[13] Griev (offline)

Sportos - Beleval - Kertitrpe

egy 32 ves fi s itt lakik: Pest / Trnok

4924 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 21255 kreditet gyjttt

2010 October
06:27 Pose Maniacs
Pr nappal ezeltt leltem r egy japn oldalra, a PoseManiacs.com-ra. Az oldal alapveten japn. Magn a site alapveten a rajzolsi kpessgeink fejlesztsvel foglalkozik, egszen egyedi mdon...
...mghozz klnbz gyakorlatokkal. Az egyik legajnlottabb a "30 second drawing". A feladat lnyege, hogy levettdik eltted mindig egy-egy kp, amin egy emberi test lthat, frfi, ni, klnbz pzokban. Neked ezeket le kell rajzolnod, de minden kp csak 30 msodpercig marad eltted! Hogy ennek mi haszna? Az oldal lerja a magyarzatt, melyen elgondolkodtam, mennyire lehetsges ez?...

"The idea of thirty seconds drawing app is based on a special training method introduced in The Drawing on the Right Side of the Brain.

This training overheats your language function by rapidly showing complicated visual information. In result, you will be able to draw with your activated right brain mode.

Other than activation your right side of the brain, you will improve in recognizing aspects of figures in a short amount of time, and be able to draw accruately with minimum lines.

aking a large of number of sketches in a small amount of time may be good experience especially for begginners. This training will easily become your daily routine."

Br nem tnik hlyesgnek, mgis furcsa elsre belegondolni: ha n minden nap rajzolok ilyen harminc msodperces gyakorlatokkal, akkor valban az agyam jobb fltekje intenzvebben kezd mkdni s a kpessgeim valban fejldni kezdenek? Nem tudom, de tesztelem. :)
14 komment

[13] Griev
Oct 01., Friday 19:05 #14
Vlasz Wolverine (#13) zenetre
Alapveten mr most se kutya a tudsom, de mg van mit csiszolni rajta - s mindig is szerettem ksrletezni ilyen dolgokkal. Agyrgrcst nem kapok tle, csak nyerhetek vele.
"I recognise a quest for revenge when i see one. And revenge, i respect."
[34] Wolverine
Oct 01., Friday 18:09 #13
Szerintem ez egy prbt minden kpen megr. Valsznleg el segti hogy sokkal jobban tudj rajzolni emlkezetbl.
Die in peace
[35] Npeti
Oct 01., Friday 17:58 #12
Vlasz Griev (#11) zenetre
Tudom, hogy nem mondtam jat csak ha nem igazitok helyre akkor meg flre rtdik. Errl az "az a baj" c. belga szm jutt eszembe.
[13] Griev
Oct 01., Friday 13:32 #11
Vlasz Npeti (#10) zenetre
Ht ezzel nem mondtl nagy okossgot. n pl sose mondtam, hogy akinek a jobb agyfltekje aktvabb az nem lehet nagy matekos. Max annyit gondolok, hogy akinek a jobb az aktv, knnyebben tudna fogkonysgot mutatni pl. a mvszetekre. Ennyi.
"I recognise a quest for revenge when i see one. And revenge, i respect."
[35] Npeti
Oct 01., Friday 12:45 #10
Tudom csak nem akartam azt sgalni, hogy ez a dolog meghatroza, hogy kibl valaki s kibl nem. Pl. nekem a programozs mindig is jl ment, mint rel trgy de a matekal mindig kzdenem kellett.
[13] Griev
Oct 01., Friday 12:36 #9
Vlasz Npeti (#8) zenetre
Ezt nem lltottam soha...
"I recognise a quest for revenge when i see one. And revenge, i respect."
[35] Npeti
Oct 01., Friday 12:32 #8
Vlasz Griev (#7) zenetre
A balkezeseknek a jobbagyflteke dominl a jobbkezeseknl a bal. Ezt nem n talltam ki ez gy van ha utna nzel. Persze csak azrt mert valaki bal vagy jobb kezes nem lesz nagy mvsz vagy hres tuds.
[13] Griev
Oct 01., Friday 12:29 #7
Vlasz Npeti (#6) zenetre
Igazbl nem vgom hogy te honnan tudod melyik agyfltekd a dominns. n mg most se vagyok biztos benne, csak amit olvastam az alapjn gondolom, hogy a jobb. Szerintem azrt mert bal kezes vagy, az nem olyan, mintha Situs Inverzus-od lenne (bels szervi tkrzds, anyukmnak ilyenje van), szval n komolyan nem rtek ehhez, de szerintem ez nem magyarzza hogy szarul tudsz rajzolni.
"I recognise a quest for revenge when i see one. And revenge, i respect."
[35] Npeti
Oct 01., Friday 12:21 #6
Vlasz Griev (#4) zenetre
Az agyflteke dominancia (vagy hogy hvjk) nem attl fgg, hogy mit csinlsz hanem, hogy hogyan szlettl. Pl. n balkezes vagyok gy nlam a jobb agyflteke dominl alapbl. Nem is ment a matek lttszik.

Amgy nem igazn rtek egyet azzal, hogy akinl ez az agyfle teke a dominns annak jobban menne a rajzols, n egsz letemben tk hlye voltam nem csak ehez, de mindenfle mvszetighoz is.
[33] backstab
Oct 01., Friday 11:20 #5
Vlasz Npeti (#3) zenetre
Azok mr alapbl jobban rajzolnak.

Egybknt a mdszer nem j kelet, mr Kimon Nicolaides is felfedezte a 20-as vekben. "Ne azt rajzold le, ahogy KINZ, hanem amit CSINL!" Ez az alapja minden anatmiai brzolsnak. Sokan vekig tanulnak rajzolni, s mgsem jk a mveik, mert hibs a hozzllsuk. Ezek a gyakorlatok serkentik az agyat, hogy intuitv mdon kzeltsen az alkotshoz. Ilyenek mg:a vakon rajzols, az egy vonallal rajzols, stb.
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[13] Griev
Oct 01., Friday 11:16 #4
Vlasz Npeti (#3) zenetre
A bal agyflteke a logikrt, a tudomnyos gondolkodsrt felel. Teht pl. egy programoz vagy egy tuds a bal agyfltekt hasznlja ki. Egy magamfajta ember, aki pl. otthon van a mvszetekben, rajz, zene, rs, fantzia, kreativits, lmodozs, annak a jobb agyfltekje van inkbb elnyben. Persze olyan nincs, hogy valaki csak egy agyfltekre tmaszkodjon. Alapveten ha valakinl a jobb agyflteke van elnyben, annak inkbb van fogkonysga s tehetsge pl. rajzolni, festeni, vagy akrmi, st azaz illet empatikusabb is nagyrszt, az rzelmeket inkbb veszi el. A vilgot alapveten msknt ltjk, mint egy bal agyflteks ember. De errl rtak is, alapveten ezt szakszval negatv trltsnak hvtk. Olyan rszleteit kpes felfogni az agy a vilgnak, elemezni s elraktrozni, melyre msok nem felttlen kpesek. Nagyrszt valszn ezrt van az, hogy rtek az emberek nyelvn, kzlkeny vagyok, jl rajzolok meg ilyesmi. De lehet tvedek.
"I recognise a quest for revenge when i see one. And revenge, i respect."
[35] Npeti
Oct 01., Friday 10:43 #3
Hmm rdekes dolog. Rajzolni nem ll szndkomban mostanban de azrt majd szmolj be az eredmnyekrl. Amgy azt nem rja az oldal, hogy mi van akkor ha a jobbagyflteke a dominns? Ad ez valami segtsget?
[13] Griev
Oct 01., Friday 8:43 #2
Vlasz RedBoyforCE (#1) zenetre
Nos utnaskldtam a tmnak alaposabban, s hihetetlen dolgokat vltem felfedezni. De majd errl meslek neked szemlyesen. Most zzok rajzolni (meg munkt keresni, de errl is majd meslek).
"I recognise a quest for revenge when i see one. And revenge, i respect."
Oct 01., Friday 8:40 #1
rdekesnek hangzik, csak kr, hogy elg balek vagyok a rajzolshoz. Tudod, maximum plcikaember az n tudsom. Mindenesetre rdemes lehet belefognod ennek a gyakorlsba, hogy majd a vizsgamunka megrajzolsakor csak a megvalstson kelljen tprengened, ne magn a tmn.
Nem az a baj, hogy nagy az Isten llatkertje... Az a baj, hogy ALACSONY A KERTS!!!
Griev
"I recognise a quest for revenge when i see one. And revenge, i respect."
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
Playstation2
Playstation3
Playstation Portable
PC
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Krtya, Verekeds, FPS, Online FPS, Zene, Verseny, Retro, Szerepjtk, Szimulator, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Krtyajtk, Jtk interneten, Jtk zsebkonzolon, DVD, Magazinok, jsgok, Fotzs, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, rs, Mozi , Sznhz, Grafika, rajzols, Csajozs / Pasizs, tterem, Bowling, teke, Bulizs, Paintball, Bartok, Billird, Email, Letlts, Frum, Internetes magazinok, Esben stls, Kosr, Snowboard, Hember pts, Extrm sportok, Bicikli, Tenisz, Kzdsportok, Aerobic, Fitness, Body buiding
Bartok, ismersk
Roxas
(offline)
carville
(offline)
SunDragon
(offline)
Tommy_Angelo
(offline)
Basara
(offline)
Odax
(offline)
Beowulf
(offline)
Npeti
(offline)
axl
(offline)
NakedSnake
(offline)
BW
(offline)
roli576
(offline)
Yip Man
(offline)
hjetyekus
(offline)
Annie
(offline)
Ray
(offline)
annie007
(offline)
RedBoyforCE
(offline)
Jill Kalina
(offline)
Doom
(offline)
Wolverine
(offline)
backstab
(offline)
Kira
(offline)
Mrtonapoo
(offline)
XBOX Live