[9] mckayals (offline)

Szenzációs - Elvetemült - Jólnevelt

Ő egy 26 éves fiú és itt lakik: Veszprém / Tapolca

3846 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 12124 kreditet gyűjtött

2013 January
14:30 Konzolháború?
Tartok egy kis melóügyi "téliszünetet" igy ráérek olvasgatni forumozgatni stb..

Erősen generációváltásos hangulat uralkodik a konzolos társadalomban.Jönnek a specifikációk,listák tervek blablabla ezerrel mindenki,személy szerint én is várom a következő konzolokat.Hatalmas idő ez a nyolc év,ha visszagondolunk az előző generációk futamidejére....
Röpködnek az eladási statisztikák miegymás, jönnek mennek a kommentek hogy mi kéne mi nem,mi az ami sikeressé tehet egy konzolt.

El kéne vonatkoztatni magunktól egy kicsit és "hétköznapiként" nézni egy konzolra...úgy szerintem más világ tárulna elénk.

SZERINTEM az emberek 80-90%-a azt sem tudja hogy mi az a konzol,vagy legalábbis leszarja vagy mittudomén.

A fennmaradó 15-20% legalább a harmada,ha nem a fele 1 konzolt ismer,vagy egyet tudne beazonosítani gyártótol függetlenül.

Na a maradék vitázik hogy melyiket érdemes megvenni,abból az egyharmad megveszi mindegyiket.

Egy adalék...vendégség nálunk.

Az mi? "pléjsztésön"?
nem az Xbox ,az a másik a "pléjsztésön"
Az a fehér?
Nem az Nintendo GameCube,a másik fekete az a "pléjsztésön"..
mi a különbség?
Semmi,csak a játékok
Melyik a jobb?
Mindegyik jó
Akkor mi a faszért vetted meg mindhármat?
Szeretem a konzolokat..
Nincs olyan ami mindent tud?
Nincs de mindegyik tudja azt amiért nekem kell.
ÁÁÁ te megbolondultál...de a gyerek sikítozik egy "pléjsztésönért" majd szólok neked látom te értesz hozzá.
Ért a hozzá a fene,csak játszok velük döntse el a gyerek.
Annak "pléjsztésön" kell
Melyik?
Miért mennyi van?
....ésatöbbi,ésatöbbi...


Végül néhány hónap múlva Xbox360 lett belőle,az volt a tetykóban..hozzá valami ezt vedd meg kiadású tescos pc játék ami rendesen családi összeomlást okozott abban a szent pillanatban amikor ki akarták próbálni.Persze azonnal telefon nekem,rohanás át hozzám a taknyos orrú Pistikével együtt aki fájdalmában benyelt vagy 2 deci fikát addigra..
Még szerencse hogy volt egy Nut's n Bolts Banjoo-s játékom elfekvőbe,boldogan felajánlottam.Talán azóta se vettek hozzá másik játékot.

Hát ilyen egy laikus és valószínűleg a sok millió esetleges konzolvásárló egyike ..megjegyzem az ismerőseim szinte 100%-a kb ezen a szinten kezeli a konzoltémát.

Ennyit a konzolháborúról...
28 komment

[9] mckayals
Feb 05., Tuesday 21:31 #28
Válasz Shark (#27) üzenetére
A bagózásról nem beszélve.Én Ausztriában dolgozok,a kollegák 3 x10 doboz cigivel jönnek 2 hétre,ami el is fogy. De hülyének néznek mert minden bolhán ott vagyok a környéken és elköltök játékokra stb. 12-20 eurot.(na jó van hogy többet )
Miyamoto a teremtő,
[25] Shark
Feb 03., Sunday 21:35 #27
Pár évvel [5-6] voltunk haverokkal MM-ban.Egy család ps2 öt vett karira a gyerekeknek.Ugye alap,hogy a géphez járt egy joy + demo lemez.Na az eladó csaj kiokositotta öket,hogy ahhoz,hogy tudjon ödönke játszani,kell egy memória kártya,mert anélkül nem indul el a játék.Na mivel 2 gyerek volt,kellett még1 joy.Az eladó néni mondta,hogy ahhoz,hogy mindketten tudjanak játszani,kell még1 memória kártya...itt tartottunk anno,de ez szerintem semmit se változott azóta.
Az emberek nagy része totál nincs képben,ami szvsz tökmindegy,csak osztják az igét,hogy ez mennyire gyerekes,haszontalan,drága sz@rság.No mindegy.Közben meg vagyonokat költ a ruházott,pedikürözött szobacirkálójára.
Xb: Shark hun Ps: Zoli1219
[2] Zerko
Feb 02., Saturday 12:16 #26
Válasz PsyZed (#25) üzenetére
Azért az amerikai szint sem egyszerű, a PS3 tulajoknak csak 40% -ka tudja, hogy Blu-Ray lejátszó van a masinában
http://game-chronicle.blogspot.hu/
[7] PsyZed
Feb 01., Friday 13:31 #25
A videojátékozás még nem érte el itthon az amerikai szintet, egy réteg hobbi, akárcsak a makettezés vagy a bélyeggyűjtés. Engem nem nagyon izgat, mi a véleménye az embereknek. A minap a nővérem volt nálam, nézte a PS3-at a TV előtt meg a polcon sorakozó tucat eredeti játékot... aztán mikor elmondtam neki, hogy nem nézek TV-t, inkább játszok, akkor már valamennyire igazat adott nekem. Ez egyénenként változik.
Ismerősöm Warhammerezik, rendes makettes terepasztalos játékos. Elmondása szerint egy jobb használtautó árát már belerakta 2 év alatt a seregeibe, eszközök, festékek stb... Van, aki 9000 Ft-ot ad egy makett tankért, van aki ugyanezt egy új videojátékért.
A magyar mentalitás meg az olcsón sokat warezolva... én mondjuk geci vagyok, mert az ilyenektől viszem el az online aukciókon a dolgokat 2-3000 forintért, amik dupla annyit érnek, szemtelenül lealkudom az árakat, aztán ha az illető nem jártas a témában, én járok a legjobban!
De megemlíthetném a szülőket is itt. Nem hiszem el, hogy egy apuka nem tud a neten utánaolvasni a dolgoknak, megkérdezni az eladót stb. Egy konzolboltos ismerősöm olyan sztorikat mesélt, amin behaltam, a legdurvább mégis az volt, amikor a vevő tőlem 1 méterre azt ecsetelte, hogy megveszi a Dante's Inferno játékot a Kevinnek, mert a 18-as piros karika szerint ő beleesik a korosztályba! Azért megnéztem volna az 5-6 éves Kevint, amint folyik a vér kifele a képernyőről, mennyire hasznos lehet a szellemi fejlődésének! Ha nekem lenne gyerekem, akkor a limit napi 1-2 óra játék lenne a játékok meg Sonic, Ratchet & Clank meg ilyenek.
Például Kinect. Tök jónak néz ki, de amikor a kisgyerekek összevissza ugrabugrálnak a tök pontatlan kamera előtt és látszik, hogy frusztrálja őket a dolog, akkor talán apunak egy Wii olcsóbb megoldás lett volna...
PSN: PsyZed
Feb 01., Friday 11:38 #24
Válasz mckayals (#6) üzenetére
Nyilvan, aki tudja az tudja, de aki nem tudja, az azt fogja hinni, hogy a konzol a kontroller es a tovabbiakban felreinformalja az ismeroseit, akik megkevesebbet tudnak es egy esetleges vasarlaskor meg leegeti magat azzal, hogy netan megkerdezi: "az xbox-hoz hany konzol jar?"

Biztos sok olyan is van, aki ismeri a jelenteset es megis siman atugrik rajta, ha rosszul hasznaljak, de en maximalista vagyok es a falra tudok tole maszni, ha meglatom ezt igy kiirva...
Kijátszani az ellenfeleket szokták, kitolni pedig a határidőt és a szart a vécében. A játékokat végigjátsszák. Tartsd észben.
[9] mckayals
Feb 01., Friday 10:51 #23
Válasz miqla (#22) üzenetére
Hát igen... a warez.Megnyugtatlak nem magyar sajátosság.Van egy ausztrál ismerősöm ő abból él hogy játékokat másol és ad el.Érdekes ez a mai világban ahol elvileg bármit meg tudsz szerezni a netről te magad is.Jelenleg én is ugy vagyok hogy játékügyileg parkolópályán vagyok,a jó ég tudja mikor vettem új játékot.Viszont bevezettem egy szabályt:1 játék és a következő akkor ha ez ki van végezve...ez nagyon megnyújtja a jelenlegi gen futamidejét,lehet kifutó lesz a következő gép mire megveszem Baszott sok játék van tervbe most is csak ha az exkluzívokat nézem,mert hát csak azt nézem.
Miyamoto a teremtő,
[8] miqla
Feb 01., Friday 10:34 #22
Hát ez nem épp az a blog, amire én számítottam, de nem baj. Sok laikus van a témában a fix. Nemrég segítettem kinectet venni egyik ismerősömnek, mert nem nagyon ért hozzá aztán nem akartam hogy lehúzzák.

