[36] rolmanus (offline)

Szakrt - Egoista - Mnikus

egy 31 ves fi s itt lakik: Pest / Gdll

4929 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 101943 kreditet gyjttt

2012 July
02:34 The Dark Knight Rises
n valamilyen szinten mr a Dark Knightnl is reztem, az Inceptionnl tbb jelt is lttam, hogy Nolan filmrl filmre egyre jobban kezd elszllni. A Dark Knight Rises-ban pedig nem lngoszlop emelkedett, hanem csak Nolan szlssges agymense emelkedett fel, gigszi magassgokba.
(minimlis spoilerveszly, szinte semmi, de jobb, ha szlok)

Nem, n nem lltom, hogy a Felemelkeds rossz film, tvolrl sem. Azt viszont mg annyira sem mernm lltani, hogy j , azt az letben nem mondanm rla, hogy Batman film, s azt sem, hogy ugyanolyan egysgesen sszeszedett munka, mint a rendez korbbi alkotsai. De ne kezdjnk Nolan munkjnak boncolgatsba. Maradjunk a Batman trilginl. Annl, aminek az els rsze egy szlssges sttsgben brzolta Gothamet, s amibl gyermeki naivitssal, vagy inkbb rhejessggel rngatta ki a msodik film vgn. Mert a TDKR ilyen idilli, giccs-cityben indul, ahol nyolc ve nem trtnt bnzs, ugyanis a msodik rsz vgn elhunyt Harvey Dent halla akkora morlis stabilitst biztostott a vrosnak, hogy az elmlt vekben mg a gyilkosok is inkbb nknteskedtek. Ha mr Harvey: az elz rsz kt s fl rs esemnyei kzl egyedl a halla volt az, ami egyltaln emltsre kerlt belle. Joker? Kiafeneaz...

Nem fogok kisregnyt rni, nem fogom a vlemnyem minden apr szlt vgigvezetni, elmondom mi tetszett, s mi nem tetszett a Dark Knight Rises-ban.
Tetszett Bane. Igen, azt hiszem taln vgig, br a film msodik felben, egsz pontosan a mozi tetpontjnak nevezhet stadionos jelenet utn kifordul magbl. Ennek ellenre sszessgben pozitv, rdekes karakterknt maradt meg bennem, mg akkor is, ha nem egszen rtem a motivcijt, de errl mindjrt. Tetszett a Macskan, akit br gy sose neveznek nevn, mindenkiben tbb emlk marad majd meg rla, mint a film brmely msik j karakterrl. Tovbb nagyon jl tjtt Bruce Wayne felplse, jra Batmann vlsa, s nem arra gondolok, amikor jra felveszi a jelmezt, de aki ltja majd, az rteni fogja. Ezen kvl mg sok-sok, Nolan fle aprsg, rengeteg akci s prgs jelenet rendkvl szrakoztatott, nagyon lveztem, de sajnos tbb kimagasl pozitvumot nem tudok kiemelni.
Nem tetszett viszont a szlssges, idita trtnetszlak sokasga, egszen a vros vezetsgnek rtelmetlen viselkedstl kezdve, a rosszfik megmagyarzhatatlan, szintn rtelmetlen motivcijig. Szintn nem mennk spoilerekbe, gyhogy csak ennyit mondok: az egsz mozi trtnete igazbl kevs helyen nyer rtelmet. Rendkvl tasztott tovbb Nolan szjbargs stlusa, s a hideg rzott a giccsmlennytl, ami az utols percekben a nyakamba zdult. Amirt igazn nem tetszett a Stt Lovag: Felemelkeds, az az, hogy csak azrt lesz felejthetetlen, mert annyira felejthet. s ezzel egytt sem vlik rossz filmm, mert rengeteg benne a munka, rengeteg benne az olyan jelenet, ami pozitvv teheti az emberek nagyrsznek az sszkpet. Engem azonban borzasztan tasztott, s minden komolyabb vrakozs nlkl is mlysgesen kibrndtott. Elnzst, ha az rs helyenknt sszeszedetlen, kzvetlenl a premier utn rok.

