[34] siklara (offline)

Elvetemlt - Remnytelen - Hatreset

egy 32 ves lny s itt lakik: Budapest / Budapest

3281 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 91864 kreditet gyjttt

2013 mjus
14:48 Zeno Clash (PC)

gy alakult, hogy hozzjutottam a Zeno Clash 2-hz (ksznm!), de mivel az eldje teljesen kimaradt s alig tudtam brmit is rla, elbb beptoltam. Mostanban gy reztem, kezdek kiregedni a jtkokbl, pedig valjban csak erre volt szksgem. Amit az elindtsa utn reztem, gy hvjk, hogy szerelem els ltsra, amin az sem vltoztatott, hogy nem sokkal ksbb elkezdtek rpkdni a pofonok.
A Zeno Clash az ACE Team nev fggetlen fejlesztcsapat 2009-ben kszlt els jtka, amelynek valamennyi elmebeteg vonst annak tudtam be, hogy a tvoli s egzotikus Chilben kszlt, ahol jtkfejleszts kzben bizonyra nagyon ers hallucinogn drogokat fogyasztanak. A gyant a kicsit elitistn hangz “a PC jtkosok nyitottabbak a furcsa jtkokra” rvvel prbltk elterelni, de engem nem vernek t.

A Zenozoik vilgban jtszd trtnet in medias res kezdsbl kiderl, hogy a fhs Ghat meglte az s szmos testvre szljt, a hatalmas madrszer lny Father-Mothert, aki egyszerre volt valamennyik gyengd, szeret anyja s szigor, de igazsgos apja.Szrny tette miatt valamennyi fivre s nvre vadszik r, ezrt Ghatnak ismt meneklnie kell Halstedom vrosbl, ahonnan korbban Father-Mother is szmzte. A szmkivetettl csupn Deadra nem fordul el, aki nem csak a hallvgytl menti meg, de akr a vilg vgig is elksrn. Inenntl kezdve kt idskon jtszdnak az esemnyek: kettejk jelenben zajl meneklst egy szebb jv fel Ghat visszaemlkezsei szaktjk meg, amelyekbl megismerjk a gyilkossg elzmnyeit. Ennl tbbet nem szeretnk elrulni, de a zr kpsorokat ltva r kellett dbbennem, hogy a nagy titok, amire az utols percekben derl fny, tulajdonkppen teljessggel kiszmthat lett volna, ha a Zeno Clash tbolyult vilgban tlttt rk hatsra nem felejtettem volna el teljesen sszeren gondolkodni. De mirt is tettem volna, ha egyszer megannyi p sszel megmagyarzhatatlan ltvnyelem s abszurd figura terelte el llandan a figyelmemet? Brav ACE Team, ezt nevezem!A nagy titok utn Deadra a jtk msik legnagyobb rejtlye, mert a trtnet vgig nem derl ki rla igazn semmi, mg az sem, hogy kicsoda Ghatnak; hugica, bart, szeret, esetleg mind egytt? Jobb tlet hjn elknyveltem magamban amolyan oldalbordnak, aki tmaszt nyjt az ers frfi szmra esend pillanataiban, de persze lehet, hogy tlsgosan befolysolt a csontokkal kidekorlt trzsi szerelse. Ennl is jobban izgatott azonban a haja. Ha feltehetnk egy krdst a ksztknek Deadrval kapcsolatban, egszen biztosan azt szeretnm megtudni, hogy a fejn lv szrkupac valami szrs kucsma-e, vagy a sajt haja.
