[40] Rewmac (offline)

Trsasgi - Grny - Sznok

egy 33 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4816 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 120266 kreditet gyjttt

2011 May
20:51 JRPG Shopping
Ptlsok, ptlsok...
Az elmlt idszakban elgondolkodtam azon, hogy miket lenne rdemes ptolni vagy jra beszerezni. Melyek azok a jtkok amik anno nem, de ma mr tetszhetnek? Ez leginkbb annak tudhat be, hogy krlbell fl ve nem kttt mr gy igazn le jtk s egyre kevsb rzem, hogy lenne kedvem lelni a gp el s ptygni. Persze ha az embernek nincs kedve nem csinlja, de azrt egy kemny munkanap utn jl tud esni, legalbbis nekem mindenkppen. Ezrt elhatroztam, hogy visszatrek a gykerekhez s ptlok j pr elmaradt JRPG-t.

Az egyetlen jtk stlus ami brmemkkora hulladk jtkkal rukkol el engem rdekel. A japn rpg-k irnti lzam nem tegnap kezddtt, de nem is olyan rgen, hogy veternnak nevezzem magam. Legutbb nagyon jl elszrakoztam a Tales Vesperival, eszmletlenl kellemes jtk, de hinyzik belle az amirt n megszerettem ezt a mfajt. A gondolkods, taktikai harcok. Ebbl persze nem kell nekem felttlenl a rgi Final Fantasy-k adta perfect munka, de valami hasonl azrt nem rtana mr.

A hten letltttem ugyan az Eternal Sonatt, de ht mit is mondjak a dizjnon s az arton kvl semmi jt nem lttam benne, semmi olyat amire azt mondanm, hogy kiemelked. Mr pedig n gy gondolom, hogy valaminek lennie kell ami az embert megfogja, de n egyre inkbb azt lttam, hogy korcsulnak a JRPG-k. A Final Fantasy XIII katasztrfa volt, az Eternal Sonata aranyos, de kptelen vagyok komolyan venni, mehetnk mg tovbb is, de nem rdemes. A beszerzsi listmon sok minden van/volt...

Ilyen pldul :

Blue Dragon


Nem ismerem a jtkot, de amennyirt be lehetett szerezni ez nem is problma. Megkrdeztem pr bartot aki mind azt mondta ennyirt nem tkmindegy mennyit tudsz rla elre? Vglis igaz, de amita megvettem mg a gp kzelbe sem kerl, remlem hamarosan majd rsznom magamat s egy klasszikus krkre osztott lmnnyel tallkozom majd, addig marad a tallgats. Megnztem egy adag videt, elolvastam pr nagyobb tesztet, de mgis olyan semleges rzsem van mg mindig a kk srknnyal kapcsolatban. Azt tudom, hogy krkre osztott, egy pr disney mesehs s japn anime harcos kombincijbl ll ssze a csapat s kk szrnyekkel harcolnak. Tvolrl nzve ez nekem untig elg.

Enchanted Arms


Megmondom szintn fltem a jtktl a kritikk s a videk alapjn, de pr olyan ismers akiknek a szava tbbet jelent brmilyen tesztnl meggyztt. gy kilenc ra jtkid utn kijelentem, hogy hatalmas pozitv csalds a jtk. Vgre krkre osztott harc, taktikai megoldsok, rengeteg kpessg, idzett lnyek, brhol lehet menteni, csata utn feltlti az letert s mg a karakterek unszimpatikussga is hanyagolhatv vlt szmomra. Egyszeren j vtel volt. Rengeteg fejlesztsi lehetsg, eszmletlen potencilt vlek felfedezni a jtkban. Gondolom sok embert zavarnak a random encounterek, ht n az a tpus ember vagyok akit aztn abszolt nem, st a legtbbet olyan jtkokkal jtszottam melyekben vletlenszer csatk voltak.

Infinite Undiscovery


Volt mr nlam a jtk egyszer, ekkor bele is toltam vagy 15 rt, de valamirt felkerlt a polcra, majd egy igen j r elads lett a vge. Igazbl nem tudom mirt is vettem meg jra, taln mert az rt nzve mg szobadsznek is megfelel lenne. Az id majd eldnti, hogy vgbement-e bennem egy vltozs vagy tnyleg a jtkkal volt a problma. Nem igen szeretek trtneteket flbehagyni, akrmennyi technikai hibja volt, a sztori egsz pofsra sikerlt (mr amennyire emlkszem).

Star Ocean : The Last Hope


A Star Ocean-rl sok mindent nem tudok. A videk meggyzek voltak s az ra is ezrt aztn teljesen steril fejjel fogok nekillni a jtknak majd idvel, taln egyszer. A lnyeg ha rmjn az inger, hogy n ezzel jtszani akarok akkor csak a polcrl kell leszedni. A hrmas rsszel teljesen meg voltam elgedve. Remlem ezzel is gy lesz. A karakterek ebben a jtkban tnnek nekem a legunszimpatikusabbnak len a fszerepl szke hlyegyerekkel, de aztn majd eldnti a trtnet alakulsa, hogy megrte megvenni vagy sem. Tbben figyelmeztetttek, hogy klisk sorozattl duzzadnak az esemnyek s mindenki mindenkinek a legjobb bartja lesz 5 perc mlva. A krds csak az, hogy: Hol ezzel a problma? Valahogy ezek a mesebeli baromsgok segtik az embert, hogy picit elfeledje a vals baromsgokat.

Bevallom azrt trazok az ilyen jtkokbl be mindig, mert egy id utn mr sehol se lehet majd kapni ket. Azonban rm brmikor rmtrhet, hogy n most jtszani akarok ezzel vagy azzal s a legbosszantbb amikor sehol sem tudok hozzjutni vagy csak nagyon drgn mert akkora ritkasgg ntte ki magt. A gond csak az, hogy mg legalbb kett darab JRPG vr arra, hogy befejezzem. A Lost Odyssey-nl az utols bossfight van htra, a Magna Carta 2-bl pedig egy teljes lemez, hogy ezekre mikor jut idm mg nem tudom, de majd csak egyszer.
19 komment

[20] herooftime
Mar 16., Sunday 14:09 #19
Vlasz Red13 (#14) zenetre
Igen, a blue Dragon tisztra mintha egy rendes Dragon quest jtk lenne hd konzolra, csak ms a neve.
Pixiv, Fantia, DLsite, Nicovideo, Bilibili, Nintendo
[15] Livingbox
Jun 26., Sunday 21:19 #18
Star Ocean nekem tetszett nagyon,a szinkron kicsit nagyon szar,de n lveztem nagyon
"I am not capricious, nor am I given to cruel acts for their own sakes. It is simply a fact that you and your kind have trespassed, and thus invited extermination. Curse you for putting me to this inconvenience."
[5] Invisible
Jun 08., Wednesday 0:17 #17
Haller!

Ha a Tales Of Vesperia nem jtt be neked, akkor n vev lennk r... amennyiben megvan mg, s amennyiben elad!
"Tu t'demandes qui j'suis ouais Un mec amer, non Juste la partie sombre du nique ta mère Sans"
[40] Rewmac
Jun 04., Saturday 19:36 #16
Nekem eddig az Eternal Sonata nagyon unszimaptikus. A art design nagyon tetszik, de a karakterek meg a trtnet nagyon gagyi. A harcrendszer is olyan semmilyen nekem unalmas. Viszont az Enchanted Arms-rl majd rok egy nagyobbat, mert nagyon megtetszett. Letehetetlen a cucc. Mr rgen tesztelnem kne egy msik jtkot, de csak nem megy.
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
[18] Plasma
Jun 04., Saturday 1:23 #15
Szeretem n is nagyon ezt a mfajt. Az IU csak egyszer jrt a gpemben, de valamirt mr a legelejn unszimpatikus volt... viszont az Eternal Sonata szerintem ktelez minden JRPG rajongnak, a sztori nagyon j benne, fleg az ending varzsolt el - bven megrte belelni azt a 30 rt. Az Enchanted Arms-ot anno vgigvittem, nagyon tetszett. az SO4-ben viszont risit csaldtam: br elvittem a msodik lemezig, de ott meghtrltam tle: elkpeszten zavart a rengeteg, idhz s vontatott prbeszd s animci benne, rosszul voltam mr tle. Nyrra nekem mr a polcon van a FF XIII s a Lost Odyssey is, ezek egszen biztosan vgig lesznek prgetve
[18] Red13
Jun 03., Friday 19:47 #14
Blue Dragon nagyon gyenge. Gyerekes, egyszer trtnet, szintn egyszer harcrendszer, nulla karakterek s szemlyisgek, hangulat sem fogott meg, s ami legjobban bosszantott, hogy olyan a jtk, mintha vissza mentnk volna a 80-as vek vgre, amikor mg a Jrpg gyerekcipben jrt. EGyedl a zene amirl pozitvuman tudok nyilatkozni.

Star Ocean-t szintn a semmilyen, gagyi jtkok kz sorolom, nekem gyomorfeklyt is okoztak a karakterek. IU abszolte nem rdekel, a TriAce rvn, Enchated ARms meg nem tnik rossznak, de majd akkor amikor mr abszolt semmi nem lesz ebben a generciban.
n inkbb ptolgatok az elz genercikbl, nem knzom magam a sok gyenge jtkkal.
PSN: HUNred13 blog: fyahfilms.blogspot.com
[40] Rewmac
Jun 03., Friday 7:40 #13
Vlasz Alwares (#9) zenetre
Engem Wii-re rengeteg cm rdekelne, de mg a 360-as nagyobbakra se jut idm akkor meg minek vegyek Wii-t, hogy mg annyira se jusson? Engem nmagban minden jtk rdekel amit japnorszgban l fejlesztszer csoport csinlt
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
[40] Rewmac
Jun 03., Friday 7:39 #12
Vlasz Project1083 (#11) zenetre
Kb. igen. Egyike voltam a premieres vsrlknak amikor is hrdettem az igt, hogy ez a a cucc j. Ekkor n voltam a kzellensg, aztn lement az ra s elkezdtk az ember megvsrolni, lett is meglepets rendesen
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
Jun 02., Thursday 18:20 #11
Vlasz Rewmac (#5) zenetre
Igaz. Nekem mondjuk a Chokito reklm jut eszembe ha definilni kell.Ronda s finom.
You wanna waste my time? Okay. I call my lawyer. He's the best lawyer in Miami.He's such a good lawyer, that by tomorrow morning, you gonna be working in Alaska.So dress warm bitch.Still NOT B.A.N.N.E.D Gamertag:project1083
[41] Gulandro
Jun 02., Thursday 8:15 #10
"Bjt az ldztt, s fel
Kard nylt barlangjban,
Szerte nzett s nem lel
Honjt e hazban,
Brcre hg s vlgybe szll,
B s ktsg mellette,
Vrzn lbainl,
S lngtenger flette."
Ahogy nap szik el letnk horizontja felett, Ahogyan a fny tnik el a messzesgben. Hajsok, tengerek vndorai szletnek s halnak meg Otthonuktl tvol, idegen vizeken, Uram add, hogy vndor lehessek egyszer.
[59] Alwares
Jun 01., Wednesday 23:36 #9
Vlasz Rewmac (#4) zenetre
Nemsokra 20k-rt lehet gyis kapni. n se sokat hasznlom de azrt a Bit Trip jtkok elvettk ma a fl dlutnom.

Engem ezek kzl leginkbb a Star Ocean vonz, de valahogy annyi rosszat hallottam rla, hogy inkbb nem vesztegetnm r az idt, meg a pnzt. A harcrendszere veszettjnak tnt, arrl majd jelentst krek! Egy Jrpg-nl nlam ez a f szempont, ha ez nem j, akkor nem lehet ms rsze annyira j, hogy jtsszak vele.
.titanic {float: none;}
[22] Charlie64
Jun 01., Wednesday 22:25 #8
Blue Dragon:
Disney s anime hsk egyszerre nem csak a Kingdom Hearts-ben van?
[17] dpb
Jun 01., Wednesday 16:25 #7
A Star Ocean nagyon rossz lett szerintem. Karakterek, harc, tjkozds, trgyak... Ez s mg sok ms is borzalmasan lett megoldva.
"Master. We're in a tight spot! A real tight spot. Like, I haven't seen you for ages. It is I, Vincel Dill Boris VII Iwazaruscof, at your service."
[42] Totti5
Jun 01., Wednesday 12:50 #6
SO4 a beszt, az LO mellett.

IU sem rossz, de kiss fapados, nem jtt be annyira.

Blue Dragonra kivncsi vagyok.
"Jl nz ki, rdekes, de ha nem ez lenne a cme, akkor jobb jtk lenne..." Xbox ONE - WiiU - WIN10
[40] Rewmac
Jun 01., Wednesday 10:49 #5
Vlasz Project1083 (#1) zenetre
Igen volt, br n azt nem nevezem JRPG-nek inkbb japn elemekkel rendelkez akci-kaland-rpg hibridnek
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
[40] Rewmac
Jun 01., Wednesday 10:48 #4
Vlasz xetron (#3) zenetre
Ht a problma ezzel, hogy nem mkdik a ps3-am s mr megvettem a felsoroltakat mind 360-ra Wii-m meg nincs, de ami ksik nem mlik mert j pr cm rdekel arra is, de zazzal mindig lebeszljk egymst a wii-rl amikor valamelyiknk venni akar
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
[24] xetron
Jun 01., Wednesday 9:34 #3
Egyedl a Star oceant vedd meg, de ps3 mert az bvtett verzi !
Amgy jn szeptemberbe a xenoblade s vlamikor ha minden igaz a Last story wii-re, na azokat mg rdemes megvenni ! Ja mg a FF XIII versust .
Fighting For Fun ,,Power is Everything"
[73] zaz
Jun 01., Wednesday 9:30 #2
Vlasz Project1083 (#1) zenetre
Persze! Iconnl az alap jtk!
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
Jun 01., Wednesday 8:30 #1
NIER megvolt?
You wanna waste my time? Okay. I call my lawyer. He's the best lawyer in Miami.He's such a good lawyer, that by tomorrow morning, you gonna be working in Alaska.So dress warm bitch.Still NOT B.A.N.N.E.D Gamertag:project1083
Rewmac
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
Playstation2
Playstation3
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Verekeds, FPS
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, DVD, Zene (hallgatom), Mozi , Sznhz, tterem, Bowling, teke, Horgszat, Bartok, NASA weboldal feltrse, szs, Esben stls, Foci, S, szaki sarki expedci, Kzdsportok
Bartok, ismersk
Ghz
(offline)
lovas
(offline)
Oldern
(offline)
Roxas
(offline)
zaz
(offline)
rdg
(offline)
zsozsa
(offline)
playmore
(offline)
Daniel San
(offline)
theSickness
(offline)
Lavitz
(offline)
METHOS
(offline)
Oli G.
(offline)
fozelek
(offline)
DarkVenom
(offline)
Kriszti196
(offline)
sting
(offline)
KiswechPS3
(offline)
NewYork
(offline)
Sagem
(offline)
oma
(offline)
Vuxy
(offline)
david4u
(offline)
Andrew Ashford
(offline)
Matos
(offline)
stevefarcry
(offline)
bosznai5
(offline)
santiago
(offline)
hunkosza
(offline)
mcmacko
(offline)
blackfox
(offline)
maccc
(offline)
Jackie Estacado
(offline)
zumics
(offline)
Hennessy
(offline)
yoshimitsu
(offline)
hjetyekus
(offline)
Realmen
(offline)
Iceakos
(offline)
Gogyimogyi
(offline)
CHASE
(offline)
platinum
(offline)
RedBoyforCE
(offline)
macewindu74
(offline)
Greyfox
(offline)
Ray01
(offline)
CsocseX
(offline)
antaru:
(offline)
szabi szabi
(offline)
zoba
(offline)
Apophis
(offline)
Jill Kalina
(offline)
dreamknife
(offline)
Sam360
(offline)
Invi
(offline)
HUN Zack
(offline)
RYU HAYABUSA
(offline)
Cash Bacsi
(offline)
Xclusive
(offline)
Deadpool
(offline)
ne5h
(offline)
horton
(offline)
Szefi
(offline)
djsiegfried
(offline)
1000rr
(offline)
dpb
(offline)
AdamMcKraken
(offline)
MrIpod
(offline)
Tomeggyilkos
(offline)
kain187
(offline)
Playen07
(offline)
Svitzh
(offline)