[40] Rewmac (offline)

Trsasgi - Grny - Sznok

egy 33 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4966 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 124726 kreditet gyjttt

2011 September
10:04 Witcher 2
Boszorknykods frfimdra...
Azt hiszem taln azzal kne kezdenem, hogy soha az letben nem hallottam a Witcher sorozatrl, sem knyv, sem film sem semmilyen egyb formban mint, hogy ltezik egy Witcher 2 jtk. Okos ember ltemre kikvetkeztettem, hogy amennyiben van msodik rsz akkor kell valahol a vilgban lteznie olyannak, hogy els epizd. Az elmlt pr htben megindtottam egy vsrlsi projektet s 8 v utn vettem egy j PC-t, gy gondoltam amennyiben viszont jat veszek akkor az olyan legyen, hogy azt futtassak rajta amit akarok. Na most amit els krben n akartam az a Wticher 2 volt. J persze tudom, hogy az els rszt akkor mg nem ismertem, de ht a videk amiket eltte nztem tlsgosan is csbtak voltak ahhoz, hogy idt tltsek egy rgebbi jtkkal amikor lehetsgem van ezzel jtszani.

Sok vacills utn vglis beneveztem egy gyjtire mirt ne alapon s azt kell mondjam nem csaldtam. Engem az elmlt tbb mint fl vben nem sok jtk tapasztott oda a kperny el, persze ebbe benne an az is, hogy kedvem sem volt foglalkozni az egykaptaframen szarokkal., de azrt az ember nha azrt vesz valamit, gyakran csak a neve miatt. Azonban nekem a Witcher mint frenchise nv semmit sem mondott, mondhatni csak egy cm volt a sok kzl. Azta persze sikerlt bsgesen utnajrnom az els epizd s a knyvek esemnyeinek, de egsz egyszeren n csak „egyjfasza” jtkot lttam benne.

A trtnet ott folytatdik ahol az elz befejezdtt. Nem lvk le spoilert gy igazbl ezen rszrl csak annyit tudok rni, hogy Riviai Geralt kalandja remekl lettek megrva. A fvonal folyamatosan fnntartja a figyelmet, mellkkldetsekbl pedig pont annyi van amennyi nem kevs s nem sok, mindegyik a maga kis trtnetvel, st egy pr kapcsoldik a fvonalhoz is. Nekem ez nagyon tetszik. A kldetsek kvetse az elejn kicsit zavaros lehet, de aztn amikor az ember rjn, hogy egyik questen bell nyomozni kell, hogy a msikban megnyljon a kvets opci akkor mr megy minden a maga tjn. A kulcs, hogy gondolkodni kell logikusan nem pedig csak menni az akutlis waypoint utn. Nagyon j megoldsnak tartom.A Witcher 2 egy hihetetlenl tartalmas s kellemes jtk. Grafikailag majdnem tkletesen megfelel az elvrsaimnak csak nhol talltam kisebb textra problmkat, homlyosabb terleteket, de ht nem lehet minden tkletes. A ltvny elkpeszt. A terletek, a kilts mind roppant md valsghek s az embernek kedve tmad bennk gynyrkdni. A szereplk kidolgozsa is rszletes, az arcok egyediek nem egy steril polygonhalmaz trul elnk. Az arcmimika s az animci szinte tkletes szinkronban van a beszddel oly annyira, hogy az ember mg az unalmasabb beszlgetseket is szvesen hallgatja vgig. Ehhez kapcsoldik a szinkron. Az els rsznl ugye volt lehetsg magyar szinkron teleptsre, itt azonban most csak angol lehetsges azonban az annyira j, hogy rtelmetlen lenne most mr szinkronoss tenni, st mr-mr sajnlom, hogy az els rszt szinkronnal teleptettem. Minden szereplnek megvannak a sajt verblis stlusjegyei, melyek alapjn tkletesen el lehet klnteni t a tbbitl s itt most nem az orgnum klnbsgekre gondolok. Egsz egyszeren roppant md rszletes s aprlkosan kidolgozott rsze a jtknak.

A harc csupa vrrel s ltvnnyal teli, br maga rendszer nem bonyolult. Gyors tmads, ers tmads, varzslat, kitrs s vdekezs. Ezekkel rendelkeznk s az elejn nagyon sterilnek tnik majd. Azonabn ahogy haladunk a fejlesztsekkel egyre tbb kpessg nylik meg az elbb emltett mozdulatokhoz. Ilyen pldul a vissza tmads vdekezsbl vagy a tvolabbra vetdsbl szrs. Az irtnyts nagyon hasonl a Batman : Arkham Asylumhoz . Ez alatt csupn annyit rtek, hogy itt is tudunk 360 fokban kzdeni az ellenfeleinkkel, illetve befejezhetnk egy elkezdett kombt egy msik ellensgen.

