[25] Yip Man (offline)

egy 29 ves fi s itt lakik: Borsod-Abaj-Zempln / Miskolc

4770 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 54525 kreditet gyjttt

2012 March
11:13 part V
"It's ordinary, no need to worry
Infatuated, just like on TV
Someone tells you, can't find the answers
Imaginary, in times you will see

Carry on without me
I'm still a dream, I'm still a dream to you
Carry on
I'm still a dream to you"
Jolly – The Audio Guide to HappinessAz ilyen esetekben gondolkodom el, hogy hol kezddik s hol vget a style over substance-prezentci. Mifle tiniknek val nylzent jtszanak ezek? – volt az els gondolatom, aztn mire vget rt az enyhn homoerotikus klip, arra jutottam, meghallgatom az egsz lemezt is, mert annyira nem is volt rossz…
gy aztn szpen meglepdtem, hogy micsoda arc-szaggat, mzss riffeket s milyen elborult hangulatvilg karnevli mulatsgot is tudnak k tolni, hogyha gy tartja ri kedvk.
A Jolly ernye ebben rejlik, hogy dob egy csontot a jkp frontemberre s nylas pop-rockra vgy tinilnyoknak, dob egy csontot a U2-n szocializldott kzpkor apukknak, a modern emo-kultuszba csppent fiataloknak, a sznob proggereknek s mg a vaudeville-vilgrt rajongknak is.
Kzben pedig vgig kurvra egyben vannak a dalok, hznak a tmk, dtenek a dallamok.
Van egy jl krlhatrolhat rock-zene, amit mindig az aktulis stlussal sznezhetnek ki, hogy a lehet legtbb rtegnek felelhessenek meg.
A recept alapvet elemei teht a Porcupine Tree egyes elemeinek is megfeleltethet lenne:
hol fmes riffek, hol knnyed, tiszta hangszn, vagy enyhn ropogs akkordbontogatsok vltjk egymst, a popzene szablyait idnknt betartva, idnknt kicsit sztfesztve; ezekre lnek r a sejtelmes billentysznyegek s furcsa hangmintk, amik idnknt enyhe pszichotikus rzelemvilgot tkrznek; plusz van egy nagyon hzs dobosunk s egy mr majdnem nylgp nekes, aki nagggyon jl egyenslyoz a mesterkltsg s szintesg hatrvonaln. Elg modoros, hogy szerethesse, aki erre bukik s elg nyers ahhoz, hogy az is szerethesse, akit zavar a tipikus MTV-nekesek killsa.
A prgs s nyugodt tempj dalok arnya is megfelel, sosem vlik unalmass a sok drmbls s nem is fordul magba a tl hossz melanklia miatt. Ugyangy remek az arnya a dallamos refrneknek s slyos gitroknak. Az instrumentlis szekcikat sosem hasznljk gitrszlkra, csakis a gyilkos gitrtmkat s az elmegygyintzeti hangulatokat teszik bennk mg hangslyosabb.
Itt van teht ez a csapat, akik mindent elkvetnek azrt, hogy a klssgk s a stlusuk sokflesge eladhassa ket, mikzben egy pillanatra sem feledkeznek meg arrl, hogy tk mindegy, milyen zent jtszik az ember, amg nagyszer dalokat r.

- - - - - - - - -


Phideaux - SnowtorchNem is tudom, milyen cmkt lenne a legclszerbb hasznlni a Phideaux zenjre.
A mostani lemeznl taln a kortrs, vagy neoklasszikus lenne a leghelynvalbb, de ez mg messze nem rnyalja elgg a kpet.
A ’90 ta aktv zenszknt is foglalatoskod Phideaux Xavier mr sokadik alkalommal kotyvasztott ssze egy hol pszichedelikus, hol gtikus, hol folkos tmkkal titatott korongot, amiben leginkbb a Genesis – Jethro Tull – Van Der Graaf Generator tvonalt kveti. E mellett nem hagyhatjuk ki a taln minden eddiginl ersebb Solaris-thallsokat sem. Az sszes lemezt nem ismerem ugyan, de tudtommal ilyen egyrtelmen mg sosem utalt r Phideaux, hogy mennyire szereti a valaha volt legjobb magyar egyttest. Ez mind a fuvolk hasznlatban, mind a science fiction-s hangzs billentytmkban szmtalanszor rzdik. (Ha nem ismernd a Solaris-t, most tessk gyorsan erre a linkre kattintva informldni s tjkozatlansgod miatt magadat mg gyorsabban elszgyellni!)
A mostani lemeznk vzt egy hossz llegzetvtel, 36 perces eposz adja, melyet kettvgtak, kz keltek egy j 5 perces tvezett s a vgre biggyesztettek 2 s fl perc levezetst.
Ennyi, se tbb, se kevesebb.
Az els ttel igazi csemege a billentykzpont rockzene szerelmeseinek, csakgy, mint a fuvola imdinak. Az tvezet darab rdekessge, hogy nmagban a legfogyaszthatbb s leginkbb slgeres jelleg neofolk jelleg ballada, ami a maga egyszersgvel sem szaktja meg fttelt.
A msodik nagyfelvons mr tbb teret ad a klnbz pengets hangszereknek, de mg gy sem vlik tl nagy gitrorgiv.
A levezet darabocska mr csak funkcionlis szerepnek betltsre alkalmas; megakadlyozza, hogy tl hirtelen rjen vget az anyag, anlkl, hogy szmtannk r.
Mindenkpp megemltend mg az nek problematikja is.
Phideaux r orgnuma elg markns vdjegye a zennek, sajtos hangkpzsvel egytt a zene mr kilomterekrl felismerhetv vlik s kap nhny nagyszer zenei cscspontot is.
Hossz tvon viszont knnyen monotonn vlhat az a kis hangtvolsg s az a kntl-affektl jelleg, amin nekel hsnk s pp ezrt alkalmaz maga mellett egy ni nekest is, aki hibtlanul egszti ki s teszi vltozatoss az sszkpet.
- - - - - - - - -


Believe – World is RoundIgen-igen, mr nmagam szmra is fraszt vagyok a nagy lengyel-imdatommal, de mit tehetnk, amikor gy ltszik, hogy arrafel mg a csapbl is jobb zene folyik, mint Eurpa nagy rsznek koncerttermeiben?
Mg egy hagyomnyos rock-zenekart sem tudnak gy sszerakni, hogy abban ne legyen valami igazn klnleges. Pedig mi is a klnleges ebben a hegedt is marknsan hasznl zenekarban?
Nem tudom. Tnyleg, csak egy sima rock-csapat, akik hegedn is jtszanak.
Mlt v janurja ta gyakorlatilag nem volt olyan hnap, hogy ne vettem volna el s ne lnyegltem volna t teljesen a lemez vgre.
A gitr kicsit kevsb erlteti a riffeket az nek alatt s az akkordbontsokat sem erlteti. Helyette apr dallamokat jtszik, esetleg akkordozgat. A heged taln tlsgosan halkan szl idnknt, de mgis remek prost alkot a gitrral. A szlk nem akarnak sem tl dallamosak, sem tl virtuzok lenni. Inkbb csak nhny jellegtelen hang, hol ersen, hol gyengden pengetve-rzva-tgetve-csapkodva. Mgis teljesen a helyn van.
A dobok csak a ktelezt hozzk tbbnyire, finoman tmogatjk az nekest, idnknt elnyomva a gitrt s a hegedt is, de nem azrt, mert olyan sokat tne a dobos… idnknt pedig megcsillan egy-egy trzsi jelleg ritmus a tamokon is.
Az nekes puha hangja, ami enyhe akcentussal nekli az angolt, teljesen beleillik ebbe a nem enyhn modoros sszkpbe.
Szval sszessgben minden egyes rszletnl a kevesebb a tbb elvre tmaszkodtak, ami mr majdnem tnyleg kevss teszi a zent. Gyakorlatilag egyetlen olyan rszlete sincs, amire nmagban rdemes lenne figyelmet fordtani s mg az sszkp is alig ad valami kapaszkodt.
Na, mi a fent rjak mg? Fogalmam sincs.
Egyszeren tetszik s ksz, nem tudom megfogalmazni, mi fogott meg a Believe atmoszfrjban, mert az ilyen tpus zenket ltalban hamar tugrom.
St, eredetileg ez fel sem kerlt a listmra s mgis kihztam pr napja egy egyttest, hogy ez valahogy befrjen s belinkelhessem valamelyik szmukat.
Amit mr megint nekem kellett feltltenem, nonszensz.
- - - - - - - - -


The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble – From The StairwellA 2000-ben alakult holland egyttes neve egyre fontosabb vlik a kortrs underground dzsessz vilgban.
Tulajdonkppen a nv alapjn mr mindent tudsz, amit tudni rdemes a zenekarrl. Elvetemlt emberek csapata (ensemble) jtszik ksrteties, komor s llekrl muzsikt (darkjazz) mennyei magassgokban, hol kkemnyen, hol fagyosan (kilimanjaro).
Ha ssze kellene foglalnom frappns md, azt mondanm, olyan, mintha egy poros kripta mlyn letre kelnnek a holtak, hogy megalaktsk sajt kamarazenekarukat, ami teljes egszben tkrzheti tlvilgi ltezsk minden lmnyt-rzst.
A dzsessz-zenk szells, Jan Garbarek-fle megkzeltst alkalmazva mindig a hosszan nekl hangok, lassan kibontakoz dallamvilg s tlvilgi atmoszfra adjk a zene alapjt. Ebbe lpnek bele a horror s noir filmek hangulatkpei a klnbz, torz hangmintk, elektronikus dobok, magnyos trombitk segtsgvel.
Az aprcska dallamfoszlnyokat a legklnbzbb fa- s rzfvsok szolgltatjk, akik a legrrsebb md szlalnak fel mindig, mitha az entek meslnk el egymsnak napi trtneteiket.
Nehz lenne meghatrozni, hogy az instrumentlis ttelek, vagy az nekkel megldottak sikerltek-e jobban. A jgdermeszt hangok a hangszerekre rt rszekben bontakozhatnak ki igazn, az nek alatt nha kicsit elveszik eredetisgk.
Ellenben az nekesn igazi jgkirlynknt veszi t az irnytst minden jelenetben, ahol szerepel.
Az enyhn erotikus kisugrzs ajkak nha a vgtelen tvolbl dalolnak, nha egszen a flekbe suttog-shajtoz md segtenek megteremteni azt az intim kzelsget, ami szksges a dalok lvezethez.
A dalok alkotta csokor hangzsvilgban s stlusban egysges, nem alkot viszont egyetlen trtnetet, inkbb kisebb epizdok gyjtemnye.
gy lehet, hogy bejrunk nhny magnyos, stt siktort, elhagyatott kocsmt, temett, sr, stt erdt, szirn nekvel sejtelmess tett tengeri utakat, hatalmas, fagyos hegyvidkeket…
Na, jfle, tessk beprblkozni vele!
- - - - - - - - -


Azt hiszem, mg egyik epizd sem sikerlt ennyire izzadsgszagra, mint a mostani… de muszj kicsit gyakrabban frisstenem, ha nem akarok mrcius vgre vgezni a teljes listval.

Ms: tavaly jtt ki egy jabb Alexander Brandon lemez, n meg nem is tudtam rla… doh.
Ez mr az augusztusi kimaradtak rovatban fog szerepelni… nem is gondoltam, hogy egyszerre csak elkezdi vente kidobni a sajt nevvel fmjelzett lemezeket.The Witcher 2: Assassins of Kings 8 komment

[25] Yip Man
Mar 03., Saturday 17:13 #8
Vlasz Ray (#6) zenetre
Juj, na azoknak n ma mr a kzelbe se tudok menni.
(Ozzy kivtel.)

Nem baj, nem szlettnk egyformnak (s idkzben sem vertek egyformv).
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
[25] Yip Man
Mar 03., Saturday 17:11 #7
Vlasz siklara (#4) zenetre
Ht ez eszembe se jutott volna, ha nem mondod, de teljesen igazad van a hasonlsgot illeten.

Annak nagyon rlk, ha sikerl tallni s megszeretni valami jdonsgot, anno ez volt az egyetlen clja a sorozat indtsnak. (nem is mert valjban ez: "szeretem olvasgatni a zens sorozatodat, mert hozzrten s szrakoztat stlusban rsz" )

A Solaris miatti elszgyells dolgot termszetesen nem gondoltam komolyan, anno n magam elszgyelltem magam elgg a teljes magyar lakossg nevben, amirt ilyen kvalits muzsikusok knyszerlnek felhagyni a zenlssel, mikzben klfldn igazi rajongbzisuk van...

uh, valamit mg biztosan akartam mondani, de kzben vendgem rkezett itthon s teljesen elfelejtettem... bocsnat
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
[34] Ray
Mar 03., Saturday 17:10 #6
Vlasz Yip Man (#5) zenetre
Nem gyztt meg a msik zene sem....regszem Yip...Metallica,SOAD,Pantera,Ozzy...megs zoktam a jt..
Neked,mint kvlllnak...mi a vlemnyed az intelligencirl?
[25] Yip Man
Mar 03., Saturday 16:57 #5
Vlasz Patrick Bateman (#3) zenetre
Ht az ltalam llandan emlegetett atmoszfrateremtsben abszolt elsrangak manapsg a lengyel progresszv zenekarok.
A Quidamot sem rdemes kihagyni nluk, a Riverside mellett szerintem az egyik legfontosabb zenekar Polkfldn. KATT!
(amgy pon, hogy a zenelinkels bejegyzseimben van kpem mg a kommentekben is tovbbi zenket linkelni, de szegny Quidamrl sem eddig nem llt mdomban, sem a jvben nem fogok tudni rni, mert egy ideje semmi mozgolds nincs nluk, gyhogy ennyit legalbb megrdemelnek)

Jolly-nak rdemes eslyt adni s egyszer egszben vgighallgatni a lemezt. Akad rajta nhny meglepets.
Fun fact: A Phideaux nevt egyms utn hatszor is a nlkl rtam le.
Nehezen rs amgy, nekem is kellett pr hnap, mire felfedeztem benne a finomsgokat s valsznleg kell is mg 20-30 vet regednem, mire teljesen rhangoldom.

Kilimanjaro-kat szigoran ks este kell hallgatni, olyankor igazi csoda.
Egybknt k zenlnek a nem kevsb elmebeteg, The Mount Fuji Doomjazz Corporation nv alatt is, azokat a munkkat is t kell nzegetnem a jvben.
KATT!
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
Mar 03., Saturday 13:59 #4
Nem olyan rossz a Jolly, viszont a festett szem frontemberk amellett, hogy kiss homoerotikus, mg Jonlajoiere is emlkeztet.

Szeretem olvasgatni a zens sorozatodat, mert hozzrten s szrakoztat stlusban rsz, a bejegyzseid pedig nekem zeneileg mveletlen, populris vackokon szocializldott nmbernek rendszerint csupa jat mondanak (ezrt nem merek soha hozzszlni). Az sszes belinkelt szm tetszett, de legkellemesebben a Solaris lepett meg, mert a fuvola a kedvenc hangszerem s gy ltszik, mg a rock zenvel is sszeegyeztethet. Nem ismertem ket, shame on me.

A bejegyzsek vgn lv kpek mindig nagyon durvk, a The Piercesre meg hla neked teljesen rkattantam.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
Mar 03., Saturday 13:22 #3
Nem tudom milyen levegot szivnak a lengyelek, de az utobbi idoben nagyon bedurvultak a (progressziv) rockzene termelese szempontjabol.
Szerintem Teged is inkabb a szellosege kap el ezeknek a lengyel atmoszferas daloknak.
Nalam enyhen meditativ jellege van a Believe zenejenek, es amikor hallgatom teljesen kikapcsol, pihenteti a hetkoznapok szarsagaiban kifacsart agyamat.
Valahogy olyan, mint azok az irok akiknel nem a sorokat olvasod a regenyukben, hanem atjon a mogottes tartalom, es a sorok kozt olvasol.
Itt is inkabb azt erzem, hogy a csendnek nagyobb hangsulya van a zeneben, mint maguknak a megszolaltatott hangoknak.
...Es meg is koszonnem, hogy bemutattad a zenekart, mert eddig nem is hallottam roluk.

A Jolly az valahogy nem nyerte el a tetszesemet nekem sem.
A Phideux ahogy a vegen irtad, szamomra monotonna valt egy kicsit, de nem csak az enek miatt, hanem ugy az egesz egy kisse egysikuva valt.
A Kilimanjaro (Hogy utalom a hosszu zenekarneveket.) meg erzem, hogy este nagyon jo szolgalatot tesz majd, de most nagyon nem tudtam rahangolodni.
Ejszaka majd teszek vele meg egy probat, mert ugy erzem van benne valami amihez kell az a sotet hangulat.
"Mr a termszeti npek is megfigyeltk, hogy a tigris bajusztart vge veszlyes, mert ott van a szja is, s tpllkozsa sorn a prda beleegyezsnek nem tulajdont klnsebb jelentsget."
[25] Yip Man
Mar 02., Friday 12:36 #2
Vlasz Ray (#1) zenetre
yep... elszr n is gy vlekedtem
aztn meghallottam ezt is: KATT!
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
[34] Ray
Mar 02., Friday 12:31 #1
Huuu...ez a jolly nemgyerebe zene...nemtudom...valahogy tl lgy nekem.

Neked,mint kvlllnak...mi a vlemnyed az intelligencirl?
Yip Man
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
Ezeken a platformokon jtszom
Playstation2
PC
Kedvenc jtk-mfajaim
Kaland, Puzzle, Retro, Szerepjtk, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Zene (hallgatom)
Bartok, ismersk
Oldern
(offline)
Rookie_6
(offline)
logen
(offline)
Daneeka
(offline)
Soulootion
(offline)
theSickness
(offline)
Ch4Bi HUN
(offline)
Tommy_Angelo
(offline)
Piniata
(offline)
Basara
(offline)
Edina
(offline)
Rolne
(offline)
Oli G.
(offline)
loga
(offline)
Vandor
(offline)
domib
(offline)
ZS0LTI
(offline)
adam062
(offline)
Npeti
(offline)
Lothar
(offline)
oma
(offline)
casper007
(offline)
Danee
(offline)
Fatman
(offline)
magyari5
(offline)
axl
(offline)
Matos
(offline)
Griev
(offline)
BW
(offline)
master of disaster
(offline)
Alwares
(offline)
Patrick Bateman
(offline)
stevefarcry
(offline)
roli576
(offline)
mcmacko
(offline)
Rudymester
(offline)
KrTchy
(offline)
ultratti
(offline)
mosza
(offline)
sepsta75
(offline)
csavar
(offline)
IceMan00
(offline)
Diablo
(offline)
Gulandro
(offline)
Ordel
(offline)
Final Doom
(offline)
Ray
(offline)
annie007
(offline)
e.vid
(offline)
erik10
(offline)
Joo T
(offline)
GameBoyGirl
(offline)
KuCz
(offline)
olin
(offline)
rozsomak96
(offline)
gabe91
(offline)
Sulust
(offline)
RoOte
(offline)
R.P
(offline)
5T3V3N
(offline)
Quimby
(offline)
G.A.R.
(offline)
Doom
(offline)
keviny
(offline)
vicious
(offline)
The Witcher 2: Assassins of Kings adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: Atari
Fejleszt: CD Projekt Red
Megjelens: 2011. May 16.
Kategria: Szerepjtk
Online jtkmd: Nem ismert

A szerkesztsg rtkelse:
9
Ami tetszett
-Els osztly grafika, pomps rendezs, remek zenei alfests
-Vltozatos, sikerlmnyt nyjt s megfelelen bntet harcrendszer
-Gynyr s hihet helysznek
-Felntt, rett mdon kezeli a fantasy alapanyagot
Ami nem tetszett
-Az els pr rban szigorbb a kelletnl
-Aprbb technikai bakik, javtsra vr bugok
Olvasi rtkels: 28.9 (29 szavazat)
Ugyanez a jtk ms platformokon:
pc | gc | xbox | ps2 | ps3 | x360 | wii | nds | psp | xbox1 | ps4 | wiiu | n3ds | psv | mob

54 | [Teszt] The Witcher 2: Assassins of Kings

Eljtt az id, hogy msodjra is felvegyk az ezstkardot, s belebjjunk Rviai Geralt brbe, hogy egy jabb epikus kalandban vegynk rszt, ahol nincs j s rossz, csak a szrke klnbz rnyalatai, ahol az erszak s hall htkznapi esemny - teszteltk a The Witcher 2-t.

19 | Egymilli The Witcher 2

Na j, nem egszen egymilli, de kzel annyi: a CD Projekt a mlt hten bejelentette, hogy eddig ennyi fogyott a The Witcher 2: Assassins of Kings-bl.

18 | The Witcher 2: tz perc kaland

Mretes Witcher 2: Assassins of Kings (PC) zelt: tz perces gameplay vide rkezett a CD Projekt mjusban megjelen akci-szerepjtkrl - tovbbra is fantasztikusan nz ki.

17 | Mjusban jn a The Witcher 2

A CD Projekt nemrg bejelentette, hogy mikor szmthatunk a The Witcher 2: Assassins of Kings megjelensre. Mg a tavasz folyamn megkapjuk a msodik rszt.

24 | The Witcher 2: a szks

Rendkvl tletes trailer rkezett a The Witcher 2-rl, amely trkks mdon mutatja be szmunkra a jtkban rejl szabadsgot. Minsgi kedvcsinl egy minsginek grkez folytatsrl.

16 | The Witcher 2: stt katakombk

Az elmlt egy-kt hnapban meglehetsen kevs sz esett a The Witcher 2: Assassins of Kings-rl, most azonban j kpeket tudunk rla mutatni.

10 | [E3] The Witcher 2: Assassins of Kings kpek

Lssunk nhny The Witcher 2: Assassins of Kings (PC, 360, PS3) kpet: van rajtuk rdekes arckifejezst vg krnyezet, meg nmi meztelenkeds is.

24 | [Fkuszban] The Witcher 2: Assassins of Kings

A CD Project tegnap hivatalosan is lerntotta a leplet a The Witcher folytatsrl, amely a The Witcher 2: Assassins of Kings nevet kapta. A msodik rsz 2011 els negyedvben rkezik, s PC mellett Xbox 360-ra, valamint PlayStation 3-ra is meg fog jelenni.
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba