[4] Balag3 (offline)

Segtksz - Humoros

egy 24 ves fi s itt lakik: /

3417 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 3701 kreditet gyjttt

2011 December
15:37 Call of Duty: Modern Warfare 3
Taln a Need for Speed sorozaton kvl nincs mg egy olyan jtk, ami ennyire kett osztan a jtkosokat. Nagyjbl vannak azok, akik elfogultan imdjk s akik nagyon utljk. Utbbi rteg a Battlefield tbort ersti. Akadnak persze olyanok is, akik semlegesen llnak hozz a jtkhoz, de ezek szma elenysz a kt nagy tborhoz kpest. n is inkbb azok kz tartozom, akik nem vgnak ereket egy-egy olyan teszt lttn, ahol „csak” 8 pontot kap a jtk.
A jtk nem bvelkedik igazn az jtsokban, a fejleszt maradt a jl bevlt receptnl. A jtk nagyon (nagyon) hasonlt a Modern Warfare 2-hz. Els rnzsre szre sem vesszk a klnbsgeket. Taln azrt mert nem is lteznek. A MW3(WW3) szinte mindenben viszi tovbb eldjnek hagyomnyt. Sokak rmre a kampny s a tbbjtkos md mellet helyet kaptak a Spec Ops kldetsek is, amihez egy Survival jtkfajta is trsul, de errl majd ksbb.Kampny

Ha Call of Duty, akkor mindenki tudja, hogy 4-5 rnl hosszabb szinglire nem lehet szmtani. Azt is tudja mindenki, hogy abba a 4-5 rba annyi scriptelt esemnyt srtenek, hogy mg a fele is sok. Nincs ez msknt most sem. Lasstott lvsek, hihetetlenl ltvnyos jelenetek s, hogy a fejnk felett sszeoml hzakat mr ne is emltsem. Ez mind-mind megtallhat a Cod legjabb dvskjben is, csak most mindennl nagyobb mreteket ltve. gy rezzk majd magunkat, mintha a 3 vilghbor csatit vvnk. Nem vletlenl volt lthat a trailerekben a WW3 felirat. A sztori pontosan ott kezddik, ahol az eld vget rt. Soap haldoklik, az oroszok meg vilguralomra akarnak trni. Semmi extra. Mr megszokhattuk, hogy a jtk sorn tbb ember brbe is bele bjhatunk. A szoksos amerikai hadsereg mellet, szinte az sszes nagy eurpai orszg elit alakulatba bekapcsoldunk. Izgalmas, rdekes, de akik jtszottak ez eldkkel, azok folyton azt fogjk mondogatni, hogy „ezt mr lttam”. Vannak visszafejldsek is a jtkban, fleg a Black Ops-hoz kpest. Ilyen pldul az automatikus ktl csszs, ami a BO-ban manulis volt. Nem nagy dolgok ezek, de mgis hozztesznek az lmnyhez. Az j jtkosoknak boka lefoss lmnyt nyjt, a veternoknak nem igazn.

8/10Tbbjtkos md

A Call of Duty minden rsznl a tbbjtkos mdra fektetik igazn a hangslyt. Ebben az vben sincs ez mskpp. Tele van jtsokkal az eldeihez kpest (noha nem annyival mint a Black Ops), m ezek nem mind vltak a javra. Egy kicsit erltetettnek rzem nagy rszt ezeknek az jdonsgoknak. „Mindegy, hogy mi, csak valami j kerljn bele s mg vletlenl sem hasonltson a Treyarch utols alkotsra”- mondhattk az IW-nl. Pedig abban fegyverek tern mr kezdtek elmenni a valsg fel, nmileg szemlyre szabhat emberekkel kzdttnk s vgre belekerlt egy olyan dolog mint a pnz, ami szerintem nagyon j tlet volt. Ebbl mindez eltnt, helyette kaptunk vgletekig leegyszerstett 5x5-s plykat, valamint olyan fegyvereket, amik mind kinzetileg, mind viselkedsileg tvol llnak a valdi trsuktl. Ha mg gy sem tudnk clozni, akkor vlaszthatunk a fegyvereinkhez „jrtassgokat”, amik megknnytik letnket. Ezek fegyvercsoportonknt vltoznak, de nagyrszk ugyanaz. Ilyen pldul a Kick, ami minden fegyvernl megtallhat. Ez a fegyver „kirgst” gyengti, gy tve egyszerbe sorozataink leadst. Sokak rmre jra visszatr a quick scope/no scope-os jtkmenet, ami annyi jelent, hogy egy prg rgs kzben sniperral, clzs nlkl lhetjk meg kiszemeltjeinket. Ha ez annyira jl sikerlt, hogy mg Chuck Norris is megirigyeln, van lehetsg mentsre. Ez a Theatreben valsul meg, ahol 30 msodpercet kaphatunk lencsevgre, vagy akr fotzhatunk is. A multi az idn nem lett igazn tt erej, taln majd jvre sikerl az ami most nem.

6.5/10Spec Ops/Survival md

Mint emltettem visszatrt a jtkba a Spec Ops, vagyis az idre teljestend specilis misszik. Kaptunk mell egy Survival mdot is, ami leginkbb a Gears of War horda mdjhoz hasonlt. Hullmokban tmad az ellenfl, nhol egyszer katonk, valamikor viszont helikopterek hada tr rnk. rdekessge, hogy olyan szintrendszer tallhat benne mint a multiban, egy kis pnzel megspkelve. A plyk is a tbbjtkos mdbl szrmaznak, vagy fordtva, de ez mr nem a mi gondunk. Hvhatunk segtsgl klnfle gi tmadsokat, de akr egy helikopteren rkez osztagot is. Mindezt tehetjk egy bartunkkal karltve, online vagy osztott kpernyn. A fejlesztk nagy hangslyt fektettek a jtkmdra, ezt az achievement listn is lthatjuk. Az tlet j, a kivitelezs nagyszer, pluszpont jr a tbb jtkos mdrt.

9/10A grafika az, ami igazn lehzza ezt a jtkot, fleg most, hogy lttuk mire kpes a BF3. Ez alapjn persze nem lehet tlkezni, hiszen nem a kinzet, hanem a jtklmny alapjn dntnk egy-egy jtk mellet, de ez sem egy utols rv. Az elejn emltett harc nem csak a jtkosok kztt, de a kiadk kzt is zajlott, fleg az EA rszrl. Minden ron le akartk tasztani a Cod-ot az FPS-ek trnjrl, m hiba a nagy felhajts, a sok reklm, az MW3 jabb eladsi rekordot dnttt s millirdokkal gazdagtotta kiadjt. Arrl vitatkozhatnnk, hogy mennyire relisak ezek a dolgok, de egy biztos: a Modern Warfare 3 egy rvid, jl sszerakott kampnnyal s a vgletekig leegyszerstett multijval megint sokaknak szerzett rmt s emlkezetes pillanatokat.

sszegezve: 8/10

Kszi, hogy benztl. :)
Call of Duty: Modern Warfare 3 3 komment

[8] Kencsu
Dec 04., Sunday 17:52 #3
sszessgben: a single j, de mr kicsit unalmas, a multi hnyadk, a survival pedig kirly. n szemly szerint tovbbra is maradok a BF-nl.
Sose nyomd fullba a kretnt
[4] Balag3
Dec 04., Sunday 17:44 #2
Vlasz Ray (#1) zenetre
Prbld ki, ha teheted!

Kszi, igyekeztem
[34] Ray
Dec 04., Sunday 17:32 #1
Nem mondok vlemnyt az MW3-rl,mg nem prbltam ki...viszont gratula az FM4-es dologhoz...
Neked,mint kvlllnak...mi a vlemnyed az intelligencirl?
Balag3
Balag3 mg nem rt idzetet!
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
PC
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, FPS, Online FPS, Verseny, Sport
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk mindenhol, Jtk interneten, DVD, Magazinok, jsgok, Zene (hallgatom), TV, Mozi , Bulizs, Horgszat, Bartok, Letlts, Frum, Internetes magazinok, Esben stls, Foci, Kzilabda, Bicikli, Grnyedt ls
Bartok, ismersk
renz
(offline)
lacamester
(offline)
bR4z1L
(offline)
dani0113
(offline)
Kicsi Raikknen
(offline)
Noivikk
(offline)
migren
(offline)
XBOX Live