A varzslatokbl nincsen sok, de a fejlesztseikbl van dgivel. A klnbz tuningok pedig nem csak dsznek vannak egy-egy fejleszts utn rzheten kemnyebbek vagyunk. Kt szint kztt g s fld a klnbsg, nem csak egy szimpla pontot kap, hanem tnyleg fejldik. Tzlabda esetben pldul nagyobb lesz a roppans hatsugara, ersebb maga az alap gmb s gy tovbb. Hrom specifikus fejlesztsi t lehetsges s egy steril: kardvv, mgus, alkimista. Szemly szerint n a varzsl irnyba indultam el, nmi karodzssal mert nagyon keveset hasznlom a fzeteket. Az azonban ltszik, hogy nagyon komoly buffokat lehet magunkra tenni a klnbz lttyk elfogyasztsval. A Witcher 2 tipikusan az a jtk amelyben mindenki megtallja a leginkbb neki kedvez harci stlust. A kardozs folyamatossga azonban kln kiemelked rtkelst kap nlam. Ugyan ha hozznk rnek akkor megtrik a kis kombinkat, de erre is van megolds, termszetesen a varzslatok kzl. Azonban a j harc mg nem egyenl a knny harccal s a Witcher 2 ezt jra s jra be is bizonytja neknk. Kihvs gazdag csatiba elengedhetetlen a folyamatosan figyelem s a megfelel taktika ugyanis egyetlen hiba s knnyen tallkozhatunk a „Game Over” felirattal. Amennyiben gy rezzk a jtk tl nehz vagy tl knny brmikor vltoztathatunk a nehzsgen.
A tltsi id szoksos jellemzkkel br. Az els nagy boot az mindig jval tovbb tart (10-15 msodperc volt nekem leghosszabb a legmagasabb belltsokkal is) mint a jtk kzbeni tltsek. Kifejezetten a loading enyhtsre generlt kpernyvel csak akkor tallkozunk ha teljesen msik helysznre utazunk vagy nagy hangvtel kzdelmek sora vrhat (kikerlhetetlen pl. boss harc). Vsync az van azonban minden ms tekintetben a jtk tkletesen s szpen fut. A kpfrissts olykor-olykor leesik, de nem vszes illetve nem ltvnyosan. Ez leginkbb az elbb emltett tltsi folyamatoknl illetve autosavenl jellemz. Technikailag a jtk nlam teljesen rendben van. Mivel nekem a magyar verzi van meg ezrt gondoltam ejtek errl is pr szt. A fordts kifejezetten jra sikerlt. Nem az a rgi fajta tkr megolds jellemzi a jtkot mint az els rszt, hanem ltszik, hogy dolgoztak rajta, hogy megfelel legyen. Persze nhol az ember tallkozik olyan elrsokkal melyek nem tkletesek, de ht istenem ez van.

A jtk sajnos nha hajland kicsit megbonyoltani egy-egy kldetst illetve van amikor kicsit elnyjtja ket. Ez szmomra okozott nhny frusztrl unalmas pillanatot, de szerencsre nem sokat. A helyzsnek vltozatosak ezzel ellenttben. Teht senki gondolja, hogy a jtk steril s jellemtelen, de mint mindennek, ennek is van pr unalmas rsze, legalbbis szmomra. Azonban hihetetlenl kevs volt nekem ez a rsze. Az erd szinte l, a vz leth s nekem igazndibl ennyi bven elg ahhoz, hogy azt mondjam a krnyzet tkletes. A minket krlvev letvilg is elkpeszt. Este minden kis zaj, nesz olyan valdinak tnik, hogy egyik este azt hittem a laksban van egy sznyog, kzben a jtkban zizegett valahol valami hasonl llny.

A zenei vilg pedig mess pont. Ez nem vita trgya hiszen kiemeleked kompizcik egsz trhza csendl fel a jtkban. Ez tkletesen illeszkednek az adott pillanat emocionlis tartalmhoz. Teljes trzhet minden, amiben a muzsiknak nagyon nagy szerepe van. nmagban a dalok viszont mr nem mutatnak semmit, steril filmes score-nak tnnek, azonban a jtkban a mozg kpivilgnak ksznheten tkletess vlnak. Tipikus esete annak, hogy egy jelenetet mennyire fel tud dobni egy j zene illetve egy zent egy j jelenet. Aki szereti a Gyrk Ura feelinggel megldott trackeket az nem fog csaldni, a Witcher msodik kalandjban sem.