Ghat szintn nagyon karakteres az rdgszarv-szeren felnyrt hajval, a kacskarings tetkival s a szp kk szemeivel, br az n zlsemnek kicsit nyzge. Nem is rtem, hogy egy ilyen vzna, inas fick hogy kpes mindenkit izombl leverni (persze csak a fltkenysg beszl bellem, mert nekem sosem lesz ilyen derekam).Mrpedig lepofoznival ellensg akad bven, hiszen a Zeno Clash egy bels nzetes verekeds jtk. A bizarrnl bizarabb klsej teremtmnyek nmelyike csak nyomokban emlkeztet emberre, sokuk pedig egszen llatszer, de valami kzs mgis van bennk: testvrek, akik laposra akarjk verni a csaldi idillt tnkrevg szlgyilkos Ghat btyt. Kedvencem a teljesen nyomi s a vjjog hangja miatt komolyan vehetetlen madrember, aki valahogy mindig jobban replt a tbbieknl, ha elhajtottam, miutn fleszmletlenre klztem. Ghat s tesi nem kmlik egymst, az tseknek s rgsoknak elkpeszt ereje van, fleg ha mg kombzni is marad energink. Igaz, hogy a tantszakasz nagyon szpen rvezet a harcmvszet elsajttsra, de valahnyszor ngy-t pszichopata rohant rm az erdben, elbortotta a tesztoszteron az agyamat s vdekezs vagy taktikzs helyett csak tttem-rgtam mindent, ahol rtem. ltalban bejtt, mert ez a jtk az klkrl szl.A vrost htrahagyva egyre htborzongatbb vidkeken fogunk kiktni, a fenti hangulatos versus kperny pedig jl szemllteti, mifle alakok lnek az erd mlyn. k a magukat Szabad Corwidoknak nevez kedlyes trsulat, akik a flig-meddig civilizlt vrosi letmdot elvetve abban hisznek, hogy a teljes szabadsghoz csak az rtelemrl s jzan szrl val lemonds vezet. Ezek az n- s kzveszlyes rltek kln-kln roppant szrakoztatak s mindegyiknek megvan a maga trtnete. A legextrmebb taln az a pofa, amelyik azt kpzeli magrl, hogy lthatatlan, de csak hogy biztosra menjen, minden llnynek kinyomja a szemt, de az a lny is elg slyos eset lehetett, akirl Ghat elmesli, hogy sszepisilte magt s henhalt, hiszen a Corwidok nem rabjai a sajt szksgleteiknek. Egy a lnyeg, mindegyiknek van valami nagyon beteg rgeszmje, Ghat pedig egykoron kzjk tartozott s csodlja ket egyszersgkrt.Aztn ott vannak a vrosi vagnyok. k valamifle helyi bnbanda tagjai, akik az rltekhez s a teskhoz hasonlan visszatr karakterek s mindnek van neve, ami meglehetsen szokatlan egy jtkban, fleg az elintzend rosszarcak esetben. Az lland visszatrskbl arra kvetkeztettem, hogy br lvldzni is lehet s elg komoly cszlik kerlnek nha a keznkbe (a legtbb tnyleg olyan, mint valami bnn sszeeszkblt cszli), valjban sosem lnk meg senkit, csak alaposan helybenhagyjuk. Ez a jelensg persze szigoran egyirny s k meglnek minket…
A Zeno Clash teht olyan, mint egy elnyjtott kocsmai verekeds elkpeszten vltozatos s hajmereszt helysznekkel.A nagy nylt vilg ugyan vgig csak illzi marad s a plyk mindegyike egy roppant ltvnyos dszleteket felvonultat lineris folyos, szmomra mgis vgig ennek a fura helynek a feldertse maradt a f rmforrs (meg a madremberek pflse, de az magtl rtetd). A ksztk rendesek voltak s sejthettk, hogy a bmszkodhatnkommal nem leszek egyedl, ezrt a legtbb helysznen kapunk pr perc pihent, amg nem jn senki az klt rzva, s kicsit krl tudunk nzni. Az idegen betsrl sok kellemes korbbi jtklmny eszembe jutott, pldul az Outcast, a Myst, de leginkbb a j reg Morrowind a silt striderekkel, gombahzakkal s egyb furcsasgaival. A nlam hozzrtbbek a lehetsges hatsok kztt emlegettk a chilei rendez, sznsz s kpregnyrajzol Alejandro Jodorowsky nevt, mert lltlag rajzol flig zsirf, flig elefnt