[62] casper007 (offline)

Alapos - tlagos

egy 28 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4754 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 253410 kreditet gyjttt

2010 October
12:22 tale
Hov tntek gyerekkorunk hsei?

Htvgi reggeleken ltalban a televzi nincs bekapcsolva. Vagy azrt, mert az igazak lmt alszom, vagy mert ugyan a reggeli napfny kidobott az gybl, de van jobb dolgom is, mint a kszlk eltt csrgni (egy kiads reggeli sokkal inkbb). Ezen a szombaton mshogy alakultak a dolgok, konkrtan rlptem a tvirnytra, s ragadtam le pr percre a matin eltt. Csppet sem volt kellemes. Ez a vletlen mrhetetlen szomorsgban fejtette ki eredmnyt, s nlkle az a gondolatmenet sem szkhetett volna csirba, amely ehhez a bejegyzshez vezetett.

Milyen msor vrta rgen a gyerekeket, s milyen vrja ma? A ’90-es vek elejn imdtam mesket nzni, s manapsg is hdolok ennek a rgi szenvedlynek. Persze ma mr hatalmas a knlat, de gy visszagondolva, rgen sem volt okunk panaszkodni. s itt nem is igazn a mennyisgre, hanem a minsgre clzok. Az m1-en ott volt a Disney bemutatja, s mg az angol nyelv CN eltt lve is megtalltam a szmtsom. Mert ezek a rajzfilmek mg igazi mesk voltak. Kacsamesk, Balu kapitny, A kengyelfut gyalogkakukk, Flgos futam, s a trsaik. s br mr lehetett rezni az amerikai kommersz szelt, ezek a msorok tbbnyire jtkonyan jrultak hozz a gyermek fejldshez. Tantottak arra, mi a btorsg, a bartsg, a kitarts (ezt a fogalmat konkrtan a szerencstlen prrifarkas esetben ismertem meg), na s persze volt erszak, olyan formban s mrtkben, ami felttlenl szksges ahhoz, hogy a gyerek rjjjn, van ilyen is. Rgen a mesknek volt varzsa, nem folytak ssze a sorozatok, mindegyiknek sajtossga volt. Mg most is megvannak a Micimacks kazettim, amiket sz szerint rongyosra nztem, ha mg ma is lenne videomagnnk (de j is lenne, volt hangulata), akkor ma is behelyeznm a kazettkat nhanapjn, hogy kisgyerek lehessek egy fl rra, mert az j. s megmosolyognm, hogy a kis csapat a sok szz megtekints utn mr fekete-fehrben flik a muclikat s a vuclikat (kikopott a szn, ez gyakori?). Ahogy cseperedtem, rgi ismersk kszntek el, s jak jttek: H, Arnold!, Hdt hdok, Batman: Az animcis sorozat. Nem mondom, a klasszikus mesefelfogsomon itt mr kisebb csorbk estek, mg mindig a bven nzhet kategriba estek a fent emltett cmek (a Batman azrt ms tszta, a megclzott korcsoport is ms, persze, ttott szjjal bmultam a denevrembert).

Hol kezddtt meg a romls? Amikor a szlk eltlte Dexter laboratriuma, vagy a Pindr pandrok a kpernyre kerltek? Igaz, mr tbb volt bennk a marhasg, mint… nem, hlyesg volt az egsz, de megmaradtak mesknek, nem vettk magukat komolyan. Jtt j pr v, amikor elfordultam a tv nyjtotta rmktl, gy szemlyesen nem ltem t a mesk krltti rtkrendek felborulst, de ahogy ma nzegettem a reggelre tztt programot, gy reztem, nemcsak a politika s a gazdasg van holtponton. Csodlkozunk, hogy a mai gyerekek sokkal erszakosabbak s nzbbek, mint akr tz-tizent vvel ezeltt? Hiszen ezt ltjk a tvben: szrnybunysok, s tizenves szuperharcosok tpik kett egymst, olyan hajkoronban virtanak, amit a Final Fantasy karakterek is megirigyelnnek, minden az idita kzdelemrl szl, vrrl, kemnysgrl. Meg is figyeltem, mi dvik manapsg. A Pokmon-leszrmazott japn tmeganimcik, a degradlt rajzfilmek, amiknek Dug s Norbi csak ksznhet, s az egyre inkbb elkesert mreteket lt lszerepls, tinicsajos s tinifis, iskols-szerelmes hulladkok. s mindez tbbek kztt a Disney-csatornn. Nem szeretnm konkrtan kifejteni a vlemnyem, azt hiszem, gy is elg vilgos. Walter forog a srjban. n meg a kacsalbon forg kastlyomban.

