[3] Chelsea (offline)

Romantikus - Angyali - Reménytelen

Ő egy 31 éves lány és itt lakik: Baranya / Hidas

4705 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 3434 kreditet gyűjtött

2012 June
15:06 Egy korszaknak vége
El kellett telnie pár napnak, hogy felfogjam, végre vége. Annyira örülök, hogy azt szavakkal ki se lehet fejezni. Mintha most szabadultam volna a börtönből – igaz, nem tudhatom, milyen lehet ott, de ez tényleg olyan volt.
A héten, csütörtökön szerencsésen lediplomáztam. Előző napokban annyira izgultam miatta, hogy már szabályosan remegett a kezem is. Éjt nappallá téve csak tanultam. Még szerencse, hogy „csak” a kb 100 oldalas szakdolgozatomból kellett felkészüljek és a vizsgamunkámat kellett prezentáljam, de ez is épp annyira megkeserítette az idegrendszeremet, hogy már azt hittem a fáradtságtól egy jót fogok aludni utána, de nem így történt. Persze ez a szörnyű meleg is rátett egy lapáttal az álmatlanságomhoz, amit nehezen viselek, így a reggelek mondhatni nehezen indultak – mivel nem élek semmilyen serkentő szerrel, se kávé, se Cola, se energiaital, se semmi más-, néhanapján tényleg majdnem úgy néztem ki, mint egy zombi.

A szakdolgozat megvédése napján alig aludtam vagy 5 órát. Egy meleg nyári napra virradt. A szokásos rutint elvégezve, a cókmókokat (plakát 70x115cm, portfólió, szakdoga, makett, leporelló, pendrive) bepakoltuk a kocsiba, majd indulhattunk a „kivégzésre”.

Szinte mindenkin látszódott, hogy izgul. Talán a 7. lehettem, mire sor került rám. De akkor, amikor az előttem lévő végzett, akkor éreztem azt, hogy a szívem mindjárt kiugrik a helyéről. Attól féltem meg se fogok tudni szólalni. (De így utólag visszatekintve nem is értem, mire volt jó ez a nagy izgulás, mert nem ettek meg, nem szívták ki a vérem, nem tört ki a világvége.) Na de miután beültem a székbe a bizottság elé valahogy, mintha ezt a feszültséget elvágták volna. Úgy ment ezután minden, mint a karikacsapás. Témám: Az organikus építészet és fenntarthatóság volt. Szerencsére meg voltak elégedve, úgyhogy én is megnyugodtam kicsit. Majd a vizsgamunkám prezentálása következett, ami előtt szintén rám tőrt a feszültség, de ez könnyebben ment. Csak egy power pointos előadást kellett tartsak a szakdolgozatomhoz kapcsolódó témából, ami egy Spa & Sportcentrum fogadóterének a megtervezését jelentette. Ez is sima piskóta volt. Mindezek után vártuk az ítélethirdetést, közben majd megsültünk a melegben. A ventilátorok nem nagyon enyhítették hőségünket. Majd dobpergés és harsonaszó, bevonultak a hóhérok és lesújtottak minden jogukkal.

Nem várt események következtek ezután. Az eredmény, amit kaptam csodálatos volt. Még sose éreztem így – vizsgákkal kapcsolatban, ha ilyen jegyet kaptam -, de elöntött a színtiszta boldogság. Tudom, eléggé nyálasnak hangzik, de így volt. Mivel szakdolgozatvédésre is, a vizsgamunka prezentálásra is megkaptam az 5-t. Szerencsére a szigorlataim is így sikerültek, ezért a végső megoldás szerencsére itt nem a halál volt, hanem egy alien baby. :D Na jó, a viccet félretéve - de csak azért hoztam fel, mert a hét elején megnéztük a Prometheust -, a nem várt eredmény a végén az 5 volt, és ráadásul a slussz poén az – nem dicsekvésnek szánom, csak soha életemben nem volt még ilyen érzésben részem - , csak nekem lett a diploma jegyem kerek 5 egész. Úgyhogy gondolhatjátok, mennyire boldog voltam.

A három év alatt nem voltam ennyire boldog, mint aznap. Egy nagy kő esett le a szívemről. Talán még lehet ti is éreztétek az utórengéseket. :)

Szóval most, hogy végeztem, már csak az ünnepélyes átadás van vissza, ami következő héten, szombaton esedékes. Addig is éjjel-nappal biztosan PS3-al fogok játszani. Mivel mostanság a drágaságot jóformán elhanyagoltam. De ma szerencsésen végig játszottam a Portal 2-t, igaz nem minden trófea van meg. De az ügyön még dolgozok. Valószínű, a többi be nem fejezett játékot is végigtolom, mert ha szeptembertől felkerülök Pestre – ha felvesznek a BKF tervezőgrafika szakra, vagy akár a belsőépítész MA-ra -, akkor megint csak nem lesz sok időm játszani. -.-

De hol van ez még? Inkább nem is gondolok rá, ez a jövő zenéje. Inkább nekiállok kicsit alieneket irtani a Crysis 2-ben. :D

Szép napot nektek! És jó gamezést! ;)
12 komment

[3] Chelsea
Jun 26., Tuesday 8:51 #12
Válasz Alwares (#3) üzenetére
Köszönöm mindenkinek!

