[24] CeXzer (offline)

Ő egy 43 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

4822 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 52657 kreditet gyűjtött

2011 October
11:25 Régi-új pénzszerzési mód
Most találkoztam a Games of Wonder Memoir'44 online játékával, és agyam eldobom.

Régen az ember bement a boltba, megvette a játékot, hazavitte és játszott, amíg kedve tartotta. Eleve teljes játékok jöttek ki, nem béta verziók és a tartalmi frissítéseket is meg tudták oldani nem olcsó, de cserébe rendesen megpakolt kiegészítőkkel.

Ma már ez nem így van, kijön a beta verzió, jön hozzá az első napon patch, ami játszhatóvá teszi, aztán majd a többi, ami élvezhetővé is. Mindeközben kijönnek a DLCk, kapsz lóra páncélt kemény pénzekért, vagy 800 pontért 4 multiplayer mapet, amiket a régi szép időkben ingyért osztogattak és ezalatt még fizetsz azért is, hogy egyáltalán multizhass, ami szintén ingyenes szokott lenni.

Lehet persze az is, hogy előfizetsz, hogy játszhass. Ezt néhány esetben, ahol nagy szerverparkokat kell fenntartatni, még meg is értek, mégsem örülök neki, van aki meg tudja oldani máshogy.

Lehet, hogy valami játékbeli tárgyakat áruló bolt van. Ebből is lehet kétfajta, az egyik kozmetikai cuccokat árul, melyeknek a játékmenetre nincs kihatása, míg mások játékbeli hatalmat árulnak, számomra teljesen értelmetlenné téve az egész játékot, minek játszanék, hogy nyerjek, ha fizethetek is érte, és ha fizetek érte, mi értelme van?

Aztán lehetnek a fentiek kombinációi is és egyéb lehetőségek (Itemshop+dlc+subscription, kánaán).

És itt a Memoir '44 online. Ez egy jó II. Világháborús stratégiai társasjáték online verziója. És most nem is magáról a játékról szeretnék írni, az jó, hanem az árszabásáról.
A játék ingyen letölthető, mikor csinálsz egy accountot, kapsz 50 aranyat, amiket eljátszhatsz. Minden játék (még a tutorial is) 2-3 aranyba kerül. Tehát ha akarsz egyet játszani gép ellen, elköltesz 2-3 aranyat, ha a haverok ellen, szintén. Mikor elfogyott az 50, vehetsz pénzért újat. 30 euro 1000 arany.

Ezek után várom az időt, mikor a Gears of War 4 3. chapterénél kiírja, hogy insert coin. Vagy minden egyes alkalommal, mikor szeretnék egy multiplayer meccset játszani, fizethetek 0.49 eurót. A God of War minden egyes pályája 1.99 euró + ha egy játékban vannak átvezető videók, azokat 2.99 euró/darab áron megtekintheted.
5 komment

[24] CeXzer
Oct 13., Thursday 17:25 #5
Nekem a kedvencem ilyen WWII témában a conflict of heroes, szerintem annál jobb wargame még nem született. Már csak a kvázi szimultán lépésrendszer miatt is.
A magic ügyében pedig átgondoltam, és nem is expansion, az folytatás, mivel egyik set sem tartalmaz kevesebbet azért a pénzért, amit adsz érte, mint a másik.
Viszont az olyan kiegek, mint pl a starcraft és a brood war simán többet is adnak, mint a számítógépes játék megfelelőjük.
Carcassone: KATT!
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[15] Yeahitsme
Oct 13., Thursday 16:24 #4
Válasz Yeahitsme (#3) üzenetére
Vagyis bocs, carcassone-ból van három kiegészítő. De az egytől egyik megérte a pénzét
If a key opens lots of locks, then it's a master key. But if a lock is opened by lots of keys, then it's a shitty lock.
[15] Yeahitsme
Oct 13., Thursday 16:23 #3
Válasz CeXzer (#2) üzenetére
Na az kéne még, hogy az EA ide is betegye a lábát...
Amúgy memoir-t is battlelore-t is csak hírből ismerem, mi inkább többjátékos társasokat szoktunk játszani. Small World is megfordult a kezem között de annyira nem jött be így le lett cserélve. Kieget meg se vártam és nem is nagyon vettem. Egyetlen egy játékhoz szoktam megvásárolni a kiegeket az pedig a warhammer invasion. Semmi máshoz nem érzem szükségét. Azok nélkül is tökéletesen élvezhető az összes.
If a key opens lots of locks, then it's a master key. But if a lock is opened by lots of keys, then it's a shitty lock.
[24] CeXzer
Oct 13., Thursday 16:13 #2
A magic inkább expansion kategória. Mindegyik ugyanannyiba kerül és ugyanannyit ad. Az ilyennel nincs is bajom, azzal van, mikor megveszed a drága játékot, aztán az ára ötödéért veszel hozzá 4 térképet. A társasjátékok is az expansion cipőben nyomják, bár a days of wondernél pont előfordul a "DLC", lásd small world új fajai, amelyek tényleg csak pár kartonlapot tartalmaznak.
(A Memoir helyett inkább vennék battleloret, de még azt se igazán, ebben a témában vannak jobbak, inkább csak megijedtem, nehogy az EA meglássa, milyen jól lehetne így is pénzt húzni a játékokból )
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[15] Yeahitsme
Oct 13., Thursday 15:26 #1
KATT!
Vedd meg a játékot dobozos verzióban és akkor nem kell aranyra költened a pénzt. És feelingesebb is mint a netes játék. A társas nálam pont attól társas, hogy nem neten játszom.
De amúgy igen már a társasjátékokat is elkapta a dlc mánia bár azt sem tartom kizártnak, hogy a videójátékok merítették a társasjátékokból az ötletet hiszen ott van a MAGIC és társai akik már több mint 10 éve vannak piacon és havonta jöttek ki a "dlc-k". Ja és még mindig jönnek.
If a key opens lots of locks, then it's a master key. But if a lock is opened by lots of keys, then it's a shitty lock.
CeXzer
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
PC
Kedvenc játék-műfajaim
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Barátok, ismerősök
Rince
(offline)
Brandon
(offline)
Astro Mike
(offline)
5241451
(offline)