35 komment

[3] hun_logi
Oct 29., Friday 10:39 #35
Gumimacikat akarom!!!!!!
[14] METHOS
Oct 29., Friday 10:29 #34
Vlasz siklara (#32) zenetre
Nekem is favorit volt! Meg a Maya a mhecske! Az is Toei Animation volt azt hiszem.
Skeggǫld, Sklmǫld, Skildir ro Klofnir!
[14] METHOS
Oct 29., Friday 10:28 #33
Nagyjbl egyetrtek az ltalad lertakkal- hangslyozva, hogy mi is vltoztunk s mr ms szemmel nzzk a rajzfilmeket.
Ami engem igazn irritl az a rajzstlus "megvltozsa..." Rhellem az ilyen Nickelodeonos, Family Guyos, j Disney stlus gnmokat!
Skeggǫld, Sklmǫld, Skildir ro Klofnir!
Oct 22., Friday 12:07 #32
Tetszett az elmlkedsed, sajnos nagyon is ismers gondolatokat olvashattam.

"az egyre inkbb elkesert mreteket lt lszerepls, tinicsajos s tinifis, iskols-szerelmes hulladkok" - szvsz ezek messze a legagyrohasztbbak, tesim nha megnznek egy-egy rszt csak hogy hallra rhgjk magukat, de belegondolni se merek, milyen hatssal van azokra, akik sokkal fiatalabbak s komolyan veszik.

Az animk kztt vannak nagyon jk minden korosztlynak, gyerekknt a Disney mesk mellett nztem nem egyet, br akkor mg nem tudtam, mi fn terem az anime (btw, a nekem nagy kedvenc Nils Holgersson rajzfilmsorozatot is japnok animltk, durva).
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
Oct 20., Wednesday 18:42 #31
Hasonlan rzek n is, nekem is szinte alig van kortrs rajzfilm sorozat ami tetszenne. Vagy totl elmebetegsgek, vagy mmjer animre hajaz cucook (pl.: Ben10) vagy pedig az szerepls disney vackok.

Bezzeg a 60-as vek Hanna-Barbara sorozatai, hiba kszltek egy recept alapjn szinte az sszes zsenilis volt, vagy a 80-as vek Tini Ninji s Szelemrti s akkor a 90-es vek Batman (a mai napig a legjobb Batmannek tartom) /Superman sorozatait. s akkor mg nem is beszltem a Tom s Jerryrl vagy a Lonney Tunesrl.
Ha brmi fontosabb, mint az n egm, akkor megyek, elkapom s lelvm!
[17] Ragnar360
Oct 20., Wednesday 1:24 #30
Vlasz Ragnar360 (#29) zenetre
nadeattl mg DB(Z) foreva'!!!44!!
"I left the gang after the gang left me....i tried to go straight...i did...then i got me more trouble"
[17] Ragnar360
Oct 20., Wednesday 1:23 #29
J kis olvasnivalo volt igy lefekvs eltt
"I left the gang after the gang left me....i tried to go straight...i did...then i got me more trouble"
[10] atka
Oct 18., Monday 18:06 #28
Sajnos n mr ott tartok hogy a nagy fiam ki van akadva hogy miket kell nznik az ccseinek. Akkor mit mondjak n , aki a vzipkon, a Pom -Pom-on , meg Jamie s a csodalmpn nevelkedett , azt hiszem inkbb semmit.
Hnyni tudnk a sok CGI szartl. Az n szereplim igaziak . Ha ilyen vide jtkos szarokat akarnk ,hazamennk s bedugnm a farkam a Nintendba. Ez a CGI bullshit a mozi halla. Quentin Tarantino
[54] Doom
Oct 18., Monday 17:34 #27
Vlasz casper007 (#23) zenetre
Na az volt a Slayers! Igen az a rsz nekem is megmaradt, hatalmas KATT!
[40] Rewmac
Oct 18., Monday 12:46 #26
Vlasz Dude (#24) zenetre
Abszolt egyet tudok rteni bizonyos pontokban. Gumimacik isten volt, de Barbapapa csapata is odatett anno. Emlkszem ltem s nztem persze nem sok mindenre melkszem a trtnetekbl, de akkoriban poltk a gyermek lelket. Ma mr a lvnk, vereksznk s legyznk mindenkit megy a rajzfilmekben aztn csodlkozunk, hogy mirt lesznek az agresszv llatok.
Youtube: TheIconizer
[17] zoba
Oct 18., Monday 6:54 #25
animaxal mr az a gond hogy bele raktak mindenfle lszerepls retek sorozatot meg a tncols versenyzs megasztros fosokat is azt most kb nzhetetlen


meskre visszatrve kt kistesmat ( 2- 4 vesek) sose ltetjk le egyedl mest nzzni ( amgy se szoktak annyira sokat) mert manapsg csak a minimaxon van egy pr rajzfilm amit nyugot szvvel engedjk nzzni...

amgy nekem is rengeteg mici mack tom s jerry s rgi disney dlutn felvtel van
jelentkezzen akinek nincs hamistott ruhja ,s illeglisan letlttt filmje mp3 ja s termszetesen eredeti windossal kacrkodik
[51] Dude
Oct 18., Monday 0:56 #24
Vlasz casper007 (#23) zenetre
Slayers - A kis boszorkny. Marha j

Jelenleg egy rajzfilmet tudok megemlteni, amit gyerekknt bevett volna a gyomrom abbl amit itthon is lehet nzni. Az a Ben10. A tbbi nekem, mint kisiskols srcnak a hulladk kategria lett volna. GI Joe, Transformers, Tini Ninja Teknck, Balu, Gumimacik, Kacsamesk. Nem az iditasg volt a legfbb szempont. Ha nem anime, akkor szinte biztos, hogy szellemi lepls a rajzfilm clja. Legalbbis ahogy rszrevettem.
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
[62] casper007
Oct 18., Monday 0:05 #23
Vlasz Doom (#20) zenetre
Rgen ment egy Animax nev csatorna, nem tudom, fut-e mg, de azon vettettk Versel Lina kalandjait. Nem sok rsz maradt meg, de mindig jt derltem azon a lila haj fickn, aki mindig egy frl vicceldtt a csapattal, de rkk emlkezetes, amikor vzisrknyra vadsznak, s a szerencstlen Zelgadist midig beledobtk a vzbe. A vgn mr unott fejjel csobbant.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[62] casper007
Oct 18., Monday 0:03 #22
Vlasz Attila6 (#18) zenetre
Nztem a Dragon Ballt, szerettem is, br a posztban emltett darabok mgtt messze elmaradt. Nem is nagyon tudom, mi volt a f cl, ha volt egyltaln, szerintem mindig ms volt tertken: egy torna, egy gonosz meglltsa.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[55] axl
Oct 17., Sunday 23:29 #21
Vlasz Attila6 (#18) zenetre
Azrt gyjtttk ssze mindig a 7 kristlygmbt, hogy a srknytl mindig azt kvnjk, hogy ledjenek jra, akik a gmbk keresse kzben meghaltak, aztn kezdtk az egszet ellrl. Nagyjbl ennyi.
Na j, igazbl ennl lnyegesen tbb, de mr n se nagyon emlkszem r, pedig rgen nagyon szerettem. A sima DB s a DBZ kztt az a lnyeges klnbsg, hogy a DB Son Goku gyerekkort kveti vgig, a Z-ben pedig mr felntt s van egy gyereke. Amgy a Z-t hromszzakrhny rszrl lervidtettk szzvalahnyra a fillerek kivgsval (mr nem nzik egymst 10 rszeken keresztl), s Dragon Ball Kai nven jra kiadtk, lehet, hogy rdemes lenne gy beptolnod, ha mg rdekel.
Minden jtk szerepjtk
[54] Doom
Oct 17., Sunday 20:57 #20
Vlasz casper007 (#17) zenetre
Mondjuk azok inkbb felntt animk, legalbbis tbb olyan van amelyiknek a megrtshez kell egy kis rettsg. De az igazn szrakoztat "gyerekes" anime-okkal sincs bajom, pl. Slayers, Golden Boy. Ezeken sokkal jobbakat nevettem mint brmelyik utbbi idk vgjtkain.