kreatrkat a nyakukon lg kunyhkkal s vglis a Zeno Clashban vannak ehhez hasonl vizulis vadhajtsok.Az eggyel elbbi s a fenti, cetes kpben nem csak az a kzs, hogy mindkettn nagymret, nem egszen beazonosthat llatokat ltunk, hanem hogy mindkettt prbajra alkalmas helysznnek nyilvntotta az a flszemre is vak mesterlvsz, amelyik egy dgltt rkot hord a fejn maszk gyannt s kt lvs kztt ejternys mkusokat dobl rnk a htukra erstett dinamittal. Csak mert. Ne, ne rtetlenkedj s ne is krdezz semmit, ez egy ilyen jtk.
A kpen is lthat nylpuska az egyik kedvencem volt, csak sajnos kt lvs utn trazni kell, ami egybknt mindegyik fegyver esetben idegrlen lassan trtnik, ezrt mire sikerlne, valaki gyis kiveri Ghat kezbl. Vannak grntok is, de azokat sosem hasznltam, a nagyobbacska tesknak meg eleve csak kalapccsal rdemes nekiesni.Egy ilyen tarkabarka, csicsamicsa piac lttn mg krdezi valaki, mirt estem azonnal szerelembe? Hihetetlen, hogy mindezt az reged Source Enginebl prseltk ki…
Mint lthat, a vroslakk kzl sem mindenki ellensges, sokan csak butn nznek rnk, de szerintem n is valami hasonl arcot vghattam, amikor elszr meglttam a kpen lthat… hlgyet? A httrben csorg msik nnem kofnak legalbb ngy melle van s hll, mgis olyan melltartt hord, hogy abba az tdik Elem Liluja is belepirulna. Nem, nem prbltam ket megtni, nem vagyok olyan, de az sszes nluk tallt srgn vilgt gymlcst megettem, mert sok bennk a vitamin s gygytanak.A kocsma is nagyon kellemes rsz volt, s br korbban egy kocsmai verekedshez hasonltottam a jtkmenetet, ironikus mdon ez egyike azon kevs helyeknek, ahol kivtelesen senki nem kttt belm annak ellenre, hogy kis helyen gylt ssze sok furcsa forma. Sajnos a kpen nem ltszik, de volt egy elkertett rszen csrg VIP vendg sisakkal a fejn, aki ltben is sajt magt vezette lncon, htul pedig egy nagyfej jsn bambult a kristlygmbjbe, a kzeledsemre pedig olyan hirtelen pillantott fel rm, hogy volt egy mini-szvrohamom.
Emltettem mr, hogy kitallt univerzumhoz kitallt szavak is duklnak? Ha bvteni szeretnd a kromkods-repertorodat, vagy egyszeren csak nagyon felhz valaki, prbld ki a “kak” s “tef” szavakat, vrj a reakcira, majd rd meg nekem kommentben a tapasztalataidat. Ha nem trtnik semmi, a nyomatkosts kedvrt hzz be egyet az illetnek.Ha sszegeznem kne, mirt szerettem meg borzasztan a Zeno Clasht, azt mondanm, mindenrt, de vannak kiemelked aspektusai: az rlt krnyezet, a nyers brutalits, s termszetesen a hajak.
A madrember mellett a Rimat nev lnytes a msik kedvenc “csaldtagom”, de csak miutn letttem a fejrl a nagy knai rizsszed kalapot s kibomlik ez a csodlatos srnye, ami mr-mr vetekszik a sajtommal hajmoss utn, csak neki alapbl ilyen. Szerintem Rimat affle ni Smson, akinek az ereje a hajban van, mssal ugyanis nem tudom megmagyarzni, hogy tbbszr is sztrgta a htsmat.
J, lehet, hogy nha bna voltam.Ilyen lenygzen rlt, sznes s ts jtkot rg pipltam, egyetlen hibja, hogy alig 4 ra hossz s hogy gy utlag szinte beszerezhetetlen a dobozos verzija, amit bszkn kitehetnk a polcomra.
Msodik rsz, jvk!
28 komment

[62] casper007
jl 09., kedd 0:58 #28
pp most vettem meg a dobozos verzit vatern postval 1400 forintrt.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
mj 24., pntek 14:00 #27
Vlasz mcmacko (#26) zenetre
Ksznm, nagyon kedves vagy, de eszem gban sincs lenylni a dobozodat, annyira azrt nem fontos, hogy a polcomon legyen.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
mj 22., szerda 8:44 #26
Vlasz siklara (#8) zenetre
Legkzelebb szlj, hogy hozzam magammal. Steamre regelve van a cucc, de ha a doboz meg a lemez a gyjtemnyben jl mutatna, akkor szvesen neked adom.
"This is our time to medicate..."
mj 21., kedd 11:20 #25
Vlasz Karez (#24) zenetre


A msodik rsz nekem egyelre kicsit csalds. Szebb, nagyobb, de a harcrendszer kzel sem olyan prgs s gyakran ksik az irnyts, ezrt a bonyolultabb kombkat nagyon nehz sszehozni... Az Unreal Engine sznei meg fakbbak, gyhogy a sznkavalkd sem olyan tt, de majd megszokom. Legalbb a vilg betegebb, mint valaha.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[25] Karez
mj 21., kedd 7:16 #24
A msodik rsz, ha lehet mg zakkantabb s innovatvabb lett.
Kellemes meglepets volt anno. Tipikus olyan jtk, hogy fl ra utn csak ez az egy mondat fogalmazdik meg a fejemben:
KATT!

The bird hermes is my name, eating my wings to make me tame.
mj 20., htf 22:38 #23
Vlasz siklara (#20) zenetre
Mellknvnek is bevlik
[55] axl
mj 20., htf 22:37 #22
Vlasz siklara (#21) zenetre
n meg szinte llandan, ha PC-n jtszom. Szvesen!

(Egybknt van G365-s Steam csoport is, csak sajnos nem valami aktv. Ha gondolod, felvehetsz bartnak.)
Good games never get old
mj 20., htf 22:33 #21
Vlasz axl (#18) zenetre
Ma is tanultam valamit, kszi!

(nem sokat hasznlom a Steamet)
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
mj 20., htf 22:33 #20
Vlasz Szeszmester (#19) zenetre


A teffrl nekem egybl a Thiefes taff sz jutott eszembe, amit hasznlnak fnvknt, igeknt... igazi multifunkcis kromkods.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
mj 20., htf 22:30 #19
Vlasz siklara (#17) zenetre
Igen, egyedl fordtottam s Szabad Corwid A jobban sikerlt projektjeim egyike.
Ezt Apa-anyrt, te teffes kek!
[55] axl
mj 20., htf 22:28 #18
Vlasz Szeszmester (#15) zenetre
Elvileg ha tlltod a Steam-kliens nyelvt magyarra, akkor a jtk is gy fut. De nem csak ez, hanem szinte az sszes Valve cucc.
Good games never get old
mj 20., htf 22:26 #17
Vlasz Szeszmester (#15) zenetre
Ebbl is volt magyar vltozat? Szp... Jl sejtem, hogy volt kzd a fordtshoz? Ha igen, a magyar verziban minek fordtotttok a Corwid of the Free-t?
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
mj 20., htf 22:25 #16
Vlasz axl (#12) zenetre
Kszi!

Egybknt valsznleg letben fogok maradni a dobozos verzi nlkl is, de azrt jl esik, hogy ennyien prbltok segteni rajtam.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
mj 20., htf 22:24 #15
Tnyleg j jtk. Kr, h nem a magyar vltozatot jtszottad
mj 20., htf 22:24 #14
Vlasz zsombee (#10) zenetre
Szvesen.

rdekes, hogy nekem ez a Zeno Clash egy nagy fehr folt volt eddig s csak a cmt hallottam, de azt sem tudtam, eszik-e vagy isszk.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[55] axl
mj 20., htf 22:15 #13
Vlasz axl (#12) zenetre
Vagyis na: bontott, de a kd (elvileg) mg megvan.
Good games never get old
[55] axl
mj 20., htf 22:14 #12
Vlasz axl (#11) zenetre
Egybknt ugyanott van 1300-rt bontatlan j is: KATT!
Good games never get old
[55] axl
mj 20., htf 22:14 #11
Vlasz Kinedobj (#6) zenetre
Ha felhasznltk belle az aktivcis kdot, akkor nem sokat r. (Br mivel Klrnak mr gyis megvan maga a jtk, csak a dobozt ugyangy ki tudja tenni a polcra. )
Good games never get old
[13] zsombee
mj 20., htf 22:14 #10
Vlasz Kinedobj (#7) zenetre
Nekem is az van meg.

A demo-t prbltam anno, egszen innovatv volt, meg a hangulata rendben volt, de valahogy azta sem teleptettem fel, de most hogy eszembe juttattad, lehet hogy holnap neki is esek. Ksznm!
mj 20., htf 22:04 #9
Vlasz JohnSmith (#5) zenetre
Ja igen, lttam, hogy Xboxra is kiadtk, de nekem az sajna nincs.

Kinedobj: kszi a tippet & j a nicked.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
mj 20., htf 22:03 #8
Vlasz mcmacko (#4) zenetre
Majd szlj, ha eladdod. : )
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[9] Kinedobj
mj 20., htf 21:32 #7
Egybknt nekem a Pc Guru-bl van.
[9] Kinedobj
mj 20., htf 21:31 #6
1000ft rt lttam dobozosan az els verzit a V bets aukcis oldalon!!!
[8] JohnSmith
mj 20., htf 19:16 #5
Nem csak PC, nekem megvan boxra is. Br mg a htralv listban szerepel...
mj 20., htf 18:18 #4
Asszem nekem van dobozos verzm belle.
"This is our time to medicate..."
mj 20., htf 17:22 #3
Vlasz axl (#2) zenetre
Bejegyzs javtva! (basszus, most ltom, mg jsgmellklet is volt)

Tudom, hogy a Vadsz teljesen vak, csak mintha ez nem lenne pp elg, rnzsre mg flszem is. Oxameter nekem is szimpatikus volt, plne hogy a trsaival ellenttben rtalmatlan, magnak val rlt volt. Furcsa szomorsgot reztem, amikor ksbb megtalltam.

Igen, ezt a bejegyzst majdnem tovbb tartott megrni, mint vgigvinni a jtkot, br amennyit mostanban jtszani tudtam estnknt, gy is eltartott egy darabig befejezni.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[55] axl
mj 20., htf 17:15 #2
Amgy a Vadsz teljesen vak. Azrt doblja a mkusokat is, mert a "cincogsukbl" tudja, hova kell clozni. Nekem egybknt volt a kedvenc karakterem. (Na meg Oxameter, aki folyamatosan egy irnyba ment s az sem zavarta, ha ott trtnetesen volt egy fal vagy brmilyen ms akadly.)

Fogadjunk, hogy ezt a bejegyzst megrni tovbb tartott, mint vgigvinni a jtkot.
Good games never get old
[55] axl
mj 20., htf 17:12 #1
Nagy tveds: igenis van dobozos verzija! (Igaz, hogy azt is Steam-en kell aktivlni, de akkor is.) Jelenleg azt hiszem, hogy a CD Projekt valamilyen olcsstott kiads kollekcijban kaphat potom 990 Ft-rt, n mg ugyanennyirt a kls kartontokkal elltott vltozatot szereztem be: KATT!
Good games never get old
siklara
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
Ezeken a platformokon jtszom
Playstation2
Playstation3
GameCube
PC
Playstation4
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, FPS, Szerepjtk
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk mindenhol, Zene (hallgatom), Knyvek, rs, Nyilvnos megszgyenls, Atltika, Grnyedt ls
Bartok, ismersk
liquid
(offline)
Ghz
(offline)
Warhawk
(offline)
Oldern
(offline)
zaz
(offline)
GibiPeti
(offline)
Alexander
(offline)
DarkVenom
(offline)
abbatoo
(offline)
Npeti
(offline)
Lothar
(offline)
Fatman
(offline)
Andrew Ashford
(offline)
axl
(offline)
Trishtan
(offline)
skiz0
(offline)
Karez
(offline)
Gulandro
(offline)
stick
(offline)
CHASE
(offline)
sum-blink
(offline)
stk
(offline)
travis18
(offline)
SolidMetal
(offline)
shearer
(offline)
Doom
(offline)
keviny
(offline)
Wolverine
(offline)
backstab
(offline)
komdis
(offline)
toxik
(offline)
xetron
(offline)
Ikaruga
(offline)
ridd
(offline)
FreeKatana
(online)
Hunk2
(offline)
Zoy76
(offline)
dpb
(offline)
Sz1V4Rka
(offline)
Dolohov
(online)
mellov
(offline)
MadaFaka
(offline)
Kester
(offline)
Svitzh
(offline)
thendarion
(offline)
Frumoz
(offline)
reptai
(offline)