[40] Rewmac (offline)

Trsasgi - Grny - Sznok

egy 33 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4960 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 124338 kreditet gyjttt

2011 November
10:33 Dragon Ball Z - Ultimate Tenkaichi Teszt
Kamehame ismt...Mesterfokon...
Azt hiszem az vek sorn mr nagyon sok Dragon Ball jtkkal tallkozhattunk. Taln minden idk legsikeresebb anime/manga sorozat 30 ve meghatroz tnyez lett gyerekek s felnttek szmra egyarnt. Azonban sorra jelentek meg jtkok melyek megosztottk a kznsget. A totlis katasztrfa kategriba a Burst Limit kerlt be, a Raging Blast-ot pedig mr nem tudtk mivel megostorozni ezrt az gyenge Budokai Tenkaichi brlehzsnak lett titullva. Azonban egy j v, egy j Dragon Ball s bizonytk, hogy mg mindig lehet jtani valahov.

Goku s trsai Zrt. visszatr, hogy felvegye a harcot a mr jl ismert (m szinte megunhatatlannak tn) ellensghalmazzal. A trtnet a szoksos, Raditz rkezstl egszen Buu legyzsig visz el minket hivatalosan. Termszetesen kapunk nmi bnuszt movie s GT karakterek tern is, gy pldul lehetsgnk lesz Hildegrannal is megkzdeni. A trtnet nagy meglepetsre az elmlt vek sorn nem igazn vltozott meg, amit viszont itt kapunk az mgis j. Nevezetes egy alternatv valsgot ahol sajt hsnkkel menthetjk meg a vilgot a gonosztl. A Hero md annyiban klnbzik a Story-tl, hogy itt csak a sajt csinlt Saiyan karakternkkel kszlhatunk. Az ersen limitlt karakter genertor azonban egy aranyos kis tallmny egy 10 ve foly krsradatnak. Hrom tpus kzl vlaszthatunk, Heavy, Standard, Light. Termszetesen mindegyik ms specifikcis tulajdonsgokkal van megldva. Karakternkhz nyithatunk meg klnbz harci stlusokat, super tmadsokat s ruhkat, mind emellett mg fejleszthetjk is a statisztikit. Szp dolog az is, hogy kihagyott karakterek mozdulatait is megnyithatjuk az elz jtkokbl a hsnk szmra. Aranyos kis hzs ez, de ez igazn csak a rajongtbort fogja megfogni.
Azt hiszem a rajongk mr mindent lttak, hiszen az elmlt vek sorn, hiszen szinte mr minden Dragon Ball karakter megfordult vide jtkban gy ezen a tren nehz jat mutatni. Azonban az Ultimate Tenkaichi magasra tette a lcet s gy dnttt kulcsfontossg karakterek fog kihagyni. Ilyen pldul kard nlkli Trunk s Super formja, alap Vegito, Broly vkony formi, Super Saiyan 2-es Vegita. Ehelyett vannak msok ugyan, de mg mindig sehol sincs a roster Ragin Blast 2-hz. Viszont lehetsgnk nylik olyan boss fightokra pl. Oozaru majmokkal melyekre sehol mshol csak a storyban kerl sor. Flrerts ne essk gy is van karakter dgivel, csak ppen az egsz kiss limitltnak tnik. Kevs a tnylegesen egyedi megjelens. Anno mg a Playstation 2-re megjelent Tenkaichi 3-ba volt 90-nl is tbb karakter, idn pedig egyesek szmra ltfontossgak maradtak ki, akik eddig szinte soha. A problma emellett a harcrendszer teljes hinya s, hogy az alap harci stlustl eltekintve szinte minden karakter ugyangy verekszik. No, nem azt kell gondolni rgtn, hogy hopp akkor most minden karakter ugyanazt csinlja, csak ppen nagyon hasonlan viselkednek bizonyos helyzetekben.

Emltettem, hogy harcrendszer nincs. Ha ez enyhe sarkts attl mg a valsgtl nem ll messze. A komb rendszert felvltotta egy szerencsn alapul Chain rendszer s a tvolsg vltoztats. A Chain rendszer egyszer. Tmadunk, tmadunk majd belassuls majd nyomunk egy X-et vagy egy Y-t, ha sszejn, akkor tovbb nyomkodjuk az gombot, amivel elkezdtk s ssze-vissza elreptjk az ellenfelnket. A X-es tmads sokat sebez, de nem tlti a Super tmads cskot, az Y-os rtelemszeren ennek ellentte. Kt tvolsg van a jtkban, a kzelharc s a messzi lvsre alkalmas. Az elbbinl tsekkel tudunk minimlisan varilni, a msiknl pedig kisebb lvsekkel tudunk chaint megindtani. A tvolsg vltoztatsra azonban brmikor lehetsgnk van, azonban a sikeres cserhez ismtelten meg kell nyerni egy szerencsejtkon alapul kis QTE-t. Igen QTE-t, mivel az j harcrendszer erre pt. Vge van a Super tmadsok spammolsnak is, mivel harcolnunk kell ahhoz, hogy hozzfrjnk az orbitlisan pusztt lvseinkhez. Ezeknek is kt kategrija van, ami tvolsg fgg egyik csak lvs tvolsgban, msik pedig csak kzelharcban indthat. Ha brmilyen oknl fogva msik tvolsgban vagyunk, mint ahonnan aktivlhat a kpessg akkor rgtn megtrtnik a kis helyzetvltoztats s amennyiben meg is nyerjk, akkor megy is fnycsvaradat a kpernyn vgig.
Ami viszont feltnen nagyot fejldtt az a grafika. Az eddigi jtkok is szpen nztek, hla a cell shaded technolgia egyszersgnek, az Ultimate Tenkaichi azonban mindet megeszi ltvnyba reggelire s mg hes marad. Hihetetlen, amit mveltek. Olyan szint vizulis orgia folyik a kpernyn, hogy az ember mr csak azrt is megcsinl felesleges Super tmadsokat, mert „a rohadt letbe ez, hogy nz mr ki” rzs kerlgeti. Egy j reg Kamehame lehet, hogy ugyangy nz ki, de megunhatatlanul szp. Fleg egy tkletesen felptett Chain komb sorozat utn ellve, nagyon finom tud lenni. A Super tmadsok mellett termszetesen van egy mindent elspr ultrja is a karaktereknek. Ehhez azonban gy nevezett Spirit High-ba kell kerlni. Ennek kt mdj van: vagy mi sebzdnk le egszen a piros villogsig vagy az ellenfelnket verjk annyira ssze. Ezutn csak klnbz tmadsokkal fel kell tltennk a mtert s mr lehet is durrantani.

A vdekezs azonban mr egy msik kategria. Amennyiben elvesztnk egy Clash-t megkezddik a button mash rangad, ugyanis ekkor, mint az llat kell nyomogatni legalbb kt gombot a ngy sznes kzl, hogy az ellenfl mg kerljnk. Ez azonban csak akkor lehetsges, ha megfelel mennyisg KI energink van. Ez az amit magunk is tlthetnk s ennek ksznheten vdekezhetnk a nagyobb lvsek (super vagy ultra) ellen is. Ha maximumon van az energia, akkor a tmads el tudunk kerlni s az Y-t vagy hromszget tappolva visszasebezhetnk az ellenflre, az hagyjn, hogy ez csodlatosan nz ki, de mg hatsos. Fl csknl kikerls vlik, elrhetv ahol egy kisebb ritmusjtk utn hrthatjuk a tmadst. Minimlis KI tltttsgnl a vdekezs marad neknk, ami levesz valamennyit az ellenfl sebzsbl. Ezek termszetesen csak super vagy ultra esetn rtendek. A KI azonban mg egy funkcit is betlt a vdekezs mellett, nevezetesen az tvltozsokat. Itt nem igazn van mirl beszlni, hiszen 10 ve ugyangy alakul t mindenki. Taln annyi, hogy jobban nz ki.
sszessgben a Dragon Ball Z Ultimate Tenkaichi mindent kivett, ami a komplexnek mondhat volt az elz rszben s egy hihetetlenl ltvnyos „brki j lehet benne” jtkkal llt el. A karakter kihagysok azonban fjnak a szvemnek, de ms tren viszont krptol a jtk minden rdekldt. Ebben a generciban, ha objektven szemllem, akkor ez sikerlt a legjobban. A sajt kategrijban rtkelve a szavatossga, ltvnya s persze a Dragon Ball nmaga elviszi a htn a produktumot

8/10
Dragon Ball: Raging Blast 2 16 komment

[18] mnorbee
Nov 21., Monday 13:23 #16
Vlasz Rewmac (#14) zenetre
Kzben mr elcserldtt egy Enslaved-re... sry
GT: MNoRRis87
[40] Rewmac
Nov 16., Wednesday 9:15 #15
Vlasz weskerrebort (#13) zenetre
n nem tudom, hogy elbrok-e mg egy Dragon Ball jtkot. Mg egyszer story md. Ahhoz valami nagyon jt kell alkotniuk. Mondjuk egy komolyabb Hero mdot s nem kihagyni karaktereket.
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
[40] Rewmac
Nov 16., Wednesday 9:14 #14
Vlasz mnorbee (#12) zenetre
Keress fl ha aktulis
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
Nov 14., Monday 22:52 #13
Vlasz Rewmac (#11) zenetre
Kiprgettem....
Mondja el valaki, elre is kszi!
A capsule hause ben a vide trban az utols 2 videt hol s hogyan lehet megszerezni? Illetve Oozaru Baby ellen csak a Hero modban kzdhetnk, vagy valahogy elrejtettk a Story mdban (esetleg errl szl az utls 2 vide?)
sszessgben hangulatos volt, remlem a fejlesztk most mr TNYLEG tudjk hogy merre haladjanak a 2012 es prblkozssal
U.I.: A MOVIE storykban a 3d s tvezetk nagyon jkl sikerltek, le a kalappal...
BaAabadabupppi?! PSN ID.: thelegendaryssj
[18] mnorbee
Nov 14., Monday 12:10 #12
Vlasz Rewmac (#2) zenetre
Ha rdekel,n eladom neked nemsokra... 1-2 prbt teszek mg,aztn ha nem megy semmi,akkor megy a levesbe...
GT: MNoRRis87
[40] Rewmac
Nov 14., Monday 9:42 #11
Vlasz weskerrebort (#9) zenetre
Ht n X-es chainnel 8500-9200 krl sebzek. Y-al 7500-7700 tlagosan a karakterekkel.
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
[18] pajcsi
Nov 12., Saturday 17:42 #10
Felkeltetted az rdekldsemet, j kis rs.
Aki jtkos ltre azt mondja, hogy nem kellene neki mindegyik konzol, annak komoly baja van az tuti! PSN ID: pajcsi
Nov 12., Saturday 17:37 #9
Vlasz Rewmac (#8) zenetre
Jaja! de mr kicsi az eslye hogy megszlessen.....
Amit szrevettem s eltr a teszttl, hogy ha teleportlsz chainben akkor elvileg a spirit high emelkedik s kevesebbet sebzel, de ha rush olsz chainben akkor pont az ellentte. na mrmost megnztem ma du. Mindkt mdban majdnem ugyanannyit sebeztem, mindkettnl n a spirit, de a teleport sorozatnl sokkal dinamikusabban....
teht a rush nem tl kifizetd
BaAabadabupppi?! PSN ID.: thelegendaryssj
[40] Rewmac
Nov 12., Saturday 14:37 #8
Vlasz weskerrebort (#7) zenetre
Na azt azt hiszem pont meg tudtam csinlni. n Vegitval szvtam sokat. Burst Limit akkor lett volna j ha abba sem lehet supereket spammolni s belepakolnak mindenkit
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
Nov 12., Saturday 12:54 #7
Vlasz mnorbee (#1) zenetre
Prbld Z fokozaton megcsinlni a Broly vs Goku (asszem utols harcot...)
nekem 3 ve nem sikerl..
BaAabadabupppi?! PSN ID.: thelegendaryssj
Nov 12., Saturday 12:51 #6
Vlasz Rewmac (#5) zenetre
hhhh..... de akkor is, nem haltak volna bele ha odacsippentik a vgt a videknak, vagy kicsit jobb kamera kezelst alkalmaznak (ala burst limit, itt mrt rzott a hideg? Mert annyira hatsosak voltak az tvezetk, ahol 1:1ben tvettk a rajzfilm bellsait, idztseit)...
Br ami iszonyat tetszik az Ultimate s Super move okban, hogy nem lehet csak gy kitrni (hopp balra pccintem a kurzort s szeva Final Flash....). s nem repkednek 8sec enknt Genkidamak s Death Ball ok.
Az tnyleg jobb lenne, ha kikapok vagy betall egy tmads, ne ppen a "jaj ki mit nyom s bejn" funkcin mljon.
Hinyzik, hogy leszakadnak az ujjaim, mert anno egyenes arnyban 1000gombnyoms = 1000ts rugs csps teleport
BaAabadabupppi?! PSN ID.: thelegendaryssj
[40] Rewmac
Nov 12., Saturday 10:20 #5
Vlasz weskerrebort (#4) zenetre
A story mdnak ez a lnyege Idn a hangsly a Hero mdon van.
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
Nov 12., Saturday 9:42 #4
A jtk motorjt hasznl tvezetk minsge, dramaturgija egyszeren sznalmasan, knosan gyenge.....
A rajzol tvidek utols fontos jeleneteit kivgjk (Pl.: Kid Buu legyzse).
Kiegyenslyozatlan harcok a story mdban.... szintn Kid Buu jut eszembe, nem is mi gyzzk le 50% ban (fleg a finish move), hanem scriptek halmazn alakul ez......
Nekem eddig iszonyat csalds, a Tenkaichi s RB sorozatok szabadsgt krem vissza, Burst Limit grafikval (szjmozgssal), de akr mg ezzel a motorral is tetszene......
BaAabadabupppi?! PSN ID.: thelegendaryssj
[15] Livingbox
Nov 12., Saturday 1:39 #3
Hmm j kis rtkels lett,lehet teszek vele egy prbt .
"I am not capricious, nor am I given to cruel acts for their own sakes. It is simply a fact that you and your kind have trespassed, and thus invited extermination. Curse you for putting me to this inconvenience."
[40] Rewmac
Nov 10., Thursday 12:50 #2
Vlasz mnorbee (#1) zenetre
Igen lttam, hogy nyomtad. Majd n is meg akarom azt mg venni a gyjtemnybe
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
[18] mnorbee
Nov 10., Thursday 11:58 #1
J teszt volt, ksznm...

n tegnapeltt nyomtam ismt (2 v utn) a Burst Limit-et,s rjttem h azta sem lett knnyebb a jtk. Egyszeren nem tudok belle 390 G-nl tbbet kisajtolni. Gondoltam,h majd normal fokozaton menni fog Z rangra az egsz jtk,de sajna a Frieza & Cell saga nem megy. Ja s izomlz van a jobb karomba a sok nyomogats miatt! LOL
GT: MNoRRis87
Rewmac
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
Playstation2
Playstation3
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Verekeds, FPS
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, DVD, Zene (hallgatom), Mozi , Sznhz, tterem, Bowling, teke, Horgszat, Bartok, NASA weboldal feltrse, szs, Esben stls, Foci, S, szaki sarki expedci, Kzdsportok
Bartok, ismersk
Ghz
(offline)
lovas
(offline)
Oldern
(offline)
Roxas
(offline)
zaz
(offline)
rdg
(offline)
zsozsa
(offline)
playmore
(offline)
Daniel San
(offline)
theSickness
(offline)
Lavitz
(offline)
Krisz576
(offline)
METHOS
(offline)
Oli G.
(offline)
fozelek
(offline)
DarkVenom
(offline)
Kriszti196
(offline)
sting
(offline)
KiswechPS3
(offline)
NewYork
(offline)
Sagem
(offline)
oma
(offline)
Vuxy
(offline)
david4u
(offline)
Andrew Ashford
(offline)
Matos
(offline)
stevefarcry
(offline)
bosznai5
(offline)
santiago
(offline)
hunkosza
(offline)
mcmacko
(offline)
blackfox
(offline)
maccc
(offline)
Jackie Estacado
(offline)
zumics
(offline)
Hennessy
(offline)
yoshimitsu
(offline)
hjetyekus
(offline)
Realmen
(offline)
Iceakos
(offline)
Gogyimogyi
(offline)
CHASE
(offline)
platinum
(offline)
RedBoyforCE
(offline)
macewindu74
(offline)
Greyfox
(offline)
Ray01
(offline)
CsocseX
(offline)
antaru:
(offline)
szabi szabi
(offline)
zoba
(offline)
Apophis
(offline)
Jill Kalina
(offline)
dreamknife
(offline)
Sam360
(offline)
Invi
(offline)
HUN Zack
(offline)
RYU HAYABUSA
(offline)
Cash Bacsi
(offline)
Xclusive
(offline)
Deadpool
(offline)
ne5h
(offline)
horton
(offline)
Szefi
(offline)
djsiegfried
(offline)
1000rr
(offline)
dpb
(offline)
AdamMcKraken
(offline)
MrIpod
(offline)
Tomeggyilkos
(offline)
kain187
(offline)
Playen07
(offline)
Svitzh
(offline)
Dragon Ball: Raging Blast 2 adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: Namco
Fejleszt: Spike
Megjelens: 2010. Oct 21.
Kategria: Verekeds
Online jtkmd: Van

A szerkesztsg rtkelse:
5
Ami tetszett
+ A Dragon Ball hangulat a helyn van;
+ Sok-sok tartalom a lemezen;
+ Komplex lehetsgek;
+ Teljes rajzfilm az extrk kztt;
Ami nem tetszett
- A komplex rendszernek elsajttsban nem sokat segt;
- A temrdek tartalom inkbb ltszat, mint kidolgozott lehetsg;
- Kzpszer prezentci s interfsz;
- Gagyi zenk;
Olvasi rtkels: 77.2 (8 szavazat)
Ugyanez a jtk ms platformokon:
pc | gc | xbox | ps2 | ps3 | x360 | wii | nds | psp | xbox1 | ps4 | wiiu | n3ds | psv | mob

59 | [Teszt] Dragon Ball: Raging Blast 2

j Dragon Ball jtk rkezett, mgpedig a bunys fajtbl. A Budokai trilgia alkoti ezttal sem kicsiben gondolkodtak, de krds, hogy a temrdek tartalom kpes lesz-e kiemelni a Raging Blast 2-t az tlagbl. Tesztlaborba cipeltk Gokut s dszes trsasgt.

11 | [CC] Dragon Ball: Raging Blast 2 villansok

Mg mindig Comic-Con, mg mindig Namco Bandai, mg mindig verekeds: a soron kvetkez kpgrgeteg a Dragon Ball: Raging Blast 2-re koncentrl.
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba