☠️ bet2011.03.18. 21:23

Dance Central, avagy tánci-tánci másképp!

Az egész Karácsony előtt kezdődött. A barátnőmnek már nagyon viszketett a tenyere egy kinectes játék után, mivel az egy hónappal korábban megrendelt Your Shape: Fitness Evolved még sehol sem volt. A Médiában annyira felidegesítette magát, hogy emiatt Karácsonykor sem fog tudni játszani, hogy azonnal meg akarta venni a Dance Central-t! Sikerült rábeszélnem, hogy az amúgy sem baráti ár helyett, legalább menjünk át a pár utcányira található 576-ba és ott vegyük meg olcsóbban. Így is tettünk.

Felemás érzésekkel vártam hazaérkezés után az első próbát, mivel nem igazán „férfias sport”, bár az vigasztalt, hogy az eladó srác azt mondta, nagyon jól el lehet vele szórakozni (fiuknak is) és rendesen meg is tanítja a számokat, tehát nem lesz küszködés. A „Hölgyeké az elsőbbség” címszó alatt, a kezdeményezés jogát gyorsan át is adtam. Jöhetett hát az első próba, Lady Gaga és a Pokerface (Easy). Mondanám, hogy pókerarccal néztem végig, de nem fogok hazudni, többször elnevettük magunkat! Hátulról szemlélve a két produkciót kijelenthetem, nem véltem felfedezni sok hasonlóságot! :) A szám végénél cseréltünk, így nem volt mentség én következtem. Ez a szám nagyon egyszerű, nem bonyolultak a lépések, nincs is sok belőlük és nem is váltják egymást sűrűn. Mégis ha az ember nagyon koncentrál az adott lépésre, nincs ideje kinézni a kártyákra és nem tudja gyorsan leutánozni a soron következő lépést, igen nehéz még így is. Az elején. Nagyon élveztem, bár még csak kapkodás és nevetés volt többségében, de később ez változott és kihívás lett belőle.

A játékban 3 féle játékmód található, a Break It Down, a Perform It! és a Dance Battle. Az elsőnél nehézségi szinteknek megfelelően begyakorolhatjuk a lépéseket, több részre bontva a számot. Előbb mozdulatonként kell kivitelezni a figurákat, majd a Recap-ban, az utolsó pár lépést kell egymás után abszolválni. A végén %-ban kapjuk meg, hogy mennyi mozdulatot sikerült kiviteleznünk megfelelően, illetve maga a tánc hogy ment. Minél nagyobb a nehézségi szint, annál több lesz a mozdulat, annál cifrábbak és annál sűrűbben váltják majd egymást. Ha úgy érezzük felkészültünk, mehetünk a Perform It!-re, ahol előadhatjuk az egész számot egyben. Ezt is értékeli a gép, méghozzá csillagokkal 1- től 5-ig. A legnagyobb az arany 5 csillag. Minél jobbak vagyunk annál több csillagot kapunk és ezért a végén pontok járnak, amivel fejlődhetünk és egyre magasabb lesz a rangunk. A harmadik mód a Dance Battle. Itt a számot és a nehézséget beállítva egymás ellen lehet játszani felváltva. Minden szám 2 részre van osztva, közben kis „freestyle” pihenővel. Ilyenkor itt nem a 2. rész jön hanem helycserés támadás és jön előröl a szám, a másik játékosnak, ha elért ő is a pihenő részhez vissza csere és jöhet a szám 2. része. Ez a harc pontokra megy és a végén kiderül, ki hogy teljesített mind %-ban, mind pontok tekintetébe.

Az első pár nap szinte csak ezzel a móddal játszottunk. Meg kell, hogy mondjam csalódtam a játékban, annak ellenére, hogy jónak tartottam már korábban is. Annyira jó hangulatot csinál és annyi vicces helyzetet teremt 1-1 új mozdulattal, hogy volt, hogy egy figura után majd egy percig csak nevettünk. Nem hittem, hogy ennyire le tud majd kötni, de mégis! A számok is egész jók. Sőt! Elsőre sok nem tűnik jónak (rap, RNB…), ám ha az ember már táncol, rájön, hogy nagyon is összhangban van a mozdulatokkal és kellemesnek érzi.

Szépen lassan haladtunk előre a ranglétrán - leginkább nagyon lassan, mivel a játék nem az enyém és így nem is nagyon volt nálam, csak 2-3 hetente. Végül eljött a Grand Finale. Itt egy új szereplő, ELIOT táncolja el nekünk a számok egyvelegét. Nagyon jópofa szerintem. Ezzel elvileg a játék „végére” is értünk. Fény, csillogás és persze élő legendává válás, ez az mi jár nekünk!

Az achievementeket szépen adogatta ki a játék folyamán, de volt néhány, amire rá kellett segíteni, például ahol egyes mozdulatokat kellett sikeresen végrehajtani. A végére 3 maradt, ami igen nehéznek tűnt, még inkább kivitelezhetetlennek!

Ők azok:

What a Jerk! - 5 csillag elérése Nehéz szinten egy „ jerkin' ” számon

Dance Instructor - 5 csillag elérése Nehéz szinten, az összes számon

Something to Prove - 100% minden számon Break It Down módban

Teach Me How To Jerk”, na ez az a szám, amin már easy-n is több mint 1 órámba telt az 5 csillag kiharcolása és ezen a ponton a pokolba kívántam a játékot! És ez nem vicc! Iszonyat ideges lettem! De megnyugodtam, idővel.

Hard-on első próbára majdnem meglett, de az 515k pont éppen kevésnek bizonyult, ezt pedig 380k, 430k… próbálkozások sokasága követte. Ez a szám igazán nehéz. Lehet csak nekem, mivel nem vagyok egy "rongyláb", de akkor is! Nem elég, hogy fárasztó mozdulatok vannak benne, gyorsan váltakoznak is és 1-1 mozdulatnak 2-3 változatát is bedobálja „véletlenszerűen”. A sok gyakorlás meghozta a gyümölcsét, mivel 1-1.5 kg-ot dobtam le ez idő alatt, de nem is ez a lényeg, hanem hogy végre-valahára sikerült bőven megcsinálni az 5 csillagot, egy 609.000 pontos „szuperprodukció” -val!

Ezzel 900 / 1000 lett az elért eredményem.

Maradt hát a két „Mission Impossible” achievement 2 x 50 G jutalomért.

A Something to Prove-val kezdtem, mivel ez tűnt egyszerűbbnek. A lista elején kezdtem, de ezek a számok gyengébben mentek. Noha ezek ugye a könnyebbek, viszont régebben játszottam velük, így kevésbé tudtam a koreográfiát. Voltak olyan számok, amik jobban feküdtek, így többet már első próbára sikerült megcsinálnom, viszont voltak olyanok is, amikben volt 1-1 olyan mozdulat, ami semmiképp nem akart összejönni. Ezeket a számokat kihagytam és miután végeztem a többivel újra visszatértem hozzájuk. Négy szám maradt a végére, köztük a nagy kedvencem a Teach me how to jerk is. Ezt hagytam utoljára, mert ugye ez már megizzasztott többször is. Itt nem lehet hibázni. Tudni kell külön a mozdulatokat és azt is melyik után, melyik jön és még így is becsúszhat egy kisebb nem várt hiba, ami porrá zúzhatja az előtte lévő 2-3 sikeres részt és persze a nem kevés vele töltött időt! Egy darabig ismét elmókáztam, de végül sikerült!

A végső megmérettetést a Dance Instructor jelentette, ami immáron árván várta a megváltó feloldozást! Ismét kezdhettem a lista elejéről az egészet, de ugye már volt jó pár olyan szám, amit a korábbi játékok alatt sikerült nehéz szinten 5 csillagosra kivitelezni, így nem kellett mind a 32 számot végigjátszani újra. Megmondom őszintén a korábbi sok gyakorlásnak itt jött meg a hatása, ugyanis az első 10 számból több mint a felét elsőre sikerült megcsinálni Hard-on! Egyúttal minden addiginál jobban élveztem a számokat! Sokkal felszabadultabban, könnyebben lehetett immáron táncolni, mint korábban, hiszen tudtam, már nem tud meglepni, nincs több váratlan vagy ismeretlen figura, minden mozdulatot láttam és kis szerencsével sikerül bemutatnom is! Nincs kapkodás... mi jön... lemaradtam... megint váltás... ez mi lesz... nem erre gondoltam... :) Nyugodt vagyok, nem izgulok, nem görcsölök, szépen jönnek a lapok, fel is ismerem őket, van időm kinézni a következőre is és még megcsinálni is megtudom...és jól érzem magam! Nah ez az, amire már csak azt lehet mondani ez már valami!

Ezt már táncolásnak lehet nevezni!

Olyan 20 szám lehetett még hátra, amikor csatlakozott hozzám a segítség, barátnő formájában, így már néha pihenni is volt időm. A számok folyamatosan lettek egyre nehezebbek és ez egész jól is ment, egészen az utolsó 5 számig, ott ugyanis nagyon bekeményített. Ezt tovább fokozta, hogy az ötből egy brutális lett, még a "Jerk" számlál is határozottan nehezebb! Ez a szám közel három és fél órámba került pihenés nélkül, ez azt hiszem mindent elárul... Miután sikerült abszolválni a számot - hiába volt meg az összes dal - sajnos a "Kihívások"-at is teljesíteni kell Hard-on a teljes sikerhez! De miután ekkorra már ugye minden szám megy külön-külön, így nem igazán lehet gond együtt sem. A Grand Finale az, amelyik ismét kihívást jelentett, ebben ugyanis szinte az összes dalból van 1-1 kisebb-nagyobb részlet, így rendesen meg lehet kavarodni benne! Ezeket már váltva csináltuk, attól függően kinek ment jobban az adott dal, de még így sem ért össze. Többszöri próbálkozásra sem sikerült az 5. csillag csúcsán túljutni. Az utolsó rész az enyém volt, ami a "Lady Gaga - Just dance"-el ért véget és amikor alig pár lépésre a végétől "bepittyent" végre az ötödik csillag is, a barátnőm természetesen a nyakamba is ugrott örömében! Én is örültem, de higgadt maradtam és közben telefonnal a kezemben vártam a megérdemelt achievementet. Még arra is volt időm, hogy a remegés stabilizátort bekapcsoljam, viszont amikor megjelent a "Csoda", a barátnőm ismét megörült, és immáron a hátamra ugrott, ezzel megpecsételve a képem sorsát! :) Az eredmény itt látható*:

Az utolsó 50 G kiaknázása után a Kedves Dance Central barátunk is 1000/1000 eredménnyel virít a játékok között!

A végére néhány számadat:

Kedvenc mód: Perform It!

Kedvenc dal: Don't sweat the Technique (69-szer játszott)

Játékkal töltött idő: 1 nap 7 óra

Elkészített fotók: 7.323

Kiérdemelt csillagok: 1.714

Ui: Levezetésképpen megnéztük a Zumba Fitness demo-t, ami kellőképpen ritmusos volt ahhoz, hogy minden izomláztól fájó pontot kihangsúlyozzon! Most pedig készülök letakarni a Kinect-et és egy hétig nem vagyok hajlandó semmilyen tánci-tánci-ra! :)

*Bocsi, a több gyengén sikerült kép miatt.

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Necroman Mk2
The Crew

7 napja
8

Malleus
Faith of Danschant (神舞幻想)

2024.04.07.
2

CHASE
Nolan filmjei

2024.04.02.
5

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2024

2024.03.20.
16

Necroman Mk2
Majd nálatok

2024.03.15.
6

p34c3
PlayStation VR2: Valós halál?

2024.03.15.
6

drag
2023 legjobb filmjei - szerintem

2024.03.09.
8

Necroman Mk2
Flashpoint Archive bemutató

2024.02.25.

Malleus
Mists Beyond the Mountains

2024.02.17.

p34c3
Red Dead Redemption dedikálás

2024.02.15.
2

Necroman Mk2
Barbie Fashion Designer

2024.01.11.
3

liquid
Wonka

2024.01.07.
10

p34c3
Marvel's Spider-Man 2 ajánló

2024.01.04.
11

mcmacko
Pecker - egyem a pöckölőjét

2024.01.02.
3

CHASE
Kedvenc soundtrackek

2023.12.31.
1

Necroman Mk2
2023. év dala

2023.12.31.
3

p34c3
Globular Cluster CMP2 PS VR2-höz

2023.12.24.

liquid
Az univerzum urai

2023.12.17.
3

liquid
Minden idők legjobb trailere?

2023.12.05.
10

p34c3
Én kicsi gamer sarkom

2023.11.22.
34

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==