem megyek albérletbe vagy ilyesmi. Remélem, azért pár jó buli vagy egyéb program mindkettőnknek összejön.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
jún 30., vasárnap 19:32 #2
Kongratulka a diplomához! Remélem tervezel még egy harmadikat is, hogy elmondhasd: neked triplomád van! (elnézést )

Játékok közül a nyár végén megjelenő Wonderful 101-től várom, hogy átlendítsen a Tiédhez hasonló se-veled-se-nélküled ponton, de kíváncsian várom a Pikmin 3-at és azt, hogy a Broken Age miatt hosszú évek után újra billentyegeret ragadhassak.
let the sun never blind your eyes
[62] casper007
jún 30., vasárnap 18:51 #1
Én csütörtökön államvizsgáztam, diplomás lettem. Mondjuk jobban örülök annak, hogy vége van, mint annak, hogy diplomát szereztem. El se akartam hinni, hogy szünet van, ma szorongva ébredtem, és elkezdtem gondolkodni, hány tételt kell megtanulni. Viszont nincs még nyugalmam, mert szeptembertől Pápára akarnak küldeni dolgozni, én meg azt nagyon-nagyon nem akarom. Játékok terén nincsenek komolyabb tervek, jön, ami jön, most épp a Mass Effect első részét játszom harmadszorra, lassan elkezdem a Halo Wars-t, és egy RE5 co-op is jó lenne, csak nem találok Gold kiadást. Nyaralni idén nem fogok, maximum bulizni párszor, mert ősszel költhetek albérletre, bútorokra és tévét is szeretnék.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
siklara
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
Ezeken a platformokon játszom
Playstation2
Playstation3
GameCube
PC
Playstation4
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, FPS, Szerepjáték
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék mindenhol, Zene (hallgatom), Könyvek, Írás, Nyilvános megszégyenülés, Atlétika, Görnyedt ülés
Barátok, ismerősök
liquid
(offline)
Ghz
(offline)
Warhawk
(offline)
Oldern
(offline)
zaz
(offline)
GibiPeti
(offline)
Alexander
(offline)
DarkVenom
(offline)
abbatoo
(offline)
Npeti
(offline)
Lothar
(offline)
Fatman
(offline)
Andrew Ashford
(offline)
axl
(offline)
Trishtan
(offline)
skiz0
(offline)
Karez
(offline)
Gulandro
(offline)
stick
(offline)
CHASE
(offline)
sum-blink
(offline)
stk
(offline)
travis18
(offline)
SolidMetal
(offline)
shearer
(offline)
Doom
(offline)
keviny
(offline)
Wolverine
(offline)
backstab
(offline)
komédiás
(offline)
toxik
(offline)
xetron
(offline)
Ikaruga
(offline)
ridd
(offline)
FreeKatana
(offline)
Hunk2
(offline)
Zoy76
(offline)
dpb
(offline)
Sz1V4Rka
(offline)
Dolohov
(offline)
mellov
(offline)
MadaFaka
(offline)
Kester
(offline)
Svitzh
(offline)
thendarion
(offline)
Fórumozó
(offline)
reptai
(offline)