Gyors, egyszerű reggeli a mikróból.
GamerFood "sorozatunk" második állomásához érkeztünk, a bögrés csokis süti után újra a bögre és a mikrohullámú sütő lesz a főszerepben, de most egy villámgyors reggelit rakunk össze.
Az egésznek az alapja a frittata. De mi is az a frittata? Nos, az omlett elődjének is lehet nevezni, egy olyan tojásétel, mely rántottaként, serpenyőben kezd el készülni, azonban végül a sütőben landol, ott lesz befejezve. Lehet turbózni bármivel, hús, zöldség, sajtok, stb, csak a szakácson múlik, hogy hogyan készíti el. Mi azonban gyorsan akarunk hasonló eredményt elérni, úgyhogy igénybe vesszük a modern technika lehetőségeit, íme a Mikro Frittata!
Hozzávalók (1 főre):
2 tojás
reszelt sajt
egy evőkanálnyi tej
só, bors
Valami őrületesen egyszerű az elkészítése. Fogunk egy bögrét, belecsapjuk a tojást, beleöntjük a reszelt sajtot (én skót cheddart használtam, nagyjából negyed bögrényit), tejet, sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük, majd be vele a mikróba! Beállítjuk 2-3 percre, majd 20 másodpercenként kivesszük, átkeverjük. Nem kell neki ilyen sok idő - általában 1-1,5 perc alatt kész van, amit elég látványosan jelez, mert elkezd szépen felfúvódni, szóval az utolsó másodpercekben érdemes vizslatni a mikrót, nehogy a forgótálról kelljen felkanalazni a cuccot.
A végeredmény egy, a tojásrántottánál valamivel habosabb és talán töményebb étel lesz, amit akár a bögréből is meg lehet enni. Valami ilyen lesz.
A jó az, hogy ezt is szabadon lehet turbózni. Kicsit olaszosabbra akarod? Akkor cheddar helyett mozzarellát, meg mondjuk paradicsomot rakj bele (csak figyelj arra, hogy a paradicsom miatt levesesebb lesz - érdemes vagy szárított paradicsomot használni, vagy megsütni előtte). Magyarosabb kell? Akkor apróra darabolt kolbászt lehet belekeverni. Én láthatóan kicsit angolosabbra vettem, pirított baconnel díszítettem. Jó étvágyat hozzá!