Mikor jött az x360 meg a ps3 akkor sokáig a PS-ért rimánkodtam és össze is kuporgattam rá egy valag pénzt. (anno 140-ért vettem a 60 gigásat) Nagyon örültem neki sok jó játék jelent meg rá, de irigykedtem a boxosokra pár exkluzív címért. Aztán röhögtem mikor jött az RROD, aztán sírtam mikor ingyen kicserélték a gépeket (PS-nél ilyen nincs ám) Aztán kaptam kölcsön egy boxot és hiába tetszett csak nem váltottam. Végül eladtam a ps-t. Nemsokkal később vettem egy boxot, de a ps után valami űr maradta bennem, pedig a box irányítója mennyivel ergonomikusabb. Aztán végül anyagi okok miatt most egyik sincs. Illetve egy PS one azért itt figyel

Mostanában egyébként xboxos a társadalom nagy része mert arra van könnyen warez, régebben meg inkább ps2-s volt. Ez mindent elmond a magyar emberről. Csak annyira értenek hozzá amennyire nekik "kell".

Hallottam olyan sztorit is hogy egy kábeltévé szerelő azzal villogott az ügyfélnek miután meglátta a több száz darabos eredeti ps2-s játék gyűjteményét (eredetit) akihez épp bekötötte a cuccost, hogy őneki is hasonló mennyiségű játéka van csak épp olcsóbban

Én úgy vagyok vele, hogy inkább legyen egy két megbecsült jó játékom, mint száz kukába való sz¤r.

Az új gépek közül meg azt veszem majd meg amelyik a legjobb játékélményt nyújtja és amelyik olcsóbb lesz (persze nem premierkor). A box ezzel a kinectel egyébként jól belenyúlt a tutiba. Remélem tényleg lesz valami VR szemüvegük az új gépeknek, mert nem látok még elég szarul éjszakai vezetés közben

És a végszó pedig legyen a konzolháborúhoz illő legendás mondás:
"War, war neves change's"
A mesterseges ertelem szamara a valosag is virtualis.
[33] backstab
Feb 01., Friday 8:40 #21
Válasz naval (#18) üzenetére
Összeszámoltam: ismertségi körömben 14 db PS3 és Xbox 360 van. Ezekből 8 db ezeréves SD TV-re van kötve. Mikor felvetem, hogy ha átvinnék a nappaliba, és rákötnék a 40 colos LCD-re, sokkal jobb képe lenne, a válasz kivétel nélkül: "Á, nekem így is jó"!

