[25] Yip Man (offline)

egy 29 ves fi s itt lakik: Borsod-Abaj-Zempln / Miskolc

4770 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 54525 kreditet gyjttt

2012 April
01:07 A Legjobb
„and all i know and ever see
are insects crawling over me
predating on their magic powers
that radiate before their fingers
and though they try to suck me dry
they’ll never manage to consume my feeling
of overjoy overjoy
come let the masters feed in the fullness of time”
Amplifier – The OctopusVan az a hlye krds, hogy „mit jelent szmodra a mvszet?”
Erre pedig minden jl nevelt, nmagt hozzrtnek gondol, sznob parasztnak megvan a maga modorossgtl s szentimentalizmustl tlfttt vlasza.
Szval nekem is.
Szerintem a mvszetek ltezse jelenti az egyetlen rtelmt az ember ltezsnek.
Brmi, amit letnk sorn tesznk, jelentktelen.
Jelentktelen, mert nincs hasznra a vilgnak.
Minden felfedezs s tallmny, melyet valaha ember alkotott, csupn sajt nz cljait szolglta.
Van kereknk s jrmveink. Tudunk a sajt, termszet adta sebessgnknl gyorsabban utazni.
Van elektromossg, ami mra mr a trsadalom nagy rsze szmra elengedhetetlen az letfenntartshoz.
Meg mindenfle gygyszerek.
Knyelmes pletek s btorok.
Kommunikcis eszkzk.
Na s?

Minden, ltalunk valaha is megalkotott trgy magn viseli az emberi nzs nyomt, mert minden csak azrt kell, hogy mg knyelmesebben s mg gyorsabban, knnyedbben lhessk le az letnket.
Na s? Akkor taln nem fogunk meghalni?

De igen. s mindennek kurvra semmi hasznt nem ltja semmilyen ms llny, sem pedig maga a Fld, amit kizskmnyolunk sajt knyes ignyeink rdekben.
Egyszer majd mind eltnnk, nyom nlkl.
Akkor pedig baromira nem fog szmtani, hogy milyen telefonon toltad az Angry Birds-t.

Egy ilyen haszonelv s teljestmnyorientlt vilgban, ahol az rtk egyenl azzal, ami hasznos, egszen meghkkent, hogy ltezhet valami olyasmi, ami tmegeket kpes rabul ejteni s fogva tartani anlkl, hogy konkrt haszna lenne.
Mert ha jobban belegondolsz, a mvszet azon ritka kivtelek kz tartozik az ember letben, aminek nmagban semmi haszna nincs, ha csak nem tallkozik azzal az emberrel, aki kpes beleltni valamit, ami ltal valami tbb vlik az adott alkots.
gy lesz egy szimpla vszonra mzolt festkhalmazbl festmny, egy sszefztt paprlapcsokorra prselt tintbl regny s egy halom hangjegybl zene.

Mi pedig furcsamd ktdnk ezekhez a valamikhez, annak ellenre, hogy egsz letnkben arra tantanak minket, hogy az rtk az iskolapadokban tlttt id, amibl tuds lesz, amivel aztn megszerezhetjk letnket felemszt llsunkat, hogy sok pnzhez juthassunk, hogy abbl kifizethessk letben-maradsunk kltsgeit. Azrt lnk, hogy fenntarthassuk magunkat s lelnk egy letet gy, hogy semmi mst nem rtnk el, csak annyit, hogy tovbbadjuk hasztalan gnjeinket s mg tbb emberrel rasztjuk el a mr egybknt is tlnpesedett bolygt.

Nem csodlatos, hogy van valami, ami kpes tlmutatni az emberi let seklyes vgyain azltal, hogy mer kevesebb lenni minden mstl s mer nclan csak sajt magrt ltezni?
Ha jobban belegondolok, a mvszet pont olyan, mint maga az ember. Ez a kzs kettejkben, mindkett csakis sajt magrt ltezik.

Elkalandoztam a tmtl.
(kzelebb mr nem is lehetnk hozz)

A 2011-es vben megjelent kedvenc lemezemrl lesz sz.

„there's a big fuck off Hollywood
in a church built by slaves
where all glitters and twinkles
and hungry are all the poors that you made
where the weather's fine
and dark clouds all gather
for oscars and facelifts
death to Hollywood
death to Hollywood
death to Hollywood
let's put at an end to Hollywood
to Hollywood”

Knos, hogy valjban 2010 decemberben is hozz lehetett jutni, de akkor csak a rajongk szmra letltet verzi jtt ki, a hivatalos kiads ideje 2011 janurja.
Szerencsre 12 (most mr lassan 16) hnap majdnem elg id ahhoz, hogy kialakthassa vlemnyt egy ekkora mestermrl.

Mitl is mesterm?
Vonatkoztassunk el mindentl s rjuk le nyersen, milyen elemekbl is tevdik ssze a zene receptje.
Nehz gy.

Taln azzal rdemes kezdeni, hogy a hangzsvilgot s az atmoszfrt alapveten a space rock korltai kz helyezhetjk. Ezt tltsk meg mocsros-zsros stoneres gitrtmkkal, metal s jazz kzt ugrndoz basszusgitrral, tegynk mg hol blues-os, hol punkos dobokat, kevske progrockos finomkodst, egy karizmatikus nekest s hagyjuk hossz vekig rleldni az egszet, amg sztvlaszthatatlanul egybe nem forr minden eleme.

„we'll go somewhere you'll never be
kick the engine to overdrive
and i’m faster than a laser beam
got a universe to sail across, across
till the day I die

and I know that you set the control
for the heart of the sun”


Kicsit bvebben: Az univerzum hatrait feszeget utazsok s kpzelgsek atmoszfrjt fogjuk meg, az emberisg s a vilgr mreteinek sszevetsbl add rettenetet, az emberi sszel felfoghatatlan, transzcendens tvolsgokat. Ez a vgtelensg a sznpadunk, ahol megszlalnak hangszereink.
A gitrok hol vatosan rsegtenek erre a vgtelensgrzetre a mesterien szteffektezett hangzsukkal. Ezzel a tmny hangzssal is van kpe gitrosunknak olyan kevs hangot jtszani, ami csak felttlenl szksges a tr kitltshez. Sel Balamir fantasztikusan rzi, hogy hogyan lehet minden egyes megszlaltatott hangnak lelket adni azltal, hogy hagyja mindet felllegezni s addig szlni, ameddig kell. Ennek ellenpontozsaknt, a dinamikusabb rszeknl olyan sert szabadt fel, amit ritkn hall az ember egy direkt pocskra kevert hang gitrbl. Riffjeit s akkordbontsait tantani kellene.
Ugyangy, ahogy az nekt is, ami a „klasszikus” pp csak akkora hangterjedelmem s annyicska hangsznem van, amivel hinytalanul kpes vagyok brmilyen rzelmet kifejezni.
Egy pillanatra sem techniks, vagy virtuz nekes; hangja mgsem okoz hinyrzetet, hisz a fejben jtszd gondolatokat nem csak szavai, de minden lehelete s torkn kifjt levegje kpes maradktalan’ tadni.
Neil Mahony basszusjtka vgtelenl precz s soha sem marad alul, sem akkor, ha effektezett hangon atmoszfrateremt tmkat kell jtszani, sem akkor, amikor elmegyilkos dnglsre van szksg. Sokszor el is lopja a fszerepet a gitroktl, amirt pedig senki sem fog r haragudni.
Matt Brobin dobolsrl csak annyit kell tudni, hogy az a fajta vadllat, aki a ngynegyedes keretek kzt is tbb izgalmat s feszltsget kpes teremteni, mint sok progresszvnek csfolt metlbanda najnroz bohca. Egyszeren szzadeleji-big band s bebop dobosokat megszgyent md finoman ti a cineket, mikzben a lba szveszejt punk mdjra csapja a legnyersebb s legprimitvebb alapokat.
Helyenknt finoman megszrjuk ezt egy kevske billentyvel s samplerekkel is, de azt tnyleg csak vatosan.

”with the lathe and the prism
in the frozen museum
I’m just a helpless apprentice
and it's cold in the darkness
it's cold in the darkness
it's cold in the darkness
it's cold in the darkness”


A j zennek persze nem az apr rszleteiben rejlik a vgs megfejts, hanem az sszert egszben.
Ebbl a szempontbl pedig mg jobban vizsgzik a csapat.
Egyszeren oly’ tkletes sszhang uralkodik a tagok fltt, olyan finoman egsztik ki egyms tmit s annyira tudjk, hogy kinek hol a helye, hogy mg a legkzpszerbb tmikbl is kpesek kihozni a maximumot. Igazn maradand, korszakalkot elemekre majdhogynem nincs is szksg, hiszen brmit is kezd el jtszani az egyik tag, ha a msik kett tkletesen kiegszti s rnyalja az sszkpet.

Persze, ez nem jelenti, hogy nem lenne maradand, zsenilis tma. Szinte minden dalban akad egy-egy olyan riff, basszusmenet, drum fill, vagy elszlls lassuls, amirt mr nmagban rdemes lenne az adott dalt meghallgatni. Tessk csak odafigyelni az Interglacial Spell ledzeppelines hzs gitrjaira, a Planet of Insects Refrnjre, vagy az elmlt vtized egyik legbrilinsabb basszustmjra az Interstellar-ban!Mindezt pedig hibtlan eladsban kapjuk, a hitelessg pengjn tncolva, ahol az egyik szakadk a mesterklt modorossgba vinne, a msik pedig az res mvszkeds fel.
Se nem res, se nem mesterklt.
Minden hangbl egyszerre rad a precizits, az er, a rugalmassg s az elegancia.
Ha kt mondatban kellene sszefoglalnom a lemez egszt, azt mondanm:
Leginkbb olyan, mint egy jl szitult, viktorinus kori ruhkba ltztt Robert Downey Jr., aki egy hosszasan tart, sokszor belasstott jelenet alatt veri szt – elegnsan - a fejedet egy risi basszusgitrral.
Te pedig baromira lvezed.


”ladies and gentleman
please step right up
for the end of the world”


Lass anyagrl van sz, ami megkveteli az idt s a figyelmet, mind az a tzbl tizenegy pontos csaj, aki csak 8 hnapnyi jpofizs utn veti oda, hogy esetleg hajland elmenni veled moziba.
Az a 120 perces szrnyeteg az Octopus, aminek a kiismerse s megismerse eleve lehetetlen kldets, az els sikerek utn azonban sosem rzel majd flslegesen elpazaroltnak egyetlen rfordtott percet sem.
Bizony, kt lemez s kt ra a teljes anyag.
A dalok pedig hosszak. 6 van bellk s nem kapkodnak sehov.
Mondjuk mr a hrom s fl perces, zeneileg majd’ teljesen esemnytelen intr is figyelmeztet erre.
Szval nem trelmetleneknek val.
t vig kszlt. Az egyttes 12 ves fennllsnak majd fele erre az anyagra ment el.
(j, kzben kisebb kiadvnyaik is megjelentek, de aktivitsuk elssorban erre a lemezre koncentrldott)
Teljesen egyrtelm, hogy egy percig sem akartak megfelelni a slgerlistk s a nagykznsg elvrsainak. Ez pedig valahol az szintesg els lpcsfoka.A vgeredmny pedig…
nos, a teljestmnyt mltatlan volna a mai zeneipar termseihez hasonltani.
Csakis olyan eladkhoz mrhetjk, mint a Tool, a Porcupine Tree, vagy a… nem is tudom… ilyen ncl, tklyre csiszolt, mgis rdemtelenl hanyagolt zenekar nem sok van. Ja, mg az Oceansize, mondjuk.
(persze, most felsorolhatnk egy csomt az alulrtkelt zsenikbl, de zenei koncepcijt tekintve taln ezekhez ll legkzelebb)
A lktets, a hzs, a varzslat, ezek a lnyeges elemei, a direkt hallgatbartsg mr nem kerlt fel a listra.

Akartam mg beszlni a szvegek filozofikus tartalmrl, a smnisztikus erej sz- s mondatismtlsekrl, a trsadalomkritikai lrl, a zenei eldk eltti tiszteletadsokrl, a Pink Floyd- s rodsszeia-utalsokrl, meg ilyesmirl, de most untam bele a mellbeszlsbe.

Felteszem a zent.
Hagyom, hogy tleljen.
Ellazulok s teljesen tadom magam az lktetsnek.
Megknnyebblk.
Teljesen elmerlk benne.
Minden pillanatot kilvezek.
Csak a jelen ltezik.
Csak a most szmt.
Minden hangjegyben meghalok egy kicsit.
s minden hangban jj is szletek.
Nincs mr testem.
Sem elmm.
Csak szok s ltezek a vgtelenben.
n magam vagyok a vgtelen.

Az Amplifier zenje olyan, aminek megismerse utn bszkn vallom magamrl, hogy embernek szlettem.
Ami utn azt merem mondani, van rtelme az ember ltezsnek.
Volt rtelme megszletnem, hogy ismerhessem ezt a csodt.
2011 MAGASAN legjobb lemeze.
Pont.

”well, now is the time to decide
just who do you want to become?
hold your head up to the sky, to the chapel on high
down to your bone, to your core
would you stand for
for forever and more
for forever and more
for forever and more
for forever and more

is an open door

to step right through
to step right through…”22 komment

[25] Yip Man
Apr 30., Monday 0:56 #22
Vlasz getro2 (#21) zenetre
yep, ez gy elgg rendben van
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
[39] getro2
Apr 29., Sunday 23:59 #21
Vlasz Yip Man (#20) zenetre
Metropolis pt.2, Awake, Images and Words... Ezek elgg tnek azrt.
[25] Yip Man
Apr 29., Sunday 23:37 #20
Vlasz getro2 (#18) zenetre
Ht... In The Wake of Poseidont nem hagytam volna ott BRMELYIK 5 DT lemezrt.
Mondjuk egy '92-'99 kzti vlogatssal le lehetne kenyerezni engem is.
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
[25] Yip Man
Apr 29., Sunday 23:34 #19
Vlasz gyuri12 (#17) zenetre
szre sem vettem, hogy rtatok, jl megleptetek most vele.

Az a j benne, hogy gyakorlatilag brmelyik szm kiragadhat s nmagban is hetekre elegend aprsgot lehet benne tallni. gy taln knnyebb is kiismerni a teljes lemezt, mintha mindig vgigtoln az ember mind a 120 percet.

Sel azt nyilatkozta valamelyik interjban, hogy a kt lemezt eredetileg tnyleg kt kln utazsnak szntk, mg ha szorosan sszefgg egszt is alkotnak.
Szval meglepdtt, amikor megtudta, hogy a hallgatk nagy rsze egyszerre hallgatja meg mindkt albumot.
Ahogy n is. Most mr nehezemre is esne kln vlasztani.

rlk neki, ha sikerlt jat mutatni.
Az idei v pedig mr most kprzatos. Taln a tavalyit is fellmlja majd.
(persze az Amplifier mestermvhez nehz lesz felnnie brminek)

Annak pedig kln rlk, hogy legalbb ilyenkor adsz valami letjelet magadrl.
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
[39] getro2
Apr 29., Sunday 20:16 #18
Talltam King Crimson lemezt MM-ben! Kisebb csoda. Sorry de muszj volt lernom. Slusszpon: nem azt vettem meg (egy darab volt - In The Wake of Poseidon), hanem egy Dream Theater kollekcit (5k-5 lemez). Szerintem gy jrtam jobban.
[23] gyuri12
Apr 25., Wednesday 20:50 #17
Id hinyban csak a lnyeget: Nem tudom hny nap hallgats s bartkozs utn: az album NAGYON j. Br a banda tbbi munkja nem annyira tetszik,mert nekem nehezebben rthetk,nem brom ket "sszerakni" egy olyan egssz mint a The Octopust. Amgy az egyetlen negatvum vele az a lemez hossza. Nem rdemes elkezdeni gy,ha tudom,hogy nem rek a vgre, emiatt ritkn tudom csak hallgatni.
s hogy jvre is megdobj 2-3 kellemes zenvel:A mostani listd is tele volt remek eladkkal,zenkkel, ksznm,mg ilyet!(Htha r valamit a biztats. )
[25] Yip Man
Apr 21., Saturday 1:40 #16
Vlasz Patrick Bateman (#13) zenetre
Annak pedig rlk, ha sikerlt nhny eladnak akr csak pr fvel is nvelni a hallgatsgt.
Annl tbbet gysem tudunk tenni rtk.

n ksznm az ignyes hozzszlsokat!
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
[25] Yip Man
Apr 21., Saturday 1:37 #15
Vlasz Patrick Bateman (#13) zenetre
Pr fejezet kimaradt az rsbl.
Az egyik ezek kzl az n kapcsolatom az Amplifier-rel.

Pr ve ismerte az els lemezt, de nem igazn fogott meg anno.
A legels dalt kivve, mert az maga volt a emgtesteslt csoda. Utna viszont gy reztem, az egsz lemez ennek az egyetlen dalnak az ssze-vissza varilgatsa.

Tavaly janurban kvncsisgbl tettem egy prbt az j lemezkkel.
Elsre elg hzs volt a kt ra, de becsletesen vgigltem.
Annyi maradt meg bennem, hogy egy kurvahossz zajols, amiben volt itt-ott pr jobb megmozduls is, de ettl fggetlen nem szndkoztam tbbet elvenni.

Egyszer mg nyron megprbltam vgighallgatni, de nem ment.
Aztn november kzepn elkezdtem szmba venni a megjelenseket, amibl majd a listt csinlom s ekkor nem akartam lerni az Octopus-t anlkl, hogy jra meghallgattam volna.
Kzben pedig a Deus Ex-szel jtszottam.
Egyszer csak azt vettem szre, hogy kt hete elszr igazn jl szrakozok, mikzben az lettelen kldetsek egyikt viszem. A zene miatt volt.

Aztn mg pszor bekerlt a lejtszba.
December vgn merlt fel bennem, hogy akr dobogs is lehetne belle.
Ha janurban csinlom az egsz listt, akkor mg msodik lett volna.
Mra mr taln az all-time favoritok kzt van.

Azta jrafelfedeztem magamnak az els lemezt s az egyik EP-jket is.

Szval nem volt elg, hogy egyszer sikerljn megfelel fllel s lelkillapottal elkapni a zent, mg hossz t vezetett a bizonyossgig, miszerint ez a legnagyobb mindfuck, amit 2011 (zenje) adhatott nekem.

Egybknt neked is ajnlom az ominzus els lemez els szmt: KATT!
Ebben minden benne van, amit tudni rdemes az egyttesrl. Utna lehet tovbb haladni az egyszerbb dalokkal.
KATT!
KATT!

Nem vrom el, hogy tetszen, de azrt megri prszor vgighallgatni (s pihentetni) a dalokat.
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
[25] Yip Man
Apr 21., Saturday 1:20 #14
Vlasz getro2 (#12) zenetre
Sajnos emberknt nincs elg kapacitsunk arra, hogy minden zennek felfogjuk a mirtjeit.
Ezeknek mind megvan a maguk clja, kznsge, szellemisge.
Technikai felkszlstl s hrnvtl fggetlenl mind j a maga kategrijban.
(csak nekem ne kelljen minden nap tallkoznom velk )

Korbban volt pr elad, akikkel nem tudtam mit kezdeni, annyira ellenszenvesek voltak... ma mr csak belenyugszom ebbe az elbb emltett kzhelyek segtsgvel.

Ami tetszik, azt hallgasd nyugodt szvell, nem attl leszel rosszabb ember.
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
Apr 20., Friday 20:08 #13
Vartam mar az elso helyezettet, de bevallom, hogy meg az elozo posztnal sem tudtam, hogy mi lesz az.
Na, de itt van!
Meglepetes, mert nem ismertem oket.
Viszont ket napja probalok megbaratkozni a linkelt dalokkal, de valahogy nem megy!
Nem tudom, hogy ido kellene-e tobb hozza, vagy egyszeruen csak ez most nem nekem valo.
Egyebkent minden rendben van a dalokban, a hangszerelesen at a megszolalasig, de valahogy nem kap el, nem erzek olyan pluszt bennuk ami szamomra ugy kiemelkedne.
Mondjuk irtam mar, hogy most ilyen hullamvolgy-hullamhegy hangulatvaltozasaim vannak, es lehet ez is az oka, hogy nem tudom befogadni ezt a zenet.
Vagy egyszeruen csak ez most nem nekem szol, mert van sokszor ilyen is.

Viszont kiemelnem, hogy ujfent elvezettel olvastam vegig az irasodat, (ezt konkretan most harmadjara olvastam el, de nem am azert mert elsore nem ertettem meg) es az egesz listas munkadat is elmeny volt kovetni!
Koszonom!
Volt par olyan zenekar akik azota mar itt sorakoznak nalam is, pedig az irasaid elott nem is ismertem oket, igy ezt is Neked koszonhetem, de gondolom, hogy vannak meg paran itt igy.

Tehat nem hiabavalo amit csinalsz, es teljesen tisztaban vagyok vele, hogy szar latni, es erezni, hogy egy sok munkaval jaro, es profi szinten osszerakott blogsorozatot csak elvetve jutalmaznak kommentekkel, mig egy semmirol nem szolo blog meg szaz feletti kommentszammal buszkelkedhet, de hat ilyen vilagot elunk, sajnos.
Vigasztaljon az, hogy aki kommentel, az nem jopofizasbol, vagy szanalombol teszi, hanem azert, mert tenyleg ertekeli a munkadat!
Koszi megegyszer Yip!
"Mr a termszeti npek is megfigyeltk, hogy a tigris bajusztart vge veszlyes, mert ott van a szja is, s tpllkozsa sorn a prda beleegyezsnek nem tulajdont klnsebb jelentsget."
[39] getro2
Apr 20., Friday 19:06 #12
Vlasz Yip Man (#11) zenetre
n elg furcsn llok a Led Zeppelinhez. Szinte minden albumuk olyan, hogy van nhny fldbednglen kirly szm, de a tbbi totl kzpszer (szmomra). Mgis egy csomt hallgatom. A Black Sabbathot is hallgattam egy idben, de elg hamar runtam. Egyszer szereztem egy koncertfilmet s totl azt reztem mikor Metallica felvteleket nzek: zsenilisan tudjk eljtszani a nem tlsgosan kiemelked szmaikat. (br ez nem tkztt annyira ki, mint az utbbinl, ott egsz egyszeren nem rtettem, hogy ilyen profi zenszek hogy kpesek ilyen - szigoran vlemnyem szerint! - pocsk muzsikt jtszani.)
[25] Yip Man
Apr 19., Thursday 23:38 #11
Vlasz getro2 (#10) zenetre
A Rush ismertebb, igen, br az zenjk sajna nem tallkozott az n zlsemmel.
Technikailag teljesen rendben van, de valahogy nekem sem a dallamok, sem a hangzs, sem az nekes hangja, sem az sszkpp nem szimpatikus.

Van ilyen... amgy idrl idre hivatkozok Led Zeppelin-hatsokra is egyes zenknl (mint itt is), kzben meg egy Led Zep szmot sem brok vgighallgatni.
Ahogy Black Sabbath-ot sem. Pedig szmos olyan eladt imdok, akikre nagy hatssal voltak, engem meg mgsem mozgatnak meg.

De azrt idrl ide prblkozom, htha mgis sikerl megtallni a kzs nevezt.
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
[39] getro2
Apr 19., Thursday 18:15 #10
Vlasz Yip Man (#9) zenetre
Na igen... Csak ht n is lttam pr olyan eladt az emltett helyeken, akikrl egyszer hallottam letemben valamelyik zenerajong bartomtl, s ez hajtott tovbb.
Mondjuk most a Rush-sal ismerkedek, elg llkoppants zenjk van, s ha jl tudom valamivel ismertebbek a KC-nl.
[25] Yip Man
Apr 19., Thursday 0:00 #9
Vlasz getro2 (#8) zenetre


Nem vszesen rosszak az itthoni boltok, de azrt King Crimsont keresni elg kudarcra tlt prblkozs.
Ha jl tudom, rgen sem voltak tlsgosan hresek s csak az elmlt 1-2 vtizedben kezdik megtallni hozzjuk az utat a hallgatk. Br nem vgeztem komolyabb kutatsokat ennek igazolsra, de nem tnik hlyesgnek.
Plne azok utn, hogy a hipsterek ktelez lemezei kz tartozik nhny KC anyag, k meg ugy direkt olyan zenket keresnek, amit senki ms nem ismer.

Az angol t jl hangzik, Patrick elvtrstl krdezd majd meg, hol rdemes sztnzni.
(amgy meg valszn, hogy mr egy mezei kisboltban is van sok sok hnapra elg nyencfalat, gyhogy taln nem is lesz szksg segtsgre)
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
[39] getro2
Apr 18., Wednesday 23:40 #8
Vlasz Yip Man (#7) zenetre
Nem rossz az a LE, de 10 ezret kicsit sokallok rte. Pedig tudom hogy simn megri.
Nekem amgy mnim lett a klnbz MM-eket, Saturnokat bejrni King Crimson lemezrt (az sszes nevesebb plazban megfordultam az elmlt hetekben), termszetesen 0 eredmnnyel. Az eladkat nem krdeztem egy id utn, ltalban asse' tudjk eszik-e vagy isszk.
Taln nyron ki tudok menni Angliba dolgozni pr htre, na majd ott...
[25] Yip Man
Apr 18., Wednesday 22:28 #7
Vlasz getro2 (#6) zenetre
J lenne, ha mind meg tudnnk venni mindent, ami megtetszik.
Egyszer mg nekem is bele fog kerlni prszzezer forintba a tiszta lelkiismeret.

Az itteni boltkorl ne is beszljnk... volt rgen egy zloghz, ami meglepen j zenei knlattal rendelkezett, de nem tudom, mi lett vele...
Egybknt a MediaMarktban nha egszen elkerekedik a szemem azon, hogy milyen ltalam szeretett(/senki ms ltal nem ismert) gyngyszemekbe botlok bele.
Aztn az rukon is elkerekedik a szemem, de ez mr csak gy megy.

Egybknt Amplifier-k lltlag ingyen szlltanak Magyarisztnba.
KATT!
n nem tudom, igaz-e. De azzal a limitlt verzival nagyon szemezek egy ideje...
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
[39] getro2
Apr 18., Wednesday 19:55 #6
Nagyon hangulatos rs.
n krlbell most jutottam el arra az rettsgi szintre, hogy nem csak leszedni akarom az albumokat, hanem meg is vsrolni (persze ez lassabb folyamat lesz, de gy mint a videojtkoknl, meghllja magt idvel.). Egyetlen dolog gtol meg: nagyon kevs zeneboltot ismerek Pestrl (a Saturn s trsai pedig kzel sem annyira tartalmasak zenei fronton, mint kne). Ezt is szvesen megvennm, mert a stlus is kzel ll a szvemhez, s ha mr ennyit radoztl rla biztos elhallgatnm egy darabig, de ktlem hogy tele van tmve az MM-es, Saturnos polcokkal a lemez.
[25] Yip Man
Apr 18., Wednesday 13:00 #5
Vlasz renz (#1) zenetre
Az elz hozzszlsombl nem derlt ugyan ki, de amgy szvesen elolvasnm, mit gondolsz mskpp.
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
[25] Yip Man
Apr 18., Wednesday 11:04 #4
Vlasz Ray (#2) zenetre
Szerintem elgg kompatibilis azzal, amit n is rtam, gyhogy ezton is ksznm, amirt frappnsan lertad azt, amit nekem kt s flszer ennyi karakterbl sem sikerlt megfogalmaznom.
Nha kicsit elkalandozok az apr rszletekben.

A zr gondolat klnsen fontos, mert a legklnlegesebb mellett a legriasztbb mvek is olyan emberektl szmraznak, akik azt mondjk "szarok a kzzlsre".
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
[25] Yip Man
Apr 18., Wednesday 10:58 #3
Vlasz renz (#1) zenetre
Aki olyat r, hogy "aki a Toolt szereti, az rossz ember nem lehet", arra nem tudok haragudni, akkor sem, ha hlyesgnek tartja, amit mondok.
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
[34] Ray
Apr 18., Wednesday 10:22 #2
A zene kuuuvaj!
A mvszet...ez az ami baromira szubjektv dolog.A rgi viccet idzve: kt orosz nacsalnyik Prizs elkel lokljban mulat...
-Szerjzsa!Ideszarjak a zongora tetejre?
-Hagyd Igor...ezek nem rtkelik a mvszetet!
Naszval...a msnak megfelelni akars a mvszet gyilkosa.Szerintem.
Mint valamejest a mvszet s a mvszek kzelben ltez ember mondhatom, el kell hogy jjjn az a pont az alkot ember letben, amikor mr nem elg az,hogy msok megmondjk mi a fasza abban amit csinl.
Nem elg az rzs.
nmagadnak kell hogy megfelelj, mert az emberek vagy gy, vagy gy de formlhatak,s formlnak!Vlemnyt,zlst,csapsirnyt, jvt,multat...sorolhatnm napestig!
Aki tllp ezen a szinten, mr valamivel elrbb rezheti magt az alkots adta rm rzsn tl...nem lesz mvszibb,vagy jobb,pusztn tlpi az nnn korltait.Mert valljuk be, azok a legnehezebben meglphet dolgok.
Vannak akiknek a msok lltal ptett korltokat sem sikerl...k maradnak seklyesek,kzpszerek,s lmvsziek.
Mondom,mindez szerintem van gy!
Nem felttlen rdemes velem egyetrteni, de gondolkodjatok el a dolgon!
Ha megtrtnt,mr megrte!
Neked,mint kvlllnak...mi a vlemnyed az intelligencirl?
[57] renz
Apr 18., Wednesday 9:42 #1
Az elmleteddel nem rtek egyet, de aki a Toolt szereti, az rossz ember nem lehet.
liquid 2017. pr 11., kedd 11:13 #23 -> Rehynn (#20) J, akkor mg egyszer: kerlj el minket krlek, s ne kommentelj a tovbbiakban itt. (...) biztos vagyok benne, hogy tallsz alternatvt.
Yip Man
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
Ezeken a platformokon jtszom
Playstation2
PC
Kedvenc jtk-mfajaim
Kaland, Puzzle, Retro, Szerepjtk, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Zene (hallgatom)
Bartok, ismersk
Oldern
(offline)
Rookie_6
(offline)
logen
(offline)
Daneeka
(offline)
Soulootion
(offline)
theSickness
(offline)
Ch4Bi HUN
(offline)
Tommy_Angelo
(offline)
Piniata
(offline)
Basara
(offline)
Edina
(offline)
Rolne
(offline)
Oli G.
(offline)
loga
(offline)
Vandor
(offline)
domib
(offline)
ZS0LTI
(offline)
adam062
(offline)
Npeti
(offline)
Lothar
(offline)
oma
(offline)
casper007
(offline)
Danee
(offline)
Fatman
(offline)
magyari5
(offline)
axl
(offline)
Matos
(offline)
Griev
(offline)
BW
(offline)
master of disaster
(offline)
Alwares
(offline)
Patrick Bateman
(offline)
stevefarcry
(offline)
roli576
(offline)
mcmacko
(offline)
Rudymester
(offline)
KrTchy
(offline)
ultratti
(offline)
mosza
(offline)
sepsta75
(offline)
csavar
(offline)
IceMan00
(offline)
Diablo
(offline)
Gulandro
(offline)
Ordel
(offline)
Final Doom
(offline)
Ray
(offline)
annie007
(offline)
e.vid
(offline)
erik10
(offline)
Joo T
(offline)
GameBoyGirl
(offline)
KuCz
(offline)
olin
(offline)
rozsomak96
(offline)
gabe91
(offline)
Sulust
(offline)
RoOte
(offline)
R.P
(offline)
5T3V3N
(offline)
Quimby
(offline)
G.A.R.
(offline)
Doom
(offline)
keviny
(offline)
vicious
(offline)