[5] Altair98 (offline)

Jópofa - Segítőkész - Szerethető

Ő egy 22 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

3846 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 6194 kreditet gyűjtött

2010 October
16:59 Need For Speed Hot Pursuit- Demó kritika (PS3)
Irány az utca, újra... Need For Speed Hot Pursuit demó verzió kritika...
..„Need For Speed”… E szó hallatára biztos sokan emlékeznek vissza boldog élménnyel teli vagy esetleg szomorú, bosszantó pillanataikra. Lényegében arra szeretnék célozni, hogy a Need For Speed (későbbiekben csak NFS) címszó csengése mindenki számára ismerős lehet, aki valamilyen szinten űzi a videojátékokat. Hogy őszinte legyek számomra az elmúlt 2-3 évben, e széria egyik epizódja sem nyerte el tetszésem. Oka? Talán annyi, hogy amely jónak tűnt, az megvalósult állapotában tragikus eredménnyel futott be, és amely már az én szemembe alapból nem volt befutó, az sem nyújtott többet az elvártnál, sőt… De ugye ízlések és pofonok… Nem szeretnék mélyebben belemerülni a történetbe, ezt inkább majd a teljes verzió tesztje során fogom részletezni. Lényegében, bármely módon megutáltam az NFS játékokat mára, az új epizódja kifejezetten jónak tűnt. Ennek címe Need For Speed Hot Pursuit. Ugyan régebbi epizódok hasonló néven, hasonló stílusban már a piacra kerültek jó néhány évvel ezelőtt, de most egy új HD konzolos kiadással (ami persze független az előzőktől, annyit eltekintve, hogy ez is NFS) is testközelbe kerülhetünk.

A demó jellemzőiről megemlítenék néhány szót. Elsősorban, hogy igen csekély mindössze kb. másfél Giga byte kertében hozzáférhetünk. A főmenüben két versenyen vehetünk részt. Első egy normális illegál verseny, mivel hogy itt már nem a mostanában megszokott legális versenyeken vehetünk részt, hanem régiek példáját követve utcai versenyek kipörgetése lesz a célunk. Visszatérve, az utcai verseny mellett, egy rendőrős üldözésben is részt vehetünk, ahol mellesleg mi játsszuk a biztos urak szerepét.

Bemutatásom először is a normál versennyel kezdeném. Három szép járgány áll rendelkezésünkre a leltárban. A poén kedvéért ezeket inkább nem írnám le pontosan. Persze ezek közül szabadon választhatjuk ki a tetszőlegeset és annak színbeli formáját is testre szabhatjuk a készletből. Versenyünk során meg kelet figyelnem néhány jellemzőjét a játéknak. Közülük a grafika volt az egyik jelöltem. Nos, erre azt tudom mondani, hogy nem volt csalódás. Miért? A járműveken szép, igényes meló tükröződik. A részletessége nem csak a járműveknek, hanem az egész környezetünknek lenyűgöző volt, tekintve elődjéhez. Bár azért aki ezt kipróbálta, lazán mondhatja, hogy ez biza eléri a 2010-es paletta színvonalát. Ezek mellett a törések és robbanásokra sem mondhatjuk, hogy gyengék, viszont talán ez volt a grafikai háttér egyetlen negatív eleme, mivel gyakorlatilag egy burnout feldolgozása, valamivel szebb körítéssel.

Szerencsére nem csak grafikában valósult meg nagy, pozitív irányú változás. Kivallóan összhangba emelték a zenéket, a vezetési élményfokozó elemekkel. Mellesleg a pályák, a környezet, a civil autók és az időjárás is tette, amit kell, úgy ahogy azt kell. Ha a hangulatát értékelnem kéne, biztos kivallót kapna. Ha már az előbb szóba hoztam a versenyeket leírnám a másik pályát is, amely példája a „nagyon hangulatos” összetevőknek a játéból. Az esti pálya, a rendőrős üldözés feelingje és a további hangulatfokozó elem. Szavakkal nehéz ezt leírni, pontosan ezért már itt a motiváció, hogy kipróbáld!

Gondoltam a végére hagyok egy kis negatív „port” is, amely nem feltétlen az, tekintve, hogy direkt lett így megoldva. Ez pedig az irányítás. Kissé nehézkes volt a kocsival elérni úgy sebességet, hogy tényleg azt érezd, hogy te most „ennyivel és ennyivel” hajtasz. Tudom, érdekes hangzik, de igaz. Olyan érzés, mintha valami visszafogná az autó sebességét. De ezt így nem lehet elmagyarázni. Tessék kipróbálni! Azt tudom mondani, hogy igaz, direkt készítették ilyenre, de ez volt, ami egy keveset visszahúzta a játékélményt. Ezt azért más módon is megoldhatták volna, de így sem probléma. „Ahány ház, annyi szokás” alapon, én azt mondom, hogy ezt negatívumnak nem lehet számítani a játékban. Szerintem, akinek van rá lehetősége töltse le, próbálja ki és meglátja, hogy most ez a játék (legalábbis a próba verzió biztos), ütősre sikeredett.
Köszönöm a figyelmet!
Need for Speed: Hot Pursuit 15 komment

Nov 06., Saturday 22:13 #15
Kár, hogy PC-n nem volt demo No, majd a teljessel én is nyomulok.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
Oct 29., Friday 19:41 #14
Sziasztok!
A kritika tetszett, egy véleményen vagyok vele. Már várom a játékot, biztos vétel!
[5] Altair98
Oct 28., Thursday 14:19 #13
Válasz Jackal (#12) üzenetére
Hát mondjuk ezt én sem értem, de ha szeretnéd ez ügyben segítek neked, felveszlek PSN-en és elvileg akkor meg kell hogy nyíljon.
"Jobb a méltó és hősies halál, mint a méltatlan és aljas győzelem."
[42] Jackal
Oct 28., Thursday 13:55 #12
Nekem egy pályát enged a rendőröst nem tudom minek bele ilyen barátszarság hogy csak akkor lehet megnézni ha valaki tolja... De amennyit eddig láttam az alapján nem rossz.
" Istenem, tele van csillagokkal! "
[5] Altair98
Oct 28., Thursday 13:05 #11
Válasz szambotomi (#10) üzenetére
Hát erről sajnos én sem tudok egyenlőre semmit, de a demó alapján nem 100%, hogy lesz rá esély.
"Jobb a méltó és hősies halál, mint a méltatlan és aljas győzelem."
Oct 27., Wednesday 23:51 #10
arról tudni lehet vmit, h lesz-e benne szabad kóborlás?
[5] Altair98
Oct 27., Wednesday 20:36 #9
Nem ezen volt a hangsúly a szövegben ha jól tudom (ha már én írtam), nagyjából megközelíti a méretét, de legközelebb erre is odafigyelek.
Amúgy sok szerencsét a beszerzéshez!

1000rr válasz:
Ez nem értékelés, csak élménybeszámoló, kritika, magán vélemény (ahogy tetszik) szerű írás.
"Jobb a méltó és hősies halál, mint a méltatlan és aljas győzelem."
[54] Doom
Oct 27., Wednesday 20:26 #8
"Elsősorban, hogy igen csekély mindössze kb. másfél Giga byte kertében hozzáférhetünk. "

Csekély? Az átlag 500mb és 1,2 giga között mocorog, az 1,5-ösök már elég izmosak demóknál. Na akkor hangot adok itt is, szerintem rohadt jó lett, mindenképp be kell szerezni!
[29] 1000rr
Oct 27., Wednesday 20:22 #7
Soha nem értettem minek értékelni egy demot
A 21.század nem egy szupermodern Hi-Tech világ hanem egy 99%Faszkalapoktól hemzsegő posztapokaliptikus senki földje....
[5] Altair98
Oct 27., Wednesday 20:07 #6
Válasz Ray (#1) üzenetére
Nálam is beszerzős volna, de mivel az AC Brotherhood ugyanebben az időpontban érkezik és sajnos kereteim nem engednek meg mindent, inkább az AC mellett döntök. Majd talán December környékén próbálom beszerezni én is.
"Jobb a méltó és hősies halál, mint a méltatlan és aljas győzelem."
[5] Altair98
Oct 27., Wednesday 20:02 #5
Válasz Danee (#2) üzenetére
Power-Upok esetleg, csak amikor rendőrök vagyunk, akkor használhatunk ilyeneket, hogy pl.: küldünk egy út torlaszt és ha abba belemennek az ellenfelek, akkor sikerül megállítanunk őket vagy kárt tenni bennük. Meg ha jól láttam a későbbiekben helikoptereket és egyéb támogatást kérhetünk, de ezt sem túlzással. A demóban 4 opció volt feltüntetve, (hát Power Upnak azért nem nevezhető, inkább legyen csak támogatás) ezek közül kettő volt elérhető. Hogy mik azok, legyen meglepetés!
"Jobb a méltó és hősies halál, mint a méltatlan és aljas győzelem."
[34] Ray
Oct 27., Wednesday 20:01 #4
Válasz Danee (#2) üzenetére
Hálaég a demóban nem találkoztam velük..
Neked,mint kívülállónak...mi a véleményed az intelligenciáról?
[18] Rince
Oct 27., Wednesday 19:49 #3
Nem vagyok nagy autoversenyzo (legalabbis konzolon ), de ez a demo nekem is bejott. Kelloen arcade-os volt az izlesemnek.
How 'bout them Cowboys?
[367] Danee
Oct 27., Wednesday 19:43 #2
Tényleg vannak benne power-upok?
[34] Ray
Oct 27., Wednesday 19:40 #1
Egész korrekt kis ítélet!
Nekem teljesen visszahozza a régiidők NFS-fílingjét a játék, nem csalódtam!
Az irányítás árkád...néha túlontúl is az, de megszokható a dolog!
Pedig nekem a Forza3 után nehéz ráállnom erre!
Én beszerzem,az tuti...igaz lejár a goldom,így arra hamarabb kell költenem, de a télapótól hátha megkapom..
Neked,mint kívülállónak...mi a véleményed az intelligenciáról?
Altair98
"Jobb a méltó és hősies halál, mint a méltatlan és aljas győzelem."
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
Playstation3
PC
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, Verekedős, FPS, Vadász, Online FPS, Online RPG, Szerepjáték, Taktikai
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék interneten, Zene (hallgatom), Grafika, rajzolás, Csajozás / Pasizás, Bulizás, Barátok, Letöltés, Fórum, Kosár, Extrém sportok
Barátok, ismerősök
he7edik.
(offline)
slike
(offline)
Lopakodo
(offline)
kyosho
(offline)
tomaer15
(offline)
Zozz
(offline)
Icabod
(offline)
XBOX Live
Need for Speed: Hot Pursuit adatlap
Még nincs besorolva Még nincs besorolva
Kiadó: Electronic Arts
Fejlesztő: Criterion Studios
Megjelenés:
Kategória: Verseny
Online játékmód: Van

Még nem értékeltük ezt a játékot
Olvasói értékelés: 120.4 (5 szavazat)
Ugyanez a játék más platformokon:
pc | gc | xbox | ps2 | ps3 | x360 | wii | nds | psp | xbox1 | ps4 | wiiu | n3ds | psv | mob
Tovább a játék adatlapjára / fórumába