Konzolboltos barátom mesélte, hogy ha apukák vagy családok jönnek konzolt venni, a legfontosabb kérdés: "Melyiket lehet csippeltetni?".
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[13] Adeusz
Feb 01., Friday 8:38 #20
És mennyire más a megítélés pl Angliában. Ott nem hülyegyerekek játéka a videojáték, hanem teljes értékű szórakoztatási forma. Pár éve egy céges vacsorán a 40 körüli angol igazgatónk nyögte be, hogy egyedül lesz otthon a hétvégén és Assassin's Creed 2-vel tölti. Szerinte egyáltalán nem ciki, ellentétben a magyar kollegákkal, akik persze akkor befogták a szájukat.
Egy másik sztorit pedig egy magyar vezetőnk mesélt, aki Angliában egy női felsővezetőnél volt vacsorán. A férje a szabódva jött ki a szobából headsetben, hogy mindjárt csatlakozik, csak részt kell vennie egy előre megbeszélt online csatában.
[17] Insect
Feb 01., Friday 8:19 #19
Szerintem minden szubkultúrának megvannak a maga kis belharcai, ez alól miért pont a gamerek lennének a kivételek? Persze bármi ilyesmiről van szó, a kívülállók csak néznek tágra nyílt szemekkel, holott nekik is megvannak az ugyanilyen kis harcaik, csak más témakörben. Ez valami alapvető emberi szükséglet lehet
"Quotes on the internet are most times attributed wrong." Albert Einstein
[20] naval
Feb 01., Friday 2:58 #18
Ez így igaz! Hasonlókat tapasztaltam én is! És akkor még hogy milyen tévé kell hozzá és miért ,jobb nem is belemenni!
[9] mckayals
Jan 31., Thursday 23:14 #17
Válasz CeXzer (#16) üzenetére
Hehe..nem is arra gondoltam hogy kritizáltál volna,inkább én éreztem azt hogy nem voltam eléggé érthető. A szoftvertémára nem tudok mit válaszolni,lehet hogy szar az ízlésem de épp azok a konzolok buktak el seperc alatt amikre a kedvenc játékaim megjelentek.NGC és a Dreamcast.. ez van.
Miyamoto a teremtő,
[24] CeXzer
Jan 31., Thursday 22:55 #16
Válasz mckayals (#13) üzenetére
Jó, bocs. Természetesen arról írsz, amiről akarsz.

Viszont szerintem a konzolgyártóknak, főleg amíg drága a konzolgyártás az jobban számít, aki a szoftvert veszi.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[8] river
Jan 31., Thursday 22:34 #15
besírtam..annyira igy van... :-D jó poszt..
foglalkozzunk komoly dolgokkal...jáccccunk!!!
[23] friedmannt
Jan 31., Thursday 22:32 #14
Az meg oke, hogy valaki nem tudja, hogy mi az a konzol. Dehogy vasarlas elott ne tajekozodjon, az mar hulyeseg. En sem ismerek sok dolgot, de ha veszek valamit, akkor az a minimum, hogy a neten utananezek, mi is az, milyen lehetosegak vannak. Vasarlas UTAN okosnak lenni mar keso
Nintendo network id: friedmannt 3ds friend code: 1907-8705-8705
[9] mckayals
Jan 31., Thursday 21:49 #13
Válasz CeXzer (#10) üzenetére
Nemtom...valószinüleg a Sanyinak meg a többinek "ezek" ugyanannyit jelentenek mint te meg én.Csak a saját szemszögemből tudok véleményezni.Én speciel nem vettem azért konzolt mert ekkora vagy akkora proci vagy gpu volt benne,esetleg ennyi vagy annyi fogyott belőle hanem kizárólag néhány exkluziv játék miatt.Persze lehet vitázni ezeken meg minden,senki sem állítja az ellenkezőjét.Viszont hardverfronton szerintem valószinűleg az eladások nagyon nagy százalékát épp az "ezek" jelentik akik berögződésből(pléjsztésön meg gémboj ) vásárolják meg az épp adott márkát.A poszt meg a véleményemről szól,amivel elvileg maradhatok egyedül is.A felhozott számadatok csupán egyszerű hasonlatok,nem is volt szándékomban ez irányú kutatásokat végezni
Miyamoto a teremtő,
[24] CeXzer
Jan 31., Thursday 21:43 #12
Válasz shearer (#11) üzenetére
Az N ilyenekből él, de aki veszteséggel adja a konzolt, az nehezen.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[26] shearer
Jan 31., Thursday 21:29 #11
Válasz CeXzer (#10) üzenetére
De, egész pontosan az ilyenekből élnek meg a konzolgyártók. A hardcore arcokból az első 1-2 évben élnek, utána a további X tízmillió vásárló már az apukák akik megveszik valamelyik gépet a kölyöknek, vagy random átlagbélák, hogy toljanak egy kis CoD-ot vagy NFS-t. Illetve az előző generációban bejött még a csaj réteg, akik megvették a wii-t, hogy riszálják a Just Dance-re.
Kimentek a tankok, bejöttek a bankok.
[24] CeXzer
Jan 31., Thursday 20:23 #10
De nem is ezekből él meg a Sanyi meg a kicsipuha. Szal nem tudom miért teszi értelmetlenné a konzolok összehasonlítását, hogy sokakat nem érdekel/nem értenek hozzá. Sokakat nem érdekel, hogy Boeing vagy Airbus, nem is értenek hozzá, mégse értelmetlen vita. Aztán van olyan kérdés is, ami ennél sokkal értelmetlenebb, és szintén nem érdekel sok embert, mégis milliók haltak már meg miatta, szal nem egészen értem, miről szól ez a poszt, hacsak nem magát ezt a történetet akartad megosztani.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[42] stk
Jan 31., Thursday 19:42 #9
Válasz Űrdongó (#8) üzenetére
Már eldőlt, nyert az N
"játszani jó" ősi kínai közmondás. A horst fuchs féle V gyalut balkezesek is használhatják! Mobile suit ガンダム 3DS: 1934-0821-8173 Psn: stk_stikk "Mark IV Style Motherfucker" "Truly outrageous"
[11] Űrdongó
Jan 31., Thursday 18:38 #8
Szóval mindenki fogja meg a pettyhüdt konzolját és irány a lövészárok! Ebben az évben minden eldől.
Játszani tudni kell. :)
[11] Űrdongó
Jan 31., Thursday 18:37 #7
The war is begun...
Játszani tudni kell. :)
[9] mckayals
Jan 31., Thursday 17:12 #6
Válasz waxx (#5) üzenetére
Azért használja mert nem tudja hogy nem tudja.De aki tudja ebből is levágja amúgy hogy miről van szó.


okornyalbaro
:épp erről szól ez a firkálmány...
Miyamoto a teremtő,
Jan 31., Thursday 16:17 #5
"az emberek 80-90%-a azt sem tudja hogy mi az a konzol,vagy legalábbis leszarja vagy mittudomén"


De az a durva, hogy meg az sem tudja, akinek van.

Peldaul, ha csak a vaterat nezem, csomo olyan hirdetes van, hogy:

"Elado Xbox 360 2 konzollal"

........


A francnak hasznal valaki olyan szot, aminek nem ismeri jelenteset?
Kijátszani az ellenfeleket szokták, kitolni pedig a határidőt és a szart a vécében. A játékokat végigjátsszák. Tartsd észben.
Jan 31., Thursday 15:59 #4
elég nihil beköhögés, de : minek ezen idegeskedni ? minek kell a konzolokkal háborogni ? mi baj van azzal hogy sokan nemtudják miaz ? biztos ők egy alacsonyabb rendű életet élnek ezáltal, hogy inkább mással töltik idejüket
I was Cured alright
[6] Gólya80
Jan 31., Thursday 15:52 #3
Nagyon jól látod Tökéletesen egyetértek

Saját véleményem alapján egy mondatodat így módosítanám:
az emberek 90%-a azt sem tudja hogy mi az a konzol,nem is érdekli és le is szarja,aki pénzt ad ki rá azt meg totális idiótának tartja
PSN: levente80hun 3DS:1005-9164-4800
Jan 31., Thursday 15:50 #2
Na igen, a huszonéves baráti körömből se sokan vannak képben, de miért is lennének, ha más érdekli őket. A suliban látom, hogy a tizenévesek közül is csak pár srácot izgat a téma, a többiek pedig azt se tudják, eszik-e vagy isszák. Az idegesítő inkább az, amikor közlik, hogy hülyeség, közben meg egész órán játszanak a telefonjukon...

Egyébként nekem mostanában kezdődött a mostani generáció, és még tartani is fog egy darabig, mert eddig nem sok időm volt a PS3-ra.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[4] angel23
Jan 31., Thursday 15:41 #1
ez kemény
Now you're playing with power. Super power.
mckayals
Miyamoto a teremtő,
Ezeken a platformokon játszom
GameCube
Nintendo Wii U
Nintendo 3DS
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, Gyerekeknek, Szórakoztató, Retro, Taktikai
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék zsebkonzolon, Könyvek, Grafika, rajzolás, Horgászat
Barátok, ismerősök
dombi18
(offline)
ARTURUS
(offline)
Venyige
(offline)
depy
(offline)
mfoxm
(offline)
leon.s.kennedy
(offline)
Guitar14
(offline)
Lacó
(offline)