sszessgben a Witcher 2 az egyik legjobb jtk amivel ebben az vben jtszottam. Sajnos szmomra nagyon kevs olyan cm volt mely tnyleg fel is mutatott valamit. Nekem mr egy shooter nem igen mozgatja meg a fantzimat ellenben ha valami jat rzkelek az rgtn belopja magt a szvembe. Nlam nagyon kevs jtk kapja meg a 10-es pontot, de boszorknyossgossg msodik felvonsa kirdemelte. Aki csak teheti prblja ki, megri.
The Witcher 2: Assassins of Kings 8 komment

[24] maccc
Sep 19., Monday 16:30 #8
Vlasz siklara (#4) zenetre
Dett Megtudtam a rszleteket, multam kicsit a sztorin, aztn tjra engedtem
LiveID: svenike92 PSN ID: Svenike92
Sep 18., Sunday 14:38 #7
Vlasz casper007 (#6) zenetre
PC-n is jtszhatod x360 kontrollerrel.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[62] casper007
Sep 18., Sunday 14:16 #6
n csak az els fejezetet vittem vgig, de az nagyon tetszett. Azt az erdt mintha odavarzsoltk volna a kpernyre, br annyiszor bejrtam, hogy a vgre runtam csppet. De az esti kisvros felejthetetlen volt, mikor leszllt a nap, az emberek pedig mcsest gyjtottak a hzakban. Igen, a harcrendszer nem lett tlbonyoltva, de a fejlesztseknek ksznheten kell vltozatossgot nyjt, s azrt oda kell figyelni a vdekezsre, kitmadsra is. rltem volna ugyanakkor, ha tbb informcit olvashattam volna a Witcher vilgrl. Tbb knyvet is vettem a trpnl, de abban alig volt valami rva.
Hogy mirt nem vittem tovbb? Egyszereen knyelmetlen volt PC-n jtszani, beletrdtem, hogy vglegesen elszoktam tle. Majd megveszem 360-ra. Aki szereti a j fantasy szerepjtkot, ki ne hagyja!
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[5] akmal888
Sep 17., Saturday 20:21 #5
Kevs a proci hozz, sajnos mindig akad nlam Vrom a boxos verzit.
"You know what they say about the leading man? He never dies."
Sep 17., Saturday 17:47 #4
Vlasz maccc (#3) zenetre
Mindig otthagytam, annyi dumls utn mr sosem maradt erm elintzni. Egybknt szerintem nincs is rtelme.

Szmomra nem csak az v, de az utbbi vek legjobb jtka a The Witcher 2, s alig vrom, hogy kszljn hozz valami komolyabb trtneti kiegszt. : )
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[24] maccc
Sep 16., Friday 18:56 #3
Zsenilis jtk. n is emiatt vettem 2gb plusz ramot a gpbe

SPPPPPPOOOILLLLERRRR:
Vgn ti letben hagyttok Lett vagy harcoltatok vele?
LiveID: svenike92 PSN ID: Svenike92
[40] Rewmac
Sep 16., Friday 18:18 #2
Vlasz GeneraL_XTX (#1) zenetre
n is kb. emiatt vettem illete mondom mskppen ez volt a vgs lks. n sszerakattam magamnak egyet.
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
Sep 16., Friday 16:42 #1
"sszessgben a Witcher 2 az egyik legjobb jtk amivel ebben az vben jtszottam."

Ezzel nagyon is egyet tudok rteni, n is emiatt a jtk miatt vettem leginkbb PC-t. A trtnet fantasztikus, az atmoszfra isteni, agrafika meg ht konzolok utn ersen nextgen lleejts besorolsban van.

Milyen PC-t vettl?
"A ni megrzs a logika teljes hinynak politikailag korrekt kifejezse" Steam_ID: T1B1/Origin: GeneraL_HUN/ Uplay: sztibi87/ Xbox Live: GeneraL XTX
Rewmac
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
Playstation2
Playstation3
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Verekeds, FPS
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, DVD, Zene (hallgatom), Mozi , Sznhz, tterem, Bowling, teke, Horgszat, Bartok, NASA weboldal feltrse, szs, Esben stls, Foci, S, szaki sarki expedci, Kzdsportok
Bartok, ismersk
Ghz
(offline)
lovas
(offline)
Oldern
(offline)
Roxas
(offline)
zaz
(offline)
rdg
(offline)
zsozsa
(offline)
playmore
(offline)
Daniel San
(offline)
theSickness
(offline)
Lavitz
(offline)
Krisz576
(offline)
METHOS
(offline)
Oli G.
(offline)
fozelek
(offline)
DarkVenom
(offline)
Kriszti196
(offline)
sting
(offline)
KiswechPS3
(offline)
NewYork
(offline)
Sagem
(offline)
oma
(offline)
Vuxy
(offline)
david4u
(offline)
Andrew Ashford
(offline)
Matos
(offline)
stevefarcry
(offline)
bosznai5
(offline)
santiago
(offline)
hunkosza
(offline)
mcmacko
(offline)
blackfox
(offline)
maccc
(offline)
Jackie Estacado
(offline)
zumics
(offline)
Hennessy
(offline)
yoshimitsu
(offline)
hjetyekus
(offline)
Realmen
(offline)
Iceakos
(offline)
Gogyimogyi
(offline)
CHASE
(offline)
platinum
(offline)
RedBoyforCE
(offline)
macewindu74
(offline)
Greyfox
(offline)
Ray01
(offline)
CsocseX
(offline)
antaru:
(offline)
szabi szabi
(offline)
zoba
(offline)
Apophis
(offline)
Jill Kalina
(offline)
dreamknife
(offline)
Sam360
(offline)
Invi
(offline)
HUN Zack
(offline)
RYU HAYABUSA
(offline)
Cash Bacsi
(offline)
Xclusive
(offline)
Deadpool
(offline)
ne5h
(offline)
horton
(offline)
Szefi
(offline)
djsiegfried
(offline)
1000rr
(offline)
dpb
(offline)
AdamMcKraken
(offline)
MrIpod
(offline)
Tomeggyilkos
(offline)
kain187
(offline)
Playen07
(offline)
Svitzh
(offline)
The Witcher 2: Assassins of Kings adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: Atari
Fejleszt: CD Projekt Red
Megjelens: 2011. May 16.
Kategria: Szerepjtk
Online jtkmd: Nem ismert

A szerkesztsg rtkelse:
9
Ami tetszett
-Els osztly grafika, pomps rendezs, remek zenei alfests
-Vltozatos, sikerlmnyt nyjt s megfelelen bntet harcrendszer
-Gynyr s hihet helysznek
-Felntt, rett mdon kezeli a fantasy alapanyagot
Ami nem tetszett
-Az els pr rban szigorbb a kelletnl
-Aprbb technikai bakik, javtsra vr bugok
Olvasi rtkels: 28.9 (29 szavazat)
Ugyanez a jtk ms platformokon:
pc | gc | xbox | ps2 | ps3 | x360 | wii | nds | psp | xbox1 | ps4 | wiiu | n3ds | psv | mob

54 | [Teszt] The Witcher 2: Assassins of Kings

Eljtt az id, hogy msodjra is felvegyk az ezstkardot, s belebjjunk Rviai Geralt brbe, hogy egy jabb epikus kalandban vegynk rszt, ahol nincs j s rossz, csak a szrke klnbz rnyalatai, ahol az erszak s hall htkznapi esemny - teszteltk a The Witcher 2-t.

19 | Egymilli The Witcher 2

Na j, nem egszen egymilli, de kzel annyi: a CD Projekt a mlt hten bejelentette, hogy eddig ennyi fogyott a The Witcher 2: Assassins of Kings-bl.

18 | The Witcher 2: tz perc kaland

Mretes Witcher 2: Assassins of Kings (PC) zelt: tz perces gameplay vide rkezett a CD Projekt mjusban megjelen akci-szerepjtkrl - tovbbra is fantasztikusan nz ki.

17 | Mjusban jn a The Witcher 2

A CD Projekt nemrg bejelentette, hogy mikor szmthatunk a The Witcher 2: Assassins of Kings megjelensre. Mg a tavasz folyamn megkapjuk a msodik rszt.

24 | The Witcher 2: a szks

Rendkvl tletes trailer rkezett a The Witcher 2-rl, amely trkks mdon mutatja be szmunkra a jtkban rejl szabadsgot. Minsgi kedvcsinl egy minsginek grkez folytatsrl.

16 | The Witcher 2: stt katakombk

Az elmlt egy-kt hnapban meglehetsen kevs sz esett a The Witcher 2: Assassins of Kings-rl, most azonban j kpeket tudunk rla mutatni.

10 | [E3] The Witcher 2: Assassins of Kings kpek

Lssunk nhny The Witcher 2: Assassins of Kings (PC, 360, PS3) kpet: van rajtuk rdekes arckifejezst vg krnyezet, meg nmi meztelenkeds is.

24 | [Fkuszban] The Witcher 2: Assassins of Kings

A CD Project tegnap hivatalosan is lerntotta a leplet a The Witcher folytatsrl, amely a The Witcher 2: Assassins of Kings nevet kapta. A msodik rsz 2011 els negyedvben rkezik, s PC mellett Xbox 360-ra, valamint PlayStation 3-ra is meg fog jelenni.
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba