[40] Rewmac (offline)

Társasági - Görény - Szónok

Ő egy 33 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

4966 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 124746 kreditet gyűjtött

2012 February
14:01 Asura's Warth - Beszámoló
Légy dühös, törj össze mindent és ne kímélj senkit...
Az évek során én meg tanultam szinte minden játékot élvezni, amit csak lehet. Hiszen azért játszunk, hogy elverjünk vele pár órát. A többség által többször középszerűnek és tán még annál is rosszabbnak ítélt játékok egész hadával jobbakat tudtam játszani, mint a nagy fejlesztőcsapatok rendkívüli látvány világával megáldott termékeivel. Az Asura is valahol ide sorolható. Azonban vannak olyan hiányosságai, amik miatt egyedivé válik.

A történet a hindu mitológiából táplálkozik. Az isteni alakok a nyolc védelmező generálisként jelennek meg és céljuk a gonosz Gohma létformákat, melyek évezredek óta sújtják a halandókat. Azonban mint tudjuk Asura sorsát társai részelegesen megpecsételik és megkezdődik a haraggal vegyített bosszúhadjárat, melynek során minden, amit valaha ismertünk megváltozik. A gond csak az, hogy ez a valójában rendkívüli történet, mert tényleg remek nem más, mint a tipikus japán anime klisék egyike. Körülbelül Naruto és Dragon Ball hibridnek is lehet tekinteni, oly annyira, hogy néhol még egy az egyben vannak átültetve a karakterek jellegzetességei. Az rendben van, hogy Cyberconnect barátunk ismeri ezt az atmoszférát, de azért én már szeretnék valami mást is látni, mint a szokásost. Ettől eltekintve a történet remek. Élvezhető, követhető mind laikusok mind pedig anime rajongók számára.A grafika szép. A design lehet egyedinek mondani, hiszen elképesztően vannak megvalósítva a monumentális csaták. Nincsenek képhibák legalábbis én nem tapasztaltam, azonban az is tény, hogy nem egy mérővel ültem a gép előtt, hanem csak játszottam a játékkal. Az effektek teljesen rendben vannak, megvannak szokásos idióta elemek, amiktől még színesebbé válik a világ. Egyetlen egyszer tapasztaltam Unreal Engine szerű textúra késést, de utána soha többé nem köszönt vissza. A hang világa is remek. A harc alatti melódiák egész egyszerűen tökéletesek, ám a történeti részeknél alkalmazott melódiák is tökéletesen megállják a helyüket. A zenei aláfestés tökéletesen tükrözi az aktuális érzelem világot az egyes jelenetek során, ez manapság ritka, hiszen nem gyakori már az emlékezetes soundtrack.

A játék ott hibázik egy oltári nagyot, hogy tulajdonképpen ez lesz, akinek nem játék. Harc rendszere pont annyi van, hogy mellette a Prince Of Persia Forgotten Sands megoldásai komplex és átgondolt rendszernek tűnnek. Ezzel azt akarom sugallni, hogy nincs harcrendszer. Két legjobb esetben három gombot használunk, amiből egyetlen nyomogatásának van, értelme a többit egyszer-egyszer nyomjuk meg, majd egy RT és quick time event. A real-time harc megközelítőleg 15-20 percet tesz ki a 6 órás játékból a többi kőkemény quick time event. Akármennyire is élveztem a játékot én pofátlanságnak tartom, hogy egy ilyen „termék” teljes áron jelenik meg. Mert ez nem más, mint egy interaktív CG cutscene halmaz némi játékkal, tulajdonképpen invertált videó játék. Én értem, hogy 2012-ben az egyszerűség, rulez, de tulajdonképpen Normal fokozaton éppen, hogy meghaltam, egyszer mert fel kellett vennem a telefonomat. Sőt ha QTE elszúrjuk, se nagyon történik egyes esetekben semmi csak max lemaradunk 8 másik QTE-ről. A videók tartalma elviszi az egészet a hátán, de sajnos ettől eltekintve másodjára már önismétlő, újat nem mutató anyaggá válik. Tipikus one-hit wonder. Az egy dolog, hogy ez a mechanika többet nem bírt volna ki időben, de azért a fejlesztők többre képesek ennél.Fejlesztés az nincs. Legalábbis a klasszikus értelemben. Nincs is rá túl nagy szükség, mert max azt tudnám elképzelni, mint ultimate skillt, hogy QTE-k felét benyomja a gép helyettünk. Vannak különböző életcsík, designok melyek különböző bónuszokkal látnak el bennünket a csaták során. Ezeknek leginkább abban az összesen 15-20 percet átölelő időszakban vesszük hasznát. Ha most az extrákat akarjuk sorolni, van kilenc darab ilyen csík, amiből háromnak kapásból semmi értelme, a többi meg egyszerűen tök mindegy, leszámítva az utolsó megnyithatót.

Ennek ellenére az Asura’s Wrath összképe az örök anime és japán rajongóknak egy kincs. Remek történetet mesél el, ritka tökéletes aláfestéssel, egész pofás szinkronnal. Modern mentsük meg a világot buli, de van benne valami, amitől az ember azért csak vágyik arra, hogy megtudja mi is történik a háttérben, még akkor is, ha pontosan lehet sejteni mindent előre. Az össz játék idő normálon minden mozival együtt olyan 5-6 óra között mozog. Objektívan olyan 5.5-6 köré pontoznám a játékot, de mivel megtehetem így dobok rá egy 7est, mert egy kellemes péntek és szombat délután volt a játék.

9 komment

[18] Balee
Mar 31., Saturday 22:15 #9
Jó lett a beszámoló, a demó nagyon bejött, ha kicsit lejjebb megy az ára, vagy esetleg használtan, beszerzem.
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO | PS5 | Nintendo Switch |
[1] bableves
Mar 21., Wednesday 15:38 #8
Válasz bableves (#7) üzenetére
már elkelt!
[1] bableves
Mar 19., Monday 13:58 #7
Nagyon jó iromány lett ez, grat! Ugyanez volt nekem is: "egy kellemes péntek és szombat délután volt a játék."
Btw, ha valakit érdekel a game, van egy promós verzióm eladásra!
[5] Paragon
Mar 02., Friday 11:21 #6
Asura's Warthog
[40] Rewmac
Mar 01., Thursday 9:15 #5
Válasz Oldern (#4) üzenetére
Nem nekem egy amikor először visszajön és ott áll mint egy marcona szuperhős
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
[56] Oldern
Mar 01., Thursday 1:20 #4
Az az egy textúra betöltés nálad is akkor volt, amikor az egyik űrhajó került a képernyőre full screenben egy átvezető elején?

Ritkán értünk ennyire egyet amúgy, nem is értem!
This Cannot Continue
[41] Gulandro
Feb 28., Tuesday 20:51 #3
Nagyon tetszett a beszámoló. Különösen a felvezetés volt hiteles. A játékot én is nagyon várom, a dlc-k külön megjelenése kicsit elbizonytalanított.
Ahogy nap úszik el életünk horizontja felett, Ahogyan a fény tűnik el a messzeségben. Hajósok, tengerek vándorai születnek és halnak meg Otthonuktól távol, idegen vizeken, Uram add, hogy vándor lehessek egyszer.
[14] METHOS
Feb 28., Tuesday 10:43 #2
Mindenképpen beszerzem majd később!
Skeggǫld, Skálmǫld, Skildir ro Klofnir!
[11] Mark
Feb 27., Monday 19:42 #1
Játszottam a demoval, de az tuléajdonképp 2 boss fight volt. Utána olvastam, hogy kb. erről szól az egész. Szeretem az animét is, nagyon tetszik a design, de ez akkor is kevés. Sajnálattal olvastam a Te soraidat is. Na majd egyszer pótlólag.
8-bit MOS 6510 proci 1 MHz, 64K RAM, VIC-II graphic chip 17,73 MHz.Videoton Infracolor 2000-esen "hajtom".
Rewmac
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
Playstation2
Playstation3
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Verekedős, FPS
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, DVD, Zene (hallgatom), Mozi , Színház, Étterem, Bowling, teke, Horgászat, Barátok, NASA weboldal feltörése, Úszás, Esőben sétálás, Foci, Sí, Északi sarki expedíció, Küzdősportok
Barátok, ismerősök
Ghz
(offline)
lovas
(offline)
Oldern
(offline)
Roxas
(offline)
zaz
(offline)
Ördög
(offline)
zsozsa
(offline)
playmore
(offline)
Daniel San
(offline)
theSickness
(offline)
Lavitz
(offline)
Krisz576
(offline)
METHOS
(offline)
Oli G.
(offline)
fozelek
(offline)
DarkVenom
(offline)
Kriszti196
(offline)
sting
(offline)
KiswechPS3
(offline)
NewYork
(offline)
Sagem
(offline)
Đoma
(offline)
Vuxy
(offline)
david4u
(offline)
Andrew Ashford
(offline)
Matos
(offline)
stevefarcry
(offline)
bosznai5
(offline)
santiago
(offline)
hunkosza
(offline)
mcmacko
(offline)
blackfox
(offline)
maccc
(offline)
Jackie Estacado
(offline)
zumics
(offline)
Hennessy
(offline)
yoshimitsu
(offline)
hjetyekus
(offline)
Realmen
(offline)
Iceakos
(offline)
Gogyimogyi
(offline)
CHASE
(offline)
platinum
(offline)
RedBoyforCE
(offline)
macewindu74
(offline)
Greyfox
(offline)
Ray01
(offline)
CsocseX
(offline)
antaru:
(offline)
szabi szabi
(offline)
zoba
(offline)
Apophis
(offline)
Jill Kalina
(offline)
dreamknife
(offline)
Sam360
(offline)
Invi
(offline)
HUN Zack
(offline)
RYU HAYABUSA
(offline)
Cash Bacsi
(offline)
Xclusive
(offline)
Deadpool
(offline)
ne5h
(offline)
horton
(offline)
Szefi
(offline)
djsiegfried
(offline)
1000rr
(offline)
dpb
(offline)
AdamMcKraken
(offline)
MrIpod
(offline)
Tomeggyilkos
(offline)
kain187
(offline)
Playen07
(offline)
Svitzh
(offline)