[16] MRenton1985 (offline)

Ő egy 32 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

3097 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 27011 kreditet gyűjtött

2011 október
17:35 A 100 legjobb játék - 50.


Üdv népek!
Mivel Chase passzolta a top 100 további leközlését, így nekem jutott a megtisztelő feladat, hogy elétek tárjam a listánk második felét. Nagy változtatásokat nem szeretnék eszközölni, a helyezettek adottak, annyi különbség lesz, hogy nem naponta, hanem 4-5 naponta lesz kitéve egy-egy bejegyzés. Nem is szaporítom a szót, itt az 50.

Az előzményeket továbbra is Chase blogjában találjátok, jó olvasást annak, aki lemaradt róla.
http://www.gamer365.hu/profile.php?user_id=5973


50. helyezett - The Orange Box

Megjelenés éve: 2007
Platformok: Ps3, Xbox 360, Pc


A kilencvenes évek végén a Valve nevű csapat megmutatta, hogyan lehet valami egészen mást, többet hozni az FPS témába. Az első Half-Life alapjaiban változtatta meg mindazt, amit addig a zsánerről gondoltunk. Azért beszélek többes számban, mert a hallottak alapján nem csak engem bűvölt el a játék. Sikere - ha nagyon össze kéne foglalni - abban rejlett, hogy behozta az addig stílus-idegennek gondolt komoly történetvezetést, a remek fordulatokat, megfejelte addig sosem látott ötletekkel, rendkívül okos ellenfelekkel, mindezt pedig egy remek sci-fi sztoriba helyezte.
A második rész előélete igencsak kacifántosnak mondható. Rengeteg várakozás, a játék félkész verziójának híres-hírhedt kilopása, majd ennek meghurcolása következett, mondván, a korábbi demók mind szkripteltek voltak, és ez a kilopott verzióban erősen kiviláglott. Aztán megjelent a fanyalgások és károgások ellenére azóta is etalonnak számító Half-Life 2.
A játékról nem igazán tudnék rosszat mondani, mivel életem legjobb egyszemélyes FPS élményének tartom. Ütős, a sztorit folytató, mégis kissé eltérő, Orwell 1984-ét idéző világával, a fizikára építő játékmenettel, az egymástól gyökeresen eltérő helyszínekkel és a szabadság illúziójával (na de milyen illúzióval, kérem szépen!) szinte soha nem látott változatosságot eredményeztek, egész egyszerűen tömör élvezet.
A HL2 minden szempontból kaszált, a pécés verzió update-jei, majd a 2005-ös Xbox port után szép lassan megérkezett az első kiegészítő, az Episode One, majd később az Episode Two, amely egy lendülettel helyet is kapott generációnk legkomolyabb összevont kiadásán, a pécé mellett konzolokra is megjelent The Orange Box című korongon.
Tehát adott a gyűjtemény, rajta a kipofozott, HD-be húzott Half-Life 2, plusz a két, nem kevésbé izgalmas és hasonlóan változatos kiegészítő sztorival, amik duplájára növelik az amúgy sem rövid kampány szavatosságát. Melléjük pakolták fel a Team Fortess 2-t, amely a neves multiplayer előd kissé átalakított, humoros körítést kapott folytatása. Sajnos sosem voltam igazán TF-es, és ilyen ismerősök hiányában ki is maradt, így nem is tudok róla nyilatkozni, hacsak nem annyit, hogy elég szép rajongótáborral rendelkezik. Végül - de nem utolsó sorban - ott a Portal, amely az elmúlt évek egyik legeredetibb, legötletesebb logikai-ügyességi játéka, ami miatt az alap HL2 plusz kiegészítői ismeretében is megéri az Orange Box megvásárlása. Nem is csoda, hogy teljes értékű, saját lábán is megállni képes, és ha lehet, még sokkal zseniálisabb folytatás is készült hozzá, amely idén (2011) tavasszal meg is jelent.
A The Orange Box egy kiváló csomag, legyen szó multiról vagy (főleg) egyszemélyes mókáról. Ha valakinek ajánlanom kellene egyetlen egyszemélyes FPS-t, akkor biztos, hogy Half-Life 2-re böknék rá, ebben a csomagban meg majdhogynem kötelező, már ha nem csak a katonás FPS-ekre vagy kíváncsi.

/theSickness/Portal

A Portal a legszélsőségesebb megítélésű játékok közé tartozik. Talán nem is véletlen, hogy "egyéniben" nem jutott be a 100 legjobb közé.
Amikor az ember egy ilyen mondatot leír, általában az szokott következni, hogy a ... nem játék. Na, ezt nagyon nehezen lehetne mondani a Portalra; tekintve, hogy a Portal a legjátékabb játék, ami ebben a generációban megjelent.
Ha pusztán a játékmenetet nézzük, a Portal ott van a nagy klasszikusok között, és még ha nem is közvetlenül felelős érte, de az indie játékgyártás feltámadása egyrészt neki is köszönhető, mert ráirányította a figyelmet a független játékgyártás szépségeire.
Versenytársak híján mindenki mondhat akármit. Lehet a Portal az évtized legjobb játéka: ha a játékmenet érdekel, a Portalnak nincsen párja. Olyan dimenzió korlátokat döntött le, amelyekről nem is tudtuk, hogy léteznek.
Ha a tartalomra vágysz, körítésre, esetleg vaskos történetre, a Portal nem ad meg ezekből (szinte) semmit.
Nehéz addig ítélkezni, amíg a Portal mechanikáját nem láttuk egy másik játék szerves részeként; akkor el tudjuk mondani, hogy a Portal mennyire jó játék igazából: méltó a Tetris örökösének kitüntető címére (szerintem nem), vagy egy demonstrációnál alig több.

A The Orange Box részeként azonban felkerült a listára, és nincs oka kihagyni bárkinek is, aki a szokásosnál némi több gondolkodásra is vágyik: a Portalnál kevés jobb játék született erre a célra.

/kobe/
37 komment

[54] rehynn4
okt 20., csütörtök 10:17 #37
Válasz MRenton1985 (#36) üzenetére
Na, hát ott a hiba Ezeket a játékokat még nem dual analogra készítették.
"az érzelmi viharokba kavaró románc opciók eddig félrekacsintó kamerapozíciói" -Walther von der Vogelweide
okt 20., csütörtök 7:25 #36
Válasz rehynn4 (#35) üzenetére
Xbox360on, Orange Box-al....az ep1,2-vel egyetemben, azokat meg halálra untam már
[54] rehynn4
okt 19., szerda 22:44 #35
Válasz MRenton1985 (#33) üzenetére
Min játszottad te végig a HL2-t......?
"az érzelmi viharokba kavaró románc opciók eddig félrekacsintó kamerapozíciói" -Walther von der Vogelweide
[62] casper007
okt 15., szombat 14:40 #34
Válasz MRenton1985 (#33) üzenetére
Érdekes, pedig vallom, hogy a HL2 úgy öregedett, mint szinte semmi más.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
okt 12., szerda 22:18 #33
Amúgy én idén vittem végig először az Orange boxot...a portal még így is hátravan.
Nem merek mély kinyilatkoztatásba kezdeni, mert tartok a jogos lincseléstől, de nekem nem volt akkora az élmény, mint amit vártam.
Rendszeresen játszom régebbi játékokkal, de engem itt speciel zavart a grafika kopottsága. A sztorit már túlhúzottnak éreztem, a célzás kifejezetten nehézkes a mai fps-ek után, egyedül a történet és a hangulat az ami kiemelkedő. Ettől függetlenül elismerem, hogy egy 10 pontos csoda, de nekem mégse 'adja"...
[12] Sundesz
okt 12., szerda 13:31 #32
Válasz Project1083 (#30) üzenetére
+1, idén vittem végig az összes HL2 részt, nem tudom már hányadjára. És még mindig leköt és szórakoztat, ráadásul a grafika is jó, még mai szemmel nézve is.
PSN ID: Sundesz
[24] sidocious
okt 12., szerda 11:54 #31
Válasz Project1083 (#30) üzenetére
+1
www.xboxklub.hu | XBL: sidocious | PSN: SiDoCiOuS_HUN | www.Garmada.Net
okt 12., szerda 10:30 #30
HL2:az FPS.Nálam sokkal előkelőbb helyen van,számomra máig a legjobb fps,már klasszikussá vált,kötelező anyag.Az episodok még rátettek egy lapáttal, így csomagban pedig nem is kérdés hogy all time top 10-ben lenne a személyes listámon,már ha egyáltalán lenne ilyen.
You wanna waste my time? Okay. I call my lawyer. He's the best lawyer in Miami.He's such a good lawyer, that by tomorrow morning, you gonna be working in Alaska.So dress warm bitch.Still NOT B.A.N.N.E.D Gamertag:project1083
[2] Anyuci
okt 12., szerda 9:00 #29
Hat igen, az Orange Box nalam mindig is a No.1. lessz. TF2 kapcsan meg nagyon sokat tudnek mesleni, mivel a magyar Xbox 360 klanban jatszom. Sajnos mar egy ideje inkativ a csapat, mivel a legtöbben mar elfoglaltsagukbol, munkajukbol adodoan nem ernek ra olyan komolyan foglalkozni vele mint regen. Azert nagyon jo emlekeket örzök arrol az idöszakrol. Imadtam a TF2 VB-t pl. Ahol a nagy arccal megerkezö, kik ezek a magyarok beszolassal megerkezö amcsikat pl nem egyszer es nem ketszer legyalultuk. A mai napig jatszom vele, bar sajnos a nagy nevek mar ritkan toljak es sok a kezdö akik tipikusan csak golyofogonak jok. Imadlak Valve. (sorry az ekezetekert, de nemetorszagban vagyok es a bill. ugye korlatoz)
Az élet a legnehezebb fps, de legalább gecijó a grafikája...
okt 12., szerda 9:00 #28
1,5 - 2 évente ösztönösen végigjátszom a sorozatot nem lehet megunni, mindig mutat egy kicsi újat.
BaAabadabupppi?! PSN ID.: thelegendaryssj
okt 12., szerda 5:04 #27
Na igen. Imádtam minden egyes pillanatát! : )
The journey will begin anew.
[34] nesman
okt 11., kedd 23:49 #26
Válasz Matild (#25) üzenetére
Matild!
Új sor. Mint itt is.
Meg itt.
Nálam ez új gondolatot jelent. Bocsánat ha félreérthető voltam.
[31] Matild
okt 11., kedd 23:43 #25
"Ennek ellenére én is..."

Én is-en van a lényeg (az eddigieket visszanézve), és egy pillanatra igen, de nem komolyan.
NNID / PSN_ID: Travis_HUN
[34] nesman
okt 11., kedd 23:31 #24
Válasz Matild (#23) üzenetére
És azt olvastad ki a hozzászólásomból, hogy "kétségbevonónak" tartanálak?
[31] Matild
okt 11., kedd 23:27 #23
Válasz nesman (#20) üzenetére
A csomag érdemeit itt senki sem vonja meg, viszont ez nem a "A 100 legjobb videojátékos gyűjtemény" listája, ezért jegyeztem meg azt amit. De hagyjuk is.
NNID / PSN_ID: Travis_HUN
[25] shearer
okt 11., kedd 23:17 #22
Válasz Rudymester (#11) üzenetére
Meg az én életemé is. Bár lehet még ennél is olcsóbban vettem.
Kimentek a tankok, bejöttek a bankok.
[34] nesman
okt 11., kedd 23:12 #21
Válasz MRenton1985 (#18) üzenetére
Tudod erre mit mondanak, ugye? Akkor nem kellett volna belekezdeni az eszmefuttatásba.
[34] nesman
okt 11., kedd 23:11 #20
Válasz Matild (#14) üzenetére
Én látok rációt abban amit mondasz.
Ennek ellenére én is amondó vagyok, hogy ez a valaha megjelent legjobb pakk egyike.
[62] casper007
okt 11., kedd 22:50 #19
Válasz MRenton1985 (#18) üzenetére
Gondolom, valami hátrébb, valami előrébb szerepelt, ez pedig átlag.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
okt 11., kedd 22:25 #18
Én most hogy gondolkodozom mit válaszoljak nektek, most jöttem rá, hogy igazából miért is szerepel itt az Orange box és hogy miképp kell tekinteni a helyezésére. De inkább nem mondom el mire jutottam.
[55] axl
okt 11., kedd 22:25 #17
Válasz Rudymester (#11) üzenetére
Én még teljes áron vettem, premierkor, de ugyanezt gondolom.

@rehynn: támogatom!
Rubber-Chicken-With-A-Pulley-in-the-Middle
[54] rehynn4
okt 11., kedd 22:07 #16
Jól van Renton, így kell ezt, tessék bizony folytatni.
Már csak a Hal-filé 2-t kéne úgy 40 hellyel feljebb rakni
"az érzelmi viharokba kavaró románc opciók eddig félrekacsintó kamerapozíciói" -Walther von der Vogelweide
[39] getro2
okt 11., kedd 21:59 #15
Válasz Rudymester (#11) üzenetére
Szintén
[31] Matild
okt 11., kedd 21:58 #14
Válasz mcmacko (#9) üzenetére
Nem keresek értelmet, mert nincs neki. Vagyis van: Mert csak. És mert a lista készítői így döntöttek.
De ettől még ugyanazt gondolom. Az ICO és a SotC dettó ugyanez (ha valakinek egy későbbi listára a Collection kerül fel, ugyanúgy összeráncolom majd a homlokom
NNID / PSN_ID: Travis_HUN
[55] axl
okt 11., kedd 21:57 #13
Válasz Matild (#10) üzenetére
Inkább nézd úgy, hogy így több olyan játék fér a listára, amit szeretsz.
Rubber-Chicken-With-A-Pulley-in-the-Middle
[44] Szemy666
okt 11., kedd 21:54 #12
A Half-Life 2 és vele együtt az Episode-ok szerintem a valaha volt legjobb single móddal rendelkező FPS. Örök kedvenc.

Portal sem volt rossz, de a 2. részre teljesedett ki igazán. Az viszont nálam eddig a 2011-es év legjobb játéka.
[27] Rudymester
okt 11., kedd 21:52 #11
Életem legjobban elköltött 3000 forintja volt ez a csomag.
http://www.facebook.com/retrofaktor
[31] Matild
okt 11., kedd 21:52 #10
Válasz axl (#7) üzenetére
Akkor sem tetszik. (jó, mondjuk ki nem szarja le mit mondok )
Az rendben van, hogy egy sorozat több része fekszik egy helyen (pl. Crash, Burnout, Fable... és gondolom, hogy ugyanez lesz a Metroid Prime-okkal), de itt csak azért, mert egy csomagban is megjelentek még nem kéne egybe rakni.
NNID / PSN_ID: Travis_HUN
okt 11., kedd 21:50 #9
Válasz Matild (#6) üzenetére
Nem értem miért kell értetlenkedni. Az All-Stars is felkerülhetett volna, az nem így került fel, ez igen. Ennyi.
"This is our time to medicate..."
[59] Alwares
okt 11., kedd 21:45 #8
Portal, Half Life-ok, TF2. Hát el lehet képzelni ennél jobb csomagot?
.titanic {float: none;}
[55] axl
okt 11., kedd 21:39 #7
Válasz Matild (#6) üzenetére
Kevés a hely, gondolom azt akarták, hogy minél több cím beférjen, ezért összevonták, amit lehetett.
Rubber-Chicken-With-A-Pulley-in-the-Middle
[31] Matild
okt 11., kedd 21:37 #6
Nem értem miért pont a csomagot kellett föltenni, ahelyett, hogy külön-külön kerültek volna be. Azt nem lehet mondani, hogy azért került be, mert így együtt alkotnak egy tökéletes egészet, ami azért nem igaz, mert mind egymástól teljesen eltérő és független játékok, és így nem is logikus, hogy egyszerre tanyáznak a 50. helyen.
Ennyi erővel az SMB 1 és 3 helyett az All-Stars kellene, hogy felkerüljön a listára.
NNID / PSN_ID: Travis_HUN
[39] getro2
okt 11., kedd 21:35 #5
Számomra a Portal (1-2) és a HL2 is top 10-es (utóbbi az első öt hely valamelyikére is pályázhatna.). Zseniális csomag, ráadásul 2-3 ezer forintért bármelyik platformra meg lehet venni.
[55] axl
okt 11., kedd 21:02 #4
Válasz Yip Man (#2) üzenetére
"Mellékesen megjegyzem, hogy soha, semmilyen multiplayer játék nem tudott pár óránál tovább lekötni."

Dettó így vagyok vele! (Ez alól egyedül a WarCraft III kivétel, amivel bő fél évig játszottam rendszeresen online.) A TF2 számlálója meg már bőven 800 óra felett jár (már ami a ténylegesen játszott időt illeti)... Illetve utána még a Left 4 Dead-eknek és a Killing Floor-nak sikerült néhány tucat órámat elrabolnia.

@casper007: nehezen hiszem, hogy létezik még olyan, ma használatban lévő konfiguráció, ami ne tudná kielégítően futtatni a TF2-t.
Rubber-Chicken-With-A-Pulley-in-the-Middle
[62] casper007
okt 11., kedd 20:36 #3
Ez a csomag egy főnyeremény. Jó, a TF2 nem került olyan szinten terítékre, mint szerettem volna, mert a laptopom nem játékra lett kitalálva, 360-on pedig panganak a szerverek. A Portal egy igazi úttörő, a második része pedig a megkezdett ösvény végigjárása. A Half Life 2 pedig a játéktörténelem legprofibb FPS-e. Már évek óta viaskodom, hogy Gordon Freeman kalandja vagy a Bioshock áll-e hozzám közelebb, dönteni nem tudtam, de egy hajszállal a HL2-t érzem jobbnak. Dióhéjban ennyit, bővebb lére nem ereszteném a mondandómat, mert az még blogbejegyzésnek is hosszú lenne.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[25] Yip Man
okt 11., kedd 20:29 #2
Anno csak a Portal miatt vettem meg, mára meg ott tartok, hogy életemben ennyi időt játékkal nem töltöttem, mint a Team Fortress 2-vel.
Ha csinálnék listát, valószínűleg az első 5-ben lenne nálam.
(mármint a TF2 önmagában, nem az egész Orange Box)

Mellékesen megjegyzem, hogy soha, semmilyen multiplayer játék nem tudott pár óránál tovább lekötni.
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
[55] axl
okt 11., kedd 19:47 #1
Ha lehet az egész pakkot egyetlen játéknak venni, akkor nálam abszolút első lenne. (Amúgy meg az első 5 helyezett. )
Rubber-Chicken-With-A-Pulley-in-the-Middle
MRenton1985
MRenton1985 még nem írt idézetet!
Ezeken a platformokon játszom
Xbox
Xbox 360
Playstation2
Playstation3
GameCube
Wii
Playstation Portable
Nintendo DS
Kedvenc játék-műfajaim
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Barátok, ismerősök
babzsák
(offline)
mcmacko
(offline)
qper
(offline)
CHASE
(online)
Sith Lord
(offline)