(6/10)
24 komment

[1] Brigante
Mar 18., Monday 8:09 #24
Vlasz oma (#23) zenetre
Mit vrsz az ilyen divat fikzoktl??:XDXD Kifejezetten jt rhgtem rajtuk:XD
[41] oma
Jan 30., Wednesday 23:34 #23
Mennyi hater van itt jzusisten.. Csak akkor tudnm,hogy mi nektek a j film...
[15] xboxfreak
Jul 27., Friday 12:33 #22
nekem a devito fle pingvinember a cscs ...
[9] Attila6
Jul 27., Friday 12:03 #21
Szerintem egyltaln nem volt rossz film a Dark Knight sem (nem a Risesrl beszlek). Viszont a Begins a legjobb Nolanes Batman-film.
[33] backstab
Jul 26., Thursday 21:23 #20
Vlasz sigmavirus1 (#19) zenetre
Az j sem rosszabb, csak ms.
Burton Gothamje: jstt. Rgimdi. Bizarr. Gtikus. Vzkps.
Nolan Gothamje: Fnyrban sz. Hjtek. Htkznapi. Rideg. Aclos.
Nicholson Jokerje: Vicces. Zseni. Idita. Tervez. Nagystl.
Ledger Jokerje: Ijeszt. Primitv. Elborult. Kiszmthatatlan. Punk.
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
Jul 26., Thursday 21:01 #19
Vlasz backstab (#2) zenetre
men, Burton Batmanjei nekem is jobban bejnnek, azokban is van pr hlyesg, de ott a stlusa miatt el lehet nzni(meg ht az eredeti Nicholson s a szinkronizlt Sink Lszl verzi is t) , a TDKR-ben valahogy kevsb, de persze szarnak ez sem tartanm.
Robotmajom Fatality: http://www.youtube.com/watch?v=dyobHudknPc
[39] getro2
Jul 26., Thursday 18:58 #18
Mr lertam a Filmes topikba vlemnyemet, rviden: mlt lezrsa a trilginak, minden bugyutasga s erlkdse ellenre. Nolan meg tnyleg tlrtkelt, mindenesetre azt el kell ismerni, nem sokan tudnak manapsg jobb blockbustert kszteni.
[64] DarkVenom
Jul 26., Thursday 16:04 #17
Vlasz rolmanus (#15) zenetre
Engem anyukm vitt el r, nem tudsz berelni.
Thrills, Chills, Kills!
[19] sawyer
Jul 26., Thursday 15:02 #16
Vlasz rolmanus (#15) zenetre
Joker neve Heath Ledger irnti tiszteletbl nem lett emltve a filmben egybknt.
[36] rolmanus
Jul 26., Thursday 14:29 #15
Vlasz DarkVenom (#14) zenetre
Na j, nekem akkoriban a feliratot mg a btym olvasta fel film kzben, mondhatni lassan vettem fel a film fonalt.
My body is ready!
[64] DarkVenom
Jul 26., Thursday 14:09 #14
Vlasz rolmanus (#12) zenetre
n akkor mg ki is voltam akadva, hogy senki nem mondta, hogy feliratos, s ht annyi idsen mg a szinkront jobban brtam...de az OST-je a mai napig verhetetlen.
Thrills, Chills, Kills!
[6] komdis
Jul 26., Thursday 14:02 #13
Nolant kegyetlenl nem brom. Eszmletlenl tl van rtkelve. Kb a Tkletes Trkk jtt be tle, de ott zsenilis volt maga az alapanyag. Az agyon dicsrt Memento sem a kedvencem, finoman szlva. Az orign azt rtk, hogy a Memento agyas thrillernek lczott mvszfilm. Szerintem pont fordtva, kivve az agyast. Ami j Nolanban, hogy nha egsz izgalmasan pt hangulatot (a Tkletes Trkkben ez vgig kitartott), s ez nlam elvitte a htn a Beginst. A Dark Knight viszont olyan szjbargsra, okoskodra sikerlt, hogy mg Ledger is alig mentette meg. Amgy Nolan szerintem ersebb abban, hogy eladja a filmjeit, minthogy elksztse. Nha kicsit ilyen Cameron is, csak akrmekkora a hjp, Cameron film utn az ember nem szokta azt rezni, hogy most azrt kiss tbasztk.
[36] rolmanus
Jul 26., Thursday 13:03 #12
Vlasz DarkVenom (#11) zenetre
Korombl fakadan mg n is, s mivel Jim Carrey akkoriban a kedvencem volt, oda meg vissza voltam. St, mg a Batman s Robint is nagyon brtam.
My body is ready!
[64] DarkVenom
Jul 26., Thursday 12:54 #11
Vlasz rolmanus (#7) zenetre
n azt lttam elszr moziban.
Thrills, Chills, Kills!
[36] rolmanus
Jul 26., Thursday 12:04 #10
Vlasz Tyler (#8) zenetre
Nagyjbl egyet is rtek ezekkel.
My body is ready!
[31] armi
Jul 26., Thursday 12:00 #9
Vlasz rolmanus (#7) zenetre
Pedig az pnzgyileg nagyon nagy siker volt, a Toy Story elzte csak meg abban az vben. Az els ketthz kpest gyengbb volt, de pl. Jim Carrey s Tommy Lee Jones jk voltak, a tbbi felejthet! A Batman & Robin meg ht, inkbb hagyjuk...
Ki minek gondol, az vagyok annak...
[9] Tyler
Jul 26., Thursday 11:59 #8
- Bane egy duplanulla volt, ennyi ervel lehetett volna a fszerepl Fekete Laci bcsi is, as himself. Annak mindig volt valami oka, hogy Jokert mirt nem lvik agyon a SWAT rohamosztagosok tszz mterrl - tudniillik mindig nla volt az adu -, de egy munkavdelmi maszkba hrg pankrtor esetn ilyesmire nincs mentsg.