Ettl fggetlenl igaz az is, hogy kiss felhgult a knlat, amita prblnak nyugatiasodni, vagy ugyanazt szzadszorra eladni (pl. krtyzs krsgek)
[9] Attila6
Oct 17., Sunday 20:52 #19
Amgy az j mesk tnyleg hulladkok. A Disney halvny knlata meg a CW rtelmetlen Bentenjei nagy nullk a rgebbi dolgokhoz kpest.
BTW a rgi, klasszikus Pkember/TMNT-re emlkszik mg vki?
[9] Attila6
Oct 17., Sunday 20:50 #18
n is az ltalad emltett amerikai klasszikusokon nttem fel, meg 10-11 ves koromtl
a mr gyszintn emltett DB/Pokmon prost nztem. Mr amg voltak a TV-ben. A Pokmont ppen ezrt nem tudom utlni/cikizni/egyb, ha ez megtrtnik ltalban kussban maradok. (Ugye a Pokmon nem ppen divat egy ideje) Az els, klasszikuss vlt vad mig a legjobb onnan, ahogy haladtunk elre, egyre gyatrbbb vlt, a 2-3-4 mg egsz nzhet volt. Az 5. siralmas, a 65 rszbl kb. 40-45 tltelkepizd volt. Az hatodik Advanceddel javult a sorozat, a 7-8-9-et nem lttam, de szerintem azokat nem szrtk el. A most vgetrt Diamond and Pearl is egyre rosszabb, az abban els, amgy 10. vad mg j volt, 11. kzepes, 12. meg hajjaj. 13-mat mg nem lttam. De ugye az anime szriinak a vge mindenrt krptolja az embert. (s tnyleg, a vgs nagy tornt mg soha nem szrtk el). Most indult el a 14. vad Japnban.
A DB-re is ilyen nosztalgival emlkszem vissza, de mivel azt letiltottk, nem lttam sokat belle, annyira nem ragadt meg. Persze a karakterekre emlkszem (Dermeszt, Songoku, Trunks, Vegita stb. ) de a sztorira mr nem. Valami HC fan lerhatn most nekem. Mirt gyjtttk a srknygolykat? Ki volt a fgonosz? Mirt s mit gonoszkodott? Mi a klnbsg a DB s a DBZ kztt? s mg a tbbi inf... mert megnzni nem fogom.
[62] casper007
Oct 17., Sunday 20:22 #17
Az animeket nem is sorolnm ide. Direkt rtam japn tmeganimcit, szzval znlik a szemt keletrl is, de vannak igazi unikumok, pl. a Doom emltette Cowboy Bebop, vagy a Vndorl palota. n azokat nevezem igazi animenek.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[62] casper007
Oct 17., Sunday 20:20 #16
Persze vannak lehetsgek, Tom Alien emltette a Boomerangot, nagyon j csatorna, br j egy ve nem lttam (amikor bektttk otthon a T-Home-ot, egy hnapig ingyen sugroztk). Nem vesztek ki a j mesk sem, csupn drasztikusan cskkent a szmuk, a Minimax sem ugyanaz, mint rgen volt (Willy Fogra, az Egyszer voltra s trsaira gondolok), s inkbb a rgi mesk ismtlsei viszik nlam a prmet. n egyltaln nem panaszkodnk, ha a Disney Channel levltan a teljes knlatot, s elvenn a rgi kedvenceket.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[367] Danee
Oct 17., Sunday 18:09 #15
Akkor ezt meg is beszltk.
[54] Doom
Oct 17., Sunday 17:53 #14
Vlasz Danee (#10) zenetre
Lesd meg a Cowboy Bebop-ot. Annl amikor meglttam a rajzstlust gondoltam na ebbl egy rszt se fogok vgignzni.. aztn 2x vgignztem az egsz sorozatot. A fszerepl jpofa, rdekes (sokszor filmeket kifigurz rszek) aztn a vge fel tmegy komolyba, amgy nem ilyen rszes anime. De ilyesmi a Trigun, vagy ha igazn komoly kell, akkor Texhnolyze meg Wolf's Rain. Nekem az utbbi idkbl a Yukikaze jtt be mg.

Btw mr megint kezd kitrni a hisztid, szval intzz valami nyugibogyt, mert egyrszt senki se kezdett el szidni (de te mr egybl beszllsz ezzel a "ddd a k anym stb" dumval, aztn a vgre egy kis "mindegy, anime rulz meg ilyenek, ha ez titeket boldogg tesz.") Senkit nem tesz boldogg, akinek bejn az anime stlus, az elvan a te jkvnsgaid nlkl is.
Csak ha mr feldobsz egy labdt, nem kell meglepdni, ha ms esetleg lecsapja azt.
[23] Rolne
Oct 17., Sunday 17:53 #13
Vlasz Danee (#10) zenetre
Ronda. Jah. De mgsem mondanm hogy kinyrnm az sszeset.
[55] axl
Oct 17., Sunday 17:40 #12
Vlasz Danee (#10) zenetre
Mondjuk ez elg vicces, mert pont az ltalad (rgebben) linkelgetett "nagyszem emo kislnyok" ers anims betsekkel rendelkeztek. Meg ilyen alapon anno azon is kr volt felhborodni, hogy adott emberek eltlik az ltalad kpviselt szubkultrt annak ellenre, hogy egy kicsit sem ismerik. Te most pont ugyanazt csinlod.
Minden jtk szerepjtk
[10] Tom Alien
Oct 17., Sunday 17:31 #11
n egyltaln nem rtek egyet veled. Mindig hasonl volt a knlat, mint most csak te vltoztl meg. n nzem a gyerekeimet s ugyan azt ltom bennk, mint ami n voltam annak idejn. Anno is voltak erszakos sorozatok, amiket imdtunk. G.I: Joe, Transformers, Goldorak, Maks, Masters Of The Universe...stb. Ott voltak az lszerepls tinisorozatok, amik semmivel nem voltak klnbek a mostani "lszerepls, tinicsajos s tinifis, iskols-szerelmes hulladkok"-nl. Gondolj csak vissza az ltalad emltett Disney bemutatjra. Jessie, Suli, Ausztrl express, ifj Houdini...stb. Ha most akarsz tanulsgos sorozatot nzni, arra is megvan a lehetsg. Ott van a Minimax s a Boomerang.
Az irigy ember legnagyobb bntetse a sajt irgysge. Az irigy ember lusta s buta.
[367] Danee
Oct 17., Sunday 17:31 #10
Ddd a kurva anym, stb.

@Doom: ht ez a baj, a Pokmon meg a Dragon Ball pont a 2 kedvenc rajzfilmem volt. s szerintem igen is tr az anime. Trailereket lttam, de nekem ez a stlus hihetetlenl irritl, gyhogy mirt merlnk el bennk jobban?

@Rolne: Ha ott egy csaj aki abszolt nem a te esetet (tegyk fel ronda), akkor te se trd magad, hogy megismerd, beleszerelmesedj, mert ott van csom alternatva, ergo minek, ugyanakkor te is mondand, hogy ronda mint a bn, kit rdekel.

De ok, mindegy, anime rulz meg ilyenek, ha ez titeket boldogg tesz.
[54] Doom
Oct 17., Sunday 16:55 #9
Vlasz Danee (#5) zenetre
Meg kne nzned elbb pr komolyabb alkotst, aztn lehet az utols mondatodat ersen tgondolnd. Az anime bizony kemnyen nem egyenl a Pokmon s Dragon Ball-al..
[55] axl
Oct 17., Sunday 16:34 #8
Amikor valaki felhozta, hogy az Epic Mickey-nek lehetne Hannah Montana a fellensge, mert lte meg az igazi Disney-varzst, akkor (feltve, hogy nem csak a konkrt cmet, hanem az sszes hasonl msort rtjk alatta) mlyen egyetrtettem vele, de nem tudtam mosolyogni ezen az amgy viccnek sznt kijelentsen...
Minden jtk szerepjtk
[23] Rolne
Oct 17., Sunday 16:24 #7
Vlasz Danee (#5) zenetre
n meg betiltanm az sszes Vietnmi filmet! Igaz, hogy fingom sincs rluk, nem vagyok jrtas a tmban, de betiltanm!
[17] dpb
Oct 17., Sunday 16:03 #6
Vlasz Danee (#5) zenetre
meg jo, h ezt nem teheted.
"Master. We're in a tight spot! A real tight spot. Like, I haven't seen you for ages. It is I, Vincel Dill Boris VII Iwazaruscof, at your service."
[367] Danee
Oct 17., Sunday 15:56 #5
Szerintem nem ilyen rossz a helyzet, egyrszt mert ma is brmelyik rgi rajzfilmet nzheted, pr kattints s ott is van, msrszt tallni ma is jkat, az jabbak kzl.
A Pokemon meg igen is j! Br az is igaz, hogy n csuklbl betiltanm az sszes anime szarsgot...
[54] Doom
Oct 17., Sunday 15:32 #4
*Megjegyzem gyerekkoromban minimum magam al hugyoztam volna rmmben, ha olyan anime rajzfilmeket lthatok, mint a TriGun, Blue Gender, Slayers, Read or Die, Macross..
[54] Doom
Oct 17., Sunday 15:30 #3
Mondjuk furcsa hogy a Pokmon-t is felhoztad pldnak, mert az is tele van ezzel a bartsg-kitarts tmval. De amgy igazad van.

Mindenesetre manapsg a szlknek 100x tbb lehetsgk van mese beszerzsre, mint ~15-20 vvel ezeltt, nem kell felttlenl leragadni a tv msoroknl.
Oct 17., Sunday 15:23 #2
Vltozik a vilg, vltoznak az ignyek - de hogy irnyba-e, az mr ms krds.
Neknk, akik a 1990'-ben ltk gyermekkorunkat, szokatlan ez a mostani trend. Nekem is fura, hogy pl. a DCh-n csak ilyen sorozatokat nyomnak, amikor neknk a Disney mg mst jelentett.
Br az erszakos rajzfilmekkel nem teljesen rtek egyet, mert anno ott volt a DBZ, ami tnyleg nem Drmg Dmtr kategria, mg ha j sorozat is volt. Ennek tkrben nem rtem, ha valaki, plne haznkban, a Clone Wars erszakossgra hivatkozik...
"l gondolkod lny vagyok, aki az informci tengerbl szletett!"
[17] dpb
Oct 17., Sunday 15:18 #1
mar kb. egy eve semmi jo mese nincs hetvegen a tvben... sajnos.
"Master. We're in a tight spot! A real tight spot. Like, I haven't seen you for ages. It is I, Vincel Dill Boris VII Iwazaruscof, at your service."
casper007
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
Ezeken a platformokon jtszomKedvenc jtk-mfajaim
, , ,
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Knyvek, Mozi
Bartok, ismersk
elvis
(offline)
liquid
(offline)
antaru
(offline)
Ghz
(offline)
drag
(offline)
bastard
(offline)
zaz
(offline)
playmore
(offline)
logen
(offline)
dreampage
(offline)
theSickness
(offline)
Lavitz
(offline)
Tommy_Angelo
(offline)
zs0lt1
(offline)
Edina
(offline)
Rolne
(offline)
Attila6
(offline)
Hellfrost
(offline)
rob
(offline)
Necroman Mk2
(offline)
oma
(offline)
gyuri12
(offline)
Fatman
(offline)
Vuxy
(offline)
Jackal
(offline)
axl
(offline)
Matos
(offline)
BW
(offline)
Alwares
(offline)
skiz0
(offline)
rolmanus
(offline)
jimessor666
(offline)
roli576
(offline)
Yip Man
(offline)
Sicknesshuga
(offline)
maccc
(offline)
kochanp
(offline)
Sbe
(offline)
atka
(offline)
x-doboz360
(offline)
Morwen
(offline)
sepsta75
(offline)
HuN Makaveli
(offline)
Iceakos
(offline)
kryss777
(offline)
mnorbee
(offline)
Final Doom
(offline)
Ray
(offline)
pergemark
(offline)
annie007
(offline)
erik10
(offline)
Nesh
(offline)
lorantHUN
(offline)
Joo T
(offline)
RedBoyforCE
(offline)
olin
(offline)
NikoBoy
(offline)
kicsihocza
(offline)
hocza
(offline)
regeth
(offline)
ryujani
(offline)
Gangster
(offline)
wortoo
(offline)
warass
(offline)
eng
(offline)
wodbear
(offline)
RoOte
(offline)
5T3V3N
(offline)
Quimby
(offline)
G.A.R.
(offline)
Sam360
(offline)
Xbox360Gamer
(offline)
Zombi Killer
(offline)
Enzo Di
(offline)
lamann
(offline)
Graphitman
(offline)
KiCsi MexXiS
(offline)
Wolverine
(offline)
Futrinka
(offline)
Adam360
(offline)
Yegor
(offline)
Alpr
(offline)
ne5h
(offline)
TheGameSCore
(offline)
M4ST3RCH13F19
(offline)
Amy
(offline)
John Smith
(offline)
okornyalbaro
(offline)
Bence360
(offline)
Keyoo
(offline)
MilanZila
(offline)
Zoy76
(offline)
dpb
(offline)
SRyan
(offline)
Fabri
(offline)
AnnexHUN
(offline)
Shifty Fox
(offline)
Szekitj Chili
(offline)
FredPerry
(offline)
Svitzh
(offline)
Rolcsoo
(offline)
Kisszarka
(offline)