[34] siklara (offline)

Elvetemült - Reménytelen - Határeset

Ő egy 33 éves lány és itt lakik: Budapest / Budapest

3576 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 92504 kreditet gyűjtött

2011 September
15:12

Elég keveset jártam/írtam erre mostanában, mert kicsit besűrűsödtek a hétköznapok. Eredetileg egy monstre Witcher 2 bejegyzéssel akartam újra jelentkezni, ha már május óta a bűvöletében élek, de örömmel látom, hogy Rewmac épp ma írt róla, úgyhogy a lelkendezésemet elhalasztva most inkább csak úgy mesélek és nyavajgok.
Utolért a bölcsész végzet: tanár lettem. Igaz, csak félig, mert csak heti 12 órában kezdtem el felnőtteknek angolt tanítani egy középiskola esti tagozatán. Örültem neki, mert 1) van munkám, 2) 10 percre lakom a sulitól, 3) ráhangolódásnak tökéletes, ha esetleg úgy alakul, hogy még pár évig tanárkodni kényszerülök. Ki tudja, talán még meg is szeretem. Igazából a stresszelést leszámítva már most kifejezetten élvezem, mert a tanulók többsége nagyon normális, akar tanulni, és ritkán kell fegyelmezni (cserébe van más nehézség, pl. hogy elképesztő tudásbéli szintkülönbségek vannak). Egész más, mint kamaszokat tanítani, itt 20-tól 50-ig akad mindenféle korú diák, aki annak idején valamiért nem tudta letenni az érettségit, aztán rájött, hogy még szüksége lehet rá.
Hó elején kezdtem, az estis tanárok is mind nagyon kedvesek, csak az idősebb férfi kollégák tegezésével gyűlt meg a bajom, mert azt hittem, zöldfülűként nekem illik megvárni, hogy felajánlják, addig meg borzoltam az idegeiket szép magyar nyelvünk személyes névmások nélkül beszélésével (biztos nagyon örültek nekem). Egyiküket sikerült is kicsit megbántanom a magázással, ezek után nagybuzgón letegeztem a másikukat is, akit meg talán épp ezzel bántottam meg, egyszóval hoztam a formám, de most már legalább tudom, hogy a nőnek kell az ilyesmit kezdeményeznie.
A tanárszerepet még idegennek érzem, de eddig nem volt komoly gond, a legtöbb diákkal jól kijövök, és nem nagyon élnek vissza azzal, hogy kezdő vagyok. Alapvetően kellemes tehát a közeg és épp elkezdtem magam annyira otthon érezni, hogy csütörtök este már nem hurcigáltam magammal órára a táskámat, hanem bent hagytam a tanáriban, erre egyik óra alatt nem bement valami rohadék?

A saját cuccom a legkevesebb, a pénztárcámat vitték el benne kb. hatezer forinttal, az épp lejárt bankkártyámmal és a papírjaimmal, az viszont sokkal jobban bánt, hogy a másik még bent lévő kollégát jóval komolyabb kár érte, az elkövető pedig jó eséllyel valamelyik diák volt. Van éjjeli portás, van kamera, kijött a rendőrség is, de persze a folyosón sötét volt, senki nem látott semmit, valószínűleg úgyse fog előkerülni semmi, az meg külön jól esett, hogy a rendőr azt hajtogatta, hogy biztos nyitva hagytam az ajtót, mert feszegetésnek semmi nyoma. Mintha egy ajtót csak feltépni lehetne... Aki ilyesmire vetemedik, az valószínűleg tudja mit csinál és van némi helyismerete.
Szintén nagyon kellemetlen, hogy bár lopási ügyek voltak korábban is, az esti tanáriba épp most kellett először betörniük, hogy odakerültem, ráadásul lehet, hogy tényleg én adtam az ötletet a tettesnek, mert a szünetben kibattyogtam pénztárcával a kezemben egy kávéért. Hát mit mondjak, elég szarul érzem magam, márpedig valahol nem normális, hogy nekem van bűntudatom valami szar alak miatt, aki meglopja a saját tanárait. Nincs túl sok kedvem hétfőn visszamenni tanítani, meg az utólagos nyomozgatás és bűnbakkeresés sem hiányzik…
Az irataim előkerülésében még kicsit reménykedek, bár már aznap este végigkukáztuk hazafelé az utcát, hátha kidobták őket. Sebaj, én tanultam az esetből (és az új személyimen talán nem úgy nézek majd ki, mint egy drogos), az elkövetőnek viszont – hacsak nem kapják el egyszer és jön meg tőle az esze – az élete végéig nem lesz gerince.


Nincs megállás, másnap (tegnap) egyik öcsém lépett le öt hónapra Németországba, és bár máris hiányzik, kétlem, hogy ez nagy változást hozna a hétköznapjainkba, mert eddig is csak futólag lehetett vele találkozni itthon. Néha beesett enni vagy aludni, esetleg kért valami marhaságot. Nézzük a dolog jó oldalát: MAJDNEM FÉL ÉVIG ENYÉM A TÉVÉNÉZŐS PUFFJA.

Ma egy igen érdekes konferencián voltam az Eötvös Gimnáziumban, amire a volt angol tangyakos vezetőtanárom hívott meg, a témája pedig a CLIL (Content and language integrated learning) volt, ami tekinthető egyfajta átmenetnek a sima és a kéttannyelvű oktatás között. Lényege, hogy a tankönyvek helyett mindenféle érdekes témát körbejárva tanulnak meg angolul a diákok. Szerinted mi izgalmasabb, a Headway olvasmányai, vagy az ókori világ hét csodája? Na de ezzel már tényleg nem akarok untatni senkit, a lényeg, hogy volt pár baromi jó fej amerikai professzor, akiknek szakadtam az előadásán, találkoztam pár évfolyamtárssal, a konferencia végén meg tombolán nyertem egy Cambridge tankönyvcsomagot, szóval megérte elmenni. : )

Hogy legyen némi létjogosultsága a bejegyzésnek, megemlítem a játékokat is, szóval izé… mostanában csak a Deus Exet próbálgattam hosszabb ideig, meg nyáron masszíroztam kicsit a PS2 kontrollert God Handezés közben, de egyébként tűkön ülve várom a Witcher 2 hó végén érkező 2.0-ás verzióját. Hatszáz oldalas mélyelemző esszém már folyamatban van, addig is CICÁK:

Te melyiket vinnéd haza?
21 komment

[55] axl
Sep 22., Thursday 22:04 #21
Válasz siklara (#20) üzenetére
"A fiatal Yoko Onora hasonlítani még fiúként is menő."

Hát igen, de az én képem konkrétan erre hasonlít 99%-osan: KATT! (Rám meg szinte semennyire.)


"Nem tudom, ezeket az igéket melyik játékból szedted össze..."

Ejj-ejj, pedig ezek az összes régi LucasArts-kalandjátékban benne voltak, azt meg úgysem hiszem el (pontosabban: nem akarom elhinni), hogy az összes kimaradt. (Amúgy én konkrétan a DotT-ból.)
Minden játék szerepjáték
Sep 21., Wednesday 12:23 #20
Sz1V4Rka: köszi! : )

Gulandro: köszi a zenét!

Andrew: Van még pár ilyenem.

hate: Köszi! : )

axl: Ja igen, a Mekis poén már eszembe se jutott, mert azon annyit poénkodtunk a haverokkal, de azért: KATT!

Uhhh, egy szakmunkásképzőben engem feltehetőleg daraboka szednének... Tény, hogy az estinek megvannak az előnyei. Amúgy én is tanárgyerek vagyok, apám tanár. (meg végzettsége szerint anyukám is, de ő mindig talált mást)

A lopásokról csak annyit, hogy tegnap meg a nappalisoknál loptak...
A papírjaim előkerülésében még én is bízom, úgyhogy egyelőre neki se álltam elindítani a szükséges procedúrákat és inkább még várok 1-2 hetet, hogy ne potyára fizessek egy új személyiért, meg a többiért. Ha kell is új, legalább ezúttal talán felismerhető fejem lesz és nem kell majd szégyenkezve dugdosnom.
A fiatal Yoko Onora hasonlítani még fiúként is menő.

Mivel suliban mindig németes osztályba jártam, én is filmekből és még inkább játékokból szedtem össze az angol tudásom javát, és tanulok belőlük a mai napig is, ugyanakkor nem ártott az iskolai száraz támogatás se a nyelvtan miatt. Gimi alatt jártam egy ideig nyelvsuliba is, mert pl. a feltételes módot hiába értettem, nem igazán tudtam helyesen használni (miért is tudtam volna, sose tanultuk).
Nem tudom, ezeket az igéket melyik játékból szedted össze, nekem a Tomb Raider mellett a Thief volt az első játék, amiből sok minden ragadt rám, és megőrültem tőle, hogy a "taffer" szó jelentését sehol nem találtam.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[55] axl
Sep 20., Tuesday 13:02 #19
Viccet félretéve, anyukám is tanár és normális embernek tűnik, szóval fel a fejjel! (Ráadásul te még jobban is jártál, már ami az elhelyezkedést illeti, és nem kell huszonévesen, kezdő tanárként szakmunkásképzőben tanítanod... )

A lopás meg sajnálatos, remélem, meglesz az elkövető (vagy legalább az irataid, azokkal van a legtöbb macera, mire újra beszerzed mindet). Az meg szerintem törvényszerű, hogy az összes iratunkon úgy nézzünk ki, mint valami drogos, aki épp most jött ki az elvonóról. (Vagy az én esetemben: mint Yoko Ono. )

Az angol tanuláshoz: koncepcióban szerintem is sokkal érdekesebb, mint egy tankönyv száraz anyagát követve. Én például filmek, videojátékok és képregények alapján szedtem össze a nyelvtudásom és az angol szókincsem java részét. (Először csak ilyeneket, mint open, close, pick up, push, pull, use, look at, talk to, walk to. Tippelj, hogy vajon honnan! )
Minden játék szerepjáték
[55] axl
Sep 20., Tuesday 12:53 #18
Válasz Npeti (#3) üzenetére
Amikor odaértem az olvasással, egyből ez jutott eszembe. Utána meg az, hogy te leszel az első, aki elsütöd... ( KATT! Bocsi. )
Minden játék szerepjáték
[4] hate
Sep 19., Monday 12:59 #17
Sok örömet az oktatáshoz és kevesebb tapasztalatot a tolvajlás terén. Jah és gratulálok!
valar morghulis!
Sep 19., Monday 0:23 #16
Tapsi Hapsis kép üt mindent!
Meg van minden fegyvered, amire szükséged van. Most pedig harcolj!
[41] Gulandro
Sep 18., Sunday 19:06 #15
KATT!
Ahogy nap úszik el életünk horizontja felett, Ahogyan a fény tűnik el a messzeségben. Hajósok, tengerek vándorai születnek és halnak meg Otthonuktól távol, idegen vizeken, Uram add, hogy vándor lehessek egyszer.
[11] Sz1V4Rka
Sep 18., Sunday 15:24 #14
Gratulálok a tanári álláshoz.. Remélem meglesz a tolvaj.. majd ha lincselés lesz, akkor majd szólj..
.
Sep 18., Sunday 12:06 #13
Válasz sum-blink (#11) üzenetére
Nem Jack, Iorveth és Roche.
KATT!
KATT!
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
Sep 18., Sunday 12:05 #12
Köszi mindenkinek!

Lincselés, kézlevágás... bármelyiket nagyon támogatom, csak kerüljön elő az illető.

Npeti: affranc, tényleg, hogy is felejthettem el?!

Akma: végülis ugyanaz a macska kétszer shoppolva. (egyenesen a witcher fórumról)

Matyiman: Igen, jobb esetben ilyenek, bár az se jó, ha túl közvetlenek, nekem pl. volt biosztanárom, aki folyton a suliból csajozott...

Fatman: Ne kísérts... Mit is mondtál, milyen csokit szeretsz igazán?

Alwares: végzettségük szerint az én szüleim is tanárok, bár anyám sose tanított (mindig talált helyette mást), apám meg most ment nyugdíjba két éve és sosem örült még semminek ennyire. Általánosban tanítani kemény lehet, ha sok a problémásabb kölyök. :/
Az a baj, hogy estin is muszájból ülnek az emberek és a legtöbbjük egy végigdolgozott nap végén már baromi motiválatlan, de tény, hogy sokan nagyon igyekeznek. És igen, örülök, hogy ott vagyok, mostanában még tanárnak is alig lehet elmenni.

backstab: nagyon kedves vagy és ez most nagyon jól esett, de félek, ha tényleg beülnél egy órámra, elaludnál.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[17] sum-blink
Sep 18., Sunday 11:44 #11
Drakula! A Jack (?) cica kéne!
PSN: sumblinker, Steam ID: trevisz182
[17] Petreszku
Sep 18., Sunday 7:27 #10
Gratulálok a tanárnői álláshoz!
"Emberi törvény kibirni mindent és menni mindig tovább, még akkor is, ha már nem élnek remények és csodák." (Hemingway)
[33] backstab
Sep 17., Saturday 23:12 #9
Gratulálok, tanárnő drága! Ha másutt is hozzád hasonlóak oktatnának, még németet is szívesen tanulnék...
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[59] Alwares
Sep 17., Saturday 21:54 #8
Az jó hogy élvezed, a szüleim is tanárok, de jelenleg csak apám dolgozik a szakmában. Ő viszont általános iskolában ott sok a fasz gyerek, de ő azért kézben tudja tartani a sok defektes szart is. Hozzád meg tényleg csak azok mennek akik szeretnének is tanulni. Kitartást hozzá! Örülhetsz hogy el tudtál helyezkedni ebben a szakmában mostanában. Nagyon kevés az állás.
.titanic {float: none;}
[24] Fatman
Sep 17., Saturday 21:16 #7
Van még egy Deus Ex plakátom...
"Bring us the DLC and wipe away the debt."
[17] Matyiman
Sep 17., Saturday 20:43 #6
Legjobb fejek a fiatal tanárok, velük lehet beszélni, nemcsak a suliról, hanem szinte bármiről !
"Aki nem tud meginni egy üveg bort, az minek bontja meg?"
[5] akmal888
Sep 17., Saturday 20:17 #5
A cicák közül lehetetlen választani
"You know what they say about the leading man? He never dies."
[25] Ikaruga
Sep 17., Saturday 20:17 #4
Most csak annyit, hogy fel a fejjel és örülök, hogy megint itt vagy.
A világon az ész van elosztva a legigazságosabban, mindenki úgy gondolja hogy neki elég sok van...
[35] Npeti
Sep 17., Saturday 18:48 #3
A bölcsész végzet nem a mcdonalds?
Sep 17., Saturday 18:25 #2
Gratula a tanári álláshoz! (manapság sajnos nagy szó, ha van valakinek épkézláb melója)

A tolvajok fegyelmezésére pedig visszahoznám az a kissé középkori, de minden szempontból remek és MŰKÖDŐ törvényt, hogy aki más tulajdonát kisajátítja, annak vágják le a kezét. Máris nem emelgetné a kis kacsóját arra ami nem az övé!
let the sun never blind your eyes
[26] shearer
Sep 17., Saturday 18:09 #1
Fel a fejjel, a rossz periódusok után mindig jobbak következnek az életben!

Ha meg valami csoda folytán mégis kiderül ki volt a tettes, akkor szólj, beszélgetünk majd vele picit az öcsémmel, meg pár haverommal. :]
Kimentek a tankok, bejöttek a bankok.
siklara
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
Ezeken a platformokon játszom
Playstation2
Playstation3
GameCube
PC
Playstation4
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, FPS, Szerepjáték
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék mindenhol, Zene (hallgatom), Könyvek, Írás, Nyilvános megszégyenülés, Atlétika, Görnyedt ülés
Barátok, ismerősök
liquid
(offline)
Ghz
(offline)
Warhawk
(offline)
Oldern
(offline)
zaz
(offline)
GibiPeti
(offline)
Alexander
(offline)
DarkVenom
(offline)
abbatoo
(offline)
Npeti
(offline)
Lothar
(offline)
Fatman
(offline)
Andrew Ashford
(offline)
axl
(offline)
Trishtan
(offline)
skiz0
(offline)
Karez
(offline)
Gulandro
(offline)
stick
(offline)
CHASE
(offline)
sum-blink
(offline)
stk
(offline)
travis18
(offline)
SolidMetal
(offline)
shearer
(offline)
Doom
(offline)
keviny
(offline)
Wolverine
(offline)
backstab
(offline)
komédiás
(offline)
toxik
(offline)
xetron
(offline)
Ikaruga
(offline)
ridd
(offline)
FreeKatana
(offline)
Hunk2
(offline)
Zoy76
(offline)
dpb
(offline)
Sz1V4Rka
(offline)
Dolohov
(offline)
mellov
(offline)
MadaFaka
(offline)
Kester
(offline)
Svitzh
(offline)
thendarion
(offline)
Fórumozó
(offline)
reptai
(offline)