Amúgy nem az ELTE, hanem a PTE, és szerencsére tényleg nem volt szivatás, vallatás, de következő nap ezt megkaptam felvételin. A BKF-en, már csak a szemet kiégető lámpák fénye hiányzott. -.-
Ha sokáig nézel a mélységbe, a mélység is beléd néz.
[29] sepsta75
Jun 25., Monday 9:12 #11
Válasz arsenal (#10) üzenetére
aki megteheti
[41] arsenal
Jun 25., Monday 8:13 #10
Gratulálok, lassan nekem is aktuális lenne végezni, na de nem kapkodom el
Jun 24., Sunday 20:55 #9
Gratula!

Nekem is voltak anno álmatlan éjszakák. Az Elektromágneses Terek c. agymenést tanultam (BME villany talán legnehezebb tárgya), hasonló nyári időszakban, napközben a konyha járókövén fetrengve, este az ágyban mate zöld teával... utolsó este lenyomtam egy jó liter friss főzetet, és nem csak az izgalomtól meg a melegtől, hanem a teától is, gyakorlatilag 4-kor is álmatlanul fetrengtem. Reggel 7.30-kor kellett asszem a vizsgára gyülekezni. (elsőre meglett kettesre... mások féléveket csúszkálnak a tárggyal...)
"This is our time to medicate..."
[31] armi
Jun 24., Sunday 20:54 #8
Gratulálok! Jó pihenést, csináld, ami jól esik!!!
Ki minek gondol, az vagyok annak...
[41] Kuresz
Jun 24., Sunday 19:58 #7
Diploma után ps3? Engem 4. nap után valami árokparton találnának meg csupaszon. Ne ülj otthon, hanem menj kikapcsolódni, bulizni.
"Minden multi cím exkluzív mert x-en olyan minőséget ad ami pron is elérhetetlen."
Jun 24., Sunday 18:59 #6
Válasz DarkVenom (#4) üzenetére
Dettó, de annak is megvan a varázsa, amikor letolsz egy-két vizsgát, aztán akárhogy is sikerült, hazamész és bekómálsz.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[39] getro2
Jun 24., Sunday 18:53 #5
Gratulálok!
[64] DarkVenom
Jun 24., Sunday 18:46 #4
Gratulálok neked is! Úgy tűnik, diplomaszezon van az oldalon.
Mindenesetre 5 óra alvás az rengeteg egy-egy megmérettetés előtt, nekem anno vizsgák előtt 1-2 jött össze, max 3 - na nem az izgalom, hanem a felborult biológiai óra miatt.
Thrills, Chills, Kills!
[59] Alwares
Jun 24., Sunday 17:31 #3
Micsoda? Nálatok nincs rendes Államvizsgázás, szivatás vallatás? Meg van szigorlat is? Fogadjunk ez Elte

Amúgy gratula! Jó hallani olyan emberekről is, akik el-el végzik a sulikat. Nekem még eléggé odébb van, még legalább másfél év van hátra. Nagyon fura lesz végezni, ha egyszer eljutok oda.
.titanic {float: none;}
Jun 24., Sunday 17:30 #2
Abszolút átérzem az örömöd, nemrég éltem túl én is az egyik államvizsgámat, gratula!! : ) Szerintem se konzol előtt tespedj, biztos épp eleget ültél bent mostanában a tanulás miatt, inkább tombolj egyet odakint!
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[29] sepsta75
Jun 24., Sunday 17:17 #1
Inkább állj neki partizni, megünnepelni a sikert és a nyarat, végül is vasárnap este van, nincs is annál jobb
Amúgy gratulálok természetesen
Chelsea
Ha sokáig nézel a mélységbe, a mélység is beléd néz.
Ezeken a platformokon játszom
Playstation3
PC
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, Verseny, Szerepjáték, Szimulator, Sport, Stratégia
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék interneten, Szerepjáték, DVD, Fotózás, Zene (hallgatom), Könyvek, Írás, Mozi , Anime, Grafika, rajzolás, Barátok, Billiárd, Email, Úszás, Esőben sétálás, Röplabda, Korcsolya, Tenisz, Ping-pong
Barátok, ismerősök
logen
(offline)
Nikopaul
(offline)
Hellfrost
(offline)
Matos
(offline)
Morwen
(offline)
Gulandro
(offline)
katsazoli
(offline)
Doom
(offline)
Brandon
(offline)
Revanchist
(offline)
VadRoli
(offline)
Kissmarton
(offline)