[34] siklara (offline)

Elvetemült - Reménytelen - Határeset

Ő egy 32 éves lány és itt lakik: Budapest / Budapest

3281 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 91864 kreditet gyűjtött

2013 február
11:44 The Witcher 2 furcsaságok (spoileres!)

Avagy újabb The Witcher 2-vel kapcsolatos SPOILERES írás, ami 2013-ban valószínűleg csak engem érdekel, de üsse kavics, kiadom magamból.
Öt végigjátszás alatt elég sok apróságot kiszúrtam, de némelyik észrevétel nem is tőlem származik, hanem a hivatalos The Witcher oldal fórumán olvastam, aminek máig lelkes, bár a korábbinál jóval passzívabb tagja vagyok.
Harmadjára szólok: spoilerveszély!

King Kong easter egg


Számtalan easter egg van a játékban, a legtöbbet szinte bárki észre is veheti, ezt azonban nem csak észrevenni, de megmagyarázni is nehéz. A Kayran megölése után Geralt előtt megjelenő Síle egy pillanatra láthatatlanná válik, a feje fölött pedig a Kin Kong név jelenik meg. Miért? Nem tudom, de itt van.

Drizzt fehér..?


Aki nyitott szemmel járt, kiszúrhatott még pár furcsa nevű NPC-t a játék bármely területén, Flotsamban például él egy Drizzt nevű tünde, Vergenben meg egy Raistlin nevű fickó (sajnos róla nincs képem).

A vajákok sterilségéről

Bizonyára sok férfi játékos irigyli Geraltot, amiért witcherként azzal és annyiszor fekszik le, ahányszor akar, minden különösebb következmény nélkül. Az ő megnyugtatásukra, hogy annyira talán mégsem irigylésre méltó egy vaják helyzete, íme a lehető legbiztonságosabb szex titka:

Geralt rémisztő meztelen karaktermodelljét egy modder leplezte le.

Szerelmes vers rovat

A The Witcher 2-ben Iorveth álma kapcsán ment a legtöbb találgatás, mivel a játékban előforduló többi tündeszöveggel ellentétben ebből egy kukkot nem lehet érteni. Egyáltalán kinek az ötlete volt a tündehalandzsát tündehalandzsául feliratozni?

Egyébként nem is halandzsa, hanem Tolkienéhez hasonló kitalált nyelv kelta elemekkel, tehát elvileg lefordítható. Első végigjátszáskor nem foglalkoztam vele, másodszorra viszont már kifejezetten bosszantott, ezért utánanéztem, jutottak-e vele valamire a rajongók. Pár elvetemült megpróbálta az ősi nyelv ismert szavaiból összerakni, de nem sokra jutott. Végül feladták és elkezdték a készítőket faggatni, így nemrég előkerült a jegyzet, ami összefoglalja a sokak által szerelmes versnek hitt rövid monológ tartalmát:

Oh, carrot, tasty carrot,
With even fat/lard on top,
And also chicken with parsley


Nos, igen, ahogy egy bölcs rajongó megállapította: "Chicken and carrot have never sounded sexier."
A szöveg egyébként már csak azért sem lett lefordítva, mert mire sor került volna rá, már a készítők sem emlékeztek, mit jelent az egész.

Hogy is van ez, Saskia?


A rajongók amúgy is vérre menő vitákat folytattak arról, hogy van-e egyáltalán bármi Saskia és Iorveth között, aztán jött ez.
A játék vége felé beszélgethetünk egy hosszabbat Saskiával, és amikor Geralt rákérdez kettejük kapcsolatára, tesz egy roppant wtf "én mindig is a törpökre buktam" kijelentést, amire lássuk be, nem sokan számítottunk.
Lengyel játékosok jelezték, hogy ez az egyetlen olyan szövegrész a játékban, ahol az angol szinkron, és szinte valamennyi felirat gyökeresen eltér az eredeti lengyel szinkronszövegtől, ami szabad fordításban így hangzik:

"Ami Iorvethet illeti, ahhoz neked semmi közöd. Na igen, egy férfi nem lenne rossz."

Mindjárt witcheresebben hangzik, nem?
Érdekes módon úgy tűnik, csak a német szinkront ill. feliratot fordították közvetlenül a lengyelből:
kép1
kép2
Hogy miért kellett ezt ennyire átkölteni? Hát passz, mindenesetre a törpös szöveg még annyira sem Saskiás, mint az eredeti.

Hiányzó animációk az Enhanced Editionból


Az Xbox-os megjelenéssel egyidőben a PC-sek is megkapták az Enhanced Editionnal járó valamennyi bővítést, de sajnos mást is. Az rendben van, hogy a konzol gyengébb hardvere miatt kicsit vissza kellett venni az animációkból, de miért kellett ezt PC-n is meglépni?
A változtatások szegény Iorvethet érintették elsősorban, akinek volt pár igen színpadias mozdulatsora az első fejezetben, amik nagyon jól passzoltak az izgága karakterhez: grimaszolt, csápolt, fenyegetőzött. A fenti képen épp Geralt arcába mászva fenyegetőzik, az Enhanced Editionban azonban csak egy helyben áll és monoton hangon eldarálja a mondókáját, utólag elég nevetségessé téve az eredetileg nagyon jól működő, testbeszédre épülő jelenetet.
Még fájóbb, amit az utolsó fejezettel műveltek a készítők, mert onnan ugyan nem hiányzik semmi, viszont annyi hullát helyeztek el dekorációként Loc Muinneban, ahányan előtte összesen nem voltak ott. A CDPR csapata beleesett a Bioware hibájába, és azt hitték, néhány diszkréten elhelyezett hullahegy nélkül már nem lehet elég drámai egy befejezés.

A Witcher 2 nem homofób játék


Ha már szóbakerült a Bioware, az ő RPG-iken nevelkedett játékosok fájlalták, hogy Geralt nem melegedhet össze sem Rochecsal, sem Iorvethtel, sem Dandelionnal, sem semelyik férfi cimborájával, ami szerintük a lengyelek homofóbiája miatt van. Az állítás már önmagában hülyeség, hiszen a játékban van meleg és leszbikus karakter is, de Flotsamban éjjeli sétára indulva Geralt olykor spontán is belefuthatott a helyi meleg közösség képviselőibe.
A fenti képért köszönet Lotharnak!

Roche létezik!

Bár nem titok, hogy karaktereik vonásaihoz a készítők élő embereket vettek alapul, nem voltak hajlandóak elárulni, kinek ki az igazi hasonmása, ezért megint néhány unatkozó rajongó próbált fényt deríteni az igazságra. Meglepő módon eddig csak Rocheot találták meg, de belőle mindjárt kettőt is!

Roche egyik ihletője minden kétséget kizáróan Clint Eastwood...

...de nagyon hasonlít a gonosz szerepekre specializálódott Mark Strongra is.
Mivel én mindig úgy képzeltem, hogy a turbán alatt biztos tök kopasz, ezért részemről inkább Mark Strongra szavazok.

Értelmetlen kúl jelenet


Az első fejezet drámaiságát hivatott fokozni a két választható pajti közötti "epikus" párbaj, amely különösen a Roche oldalon elég bajosan illeszkedik a történetbe. Arra jó lehetett volna, hogy kapjunk egy igényes mini boss fightot, ám sajnos tökmindegy, hogy épp Rocheot vagy Iorvethet irányítjuk, ellenfelünk mindig szánalmasan gyenge lesz, így kb. két kardcsapás után véget ér a harc, majd egy gejl és mindkét fél számára teljesen OOC bromance párbeszéddel a bizarr jelenet is.
A szépiás színhasználat miatt nehéz eldönteni, mit látunk egyáltalán; álom? Visszaemlékezés? Hazugság?? A készítők maguk sem tudják, pedig számtalanszor kérdezték őket, mindenesetre kúlnak gondolták, ezért a fejlesztés kb. utolsó hónapjában gyorsan benyomták ezt is a játékba.
Külön vicc, hogy az egészet választott szövetségesed meséli el, de amikor megkapod fölötte az irányítást, szándékosan ki is kaphatsz, ami még bizarrabbá teszi az egészet.

Zseniális antipiracy óvintézkedés


Ezt nem tudom megerősíteni, de állítólag aki másolt játékkal játszott, az a bordélyházba betérve gyakran részesülhetett abban a kellemetlen meglepetésben, hogy valami fiatal, nagymellű prosti helyett azt nézhette végig, hogy Geralt Loredo anyjával hempereg.

+1: ha magadtól nem jutott volna eszedbe, ilyet is lehetett

The Witcher 2: Assassins of Kings 10 komment

márc 01., péntek 18:51 #10
Válasz Invi (#9) üzenetére
Bros before hoes! KATT!
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[61] Invi
márc 01., péntek 16:39 #9
Válasz siklara (#7) üzenetére
True Story, Sis! KATT!
[61] Invi
márc 01., péntek 16:38 #8
Válasz siklara (#3) üzenetére
Én ezekből jó párat kiszúrtam. Mikor jön már a harmadik. VÁÁÁÁÁ!
febr 27., szerda 12:03 #7
Válasz JedaY (#6) üzenetére
Ó, pedig Triss simán megérdemli, mert egy sunyi döginca.
Az emlékezés rózsájával megpróbálja Geraltot agymosni, Cedricet pedig kőkeményen kihasználja és gyakorlatilag miatta végzi szerencsétlen úgy, ahogy...
Egyébként is, az első részből megtanultuk, hogy egy rendes witcher minden útjába akadó nőt megdönt, mert kártyákat kap érte.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[8] JedaY
febr 26., kedd 20:53 #6
Engem egyik végigjátszás során sem vitt rá a lélek, hogy megcsaljam Tris-t!
Szégyelljétek magatokat!
"I Believe in No God, No invisible Man in the Sky..." / XBL: SipiThomy / PSN: WauldenStembo
[111] dreampage
febr 26., kedd 16:25 #5
Válasz siklara (#3) üzenetére
Arra nem figyeltem.
A játéknak soha nincs vége. | http://xbox.com/hu-HU | http://xbox.gamer365.hu | Telefonos ügyfélszolgálat: 06 80 018 590
[55] FredPerry
febr 26., kedd 16:19 #4
Válasz siklara (#3) üzenetére
Silent Hill után állok is neki vagy ennek, vagy a Dark Souls-nak.
febr 26., kedd 16:11 #3
Válasz dreampage (#1) üzenetére
És az orrot is föltetted közben?

FredPerry: Köszi szépen, és majd jó játékot! Invi is nemrég fejezte be, vele a fórumon beszéltük meg az élményeket. : )
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[55] FredPerry
febr 26., kedd 16:07 #2
Én még neki sem álltam ennek a játéknak, úgyhogy nehogy azt hidd, hogy csak téged érdekelnek ezek 2013-ban. Amúgy végigolvastam a spoiler ellenére és tetszik az írás, bár ezt szinte minden bejegyzésedhez hozzá lehetne fűzni.
[111] dreampage
febr 26., kedd 15:45 #1
Már-már elkeseredtem, hogy ezek közül én eggyel sem találkoztam (leszámítva a "bossharcot"), de a +1 az nekem is megvolt. Szó szerint.
A játéknak soha nincs vége. | http://xbox.com/hu-HU | http://xbox.gamer365.hu | Telefonos ügyfélszolgálat: 06 80 018 590
siklara
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
Ezeken a platformokon játszom
Playstation2
Playstation3
GameCube
PC
Playstation4
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, FPS, Szerepjáték
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék mindenhol, Zene (hallgatom), Könyvek, Írás, Nyilvános megszégyenülés, Atlétika, Görnyedt ülés
Barátok, ismerősök
liquid
(offline)
Ghz
(offline)
Warhawk
(offline)
Oldern
(offline)
zaz
(offline)
GibiPeti
(offline)
Alexander
(offline)
DarkVenom
(offline)
abbatoo
(offline)
Npeti
(offline)
Lothar
(offline)
Fatman
(offline)
Andrew Ashford
(offline)
axl
(offline)
Trishtan
(offline)
skiz0
(offline)
Karez
(offline)
Gulandro
(offline)
stick
(offline)
CHASE
(offline)
sum-blink
(offline)
stk
(offline)
travis18
(offline)
SolidMetal
(offline)
shearer
(offline)
Doom
(offline)
keviny
(offline)
Wolverine
(offline)
backstab
(offline)
komédiás
(offline)
toxik
(offline)
xetron
(offline)
Ikaruga
(offline)
ridd
(offline)
FreeKatana
(offline)
Hunk2
(offline)
Zoy76
(offline)
dpb
(offline)
Sz1V4Rka
(offline)
Dolohov
(offline)
mellov
(offline)
MadaFaka
(offline)
Kester
(offline)
Svitzh
(offline)
thendarion
(offline)
Fórumozó
(offline)
reptai
(online)
The Witcher 2: Assassins of Kings adatlap
Még nincs besorolva Még nincs besorolva
Kiadó: Atari
Fejlesztő: CD Projekt Red
Megjelenés: 2011. máj 16.
Kategória: Szerepjáték
Online játékmód: Nem ismert

A szerkesztőség értékelése:
9
Ami tetszett
-Első osztályú grafika, pompás rendezés, remek zenei aláfestés
-Változatos, sikerélményt nyújtó és megfelelően büntető harcrendszer
-Gyönyörű és hihető helyszínek
-Felnőtt, érett módon kezeli a fantasy alapanyagot
Ami nem tetszett
-Az első pár órában szigorúbb a kelleténél
-Apróbb technikai bakik, javításra váró bugok
Olvasói értékelés: 28,9 (29 szavazat)
Ugyanez a játék más platformokon:
pc | gc | xbox | ps2 | ps3 | x360 | wii | nds | psp | xbox1 | ps4 | wiiu | n3ds | psv | mob

54 | [Teszt] The Witcher 2: Assassins of Kings

Eljött az idő, hogy másodjára is felvegyük az ezüstkardot, és belebújjunk Ríviai Geralt bőrébe, hogy egy újabb epikus kalandban vegyünk részt, ahol nincs jó és rossz, csak a szürke különböző árnyalatai, ahol az erőszak és halál hétköznapi esemény - teszteltük a The Witcher 2-t.

19 | Egymillió The Witcher 2

Na jó, nem egészen egymillió, de közel annyi: a CD Projekt a múlt héten bejelentette, hogy eddig ennyi fogyott a The Witcher 2: Assassins of Kings-ből.

18 | The Witcher 2: tíz perc kaland

Méretes Witcher 2: Assassins of Kings (PC) ízelítő: tíz perces gameplay videó érkezett a CD Projekt májusban megjelenő akció-szerepjátékáról - továbbra is fantasztikusan néz ki.

17 | Májusban jön a The Witcher 2

A CD Projekt nemrég bejelentette, hogy mikor számíthatunk a The Witcher 2: Assassins of Kings megjelenésére. Még a tavasz folyamán megkapjuk a második részt.

24 | The Witcher 2: a szökés

Rendkívül ötletes trailer érkezett a The Witcher 2-ről, amely trükkös módon mutatja be számunkra a játékban rejlő szabadságot. Minőségi kedvcsináló egy minőséginek ígérkező folytatásról.

16 | The Witcher 2: sötét katakombák

Az elmúlt egy-két hónapban meglehetősen kevés szó esett a The Witcher 2: Assassins of Kings-ről, most azonban új képeket tudunk róla mutatni.

10 | [E3] The Witcher 2: Assassins of Kings képek

Lássunk néhány The Witcher 2: Assassins of Kings (PC, 360, PS3) képet: van rajtuk érdekes arckifejezést vágó környezet, meg némi meztelenkedés is.

24 | [Fókuszban] The Witcher 2: Assassins of Kings

A CD Project tegnap hivatalosan is lerántotta a leplet a The Witcher folytatásáról, amely a The Witcher 2: Assassins of Kings nevet kapta. A második rész 2011 első negyedévében érkezik, és PC mellett Xbox 360-ra, valamint PlayStation 3-ra is meg fog jelenni.
Tovább a játék adatlapjára / fórumába