[15] MRenton1985 (offline)

Ő egy 32 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

3066 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 26861 kreditet gyűjtött

2013 március
17:52 Szerepjáték - A Generáció Klasszikusai
10+1 - Eternal Sonata (2007)

Chopin halála előtt lázálmában virágos rétekről, tündibündi 14 éves lánykákról és fiúcskákról ábrándozik, haláltusájához pedig saját maga szerzeményei biztosítják az aláfestő muzsikát. Bájos kis light JRPG, ami a könnyed szórakoztatáson túl, tiszteleg a komolyzene és a lengyel mester tragikusan korán félbeszakadt karrierje előtt.

10 - The Elder Scrolls V - Skyrim (2011)

Azt mondják az Oblivion is legalább van olyan jó, mint a Skyrim, ha nem jobb, de sajnos nem igazán hozta meg a kedvet hozzá ez a sárkányölős nordik kirándulás szimulátor. Hiába a gyönyörű táj és szimpatikus a világ, ha játékszinten nem működik nekem a dolog. Döcögött, unalomba fulladt, változatosságot nélkülözött és ami a legfájóbb: miután leküzdöttem Alduint egy árva kreditlistát nem kaptam...az olyan játékot meg nagyon nem szeretem, aminek nincsen pont a végén.9 - Lost Odyssey (2008)

A JRPG-k Jézusa, akit messiásként vártak, de végül a mindenható döntéshozók elárulták és a tömeg elé vetették. Megkövezték, korbácsolták, sárral dobálták, majd bűnbakként az összes gamer és szerepjátékfejlesztő helyett magára vállalja egy műfaj halálát és cipeli annak keresztjét. A feszítés után pedig jön a bűnbocsánat és a halhatatlanság. Utólag könnyű az egekig magasztalni, akkor és ott kellett volna kiállni mellette és talán akkor most nem itt tartanánk.

8 - The Witcher 2 - Assassins of Kings (2012)

A nagy sikerű pc-s előd után a konzolosok is belekóstolhatnak a karizmatikus Gerald életútjának újabb fejezetébe. A fonalfelvételt egy laza kis amnéziával oldják meg, hogy aztán egy királygyilkosságos konspiráció kellős közepén találjuk magunkat. Döntéseinknek komoly súlya van, ami erősen kihat a történetre. Ha szeretjük a kiábrándító befejezéseket akár még a főellenséget is futni hagyhatjuk.

7 - Tales of Vesperia (2008)

Becsülöm a Tales of... sorozatot és az őt készítő művészeket. Soha nem akarták megváltani a világot, soha nem akarták epikus magasságokba repíteni a történetet, átláthatatlan fejlődésrendszerrel túlbonyolítani, soha nem törekedtek a megújulásra és soha nem akartak kitörni a megbízható 7-8 pontos minőségből. (najó a, a Symphonia üti a 9-et) Egyszerűen csak szórakoztatni akar, önmagát adva. És nem lehet nem szerelmesnek lenni belé, mert attól ez még egy 10 pontos széria.6 - Valkyria Chronicles (2008)

A Disgaea sorozatot leszámítva a stratégiai rpg is kivonult a nagygépes piacról, hogy handhelden boldogítsa tovább szűkös rajongótáborát. A Valkyria olyan szempontból is hatalmas bátorságról tesz tanúbizonyságot, hogy a meglévő sjrpg elemeket is igyekezett megreformálni, a rácsozott, izometrikus terepet third person nézetre cserélte, a megszokott varázslós fantasys környezetet pedig lőfegyveres, világháborús közegbe ültették. A gyönyörű, vízfestékhatást eszközölő művészi megvalósítás pedig egyedi, időtálló stílust kölcsönöz neki.

5 - Dragon's Dogma (2012)

Azt most hagyjuk, hogy a Dogma mennyivel jobban magával ragadott, mint a Skyrim, amit ehelyett kiemelnék az a generáció legelbaszottabb majdnem végjátéka. Nem elég, hogy halál bugos volt a nagy ütközet a vörös sárkány ellen, 4 órán keresztül szoptam, mire sikerült legyűrnöm. Igazi kontrollert falhozbaszós event volt az egész közdelem. De ami ezután jött arra egyáltalán nem számítottam. A végén megmentettem egy mellékszereplő csókát, aki a fárasztó csata után átjött a kecómra, se szó, se beszéd lasmárolt aztán jól megbaszott, reggel meg még meg is köszönte a szép estét. Hát ez nemtudom mi a kurvaanyám volt, de hogy ez volt játékos pályafutásom egyik legnagyobb wtf-je, az is biztos.

