[25] Karez (offline)

Higgadt - Poéngyilkos

Ő egy 30 éves fiú és itt lakik: Pest / Dunakeszi

4963 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 56525 kreditet gyűjtött

2011 July
17:13 Pillangó-hatás
Mert az idő kifürkészhetetlen.

"A pillangó-effektus elmélet szerint, ha egy pillangó megrebbenti a szárnyát Pekingben, az akár tornádót is gerjeszthet Amerikában."

Van úgy hogy olyan filmeket, amik nagy hatást tesznek sokaknak elkerüli rendesen a figyelmemet. Vagy azért mert túl ajnározzák, vagy amiatt mert elsőre nem érdekelt egy "zakkant csávó, aki nyulakat lát a tükörben" vagy "egy átlag csávó épp egy szappant árusító Brad Pitt-el mondják meg a tutit". Mégis az idők során szép lassan a kezeim közé kerülnek ezek a tényleg remek filmek! Azóta is imádom a Harcosok Klubját, és azóta is furcsa de jó érzés fog el, mikor meghallom a Mad World című számot, és eszembe jut a Donnie Darko története.

Mégis...a Pillangó-hatásig idáig kellett várnom hogy eszembe jusson, hopp ez fel van írva nekem...valami időutazásról szól...rossz csak nem lehet. Mit írhatnék? Természetesen nagyon jó film volt. A furcsa kezdés ellenére, de valahol megértem hogy ilyesmivel kell kezdeni, hisz ez mentette meg a Donnie Darko-t is, hogy végigültem mert kíváncsi voltam a rengeteg fura dologra ami történik benne.Kis rövid történet aki esetleg nem látta még(többiek ugorjanak):
"Világunkban minden mindennel összefügg, minden cselekedetünk alapjában változtathatja meg a jövőt. Még elképzelni is rémes, hogy mi lenne, ha valaki képes lenne a múltunkat megváltoztatni - ez kiszámíthatatlan következménnyel járna jelenünkre nézve. Evan Treborn gyerekkorában számtalanszor elvesztette az öntudatát, élete egyes szakaszai sötét foltok csupán az emlékezetében. Amikor tudatánál volt, naplót vezetett és most, hogy felnőttként megpróbál visszaemlékezni a múltra, a naplója segít neki ebben. Miközben Evan lassan feltérképezi saját múltját, rájön, hogy egy különös adottság birtokában van: képes az időutazásra! Így visszatér a múltba, hogy helyrehozzon néhány baklövést, amelyek zsákutcába juttatták szeretett barátait. Ám amikor visszatér a jelenbe, rájön, hogy a múlt apró változásai nem javítottak a helyzeten, hanem még nagyobb problémákat okoztak a jelenben."

Hazudnék magamnak, de még talán jobban is tetszett ez a film. Van a filmben egy jó kis sztori, amit a főhős felhasználva ki is használ hogy ha már birtokában van ezzel a fura képességgel, akkor megváltoztassa a múltbeli rossz dolgokat. Csak sajnos mint máskor is, a paradox-on bekövetkezik, és teljesen más lesz a jelen mint hittük volna.

Az időutazás mindig is egy remek és kifogyhatatlan téma bármilyen formában is elkészül. Az elején még kis gyermeki örömmel nézzük hogy váó de jó dolog is ez! Láthatom a gyermekkoromat újra, találkozhatok híres emberekkel, kipróbálhatom a jövő dolgait és...megváltoztatni esetleg? Amint ez eszünkbe jutt elkezd pörögni az agyunk hogy mi mit tennénk a múltban? Milyen apró dolgot tennénk ami nekünk vagy másoknak jó lehet? Ám hiába hangzik jól, már Doki is megmondta nekünk, hogy semmi esetre sem bolygassuk a múltat, mert szörnyű következménye lehet!

Picit visszatérve a filmhez, talán itt mutatkozik meg a legjobban hogy mennyi bajjal jár ez nekünk és másoknak ha valamit jót akarunk helyrehozni. A Pillangó-hatás nem az, hogy látjuk a jövőt de nem értük, és nem is az hogy felnőtt fejjel beleavatkozunk. Nem. Az emlékünket felidézve újra visszatérünk a régi énünkhöz, ám már tudva a dolgokat felnőtt fejjel beszélünk, és cselekszünk is a történésekben. Amint megváltoztatunk valamit, visszatérve a való életben először újra íródik az emlékünk, láthatjuk mi is történt azután hogy mi belenyúltunk ebbe-abba. Aztán pedig láthatjuk az eredményeket.
A filmben annyira jól meglett csinálva az egész, hogy néhol beleborzongtam, hogy egy kis módosítással nem jobb, hanem bal oldalra kerül a főhős ágya. Akit múltkor a bárban megismert lányt, egy alternatív jelenben csak pislog rá hogy honnan tudja a nevét.
Apró dolgok, és elején csak vakarjuk a fejünket, majd végül beüt a mennykő és elkezdődik a tragédia is. Mert hiába szép és jobb lett a világ, más megváltozott. Valaki megzakkan, valaki újra dohányzik...valaki meghal.

Egy szó mint száz, hatalmas film és meg is érdemli az "ezt látnod kell!" kategóriát.
Mondjak még valamit? A földhözragadtabb története miatt még talán jobban is tetszett, mint Drako bátyánk jövőbe látása, és furcsa tettei sorozatnak. Ahogy látom a nagy sikerre való tekintettel készült még két folytatása is a Pillangó-hatásnak. Érdemes időt vesztegetni valamelyikre, vagy ugyanolyan szemét izzadságszagú könnyű pénzes meló mint a legtöbb ilyen DVD-re kijött folytatás? (azt tudom hogy teljesen más szereplőket és sztorit tartalmaz, kb. mint a Holló filmek legtöbbjének)
13 komment

[46] multishoot
Jul 03., Sunday 16:26 #13
Válasz Patrick Bateman (#10) üzenetére
A simának más a vége? Én csak a rendezői változatot láttam, és furcsállottam, hogy a jósnős jelenet nem volt benne a simában, de hogy őszinte legyek, nekem nem tetszett a DC vége. Meg kell néznem a simát is ezek szerint.
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
[61] Invi
Jul 03., Sunday 9:09 #12
Válasz Patrick Bateman (#10) üzenetére
A rendezoi az igazi... Ugy nyer ertelmet az egesz, bar a mozilatogatok gyomra ezt a befejezest nem vette volna be...
[10] Mortanius
Jul 02., Saturday 23:26 #11
Én is most néztem meg a héten(sokadjára) és bár nem egy Donnie Darko, de nagyon király még mindig. És igen a DC-ban ütősebb a befejezés.
PSN ID: Lord_Mortanius
Jul 02., Saturday 20:46 #10
Válasz Karez (#9) üzenetére
Van egy josnos jelenet, ami nincs a mozisban, meg a bortonosnel is vannak plusz dolgok, meg a vege teljesen mas, es odabasz!
De nem akarom elspoilerezni!
"Már a természeti népek is megfigyelték, hogy a tigris bajusztartó vége veszélyes, mert ott van a szája is, és táplálkozása során a préda beleegyezésének nem tulajdonít különösebb jelentőséget."
[25] Karez
Jul 02., Saturday 20:44 #9
Válasz Patrick Bateman (#8) üzenetére
Még csak a mozisat, de jól tudom hogy a csak a vége új, vagy vannak kimaradt visszautazások?
The bird hermes is my name, eating my wings to make me tame.
Jul 02., Saturday 20:41 #8
Csak merem remelni, hogy a Director`s Cut-ot nezted meg a filmbol, mert az rohadt nagyot ut a vegen!
"Már a természeti népek is megfigyelték, hogy a tigris bajusztartó vége veszélyes, mert ott van a szája is, és táplálkozása során a préda beleegyezésének nem tulajdonít különösebb jelentőséget."
[31] armi
Jul 02., Saturday 20:19 #7
Az első rész nagyon ott van de a második nagyon gáz volt szerintem! A Smallvilleből ismert kiscsaj miatt volt egyedül jó!
Ki minek gondol, az vagyok annak...
[25] Karez
Jul 02., Saturday 20:10 #6
Válasz Danee (#4) üzenetére
Magával a dugással nincs gondom, legyen benne nyugodtan. De mikor az arcomba nyomják a ciciket, és pózokat mint a 2.rész előzetesében, akkor már inkább pornót nézzek, vagy élőben tolom.

multishoot: Jónak tűnik, felírjuk a listára.
The bird hermes is my name, eating my wings to make me tame.
[46] multishoot
Jul 02., Saturday 20:04 #5
Ajánlom még a Mr. Nobodyt a témában. Nekem az is kifejezetten tetszett.
KATT!
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
[367] Danee
Jul 02., Saturday 19:45 #4
Válasz Karez (#3) üzenetére
Ne a trailer alapján ítélj... A 2.-ban kétszer kefélnek, talán túl fogod élni.
A harmadik viszont tényleg olyan, amilyennek tűnik.
[25] Karez
Jul 02., Saturday 19:37 #3
Előzeteseket látva a 2. és 3.részről csak egyre rosszabb.
Az egyik a túlfűtött erotikával kecsegtet, a másik egy sorozatgyilkos üldözésbe és thillerbe fullad. Nem szép kilátások...
The bird hermes is my name, eating my wings to make me tame.
[367] Danee
Jul 02., Saturday 19:25 #2
A Donnie Darko-nál ez ezerszer jobb és élvezhetőbb. Mondjuk én alapból rühellem azt a filmet, de ezt párszor kitárgyaltuk ezen az oldalon már.

Butterfly Effect viszont tényleg nagyon jó, én már vagy 5-ször láttam. Szerintem nyugodtan nézd meg a 2. részt is, annyira nem összetett, de még bőven jó, szerethető karakterekkel. Ha meg nagyon vállalkozó szellemű vagy, utána nézd meg a harmadikat is, de az mondjuk inkább gyenge, mint jó...
moderator sQr
Jul 02., Saturday 19:24 #1
Alapmű és örök kedvenc. Azt hiszem ma meg is nézem újra...

Folytatások? Második még elmegy, bár egy erős kategóriával visszaesést mutat. A harmadik viszont még addig sem ér fel...
Twitter: sequeeer
Karez
The bird hermes is my name, eating my wings to make me tame.
Ezeken a platformokon játszom
Playstation3
Playstation Portable
PC
Playstation Vita
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Kaland, FPS, Retro
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék mindenhol, DVD, Zene (hallgatom), TV, Mozi , Anime, Csajozás / Pasizás, Barátok, Billiárd, Email, Letöltés, Chat, Fórum, NASA weboldal feltörése, Úszás, Hóember építés, Bicikli, Ping-pong
Barátok, ismerősök
Fatman
(offline)
axl
(offline)
Balee
(offline)
siklara
(offline)
csipa8
(offline)
Controller
(offline)
Istike55
(offline)
Wastelander
(offline)