[10] Nemo20 (offline)

Társasági - Reménytelen - Határeset

Ő egy 32 éves fiú és itt lakik: Fejér / Aba

4347 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 14210 kreditet gyűjtött

2011 June
22:00 Érzések, gondolatok így éjszaka
Sziasztok!

Elég rég nem írtam már ide, konkrétan 1-1.5 éve, de az oldalt naponta többször is meglátogatom. Most egy kis elmélkedés következik, szigorúan konzolháború-mentesen :)

Itt állok 23 évesen, 2 éve dolgozok az OMSZ-nál (nem a meteorológiai szolg.nál) mint ápoló, van egy barátnőm ide s tova 1.5 éve és lassan szeretnénk összeköltözni, saját lakásba.
Az asszony és az én fizetésem elég karcsú ahhoz, hogy ezt kivitelezzük még lakáshitel segítségével is. Az ősök megpróbálnak ott segíteni ahol tudnak, de ebben már nem támaszkodhatunk rájuk, szeretnék minél inkább önállóak lenni, együtt :)

Elgondolkoztam azon a lehetőségen, hogy külföldön vállaljak/vállaljunk munkát, nevezetesen Angliában. Jövőre végzek, mint mentőszakápoló, 12 évig "tanulgattam" angolul, nem ártana előtte nyilván felfrissíteni az emlékeket, de nem is ez a lényeg. A kinn dolgozó ápolók, és most otthoni gondozókról beszélek (segít bevásárolni, elviszi mamit - papit templomba, segít az otthoni dolgokba) kb. a 4-5 vagy akár 7-8 szorosát( 2-3000 GBP) keresik mint mi idehaza( 89.000 Ft az alapom, erre még pótlékok jönnek,jó ha 100-ra kijön), sokkal normálisabb körülmények között, nem agyonhajszolva magukat. A kinti élet persze drágább mint az itthoni, főleg a közlekedés és a lakbér, de ha lehúznák 1-2 évet, félre lehetne rakni akkora összeget amiből ha hazajönnék futna egy kis "szoba- konyhára" :)

Sajnos egy ismerősöm sincs aki kinn próbált volna szerencsét, így itt keresnék olyan magyarokat akik külföldön, konkrétan a Szigeten dolgoznak, a munkakör mindegy. Bejött-e, avagy sem? Mi volt az igazi kihívás a nyelvi nehézségeket és a honvágyat leszámítva?

Félreértés ne essék, nem szítani akarom a tüzet, hogy milyen szar nekünk idehaza, csak gondoltam megosztom az érzéseimet, gondolataimat + éjszakás vagyok és most van pár percem kibontakozni :)

Köszönöm, hogy benéztél ;)
23 komment

[35] Npeti
Jun 28., Tuesday 20:01 #23
Válasz katsazoli (#21) üzenetére
Az jogos, hogy villanyszámlát nem én fizetek, de netet mondjuk igen. Valóban most nem kell házat fentartanom, de minden mást én fizetek abból az elég szerény fizetésemből, a fogorvostól a tovább tanulás járulékos költségéig.

Szvsz én inkább úgy fogalmaznék, hogy még nem fáradtam bele és tudok még optimista lenni.

backstab: Valószínű azért az osztárkok többet költenek a sparban, így fizetni is többet tudnak. Persze ha a forgalom is megegyezik, akkor tuti azoknak lesz igazuk, akik szerint a zsidók idejönnek és kihasználnak csak minket, és közben jól nyomorba is döntenek.
[33] backstab
Jun 28., Tuesday 8:48 #22
Válasz katsazoli (#21) üzenetére
Sohasem fogjuk megtudni, hogy ugyanazért a munkáért miért kell nekünk kevesebbet fizetni. A munkáltatóm (SPAR) állandóan rinyál, hogy nem tudnak új embereket felvenni, mert annyira sok a bérköltség. Az osztrák SPAR üzletekben fillérre ugyanennyibe kerül minden, mint nálunk-hogy lehetséges, hogy ők ki tudják gazdálkodni ezt az óriási bérköltséget?
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[29] katsazoli
Jun 28., Tuesday 7:52 #21
Válasz Npeti (#19) üzenetére
Na majd ha magadat tartod el te is depis leszel
Nemo te pedig menj ki, próbálj szerencsét. Nonszensz, hogy a kinti minimálbér közel 5-ször annyi mint itthon...
Xbox live ID: Zolika21 Psn ID: Zolika31
[10] Nemo20
Jun 27., Monday 19:09 #20
Válasz Npeti (#19) üzenetére
Ahhoz, hogy én kint is mentőzzek nagy bátorság kellene, plusz nem is lenne oda olyan egyszerű bejutni.
Nekem elég megnézni esténként a híradót, hallgatni a sok faszságot, de politikát ne keverjünk bele
Gamertag: BigNemo21
[35] Npeti
Jun 27., Monday 18:12 #19
Válasz Nemo20 (#18) üzenetére
Szerintem ezzel a melóval, kint is hazafogod vinni a munkát. Már ha arra gondolsz, hogy egy-egy eset mennyire megvisel.

Én mondjuk nem érzem magamon ezt a depizős hangulatot, ami állitólag itt van az országban, sőt úgy általában se, de lehet bennem van a hiba. Viszont ha akarsz menni, akkor hajrá talán pár év múlva változik valami és ha hazajönnél egy kis pénzel akkor talán már egész jó kiláttásais lennének.
[10] Nemo20
Jun 27., Monday 17:34 #18
Aky: Igen, a te helyzet sem lehet egyszerű, főleg ha 2. otthonodnak tekinted Írországot. Szerintem se gyere haza, tényleg elég depresszív hangulat van itthon és ez nekem személy szerint nem csak a munkahelyemre hanem sajnos otthonra is kivetül. Hazaviszem a munkát idézőjelbe és az nagyon nem jó.

Eru: Igen, én is erre próbáltam célozni az első kommentbe, van az a pénz amiért széthajtom magam És köszönöm a jókívánságokat!

Harold: Igen, tudom, hogy az országba jelenleg a legtöbb embernek szar. Nem csak magamra/magunkra gondoltam

Ez most tényleg egy hirtelen jött gondolat, nem néztem utána semmi konkrét dolognak, csak meglestem milyen lehetőségeim lennének mint ápoló. Majd kiderül mi lesz.
Gamertag: BigNemo21
[3] Harold
Jun 27., Monday 16:27 #17
Csak egy példa, hogy mennyire egyszerű:

Havernak annyi esze volt mint egy marék lepkének, kukkot sem tudott angolul, fogta magát és kiment. 1 héten belül talált munkát egy szállodában asztalokat, székeket rak össze és megterít. Ezt a faék egyszerűségű melót, a magyar minimálbér hétszeresével jutalmazzák.

Más kérdés ha ápolónak mész, azért ott valahogy kommunikálni kell.

Mellesleg nem csak nektek szar, mindenkinek aki ebben az országban él (bocsánat a vezetőség kivételével), csak sokaknál van valami megfoghatatlan és megfogalmazhatatlan dolog ami visszatartja. Különben már kiürült volna az ország, és egyik napról a másikra az önkényurak arra ébrednének, hogy baszki nincs kit sanyargatni.
[33] backstab
Jun 27., Monday 16:11 #16
Válasz Aky (#14) üzenetére
Szerintem nősülj meg odakint.
A helyedben most nem jönnék haza, iszonyú depresszív az egész ország hangulata...
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[19] Eru
Jun 27., Monday 16:11 #15
Válasz danieltiti (#7) üzenetére
A kemény munka mindenhol kemény munka. Lehet, hogy több műtéttel jár, több emberrel kell foglalkozni, de azért nincsenek 48 órás műszakok, ahol a műszakpótlékot esetleg még le is nyelik. (Amúgy pont tegnap volt egy riportműsor, ahol a magyar munkafeltételekről és munkaidőkről volt szó, és Európában Mo-n a legtöbb a munkaidő, a legkevesebb a fizetés, és a legrosszabbak a munkakörülmények.)
Szóval: a kemény munkával semmi baj, ha kellőképpen honorálják (anyagilag és erkölcsileg), és ez a honorárium nyugaton egyenesen arányos az elvégzett munka mennyiségével és minőségével, nem úgy, mint itthon.
Nemo: ha van rá lehetőségetek, menjetek, dolgozzatok keményen és zsebeljétek be érte a megfelelő keresetet... szorítok nektek!!!
[27] Aky
Jun 27., Monday 15:53 #14
Sajat tapasztalbol megosztanek par dolgot.
En 6 eve jottem ki Irorszagba es azota folyamatosan itt melozom (kb 2 honapig voltam csak munka nelkul) Az elso egy - masfel ev nem volt konnyu, mivel a nyelvet igaz, hogy tanultam otthon de azert bele kellett razodnom.
Mint tanacs csak azt tudom mondani, hogy mindenkepp probaljatok meg, valoszinu ha kitartoak vagytok es a szerencse is melletek all akkor konnyebb lesz az elet mint otthon. (foleg egyszerubb ugy ervenyesulni , hogy van melletted valaki, egymast atsegithetitek a nehezebb napokon)

Amugy szemelyes "problemam" nekem most az, hogy a 6 eves kapcsolatom ment tonkre most mar jo par honapja es engem mar nem motival az ittkintlet egyedul. Epp azon filozom, hogy december kornyeken valoszinu haza koltozom. A problema csak az, hogy valamiert ez mar nem olyan egyszeru. Tulsagosan is kotodom mar ehhez az orszaghoz, emberekhez, baratokhoz. (plusz ugye a penz is kevesebb lenne otthon)
Szoval megy a filozas rendesen.
PSN : Aky82Hun
[33] backstab
Jun 27., Monday 12:08 #13
Kétféle véleményem van a kivándorlási hullámmal kapcsolatban:
1. Abszolút meg tudom érteni, aki egy jobb (és itt a "jobb" nem feltétlenül a gazdagságot jelenti) élet reményében elhagyja az országot. Máshol is zöld a fű, és az ember akkor is magyar marad, ha soha többé nem tér haza.
2. A legmélyebb tiszteletem azoknak, akik mehetnének, mégis maradnak.
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[10] Nemo20
Jun 27., Monday 11:40 #12
Válasz multishoot (#11) üzenetére
A rendőrök is hasonló cipőbe járnak mint mi. Most nem tudom hogyan alakul majd a nyugdíjrendszerük, de legalább náluk és a tüzeseknél van korkedvezmény. Én 68 évesen is hordágyat emelgethetnék
Gamertag: BigNemo21
[46] multishoot
Jun 27., Monday 11:29 #11
Nekem bátyám jött rá 5 év után, hogy itt rendőrként lehet sok mindent csinálni, csak nem széles mosollyal megélni. Januárban utazik ő is Angliába és taxisként fog dolgozni (nem az össze-vissza járkáló "cab"-es taxis, hanem a luxus kocsis címre menős taxis) és valami 800E FT-ét számoltunk, mint fizut, és neki is egy kint élő ismerőse ajánlotta ezt. Elméletileg a lakás az ami jóval drágább, de még így is bőven megéri, szóval én sok sikert kívánok neked.
Ha két év múlva befejezem az iskolát, én is szívesen kinéznék.
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
[10] Nemo20
Jun 27., Monday 11:28 #10
Válasz Gigigogó (#9) üzenetére
Hát jah
Sok sikert nektek kinn
Gamertag: BigNemo21
[10] Gigigogó
Jun 27., Monday 11:27 #9
Mi a párommal most hétvégén költözünk ki Bécsbe. Ha itthon maradnánk ketten kapnánk összesen 200 ezret havonta. Ott kint 2200 eurot összesen, ha levonjuk a lakbérünk rezsivel, a kaját és egy kis szórakozást néha, igy is marad kb 8-900 euronk amit félretehetünk havonta, ami igy is több amit itthon megkapnánk, és még nem költöttünk semmire... Szomorú de ez a tény...
Xbox Live - BodaGreg
[14] METHOS
Jun 27., Monday 9:49 #8
Nekem is több ismerősöm a UK- be távozott. Mindenki megmaradt kint, és szereti is. Főként Angliában vannak, de van aki É- Írországban.
Skeggǫld, Skálmǫld, Skildir ro Klofnir!
[11] danieltiti
Jun 27., Monday 9:01 #7
Válasz Nemo20 (#2) üzenetére
4 orvos is van a családban, szal tudom milyen 'jó' a magyar egészségügy. megbánni biztos nem bánták meg, h kimentek, mert a céljukat elérték, h egy kis pénzt keressenek a családnak. viszont az tényleg igaz, h ehhez keményebben kell dolgozni ott, mint itthon.
[10] Nemo20
Jun 27., Monday 8:47 #6
Én a mai napig bízok abban, hogy itthon jobb lesz a helyzet (én kis naív)
Konkrét dolgoknak még nem jártam utána, csak így eljátszottam a gondolattal és megnéztem milyen lehetőségeim lennének kinn. Rohadt nagy bátorság kell a részemről ahhoz, hogy kimenjek, de ugye a szükség nagy úr.
Asszonyka banki szakügyintéző, mondanom se kell, hogy nem tud vele elhelyezkedni, pedig 2 éve próbálkozik lelkesen.
Meglátjuk mit hoz a sors
Gamertag: BigNemo21
[46] csavar
Jun 27., Monday 8:37 #5
Ma aki az egészségügyben dolgozik és fiatal, külföldre megy. Ez tény!
Én is dolgoztam évekig...most mással foglalkozom, de ha még mindig ott lennék: nem haboznék és mennék
Ne hazudj, mert összezavarod a csillagokat és kiszámíthatatlan lesz a jövőd! PSN ID: vjcsavar
[21] HUN Coyote
Jun 27., Monday 8:34 #4
Én annyit fűznék hozzá, hogy kurva nehéz a fiatalok dolga mostanság ebben az országban. Semmi esély az indulásra.

Nekünk nincs hitelünk és nem is keresünk rosszul a párommal. Jelenleg albérletbe lakunk, lakást akartunk venni, de nem tudjuk lepengetni a 25%-ot a Banknak így azok nem foglalkoznak velünk. Úgye a Szoc pol megszűnt. ami egy gyerköc után 900.000 második gyereknél már 1.4 milla volt. Mivel van geyrekünk igényelhetnénk, kaphatnánk. Ezzel legalább beljebb lennénk.

Ha teheted és van energiád rá akkor menj, ne gondolkozz.
NOWAREZ - Együtt a tiszta játékért! - Web: http://www.nowarez.hu/
[31] armi
Jun 27., Monday 8:13 #3
Nekem két ismerősöm van a szigeteken, egyik Angliában, a másik Írországban, mindketten vendéglátósok. Nekik nagyon bejött a kinti élet, mármint szeretnek kint és valszeg maradnak is még egy jó darabig (7-8 éve vannak kint). Nem panaszkodnak a fizura, de ahogy te is írod, drágább is az élet. Albiban laknak a csajaikkal/feleségükkel -akik szintén kint dolgoznak-, egy kb. másfél millás kocsit bírt venni az egyik (mondjuk azt kipengették, nem hitelre). Szóval ezt szerintem itthon is össze tudták volna pakolni, ha van melójuk. De világot lát, gyönyörűek azok a vidékek!
Ez nagyon szubjektív dolog, van akinek bejön, van aki farkát behúzva jön vissza (erre is lenne sztorim, de nagyon húzós dolog ).
Ki minek gondol, az vagyok annak...
[10] Nemo20
Jun 27., Monday 8:10 #2
Válasz danieltiti (#1) üzenetére
Hidd el, hogy az itthon dolgozó orvosok, ápolók és a többi dolgozó ember is kihajtja a lelkét is, hogy valahogy megtudjanak élni. Kint ezt legalább honorálják
A stressz mindennapos dolog itthon is.
Gamertag: BigNemo21
[11] danieltiti
Jun 27., Monday 0:26 #1
Nagybátyám már 6-7 éve dolgozik kint Angliában, mint ortopéd-sebész. qrva jól keres, viszont rengeteget kell dolgoznia. viszonyítás képpen, idehaza heti 1 műtét a max, ott naponta átlag 4et kell levezetnie, ráadásul 1 asszisztenssel a kettő helyett, mert ott leépítések voltak. pár év alatt annyit műtött, h már benne van az első 10ben Nagy-britanniában, a műtétek számát tekintve.

hamar befogadták, pláne a magyar orvosnak jó híre van nyugaton, viszont nagy a nyomás rajta mert nem hibázhat, szal eléggé stresszes.

max 2 év és haza fog jönni, ennek pedig az az oka, nagyon drága lett a britfelsőoktatás, amit még jó fizetéssel is nehézkes fizetni. 4 gyereke van, a legidősebb jövőre érettségizik, szal nemsokára hazajönnek.

a lényeg az h tényleg jól lehet keresni, viszont meg is hajtanak érte (legalábbis ebben a szakmában). egyelőre ennyi jutott az eszembe.
Nemo20
Gamertag: BigNemo21
Ezeken a platformokon játszom
Xbox One
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Verekedős, FPS, Online FPS, Szimulator, Taktikai
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Zene (hallgatom), TV, Csajozás / Pasizás, Bulizás, Barátok, Letöltés, Fórum, Internetes magazinok, Esőben sétálás, Kézilabda, Hóember építés, Görnyedt ülés, Fat body building
Barátok, ismerősök
kakuto
(offline)
Shark
(offline)
ZS0LTI
(offline)
adam062
(offline)
Npeti
(offline)
Jackass
(offline)
konzolcowboy
(offline)
Iceakos
(offline)
AntiHero
(offline)
bikelander
(offline)
HUN Coyote
(offline)
KiCsi MexXiS
(offline)
dyus
(offline)
ne5h
(offline)
gabben104
(offline)
Dr0py
(offline)
hudra
(offline)
XBOX Live