[16] MRenton1985 (offline)

Ő egy 33 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

3344 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 27887 kreditet gyűjtött

2012 február
18:56 A 100 legjobb játék - 30. 2/1

Az alant elterülő helyezettek egy ici pici magyarázatra szorulnak. Mivel szerepelt a listán egy játék, aminek helyezésével többünk (kobe és jómagam biztos) nem volt kibékülve, ezért önkényesen úgy döntöttem, hogy leveszem a listáról és rendhagyó módon teret adunk az egyéni különvéleményeinknek. Ez amúgy a Ghost Recon Advanced Warfighter lett volna, a döntés nem tudom mennyire volt helyén való, én mindenesetre úgy gondoltam, hogy komolytalan lenne a listán szerepeltetni (eredetileg a 38. lett volna)
, főleg a mostani mezőnyben. A GRAW rajongóknak ezúton is sorry. Így azt a feladatot adtam írótársaimnak, hogy mindenki vegyen egy személyes kedvencet, amit a legjobban bán, hogy nem került bele a 100 közé és arról írjon egy rövidebb szösszenetet. Íme az első részlet. Azért voltam kénytelen feldarabolni a bejegyzést, mert még nem mindenki készült el az irománnyal, de már rég jelentkeztünk, ezért inkább "feleztem".

Egyúttal ezt amolyan összefoglalóként is szánom, jöhetnek a vélemények, hogy ki mennyire lepődött meg az elmúlt huszason, mennyire értettetek egyet, illetve mennyire nem.

Emlékeztetőül:

50. The Orange Box
49. Mortal Kombat II
48. Ikaruga
47. Mario Kart (64)
46. Okami
45. Mass Effect 1-2
44. Impossible Mission
43. Shin Megami Tensei: Persona 4
42. Yoshi's Island (Super Mario World 2)
41. Gran Turismo
40. Super Mario World
39. Grand Theft Auto: San Andreas
38. Guitar Hero III
37. Dead Space
36. Donkey Kong Country
35. Street Fighter II
34. Chrono Trigger
33. Sid Meier's Civilization
32. Heavy Rain
31. Castlevania: Symphony of the Night

30. - 5/1

Day of the Tentacle

Megjelenés éve: 1993
platform: PCHa valaki feltenné azt az ezredszerre is elpuffogtatott kérdést, hogy mivel voltak jobbak a régi játékok, mint az újak, a Day of the Tentacle-höz irányítanám.
Humor, fejtörők, kalandos történet, rajzos animációk. Mindennek eszményi példája a Day of the Tentacle. Egyszersmind minden idők szerintem legjobb kalandjátéka, amelynek a hiányát tényleg fájlalom a listáról.
A játék szemléltetésére csak egy példa:
A játék három idősíkban zajlik: a múltban éppen George Washington-ék az alkotmányt hegesztik, az elnöki rezidencia közepén egy kis ládika áll a leadott javaslatokra. A jelenben fel kell szednünk a porszívó reklám röpiratát, amelyen az áll, hogy "George szerint minden amerikai lakás pincéjében kell lennie egy porszívónak". A múltban dobjuk be a ládába, mire az alapító atyák azt hiszik, hogy George Washington ötlete volt ez, és beleírják az alkotmányba: erre a jövőben megjelenik egy porszívó, amit épp használni tudunk egy hasznos rágcsáló felszívásában.

Ha ez a kis leírás tetszett, akkor szerezd be valahonnan a Day of The Tentacle-t, mert az egész játék ilyen.
Ja, a történet meg egy csáp világuralmi terveinek megakadályozásáról szól, de ez már csak lényegtelen apróság.

/kobe/


30 - 5/2.

Theme Hospital

Megjelenés éve: 1997
Platformok: PC, Playstation


A gazdasági szimulátorok mindig is virágkorukat élték PC-n, a könnyű kezelhetőség és az emberek azon vágya miatt miszerint milyen jó szórakozás órákon át irányítani egy kisebb- nagyobb gazdaságot, hogy aztán egy (természeti) katasztrófa miatt elvigye a bank azt a keveset is ami megmaradt (szerencsére volt mentés... ezelőtt hat órával). Ha pedig a kedves olvasó még nem menedzselt elég vidámparkot, vasutat vagy légitársaságot, akkor itt az ideje, hogy belevágjon a még kevesebb sikerrel kecsegtető kórházépítésbe. Szerencsére itt azért több esélyünk van, mint a valóságban, ráadásul a mindennapos vészhelyzetek elhárítása roppant vicces és hangulatos kórház(ak)ban kerül sorra. Feladatunk a szokásos: építsük meg a szükséges infrastruktúrát, vegyük fel a dolgozókat, fejlesszünk egyre jobb orvoslási módokat és lehetőleg minél kevesebb hullát gyártsunk eközben. Persze a dolgunk nem lesz ilyen könnyű, a betegek csak a színvonalas kiszolgálásért és a rendben tartott kórházért hajlandóak fizetni (ismétlem ez csak egy játék) és az sem mellékes, hogy ha netalántán elhaláloznának várakozás közben, akkor egy fitying sem üti a markunkat. Szerencsére az épületek, szobák berendezése mind ránk vár (az utolsó páfrányig mi rakunk le mindent ahogy akarunk) és a nyitás után is beavatkozhatunk bármilyen apróságba, például ha egy „pofátlan” dolgozó túl sokat keres azonnal kirúghatjuk és felvehetünk helyette egy olcsóbbat (no ez a rész azért tükrözi a valóságot).Mivel a játék alapvetően vicces, a betegeink is komolytalan problémákkal fordulnak hozzánk legyen az felfújt fej (amit egy tűvel orvosolnak) vagy lógó nyelv (mire nem jó kifejleszteni a steril ollót!) így kisebbeknek is bátran ajánlható (az eleje elég könnyű). Mindenesetre azért a kész kórház esetén sem dőlhetünk hátra, a hasmenéses és gátlástalanul szemetelő betegek utáni takarítást gyakran megszakítja majd egy-egy járvány vagy tömegbaleset ami gyors megoldása kövér pénzkötegekkel támogatja meg a pénztárcánkat (illetve természetesen a kórház számláját, ellentétben a valósággal).
Ha jól tudom a program meglepően időtálló: számítógépen mindenféle varázspatch nélkül fut még a legújabb masinákon is és mindemellett PS1/PSN kombóra is elérhető (nem tudom joyal mennyire irányítható). Azt hiszem könnyen mondhatom, hogy aki ki szeretné próbálni magát a virtuális kórházbizniszben keresve sem találhat jobbat (hiszen nincs is) a Theme Hospitalnál.

/playmore/

12 komment

[3] dzoli74
márc 04., vasárnap 11:52 #12
A Tentacle-t ma is tolom a Nokiámon. Hihetetlen, hogy lassan 20 éves lesz.
Mindent lehet, de mindennek ára van...
[30] Sakee
márc 01., csütörtök 12:00 #11
Day of the Tentacle -val 94-95 körül nyomtam 486os pécén,hát betojás egy játék volt az biztos
SakeeHUN@XBLive,ProjeCt Scorpion ONE X, BFV/nOOb, van Szamszung telephónom is meg Csáomi is.
[33] CHASE
febr 28., kedd 13:46 #10
Nem gondoltam, hogy ennyire részletesen beszámolsz az indokokról.
Szóval igen, a GRAW eredetileg rajta volt a listán, aztán mondtam, hogy vegyük le, de már nem volt mit betenni a helyére, úgyhogy akkor találtuk ezt ki, hogy mindenki írjon amiről akar.
Az volt a baj vele egyébként, hogy rétegműfaj, nem az hogy komolytalan. A GameTrailers-en mai napig a legmagasabb átlagponttal álló játék: 9.9-et kapott.
A Day of The Tentacle meg - hát igen, egyetértek a listán lenne a helye.
[25] nasty
febr 24., péntek 3:14 #9
GRAW! KATT!
várjál !!!!!!!!!!!!!!! jól olvasok ? a nintyisek mágján fognak elégedni
febr 23., csütörtök 17:00 #8
A Day of the Tentacle egy KORSZAKALKOTÓ mestermunka volt 1993-ban. Tényleg a top 10-ben lenne a helye egy igazi játékos listáján. Amúgy pont egy éve én is írtam róla néhány sort.
KATT!
Daytona USA ARCADE: Advance Course 3:00:87 Arcade Game's Forever
febr 23., csütörtök 14:37 #7
A Day of the Tentacle-nek a Top10-ben lenne a helye, nem a "lemaradtak" között...
let the sun never blind your eyes
[4] hate
febr 23., csütörtök 13:23 #6
Barátnőm nemrég kattant rá a Theme Hospitalra! 2012-ben problémát okozott elindítani Windóz 7-esen (64-bit el sem indítja a telepítőt!).
valar morghulis!
[3] Harold
febr 23., csütörtök 11:33 #5
Haj de belebonyolódtatok...egyet nem érteni pedig nem tudok az eddigiekkel mivel nem az én listám. Éppen ezért GRAW egyáltalán nem is szerepelne rajta.
[64] DarkVenom
febr 23., csütörtök 11:12 #4
Ha egyszer végére értek ennek a listának, akkor iszok egy sört a tiszteletetekre.
Thrills, Chills, Kills!
[39] getro2
ma 21:00 #3
Válasz MRenton1985 (#2) üzenetére
Ennek nem örülök, bár igazság szerint 3-4 külön hely csak az MGS-eknek eléggé unfair lenne, olyan alkotásokkal szemben akik épphogy lecsúsztak a listáról.
- - -
Amúgy tudom hogy senkit sem érdekel, de az első DotT-os kép tisztára olyan mintha a Spongyabobos Plankton szerepelne rajta
ma 20:30 #2
Válasz getro2 (#1) üzenetére
Pontosan ez történt
MGS és FF ügyben nagyon nem szeretnék nyilatkozni, annyit elárulhatok, mivel volt már róla szó, hogy az MGS4 nem lesz. (bánatomra, mivel én nagyon szerettem...)
[39] getro2
ma 20:19 #1
Tehát akkor most a GRAW helyett írtok öt játékot, amit mindenképp a listán akartatok tudni, mégsem került fel? Érdekes megoldás
Amúgy örülök hogy ezáltal a DotT helyett kapott, zseniális alkotás. A listához nincs sok hozzáfűznivalóm - bár az kissé zavart, hogy az Orange Box-ot egynek vettétek - inkább azt furcsállom, hogy eddig egy MGS sem szerepelt, emellett a fontosabb FF részek is hiányoznak (4,6,7,8,10). Ami azt jelenti hogy a lista fennmaradó harmada az említett két sorozatból fog állni, vagy néhány részt egybe vesztek. (esetleg néhány klasszikus kiesik.)
Legyen így vagy úgy, továbbra is érdeklődve várom a folytatást!
MRenton1985
MRenton1985 még nem írt idézetet!
Ezeken a platformokon játszom
Xbox
Xbox 360
Playstation2
Playstation3
GameCube
Wii
Playstation Portable
Nintendo DS
Kedvenc játék-műfajaim
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Barátok, ismerősök
babzsák
(offline)
mcmacko
(offline)
qper
(offline)
CHASE
(offline)
Sith Lord
(offline)