4 - Fable II, III (2008,2010)

Asszem itt is lehetett buzulni, de ebbe most ne menjünk bele.
A szerepjáték elnevezés talán a Fable szériában a leghelyénvalóbb, már ami a szó szoros értelmet illeti. Az elsődleges hangsúly itt nem a megszokott RPG paneleken van, hanem magán az élet szimulálásán, amihez ez az európai középkori miliő igyekszik biztosítani a hátteret, a beleélés pedig garantált. Még én is - akit általában hidegen hagynak a sidequestek - azon kaptam magam, hogy órákra belemerültem hősöm életének menedzselésébe, karrierjének építésébe. Családot alapítottam, utódokat nemzettem, dolgoztam, a megkeresett pénzt befektettem és forgattam, ingatlanokkal üzérkedtem, stb. Totál belemerültem ezekbe a halál felesleges és haszontalan teendőkbe, amiknek a történetben való haladáshoz az égvilágon semmi közük, de mégis ezek az elemek, no és persze a fanyar angol humor és az ehhez passzoló karikatúra szerű ábrázolásmód adja a Fable igazi egyéniségét.3 - Ni No Kuni - Wrath of the White Witch (2013)

A mostani generáció utolsó szakaszának egyik hiánypótló mesterműve, amire akkora szüksége volt a JRPG-re éhes fanoknak, mint Sephirothnak a hamvasító samponra. Ezekben az ínséges időkben még egy FFX-3-al is beértük volna, (ahol Yunaval és Rikkuval QTE minijátékban kellene összehangolni a menstruációs ciklusukat, hogy aztán valami gagyiszar jpop koncerten halálra sikítozzák magukat.) de szerencsére a Ni No Kuni messze nem a "nesze vazzeg, érd be ezzel" mentalitásban készült. Egy bájos mese, ami a lelkedet simogatja, miközben játszol vele, elvarázsol és Ollieval együtt te is egy másik világban érzed magad, ahol nincsenek problémák. Ha egy kicsit is el tudod felejteni a hétköznapok monotonitását, ha egy kicsit is el le tudsz dobni a mindennapok terheiből, akkor a Ni No Kunit már elérte a célját. Ennél nem akar többet nyújtani és ne is várj el tőle többet.

2 - Final Fantasy XIII (2010)

A feketebárány. Ezerszer lerágtuk már ezt a csontot, hogy miért jó, vagy miért rossz a XIII, úgyhogy ezt most hanyagoljuk. Elolvastam újra, hogy mit írtam róla annak idején és a véleményem most sem változott. Még mindig egy igazi, vérbeli Final Fantasynek tartom, annak minden grandiozitásával, egyediségével együtt. Egy megfoghatatlan, mással össze nem vethető érzés kerít hatalmába, amikor felcsendülnek az jól ismert dallamok, amikor meghallom a jellegzetes menüprüntyögéseket, amikor in medias res belecsöppenek egy új kalandba. Örülök, hogy ezt a bizsergést ebben a generációban is érezhettem.

1- Dark Souls (2011)

A csúcsok csúcsa, a number one, a geráció számomra legjobb játéka. Egy igazi mocskos szemétláda, akit gyűlölsz, imádsz és rajongasz, akivel ha játszol, vagy ha csak rágondolsz, a létező összes érzelmet képes kiváltani belőled. Az emberi kitartást játék még soha nem követelte meg ennyire, de minden bele ölt kín és szenvedés után jön az a felüdülés, a büszkeség, hogy aztán egy még kilátástalanabb, még kegyetlenebb helyzetbe csöppenj. Egy érzelmi hullámvasút, amire ha felülsz és nem zuhansz ki az első kanyarban, a végjáték után nem csak megtapsolod, de még le is szopod magad, annyira megelégülsz magaddal.

52 komment

Összesen: 52 [1-50]
1 | 2
dec 05., csütörtök 23:57 #52
x360 as csóka, nincs Demon's soul a listán.
[32] CHASE
máj 06., hétfő 22:14 #51
Válasz Sith Lord (#50) üzenetére
Valószínűleg azért, mert túl gyors a játékmenete.
[7] Sith Lord
ápr 13., szombat 2:57 #50
Viszont arra baromi kivancsi lennek, hogy miert nem tartjak szerepjateknak sokan a Mass Effectet. Most jatszom vegig kb 5odszorre a trilogiat, es ennel egyszeruen nincs szerepjatekabb.
[7] Sith Lord
ápr 13., szombat 2:55 #49
Resonance of Fate-et kb 10 percig birtam elviselni.
[17] Insect
ápr 09., kedd 17:01 #48
Last Story, Xenoblade? (csatlakozok az Ntroll brigádhoz ) +1 hol a Resonance of Fate?
There is nothing like final code. Just code you are not willing to maintain anymore.
[7] Sith Lord
ápr 03., szerda 17:32 #47
Válasz Squall Lionheart (#46) üzenetére
Szerintem meg pont a legrosszabb.
ápr 02., kedd 14:48 #46
Azért egy kingdoms of amalur és dragon age elfért volna a ff13 és a vesperia helyén. Plusz a lost odysseyt alulértékelted, simán a generácio legjobb jrpgje.
[18] herooftime
ápr 01., hétfő 14:47 #45
Tales of bol a graces fet is nagyon dicsérte GK, és wíiről a xenoblade illik még ide mindenképp.

(nekem még a sakura wars és a blue dragon is bejött, de úgy látom hogy azok a többségnek nem)
http://ex.nicovideo.jp/vocaloid/about
márc 31., vasárnap 19:53 #44
Számomra a The Witcher 2 a valaha készült legjobb szerepjáték, még ha játékélmény szempontjából akad is könnyedebb, élvezetesebb darab.

A fenti lista japán játékaival a Ni no Kunit kivéve sajnos nem játszottam, meg a Fable III is kimaradt, úgyhogy azt hiszem, sok okosat nem tudnék mondani, de tetszik, hogy a bájóvér-féle "RPG"-k egyike sincs itt.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[3] IdnaMark
márc 30., szombat 10:29 #43
Amúgy Geralt.
Gamertag: IdnaMark | Steam: mastermarkhun
[7] Sith Lord
márc 29., péntek 19:58 #42
Válasz DarkVenom (#40) üzenetére
Alap hogy mindig azok az elsok.
[47] Kumite
márc 29., péntek 19:53 #41
Tudom, tudom, rehynn is megírta, meg amúgy is csak Nfanboyok vagyunk, de Xenoblade Chronicles ?!...
Egy Metacritic 92-es játékról beszélünk, és jópár oldal "Xenoblade Chronicles is the best Japanese RPG of this generation" -t mondott rá.

Mintha a versenykategóriából kihagytad volna a Forzát, vagy a verekedősből a Mortalt, vagy a platformereknél a teljes Wii felhozatalt... ó, várjunk csak?!

Ezt leszámítva innen csak a Tales, a Ni No Kuni és az FF érdekelne, de azok sajnos kegyetlenül. Na majd ha időmilliomos leszek.
Switch: SW-2073-4677-0226 || 3DS: 2363-6322-9880 || Wii U: Kumite84
[64] DarkVenom
márc 29., péntek 18:35 #40
Válasz Sith Lord (#39) üzenetére
És ha patkányok jöttek?
Thrills, Chills, Kills!
[7] Sith Lord
márc 29., péntek 17:40 #39
Válasz MRenton1985 (#37) üzenetére
Mi regen mindig fogadasokat kotottunk a Baldurs Gate tipusu jatekokban, hogy oriaspok jon elobb vagy csontvaz.
[64] DarkVenom
márc 29., péntek 17:13 #38
Válasz MRenton1985 (#37) üzenetére
Mert ha hiányzik egy elem a megszokott puzzle-ből, kiakadnak a vásárlók. A nyugati RPG a sablonjaival együtt is reneszánszát éli most, hogy bevette a konzolos piacot is, nyilván évek kellenek ahhoz, hogy valaki ehhez hozzá merjen nyúlni.
Thrills, Chills, Kills!
márc 29., péntek 16:16 #37
Válasz DarkVenom (#36) üzenetére
Némi iróniával átitatott kijelentés volt, nyilván én is tudnék mondani olyat, ahol nem kerültél börtönbe, de ez az elem annyira jellemzi a műfajt és számomra megfoghatatlan, hogy miért.
[64] DarkVenom
márc 29., péntek 16:06 #36
Válasz MRenton1985 (#35) üzenetére
Önhibából mondjuk egyik nyugati RPG-ben sem kerültem börtönbe, de történetileg pl. az Amalurban sem volt ilyen, ha jól emlékszem.
Thrills, Chills, Kills!
márc 29., péntek 15:51 #35
Válasz DarkVenom (#32) üzenetére
Ez egyébként mekkora egy ordenáré klisé már....szinte nem is játszottam még olyan rpg-vel, amiben ne került volna a főhős börtönbe. Ezt soha nem tudtam megérteni, valószínű a 80as években írtak egy nagykönyvet, "hogyan írj rpg forgatókönyvet" címmel és azóta senkinek nem jutott még eszébe, hogy ahhoz nem muszáj görcsösen ragaszkodni.
[7] Sith Lord
márc 29., péntek 14:42 #34
Válasz DarkVenom (#32) üzenetére
Ejj, abban ilyenek vannak? Kezdem sajnalni hogy kukaztam.
[19] Yeaf Kitri
márc 29., péntek 14:41 #33
Válasz MRenton1985 (#29) üzenetére
Ez nem tükröződött az írásból. Akkor csak ennyi volt a probléma, illetve ez okozta a félreértést. Minden tiszta.
Welcome to Dota. It’s like chess, for idiots.
[64] DarkVenom
márc 29., péntek 14:33 #32
Amúgy a DD-ben nálam a sárkányos küzdelem nem volt bugos, és női mellékszereplővel kufircoltam a végén, szóval valamit nagyon elszabtál.
De amúgy tényleg vannak elég érdekes wtf-ek benne (e.g. megdugja az ember az uralkodó feleségét, elkapják, tömlöcbe verik, megszökik, majd nyugodtan trallalázhat az uralkodó előtt, mintha mi se történt volna. ).
Thrills, Chills, Kills!
[5] akmal888
márc 29., péntek 14:26 #31
A Lost Odyssey-el kapcsolatban nagyon igazad van.
"You know what they say about the leading man? He never dies."
márc 29., péntek 14:15 #30
Válasz casper007 (#28) üzenetére
Írtam amit éreztem vele kapcsolatban, biztos kötekedős kedvemben voltam, amikor azt abekezdést írtam
márc 29., péntek 14:04 #29
Válasz Yeaf Kitri (#26) üzenetére
Attól, hogy nem lett a kedvencem attól még egy kiemelkedően jó, a 10. legjobb rpgnek tartom a Skyrimet ebben a generációban. Ha kicsit sem tetszett volna akkor beraktam volna a dragon age-et vagy akármelyik másik rpgft a helyére.
[62] casper007
márc 29., péntek 14:01 #28
Nem értem, hogy lehet nálad a tizedik a Skyrim, ha szinte egy jó szavad sincs róla.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[10] Cpt.Tenkes
márc 29., péntek 13:02 #27
Jó kis lista ez... én még felraknám rá a Star Ocean 4-et is.
HELLO NEO
[19] Yeaf Kitri
márc 29., péntek 12:55 #26
Tehát én szívesebben látnék teljesen szubjektív listákat, ahol tényleg csak azok a játékok szerepelnek, amik neked komolyan tetszettek.
Welcome to Dota. It’s like chess, for idiots.
[19] Yeaf Kitri
márc 29., péntek 12:54 #25
Válasz MRenton1985 (#23) üzenetére
Egy ember csak a saját tapasztalataira építkezve nem tud objektív listát összeállítani, lehetetlen. Ezért szerintem nem is kellett volna belekeverni (főleg ilyen látványosan), csak azért, hogy másnak is megfeleljen a lista. Mert így semmit nem tükröz, legalábbis így számozással biztosan, mert az első x helyezett a te véleményed, a maradék meg a közösség elvárásainak való megfelelés.
Welcome to Dota. It’s like chess, for idiots.
márc 29., péntek 12:30 #24
Válasz Voorhees (#21) üzenetére
Amikor állítottam össze a listát fel sem merült bennem, hogy a Mass Effectet ide kéne venném, elbasztam, na. Én azt akciójátékként játszottam, leszartam a rpg körítést, csak a történet érdekelt, mert az kikúrt erős benne, nem is fejlesztettem benne semmit. A döntéshozások is erőteljesek, de ennyi erővel a Heavy Raint is iderakhattam volna. Hozzáteszem a ME egy másik kategóriában épphogy csak lecsúszott a dobógóról.
márc 29., péntek 11:23 #23
Válasz Yeaf Kitri (#20) üzenetére
A generáció általam játszott játékait igyekeztem kategorizálni (ami nem olyan egyszerű már ennyiféle műfahibridnél) és azoknál próbáltam felállítani egy minőségi sorrendet, ahol azért nagyjából törekedtem az objektivitásra, de nem tudom 100osan kizárni a saját ízlésemet sem. De a legfontosabb cél az volt, hogy írjak azokról a játékokról, amikre szivesen emlékszem vissza a generációból és úgy gondolom meghatározóak, de hogy ezt ne ömlesztve tegyem ezért hoztam létre külön kategóriákat.
[1] Genius235
márc 29., péntek 11:19 #22
A Dragons Dogma hiába volt jó a karakter tuning, de az utazással töltött 10-20 percet nem tudtam elviselni. Talán ezért sem játszottam végig. Elcseszett egy története van, és még a végén jól "megpakolnak"...ezek szerint nem vesztettem vele sokat.
[7] Voorhees
márc 29., péntek 11:13 #21
Válasz MRenton1985 (#19) üzenetére
Az egy fejlődési rendszerrel rendelkező akció/dungeon crawler inkább. A kérdés inkább az, hogy ha a Dark souls rpg akkor a Mass effect miért nem? Van benne akció dögivel, de klasszikus értelemben (Role-playing game) sokkal inkább rpg, mint a Dark souls.
[19] Yeaf Kitri
márc 29., péntek 11:07 #20
Válasz MRenton1985 (#15) üzenetére
Értem, csak így számomra értelmetlen ez a lista. A szubjektivitás (számodra emlékezetes játékok előrébb, illetve nálad az rpg mércét nem megütő játékok nem szerepeltetése a listán) keveredik az objektivitással (neked nem tetszett, de letérdelsz a többség ízlése előtt).
Welcome to Dota. It’s like chess, for idiots.
márc 29., péntek 11:05 #19
A Dark Souls amúgy miért nem rpg?
márc 29., péntek 10:17 #18
Válasz backstab (#17) üzenetére
nem
[31] backstab
márc 29., péntek 9:29 #17
"A végén megmentettem egy mellékszereplő csókát, aki a fárasztó csata után átjött a kecómra, se szó, se beszéd lasmárolt aztán jól megbaszott, reggel meg még meg is köszönte a szép estét."

Könyörgöm, mondd, hogy női karakterrel játszottál!
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
márc 29., péntek 9:00 #16
Válasz Yeaf Kitri (#12) üzenetére
Dragon Age a 10 plusz 2 lett volna, lecsúszott, a Fallouttal meg szégyen szemre nem játszottam, de mire az kaland-fps.ekhez jutok, addigra szeretném pótolni
márc 29., péntek 8:45 #15
Válasz Yeaf Kitri (#12) üzenetére
Mert megkerülhetetlen. Meg attól mert nekem nem lett a kedvencem, attól még elismerem, hogy egy erős játékról van szó, ami tele van értékekkel, csak épp nekem nem mutatta meg őket.
[7] Voorhees
márc 29., péntek 8:34 #14
Dark souls nálam is a jók között van, de nem igazán rpg szerintem. Viszont a Dragon age origins ebben a genben konzolon a legjobb klasszikus rpg volt. Az hiányzik nekem innen.
[7] Sith Lord
márc 29., péntek 1:50 #13
Válasz Yeaf Kitri (#12) üzenetére
Telleg, sehol egy Fallout, pedig volt par.

Renton, irj uj listat.
[19] Yeaf Kitri
márc 29., péntek 1:33 #12
Miért szerepel a listádon a tizedik helyen a Skyrim, ha neked nem tetszett? Szerintem bőven lett volna még miből válogatni (most így hirtelen például a Fallout 3, Legend of Grimrock és a Dragon Age első része ugrott be, persze nem tudom, hogy játszottál-e ezekkel). Nem azt mondom, hogy bármit is hiányolok, mert a listán szereplők többségével nem játszottam (pedig a Tales of Vespariával már többször szemeztem), vagy azt, hogy nálam ne fulladt volna unalomba a Skyrim. Csak akkor mit keres itt? Az egyetlen logikus válasz, hogy a Bethesda kifizette a helyezést.
Welcome to Dota. It’s like chess, for idiots.
[7] Sith Lord
márc 29., péntek 0:43 #11
Válasz Matild (#6) üzenetére
Sosem keso, en epp most potlom a Blue Dragont.
[54] rehynn4
márc 29., péntek 0:25 #10
Válasz MRenton1985 (#2) üzenetére
You complete me:3
"az érzelmi viharokba kavaró románc opciók eddig félrekacsintó kamerapozíciói" -Walther von der Vogelweide
[20] Burzum
márc 28., csütörtök 22:46 #9
Összessen 3 FF-el játszottam: először a X, ami az egyik legmeghatározóbb játék lett a számomra (majd kiugrok a bőrömből, hogy jön a HD verza! ), utána az FF6 emulátorral (vagy a feléig elvittem, amikor Kefka begorombul és kinyírta Gestalt-ot vagy kit), de az már nagyon oldschool volt számomra. Az FFXIII meg szimplán tetszett, jól elvoltam vele, bár mégegyszer nem valószínű, hogy belekezdenék. Max. ha gen végén lesz egy FFXIII Complete kiadás.

A Lost odyssey-től meg a hype miatt többet vártam és csalódtam. Noha a sztoriban voltak jó dolgok, de alklaomadtán iszonyat mélyrepülések is előfordultak. 1 végigjátszást momentán megért, meg vettem vagy 3k-ért (igaz, utána eladhatatlan volt...),

Az Eternal Sonata-nak a harcrendszere nem jött be, de maga a játék nem volt rossz. Kár, hogy a sztorija nem volt túl érdekfeszítő...
"...I make the angel scream, and the devil cry."
[42] Totti5
márc 28., csütörtök 22:41 #8
Eternal Sonata a grafikán és a zenén kívül mit nyújtott? tán a generáció = mag amőgy is ) leges legunalmasabb legrosszabb harcrendszerrel rendelkező jrpgje

Star Ocean 4 hova lett? Eternal helyett simán odafért volna.
"Jól néz ki, érdekes, de ha nem ez lenne a címe, akkor jobb játék lenne..." Xbox ONE - WiiU - WIN10
[64] DarkVenom
márc 28., csütörtök 21:47 #7
Szegény ember vízzel főz...sajnos.
Thrills, Chills, Kills!
[30] Matild
márc 28., csütörtök 21:38 #6
A Valkyria nagyon jó lehet, de hiába van már meg kb. 2 éve, még mindig nem került gépbe.
NNID / PSN_ID: Travis_HUN
[7] Sith Lord
márc 28., csütörtök 21:32 #5
Válasz MRenton1985 (#4) üzenetére
En epp a Dark Souls-ban nem ereztem semmi szerepjatekot. Attol hogy lehet tuningolni a karaktert? Ugyanmar.
márc 28., csütörtök 21:08 #4
Válasz Sith Lord (#3) üzenetére
A ME nálam átbillent az akciójáték kategóriába, hiába a szerepjátékelemek és döntéshozások...lehet én játszottam vele rosszul, ezt beismerem.
[7] Sith Lord
márc 28., csütörtök 20:59 #3
Te Renton, azt hogy kepzeled hogy minden idok legszerepebb jatekat [Mass Effect] nem rakod a listara..?
Összesen: 52 [1-50]
1 | 2
MRenton1985
MRenton1985 még nem írt idézetet!
Ezeken a platformokon játszom
Xbox
Xbox 360
Playstation2
Playstation3
GameCube
Wii
Playstation Portable
Nintendo DS
Kedvenc játék-műfajaim
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Barátok, ismerősök
babzsák
(offline)
mcmacko
(offline)
qper
(offline)
CHASE
(offline)
Sith Lord
(offline)