[25] Karez (offline)

Higgadt - Poéngyilkos

Ő egy 30 éves fiú és itt lakik: Pest / Dunakeszi

4963 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 56525 kreditet gyűjtött

2012 April
14:40 Prometheus - Miből lesz a cserebogár?
Idén nyáron, végre megtudjuk honnan is jöttek az Űrutasok. De vajon azt fogjuk kapni, amit várunk? Most itt az idő hogy összeszedjük pontosan mi is lesz Ridley Scott új sci-fi-je, ami jelen állás szerint az Alien széria előzménye lesz.


2007-et írunk. A 20th Century Fox látva hogy mekkora kritikai és nézettségi bukás lett az Aliens vs. Predator - Requiem filmjük, úgy látták jobb ha erősen megfogják a gyeplőt, és a két szörnyeteg jövőbeli film szerepeit csak nagyon megfontolt és jó forgatókönyvet kapva engedik filmvászonra. Predator esetén Antal Nimród magyarbarátunk, és Robert Rodriugez fenegyerek már csináltak egy egész korrekt folytatást a láthatatlan gyilkoló gépből. Ami többé-kevésbé tényleg jól sikerült, de semmi újat nem mutatott. Persze nem is akart, hanem annyi év szünet után végre vissza akart térni oda, ami naggyá tette az előző két részt, és azt mondhatjuk, hogy ez sikerült neki is.
De...mi a helyzet az űr másik nagy fenyegetésével, a Xenomorf lényekkel? Akik tojásokban fejlődve, majd arcunkba ugorva és kifejlődve megmutassa, ki van a tápláléklánc legtetején? De mégis hogy folytassuk, ha már Ripley kalandjait lezárták, bár egy pöpett folytatták is?
Sokan persze azonnal rávágnák, hogy "Hát játszódjon a földön! Sok potenciál lenne benne!" . Igen ám, de látva hogy az AVP 2-ben hogy valósították meg, szerintem mindenki egyetért azzal hogy a banánfejű lények nem jó horror elemek a földre helyezve. Akkor marad az űr, de folytatni még így is nehéz, hisz szinte minden lehetséges módon kilettek írtva. És a köztük élő legenda inkább tovább élt a különféle képregények, regények, és videojátékos spin-offok tengerében. Nem, valami más kell ide. Valami új de a sorozathoz nagyon erősen kötődő dolog és ehhez egy ember kell, aki eltudja intézni.És itt érkeztünk el Ridley Scott-hoz. A zseni, aki szökő évente jön ki egy új filmmel, de sajátos víziójának hála idővel igazi klasszikusok lesznek. Így volt ez a legelső Alien filmnél is. Híresztelésekkel ellentétben nem Ridley Scott álmodta meg az egész idegen szinopszist. Két tehetséges író Dan O'Bannon és Ronald Shussett hozták össze a történet alapjait, és évekig finomították azt. Miután kész lett az egész forgatókönyv hónapokig házaltak a filmstúdióknak, majd kicsivel később akkor még reklámfilmeket gyártó Scott-hoz is előkerült. Miután elolvasta, már telefonált is a két jó barátnak hogy "Fiúk, ez a történet zseniális! Holnap gyertek be egy beszélgetésre. Megcsináljuk a filmeteket". A történet további eseményeit nem szeretném tovább taglalni. Aki erre lenne, kíváncsi itt van egy oldal, ami minden egyes lépést elmesél a történet megszületésétől, egészen a forgatás érdekességig: Alien AdatbázisTehát adott volt az eredeti rendező. Aki bár bevallása szerint sose szeret folytatásokat csinálni, és többször is kijelentette, hogy esze ágában sincs visszatérni az Alien franchise-hoz, végül beadta a derekát, miután a 20th Century Fox megengedte neki hogy bármit elmesélhet, csak az maradjon az univerzumon belül. Scott pedig gyorsan rá is vágta: Előzmény rész!
Bár nem újdonság hogy egy híres sorozat kap egy előzmény szálat, de sokan már előre felhúzták a szemüket, hogy ugyan milyen előzményt lehetne csinálni? Persze erre nem is akar Scott válaszolni, mert így is el volt foglalva a történet kitalálásával. Ami először fiával, később Damon Lindelof, mindenki kedvenc LOST sorozat atyjával közösen kezdtek el írni. A nagy tervezgetés időközben érdekes fordulatot vett. Az eddig is tudni lehetett, hogy Damon egy zseni, de miután Ridley bácsival jobban belemélyedtek az előzmények kitalálásában, rájöttek hogy itt sokkal több mindent akarnak elmesélni, mint hogy megtudjuk kik és miért gyártották az idegeneket.
Kedves olvasó, emlékszel még a legelső filmben látott lezuhant idegen repülőgépre? És annak egyetlen már halott túlélőjére, aki egy navigátor vagy irányítópultra érte el a halál? Mindig is tudni akartad ki is volt ő, mért zuhant le, és mért volt a fedélzetén egy rakomány Alien tojás? Akkor barátom, ez a te filmed lesz.Ezért változott meg a film címe is. De miről is van szó? Ha él benned az összes Alien film története, lassan neked is megindult a fantáziád az előzetest látva, hogy itt bizony fény derül végre mindenre. De ne szaladjunk ennyire előre, hisz mégiscsak 60 évvel korábban fog játszódni a történet, így nem is kell a közepébe ugranunk.
A történet a nem is olyan távoli jövőben játszódik. Ahol már az űrkutatás már nagyüzemben folyik, és bizony átléptük a hiper sebességet is. De egyszerű űrséták mellett semmi újat nem találtunk. Csupán nyersanyagot, de idegen életformát egyszerűen nem. Azt gondolhatjuk, hogy bizony egyedül vagyunk a nagy univerzumban. Ám egy nap valami történik. Egy kis régész csapat, akik már évek óta kutatják az emberiség ősi szokásait, végül olyasmivel szembesülnek, ami végre előrébb jutunk azon teórián hogy egyedüli értelmes lények lennénk.
Több ősi civilizáció festményein, kőtábláin mind mind ugyanaz a csillaghalmaz található, és ha összetesszük őket, egy adott csillagpontot mutat meg nekünk a tejútrendszeren. Azaz valakik már évezredek óta itt szokott járni a mi bolygónkra, de ahelyett hogy megtámadna vagy elfoglalna minket...csak figyel minket, de nem csinál semmit. És eme csillagtérképek nem egy helyszín megjelel ölésként vannak jelen...ez egy meghívás. Egy olyan meghívó, ami talán több minden új információt tud szolgálni nekünk. Lehet választ kaphatunk arra is hogy mi hogy jöttünk létre. Lehet megtaláltuk ős apáinkat?
A Wayland Company társaság is felfigyel erre, és mivel már évtizedek óta támogatják az űrkutatást, nem hagynak ki egy ilyen alkalmat. El is indítják pár kutatót és felfedezőt, hogy létesítsenek kapcsolatot eme megfigyelőkkel. Az egész expedíciót pedig a Prometheus nevű új űrutazásra és annak kutatására kifejlesztett űrhajóval fogják megtenni. A hajó ha úgy nézzük először fogják használni, hisz pont ilyen alkalmakra tervezték, hogy amint van hasonló értelmes forma a világűrben, a Prometheus elhozza nekünk, ugyanúgy mint a görög isten tette, hogy lehozta az emberek közé a tüzet.
De mint tudjuk Prometheus ezért nagy árat fizetett. Az emberek megharagudtak rá, hogy felnyitotta az emberek szemét. Büntetésül egy kőhöz láncolták, ahol egy óriási griffmadár marcangolta szét testét, és büntetésül még halhatatlanságát is meghagyták, hogy élete végéig újra, meg újra átélhesse a borzalmakat. Vajon most is ez fog történni?Ennél többet nem is írok, vagy még én se tudok. Annyi biztos, hogy az előzeteseket, és írásokat látva tényleg valami újat fogunk kapni. Alapjába véve jobban meg fogjuk ismerni eme Űrutasokat, a szokásait, és még sok minden mást. Gondolom most arra vagy kíváncsi, hogy ennyi minden mellett, vajon a Xenomorf lények is megfognak jelenni?
Igen megfognak...vagy talán, mégsem úgy ahogy mindenki reméli. Ridley Scott már a projekt elején kijelentette, hogy igen, szerepelni fognak ezek a lények is a filmben. De nem ők kapják a hangsúlyt, de valami úton módon kapcsolódni fognak a sztorihoz, és szerepelni fognak. Ám mielőtt valaki örömtáncot járna, Scott azt is mondta, hogy nem a meg szokott formájában fogjuk őket látni. Persze semmi ok az aggodalomra. Eme információk ellenére is érdemes lesz megnézni a filmet.

És hogy mikor?
Idén 2012 Június 8.-án a mozikba fog kerülni Ridley Scott mester új sci-fi víziója.

7 komment

Apr 25., Wednesday 16:26 #7
Válasz Karez (#6) üzenetére
Nekem az is sok, a moziban nagyon frissnek szeretném megélni.
Asszem valami januári trailert láttam utoljára, bőven elég volt.
Nem kapok privát üzeneteket az oldalon, ne is írj! :)
[25] Karez
Apr 24., Tuesday 19:43 #6
Válasz theSickness (#4) üzenetére
Pedig direkt spoiler mentesen, amit az előzetesekből lehet látni írtam csak le.
The bird hermes is my name, eating my wings to make me tame.
[4] hate
Apr 24., Tuesday 14:25 #5
Válasz stk (#1) üzenetére
+1
valar morghulis!
Apr 24., Tuesday 12:02 #4
Ebbe bele se olvasok, minél kevesebbet tudva szeretnék majd rá beülni.
Csak egy pontos hazai premieridőpont érdekelne.
Nem kapok privát üzeneteket az oldalon, ne is írj! :)
[21] Driver
Apr 23., Monday 18:48 #3
Ez egy kiváló film lesz semmi kétség én is nagyon várom.
Viszont csupán annyit fűznék hozzá,az egész produkció alapja a sumér teremtéstörténet(0.25)-Azok a bizonyos kőtáblák is láthatóak.
Abban is biztos vagyok,hogy Ridley Scott ismeri eme történelmi eposzt.
Szóval az alap adott volt már több mint 6000 éve,ehhez jön egy kis"alien beütés" nem mellékesen egy kiváló rendező és teljes mértékben garantált a siker.
Komoly lesz.
-Ελευθερία ή θάνατος-
[11] Mark
Apr 23., Monday 18:07 #2
Válasz stk (#1) üzenetére
Ennyi! Nincs hozzáfűznivalóm
8-bit MOS 6510 proci 1 MHz, 64K RAM, VIC-II graphic chip 17,73 MHz.Videoton Infracolor 2000-esen "hajtom".
[42] stk
Apr 23., Monday 17:57 #1
mocskosul várom már a filmet
"játszani jó" ősi kínai közmondás. A horst fuchs féle V gyalut balkezesek is használhatják! Mobile suit ガンダム 3DS: 1934-0821-8173 Psn: stk_stikk "Mark IV Style Motherfucker" "Truly outrageous"
Karez
The bird hermes is my name, eating my wings to make me tame.
Ezeken a platformokon játszom
Playstation3
Playstation Portable
PC
Playstation Vita
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Kaland, FPS, Retro
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék mindenhol, DVD, Zene (hallgatom), TV, Mozi , Anime, Csajozás / Pasizás, Barátok, Billiárd, Email, Letöltés, Chat, Fórum, NASA weboldal feltörése, Úszás, Hóember építés, Bicikli, Ping-pong
Barátok, ismerősök
Fatman
(offline)
axl
(offline)
Balee
(offline)
siklara
(offline)
csipa8
(offline)
Controller
(offline)
Istike55
(offline)
Wastelander
(offline)