- Mi tartott ezen a filmen szzhatvan percig, amikor kilencvenben is mindent meg lehetett volna mutatni?

- Leolvadt az agyam a kerettrtnetnek nevezett posztkommunista kcsgsgtl. Konkrtan kedvem lett volna embert lni. llnak mg a palotk, mi?

- Tiszta sor, hogy tbb szem van a vilgon, mint agy, de nem lehetett volna ezer dollrt adni egy korrektornak a speciliseffektus-bdzs krra, aki kihzogatta volna a forgatknyvbl a vllalhatatlan dialgusokat, s felhvta volna a figyelmet az aprbb kvetkezetlensgekre?

- Ok, hogy volt egy ksz forgatknyv, de mirt kellett belerni Batmant?

- Chris Nolan = minden idk legtlrtkeltebb filmrendezje.

Jl fzik a popcornt a Duna Plzban / 10
Illetve, ha jindulat vagyok: ingyen j volt / 10
[36] rolmanus
Jul 26., Thursday 11:24 #7
Vlasz DarkVenom (#5) zenetre
n azt is moziban lttam mg, s abban a korban mg tetszett is.
My body is ready!
[59] Alwares
Jul 26., Thursday 10:48 #6
Ht szerintem egy nagy raks szar volt. Mint akcifilm volt, nzhet, nem rossz. Mint Batman film elmegy. Mint Nolan film. Teljes mrtkkel rtkelhetetlen. Tele volt ostoba jelenetekkel (a nagy csata, fleg mikor mg nincs ott Batman, nem hittem el amit ltok, mikor szemtl szemben ll a kt fl az utcn, gondolom sejted mirl beszlek).
Gyenge forgatknyv, semmi klnleges csavar vagy fordulat.
Bane majdnem rdekes volt. De nem volt az... A motivcii, mg utlag is elgg furk, nem nagyon lehetett trezni.
A msodik rsz Batman s Joker morlis prharcrl szlt, ez meg nem tudom mirl.

Megint tl sok szlat akartak vinni, azokat is gyatrn tettk. A kevesebb nha tbb. Ilyen szempontbl a msodik rsz nagyon jl megllta a helyt.

Christopher Nolan-nek ismt adjanak 5 ezer dollrt, dobjk be a los angelesi motelvilgba s csinljon egy j filmet! gy ltszik a tl sok pnzzel nem tud mit kezdeni.
Btw Batman szla is vgre ers volt, nekem Blake tetszett s macskan is, csak neki nem volt annyi ideje kibontakozni.
.titanic {float: none;}
[64] DarkVenom
Jul 26., Thursday 10:46 #5
Ez lesz az els Batman-film a Forever ta, amit majd csak .avi vltozatban fogok megnzni.
Thrills, Chills, Kills!
[41] Gulandro
Jul 26., Thursday 10:17 #4
n ma nzem majd meg, kvncsi leszek, hogy a megtekints utna egyltaln lesz e kedvem rni rla.
Ahogy nap szik el letnk horizontja felett, Ahogyan a fny tnik el a messzesgben. Hajsok, tengerek vndorai szletnek s halnak meg Otthonuktl tvol, idegen vizeken, Uram add, hogy vndor lehessek egyszer.
[31] armi
Jul 26., Thursday 9:19 #3
Jajj de j, h nem csak n ltom gy a dolgokat, ahogy ti is. Mr kezdtem azt rezni, h velem van a baj, h nem igazn jnnek be ezek a Nolan-fle Batmanek. n is elgg katyvasznak rzem a dolgot, taln tl sok mindent prblt belemagyarzni egy pofon egyszer felllsba: van a gonosz, van a j, valamelyik elbukik a vgn.
Tudom hlyesg, de egy kpregny vagy szuperhs rajong szerintem sokszor belekpzeli magt a hs szerepbe: milyen lenne az rben replni, hlvetvel lengedezni hatalmas pletek kztt, milyen lenne fnysebessggel futni, vashacukban lezzni mindenkit vagy ppen laposra verni Jokert. Na ez az amit itt nem rzek, tl valsgoss akarja tenni ezt a karaktert, aki abszolt fikci. Ezzel elveszi a varzst az egsznek! Tlrtkelt!!!
Ki minek gondol, az vagyok annak...
[33] backstab
Jul 26., Thursday 8:46 #2
n is tegnap lttam, s mg friss az lmny, de az j Pkember jobban tetszett, s ez mr mond valamit. Nolan kezd tlrtkelt rendezv vlni, aki brmit csinl, csak zsenilis lehet (minl tbbszr nztem meg az Eredetet, annl nagyobb zagyvasgnak tartottam). Ugyanez az ember rendezte a Mementt, az lmatlansgot, a Tkletes Trkkt? Azok dramaturgiailag dbbenetesen kidolgozott mvek voltak, tbbszri jranzs utn is minden kpkocka a helyn volt-hozzjuk kpest a kt utols filmje nagy katyvasz. Flve mondom ki, de nekem mr a Stt Lovag sem volt az a hihetetlen alapm-tartok tle, hogy Ledger halla elnyomta a nzk objektivitst (lsd: Holl-Brandon Lee).
A nem-Macskan szerintem bn gyenge volt. Hiba szp n Anne, hiba j a teste, feszls a ruhja, hinyzik belle a DG. De tartok tle, Michelle Pfeiffer lekrzhetetlen ezen a tren-br a bomlott elmj szke titkrn igencsak tvol ll a Macskan kpregnybeli njtl. De az n vlemnyem nem mrvad, mert szerintem Burton az isten, s Jack Nicholson volt a jobb Joker...
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[7] Voorhees
Jul 26., Thursday 8:06 #1
Nhnyan tl sokat akarnak beleltni ebbe a trilgiba. Vannak akik mr a legjobb filmnek jr oscart is vrjk. gy ltom sokaknl most - a 3. rsznl - jtt egy jrartkelsi fzis az egsszel kapcsolatban. n eddig se rtettem ezt a kultikus sttuszt. Batman mozik. Se tbb se kevesebb. Tim Burton hozzllsa jobban tetszett nekem. Egybknt simn nzhet akcifilmek csak nekem kicsit sok mr ezekbl a kpregnyekbl szabadult bohcokbl nha, de ez az n vlemnyem. Az inceptionnl olyan rzsem volt, hogy az egsz olyan, mint egy nagy blff ami bejtt. n rohadtul nem szerettem.
rolmanus
My body is ready!
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
Playstation2
Playstation3
GameCube
Wii
Playstation Portable
Nintendo DS
PC
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Krtya, Szrakoztat, Verekeds, Verseny, Retro, Szerepjtk, Szimulator, Sport, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Krtyajtk, Jtk interneten, Trsasjtk, Jtk zsebkonzolon, Szerepjtk, Passzinsz / aknakeres, DVD, Magazinok, jsgok, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, rs, Mozi , Anime, Sznhz, Grafika, rajzols, Csajozs / Pasizs, Bulizs, Bartok, Email, Letlts, Frum, Internetes magazinok, szs, Esben stls, Foci, Kosr, Cserepadon ls, Korcsolya, Hember pts, szaki sarki expedci, Napozs, Bicikli, Ping-pong, Grnyedt ls
Bartok, ismersk
antaru
(offline)
Roxas
(offline)
zaz
(offline)
theSickness
(offline)
TZ®
(offline)
Ch4Bi HUN
(offline)
Shark
(offline)
KenChi
(offline)
DarkVenom
(offline)
ps2true
(offline)
rob
(offline)
KiswechPS3
(offline)
gyuri12
(offline)
casper007
(offline)
RolEnD_
(offline)
magyari5
(offline)
NakedSnake
(offline)
Matos
(offline)
Spaceghost
(offline)
Patrick Bateman
(offline)
stevefarcry
(offline)
roli576
(offline)
King
(offline)
arsenal
(offline)
Jimanszky
(offline)
BjtsG
(offline)
Zandal
(offline)
Resistance
(offline)
Livingbox
(offline)
ARTURUS
(offline)
soliduss
(offline)
Gulandro
(offline)
kryss777
(offline)
Turbo_Diesel
(offline)
Final Doom
(offline)
zoli-77
(offline)
erik10
(offline)
danielo
(offline)
baliizu
(offline)
rozsomak96
(offline)
gaborgame
(offline)
wortoo
(offline)
SolidMetal
(offline)
RoOte
(offline)
Szemy666
(offline)
G.A.R.
(offline)
Doom
(offline)
zima14
(offline)
Xbox360Gamer
(offline)
tomy lee
(offline)
o0JackRabbit0o
(offline)
Pityka
(offline)
Bundas01
(offline)
Sunfi3lds
(offline)
Sith Lord
(offline)
magistrate
(offline)
rozsomak
(offline)
Svitzh
(offline)
Az reg Raiden
(offline)
XBOX Live